Skocz do zawartości

Gdzie zakupię taką wannę?

Recommended Posts

Napisano
Dzień dobry!

Po latach przeciągania i przekładania w końcu z żoną zdecydowaliśmy się na gruntowny remont naszej łazienki. Glazura i terakota jest już położona. Obecnie jeździmy po sklepach, aby zakupić wannę, umywalkę itp. w internecie znalazłem super wannę, którą chcę zakupić, ale nigdzie w sklepie nie mogę jej znaleźć. Czy wie ktoś może, gdzie kupię taką wanne jak tutaj na zdjęciu?

DSC01446.jpg

Byłem już w kilku sklepach i nigdzie nie mogę znaleźć czegoś podobnego. Proszę o pomoc.

Jerzy
Napisano
Po przeklejeniu adresu zdjęcia w wyszukiwarce wyskakują artykuły z całego świata z usługami wnętrzarskimi, więc to chyba jakieś kupione zdjęcie. Ale tak jak przedmówcy znalazłam parę podobnych, może oglądnąć w necie i poszukać w sklepie stacjonarnym:

Napisano
Szukaj w dobrych sklepach internetowych z artykułami do wyposażenia łazienek,tam będziesz miał największy wybór oraz niższe ceny,wiec to podwójną korzyść. To wanna wolnostojąca wiec nie powinno być problemu z jej kupnem.
Napisano
pod koniec sierpnia mogą być jakieś przeceny, więc sklep internetowy to może dobre rozwiązanie, choć - jak pisałam wcześniej - osobiście wybrałabym sklep internetowy, który ma również stacjonarny odpowiednik, poszła, zobaczyła, sprawdziła i dopiero zobaczyła.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Zgadzam się z Przedmówcami,taką wannę dostaniesz w sklepach internetowych,trzeba tylko poszukać. jeśli macie większą łazienkę to warto zastanowić się także nad wanna narożną.
  • 2 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Ewentualnie możesz szukać podobnej wanny narożnej czy akrylowej,której cena będzie stosunkowo niższa,tym bardziej że jak słusznie pisze ktoś powyżej- mamy teraz sezon na promocje zamawiając w sklepach internetowych.

Może w www.twojewnetrza.com sprawdź mają sporą ofertę wanien i kabin

DSC01446.jpg

Napisano
Ogólnie rzecz biorąc zerknij na strony sklepów internetowych z akcesoriami do wyposażenia łazienki,tam będziesz miał największy wybór,plus cena- na jesień zawsze są ciekawe promocje.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Dzień dobry!

Po latach przeciągania i przekładania w końcu z żoną zdecydowaliśmy się na gruntowny remont naszej łazienki. Glazura i terakota jest już położona. Obecnie jeździmy po sklepach, aby zakupić wannę, umywalkę itp. w internecie znalazłem super wannę, którą chcę zakupić, ale nigdzie w sklepie nie mogę jej znaleźć. Czy wie ktoś może, gdzie kupię taką wanne jak tutaj na zdjęciu?
[attachment=17116:wanna_la...nkowa206.jpg]
Byłem już w kilku sklepach i nigdzie nie mogę znaleźć czegoś podobnego. Proszę o pomoc.

Jerzy

Czy to ma byc wanna betonowa?
Napisano
W sklepach internetowych można znaleźć bardzo dużo modeli i wzorów takich wanien. Powiem szczerze, że nie słyszałam o betonowych wannach, ale wszystko możliwe....
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Dzień dobry!

[attachment=17116:wanna_la...nkowa206.jpg]

Jerzy

Podobnej ceramiki możesz poszukać u firm:

Ideal Standard seria STRADA
Duravit seria FOSTER
Villeroy&Boch seria Loop&Friends lubMy Nature

A najlepiej zamiast pytać na tym forum zapytać na forum Mur....ora (sorry moi drodzy :P) albo zapytać architekta w salonie np. Łazienki z pomysłem. Jak nie TAKĄ SAMĄ, to bardzo podobną wannę Ci wynajdą. Specjalistów trzeba pytać :P

