Skocz do zawartości

Odpadające płytki w łazięce

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Witam 3 dni temu położyłem płytki na ścianie w łazience i dziś z rana wchodzę do łazienki i połowa płytek leży na podłodze dlaczego.Proszę o szybką odpowiedz.
A dodam że już kładłem płytki w kuchni i jak narazie 3 lata trzymają.

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Edytowano przez dominik121 (zobacz historię edycji)
Gość mhtyl
Napisano
Do nakładania kleju ktoś wymyślił pace zębatą,ale nie w tym problem u Ciebie. Na drugim zdjęciu ewidentnie widać błąd i przyczynę, wina leży po stronie podłoża czyli ściany.
Napisano
co to jest to brązowe na ścianie , olejna czy wapienna ??

co do płytek pozostajacych na drugim zdjęciu ................pogratulować kunsztu .....
Napisano
  Cytat

dlaczego.Proszę o szybką odpowiedz.

Rozwiń  

Tak szczerze, to tutaj nie ma co radzić. Płytki odpadły, bo układał je kompletny dyletant i odnosi się to do wszystkich etapów kładzenia. Trudno byłoby znaleźć na zdjęciach czynność, która byłaby zrobiona prawidłowo.

Na Twoim miejscu zatrudniłbym kafelkarza, w sumie wyjdzie taniej niż kolejne próby.
Napisano
Tak się ten podkład trzyma, że nie da się go zdrapać?
Powinieneś przynajmniej tą ścianę przedtem przeorać porządnie, bo czego ma się trzymać ten klej?
Napisano
  Cytat

Właśnie oto chodzi że nie chce ta farba odejśc.A wystarczyło by w ścianie porobic pełno dziur??

Rozwiń  

podziuraw to ile możesz , potem zagruntuj Cerplastem Atlasa , wtedy klej ...

i spraw sobie ze dwie paczki krzyżyków dystansowych ...
Napisano
  Cytat

Mam krzyżyki.A i właśnie odkryłem że klej na który przyklejałem płytki jest miesiąc po terminie,czy to w czymś przeszkadza??

Rozwiń  

...nie bardziej niż ta farba na ścianie
Gość mhtyl
Napisano
  Cytat

Właśnie oto chodzi że nie chce ta farba odejśc.A wystarczyło by w ścianie porobic pełno dziur??

Rozwiń  

Żadnego Cerplasta (on jest pod tynki a nie pod klej) nie dawaj bo on nie tu potrzebny tylko Atlas Warstwa Kontaktowa na niechłonne podłoża. Nie wiem ile metrów masz tej ściany bo on występuje w w wiaderkach 2 i 5 kg. Jak zaczniesz robić dziury to może Ci pół tynku odpaść i dopiero sobie narobisz roboty. Więc albo zbijać całość albo warstwa kontaktowa.
Napisano (edytowany)
jeżeli te brązowe na ścianie to farba olejna to tak jak pisałem wcześniej - Cerplast (wiele razy u mnie się sprawdził ) , jeżeli wapienna to zeszlifować grubym papierem ściernym i jakiś normalny grunt głęboko penetrujący ...

Cytat

Została ta farba olejna.Aha na dwóch ścianach w łazience jest też ta farba i płytki się trzymają.

Rozwiń  

do czasu póki ktoś mocniej drzwiami nie trzaśnie .. Edytowano przez joks (zobacz historię edycji)
Gość mhtyl
Napisano
  Cytat

Została ta farba olejna.Aha na dwóch ścianach w łazience jest też ta farba i płytki się trzymają.

Rozwiń  

To tylko najprostszym sposobem jest pomalować to warstwa kontaktową i na to już klej i płytki. A ten klej to długo nakładałeś (znaczy się przyklejenia płytek się) od położenia na ścianę do przyklejenia płytek.

Cytat

A mam jeszcze jedno pytanie.Do wody rury PEX czy tradycyjne??

Rozwiń  

Tylko pexy.
Napisano
  Cytat

To tylko najprostszym sposobem jest pomalować to warstwa kontaktową i na to już klej i płytki. A ten klej to długo nakładałeś (znaczy się przyklejenia płytek się) od położenia na ścianę do przyklejenia płytek.

Rozwiń  

po płytkach widać że smarował najpierw płytki ..
Gość mhtyl
Napisano
  Cytat

po płytkach widać że smarował najpierw płytki ..

Rozwiń  

Tak na moje oko to smarował jedno i drugie ,płytki na gładko a placki na ścianę,a że płytki lepiej złapały klej to odeszły razem z płytkami.
Gość mhtyl
Napisano
  Cytat

To jakie rury PEX czy rury ocynk??

