bobiczek Napisano 18 listopada 2014 Udostępnij #201 Napisano 18 listopada 2014 Chwała PKW!za dobre wzorce! Link do komentarza
bobiczek Napisano 26 października 2016 Udostępnij #202 Napisano 26 października 2016 Podczas Walnego Zgromadzenia Komunalnego Związku Gmin Regionu Leszczyńskiego (KZGRL) zaproponowano podwyżkę opłat za wywóz śmieci o ponad 40 procent.Powód? Mieszkańcy wytwarzają zbyt dużo śmieci. System ich do tego zachęca i dlatego koszty rosną.http://www.portalsamorzadowy.pl/gospodarka...osna,86045.html Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 27 października 2016 Udostępnij #203 Napisano 27 października 2016 Co by nie zaczęli tych nadwyżek śmieciowych do lasu wywozić Link do komentarza
Redakcja Napisano 17 stycznia 2017 Autor Udostępnij #204 Napisano 17 stycznia 2017 Ministerstwo Środowiska pracuje nad nowelizacją tzw. ustawy śmieciowej (ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach). W skrócie chodzi o to, żeby mieszkańcy płacili mniej za śmieci, jeśli dobrze je segregują. Więcej: http://kurier.pap.pl/depesza/171644/Kolorowa-reforma-smieciowa--Od-lipca-obowiazkowo-cztery-kubly-na-odpady Link do komentarza
zenek Napisano 25 stycznia 2017 Udostępnij #205 Napisano 25 stycznia 2017 A może nie cztery kubły, tylko np. na papier i plastik wystarczą worki? Albo jeden kubeł z 4 komorami na worki? I jeszcze - mam ogród i kompost - dlaczego nie dostaję od miasta bonusu za to że ten kompost zostaje u mnie ???, a jest tego wiaderko co drugi dzień! Link do komentarza
bartez86 Napisano 30 stycznia 2017 Udostępnij #206 Napisano 30 stycznia 2017 Dobra opcja. Teraz stanowczo za dużo płacimy za śmieci. A segregacja zawsze się przyda Link do komentarza
bobiczek Napisano 30 czerwca 2017 Udostępnij #207 Napisano 30 czerwca 2017 4 kubły!!! Czas rozbudować przydomowy "hasiok" A swoją drogą, daltoniści mają przerąbane....... http://www.portalsamorzadowy.pl/gospodarka-komunalna/selektywna-zbiorka-odpadow-1-lipca-bedzie-przelom-w-gospodarce-odpadami-optymistow-brak,95063.html Link do komentarza
Elfir Napisano 30 czerwca 2017 Udostępnij #208 Napisano 30 czerwca 2017 4 kubły/worki to mam od samego początku idei segregowania śmieci. Nasza gmina rozdaje worki nie tylko w odpowiednich kolorach, ale na wszelki wypadek z nadrukowanym napisem, do którego co wrzucać. Link do komentarza
TINEK Napisano 1 lipca 2017 Udostępnij #209 Napisano 1 lipca 2017 u mnie 4 kubły są od początku, żadnych walających się worków to chyba jedyna rzecz, która się udała mojej gminie Link do komentarza
bobiczek Napisano 16 marca 2018 Udostępnij #210 Napisano 16 marca 2018 Dnia 30.06.2017 o 12:39, bobiczek napisał: 4 kubły!!! Czas rozbudować przydomowy "hasiok" Nowy Rok - nowe wyzwania. Idą na rekord. Jest już 5!!!! No i ten gabaryt. Muszę zacząć znosić szkło i papier bo tego nie zapełnię! Ciekawe kto to będzie ciągał jak zapełnię. Traktor trza kupić mały Link do komentarza
rober223 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij #211 Napisano 11 listopada 2020 Recykling jak i utylizacja nie są tanie, z roku na rok ich cena rośnie więc i wywóz śmieci idzie w górę. Wiadomo mieszkańcy nie będą zadowoleni bo sam nie jestem ale taka kolej rzeczy. Link do komentarza
priusson Napisano 28 marca 2024 Udostępnij #212 Napisano 28 marca 2024 Niezła gromadka. Ja muszę segregować w mieszkaniu. To dopiero przerąbana sprawa -.- Link do komentarza
podczytywacz Napisano 28 marca 2024 Udostępnij #213 Napisano 28 marca 2024 1 godzinę temu, priusson napisał: Ja muszę segregować w mieszkaniu. Ja też muszę, ale jak się pomyśli i odpowiednio przygotuje - to nie jest to takie upierdliwe... Właśnie spakowałem trzy worki (plastik, papiery i te niesegregowalne) i wiadereczko na bio... Spacerek na śmietnik i - załatwione... wiadereczko umyte, suszy się i zaraz wróci do szafki, w którym stoją w sumie cztery wiadereczka po 28 litrów pojemności... Zupełnie wystarczają na tydzień... no, bio trochę częściej, w zależności od zawartości wiadereczka... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się