• 2 tygodnie temu...
Napisano
Wanna wydaje się dość mała, tym bardziej, że nie jest przeznaczona do zabudowy. Jeśli masz tyle miejsca w łazience, to polecałbym coś większego
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Ja podobnie,można wybrać przecież większą i ładniejszą wannę do łazienki,chociaż to oczywiście nic innego jak kwestia naszego gustu oraz budżetu jaki posiadamy na ten cel. Szukaj w dobrych sklepach internetowych.
Napisano
Bardzo ciekawe nóżki po obydwóch końcach wanny,ciekawe rozwiązanie,z tym ze o wiele bardziej podobają mi się tutaj wanny w zabudowie,chodzi głównie o ich estetykę.
Napisano
warto też odwiedzić np. jakąś porównywarkę typu okazje.info , bo takie strony zbierają oferty z wielu sklepów internetowych i wielu producentów, więc w jednym miejscu jest olbrzymi wybór. Tylko pewnie od razu można sobie zawęzić wyszukiwanie po cenie przykładowo zdecydowanie powyżej 3000 zł , bo nie przypuszczam żeby takie nietypowe rozwiązania były tańsze icon_smile.gif icon_smile.gif
  • 8 miesiące temu...
Napisano
Ewentualnie model tego samego producenta Faro, bliższy oczekiwaniom autorki wątku. Patrzcie tylko na wymiary, bo może się okazać zupełnie innego rozmiaru niż sobie wyobrażacie. ;)

• 1 miesiąc temu...
Napisano
Jakoś nie jestem przekonany do stawiania wanny na środku... Chyba nie czułbym się komfortowo, a poza tym to zajmuje bardzo dużo miejsca, więc nie wiem jak dużą trzeba by mieć łazienkę... No ale co kto lubi.
  • 7 miesiące temu...
  • 7 miesiące temu...
Napisano
Nie każdy wie, ale duża część designerskich firm produkuje wanny w Polsce.
Mało tego, taką wannę można sobie zamówić na wymiar w dowolnym kolorze i formie.
Wanny robione są z kompozytów takich jak Cristalplant, Corian, Staron, GFK Luxum.

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
Wanna wolnostojąca może być nieco większa, bo zwykle łazienka jest większa jeśli jest przygotowana dla takiej wanny. Trzeba trochę natrudzić się z instalacją, ale wiele osób decyduje się na prysznic bez brodzika i też musi kombinować z przyłączami. Mnie te wanny się bardzo podobają, wspomniane przeze mnie modele pasowały by do mojej wizji łazienki.
Napisano
Mnie się podobają też wanny narożne. Projektant może nie ma tyle przestrzeni twórczej, bo musi dwa boki zrobić po prostu płaskie i równe, ale nie wymagają już tyle miejsca, a mogą być również sporawe.

A i ta Roca Faro, obła i wygodna. icon_smile.gif

• 2 tygodnie temu...
Napisano
Ja wciąż myślę o wannie bez zabudowy na nóżkach. Do tego klasyczna, stylizowana na pierwszą połowę XX wieku bateria i jest pełen romantik. Ważne, by była duża.
Napisano
Cytat

Ja wciąż myślę o wannie bez zabudowy na nóżkach. Do tego klasyczna, stylizowana na pierwszą połowę XX wieku bateria i jest pełen romantik. Ważne, by była duża.

Jak ma się miejsce to nie ma nic lepszego niż wanna dla dwojga icon_evil.gif icon_evil.gif
Napisano
Bateria z kurkami? Designersko wyglądają super, ja jestem akurat bardziej praktyczny i zdecydowanie wolę baterię uchwytowe, dowolnie w jakim miejscu. Zdecydowanie natomiast chciałbym mieć tę wannę wolnostojącą, nie jak do tej pory w zabudowie.
Napisano
No ja się z trudem uczę regulacji temperatury w baterii kurkowej. Bardziej funkcjonalna w tym względzie byłaby droga termostatyczna. W tych nowych bateriach kurkowych podoba mi się jednak zdecydowanie to, że kurek porusza się z jednakową łatwością czy dopiero włączamy wodę czy zwiększamy ciśnienie. W starych to odkręcenie wymagało pokonania większego oporu.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...