Rozwiń  

Rury pex a raczej alupex tzw wielowarstwowe , uważam że optymalny przekrój to 16 .
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
witam
Jeśli płytka odpada bez kleju-logiczne,że klej był marnej jakości albo to nie był klej do glazury.
Natomiast jeżeli płytka odpada z klejem,to źle zabezpieczone podłoże (nie zagruntowane,kruszące się,pozostałości jakiejś starej farby,itp.)
Pytanie-czy klej był rozprowadzany na "grzebień"?
Napisano
  Cytat

Rozwiń  

Tak mniej więcej przez dwa lata się ucieszysz. Ale potem i tak odpadną.
Kiedy ludzie zrozumiecie, że gówniarstwo i tak da o sobie znać? W każdej dziedzinie, nie tylko płytek. To tylko na początku wydaje się, że jak zabłyszczy, to wszystko OK. . Aha... będzie ok. Aż się zdziwicie.
Napisano
  Cytat

Tak mniej więcej przez dwa lata się ucieszysz. Ale potem i tak odpadną.
Kiedy ludzie zrozumiecie, że gówniarstwo i tak da o sobie znać? W każdej dziedzinie, nie tylko płytek. To tylko na początku wydaje się, że jak zabłyszczy, to wszystko OK. . Aha... będzie ok. Aż się zdziwicie.

Rozwiń  

Najprawdziwsza prawda icon_lol.gif nic dodać nic ująć. Jeszcze tylko żeby chcieli się słuchać doświadczonych co mają do powiedzenia.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Witam,   Z tego co udało mi się wyszukać i zrozumieć, w celu uzyskania pozwolenia na budowę potrzebne są min. warunki przyłączenia mediów.   Czy ktoś orientuje się jak to jest w kwestii uzbrojonej działki budowlanej, czy chcąc uzyskać „pozwolenie na budowę” lub czy wykonując „zgłoszenie budowy” mimo wszystko będę potrzebował warunki przyłączenia mediów?   Pytanie wydaje się absurdalne bo przecież media są już na działce, ale prawo często niestety działa inaczej niż myślimy.   Pozdrawiam,
    • Budowa jest w toku, przynajmniej na papierach. Zostało wydane pozwolenie na budowę budynku jednorodzinnego, został założony dziennik budowy, na bramie wisi nawet tablica informacyjna oznajmiająca budowę domu, zostały zainstalowane skrzynki: elektryczna z prądem budowlanym, na geoportalu wszystko pięknie wrysowane... Papier przyjmie wszystko, a ciężki sprzęt jeździ sobie bezkarnie po drodze o ograniczonym tonażu, gdyż inwestor ma pozwolenie na przejazd ciężkim sprzętem ze względu na rozpoczętą inwestycję. 
    • A to Polska właśnie.      Wszystko się zgadza i powołujesz się na odpowiednie przepisy. Taka sytuacja jednak w tej chwili nie leży w kompetencjach PINB. Dopóki nie ma nic wybudowanego nie PINB a Wydział Budownictwa jest właściwym organem mającym obowiązek zająć się tą sprawą. Choć wydaje się to nieco dziwne, ale tak jest i musisz się zwrócić do właściwego organu. Do pisma warto dołączyć jakieś wyroki sądowe w podobnych sprawach, które znajdziesz bez problemu w necie, a także jakąś opinię prawną np. takie coś: https://prawobudowlane-blog-buniak.pl/samowolna-zmiana-zagospodarowania-terenu/ dlatego że Wydziały Budownictwa interpretują zapisy na które się wyżej powołujesz, bardzo dowolnie. Więc warto naprowadzić ich na właściwy tor rozumowania. Dla normalnie działającego Wydziału Budownictwa już samo utwardzenie całej działki powinno być dowodem na zmianę sposobu zagospodarowania niezgodnego z WZ i oczywiście do tego datowane zdjęcia, bo przed kontrolą zapewne ucieknie z pojazdami.   To co piszę nie jest teorią bo miałem dwa podobne do Twojego przypadki na dwóch niemal sąsiadujących ze sobą działkach. Jedna sprawa została definitywnie załatwiona, druga jest jeszcze w toku z dobrymi rokowaniami.    
    • W każdym piśmie cytuję art. 59 ust. 3 ustawy o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym : Samowolna zmiana zagospodarowania terenu to pojęcie ukształtowane przez doktrynę i orzecznictwo, do którego stosuje się przepis art. 59 ust. 3 ustawy o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym. Jest to faktyczna, funkcjonalna zmiana wykorzystywania terenu w sposób niezgodny z jego przeznaczeniem.   ŻADEN URZĄD NIE ODNIÓSŁ SIĘ DO TEGO ARTYKUŁU 
    • Mam kopię pism do powiatowego, do Wojewódzkiego, do gminy... Nieoficjalnie powiedziano mi że nic nie zrobię bo facet ma dobre znajomości. Tak, mam całą teczkę pism. Dla nich nie ma problemu, inwestor jest uprzedzany o terminie wizyty, inwestor wywozi ciężki sprzęt z placu dzień wcześniej więc problemu nie ma. Dziwi mnie to, że nikt nie zwraca uwagi na maile ze zdjęciami, które przedstawiają inny obraz sytuacji. Wojewódzki inspektorat twierdzi, że powiatowy wykonuje czynności zgodnie z procedurami, zachowując terminy na odpowiedź na pisma, mimo iż od roku nie została podjęta w tej sprawie żadna decyzja. 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...