Skocz do zawartości

Odpadające płytki w łazięce

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Witam 3 dni temu położyłem płytki na ścianie w łazience i dziś z rana wchodzę do łazienki i połowa płytek leży na podłodze dlaczego.Proszę o szybką odpowiedz.
A dodam że już kładłem płytki w kuchni i jak narazie 3 lata trzymają.

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Edytowano przez dominik121 (zobacz historię edycji)
Gość mhtyl
Napisano
Do nakładania kleju ktoś wymyślił pace zębatą,ale nie w tym problem u Ciebie. Na drugim zdjęciu ewidentnie widać błąd i przyczynę, wina leży po stronie podłoża czyli ściany.
Napisano
co to jest to brązowe na ścianie , olejna czy wapienna ??

co do płytek pozostajacych na drugim zdjęciu ................pogratulować kunsztu .....
Napisano
  Cytat

dlaczego.Proszę o szybką odpowiedz.

Rozwiń  

Tak szczerze, to tutaj nie ma co radzić. Płytki odpadły, bo układał je kompletny dyletant i odnosi się to do wszystkich etapów kładzenia. Trudno byłoby znaleźć na zdjęciach czynność, która byłaby zrobiona prawidłowo.

Na Twoim miejscu zatrudniłbym kafelkarza, w sumie wyjdzie taniej niż kolejne próby.
Napisano
Tak się ten podkład trzyma, że nie da się go zdrapać?
Powinieneś przynajmniej tą ścianę przedtem przeorać porządnie, bo czego ma się trzymać ten klej?
Napisano
  Cytat

Właśnie oto chodzi że nie chce ta farba odejśc.A wystarczyło by w ścianie porobic pełno dziur??

Rozwiń  

podziuraw to ile możesz , potem zagruntuj Cerplastem Atlasa , wtedy klej ...

i spraw sobie ze dwie paczki krzyżyków dystansowych ...
Napisano
  Cytat

Mam krzyżyki.A i właśnie odkryłem że klej na który przyklejałem płytki jest miesiąc po terminie,czy to w czymś przeszkadza??

Rozwiń  

...nie bardziej niż ta farba na ścianie
Gość mhtyl
Napisano
  Cytat

Właśnie oto chodzi że nie chce ta farba odejśc.A wystarczyło by w ścianie porobic pełno dziur??

Rozwiń  

Żadnego Cerplasta (on jest pod tynki a nie pod klej) nie dawaj bo on nie tu potrzebny tylko Atlas Warstwa Kontaktowa na niechłonne podłoża. Nie wiem ile metrów masz tej ściany bo on występuje w w wiaderkach 2 i 5 kg. Jak zaczniesz robić dziury to może Ci pół tynku odpaść i dopiero sobie narobisz roboty. Więc albo zbijać całość albo warstwa kontaktowa.
Napisano (edytowany)
jeżeli te brązowe na ścianie to farba olejna to tak jak pisałem wcześniej - Cerplast (wiele razy u mnie się sprawdził ) , jeżeli wapienna to zeszlifować grubym papierem ściernym i jakiś normalny grunt głęboko penetrujący ...

Cytat

Została ta farba olejna.Aha na dwóch ścianach w łazience jest też ta farba i płytki się trzymają.

Rozwiń  

do czasu póki ktoś mocniej drzwiami nie trzaśnie .. Edytowano przez joks (zobacz historię edycji)
Gość mhtyl
Napisano
  Cytat

Została ta farba olejna.Aha na dwóch ścianach w łazience jest też ta farba i płytki się trzymają.

Rozwiń  

To tylko najprostszym sposobem jest pomalować to warstwa kontaktową i na to już klej i płytki. A ten klej to długo nakładałeś (znaczy się przyklejenia płytek się) od położenia na ścianę do przyklejenia płytek.

Cytat

A mam jeszcze jedno pytanie.Do wody rury PEX czy tradycyjne??

Rozwiń  

Tylko pexy.
Napisano
  Cytat

To tylko najprostszym sposobem jest pomalować to warstwa kontaktową i na to już klej i płytki. A ten klej to długo nakładałeś (znaczy się przyklejenia płytek się) od położenia na ścianę do przyklejenia płytek.

Rozwiń  

po płytkach widać że smarował najpierw płytki ..
Gość mhtyl
Napisano
  Cytat

po płytkach widać że smarował najpierw płytki ..

Rozwiń  

Tak na moje oko to smarował jedno i drugie ,płytki na gładko a placki na ścianę,a że płytki lepiej złapały klej to odeszły razem z płytkami.
Gość mhtyl
Napisano
  Cytat

To jakie rury PEX czy rury ocynk??

Rozwiń  

Rury pex a raczej alupex tzw wielowarstwowe , uważam że optymalny przekrój to 16 .
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
witam
Jeśli płytka odpada bez kleju-logiczne,że klej był marnej jakości albo to nie był klej do glazury.
Natomiast jeżeli płytka odpada z klejem,to źle zabezpieczone podłoże (nie zagruntowane,kruszące się,pozostałości jakiejś starej farby,itp.)
Pytanie-czy klej był rozprowadzany na "grzebień"?
Napisano
  Cytat

Rozwiń  

Tak mniej więcej przez dwa lata się ucieszysz. Ale potem i tak odpadną.
Kiedy ludzie zrozumiecie, że gówniarstwo i tak da o sobie znać? W każdej dziedzinie, nie tylko płytek. To tylko na początku wydaje się, że jak zabłyszczy, to wszystko OK. . Aha... będzie ok. Aż się zdziwicie.
Napisano
  Cytat

Tak mniej więcej przez dwa lata się ucieszysz. Ale potem i tak odpadną.
Kiedy ludzie zrozumiecie, że gówniarstwo i tak da o sobie znać? W każdej dziedzinie, nie tylko płytek. To tylko na początku wydaje się, że jak zabłyszczy, to wszystko OK. . Aha... będzie ok. Aż się zdziwicie.

Rozwiń  

Najprawdziwsza prawda icon_lol.gif nic dodać nic ująć. Jeszcze tylko żeby chcieli się słuchać doświadczonych co mają do powiedzenia.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Zapraszam do zapoznania się z usługami firmy elektrycznej działającej na terenie Warszawa.  Szeroki zakres usług  wykonywanych przez elektryk warszawa, instalacja infrastruktury elektrycznej, montaż kamer CCTV, usuwanie awarii elektrycznych typu brak prądu.  Pogotowie działające 24 h na dobę. Firmę cechuję rzetelność profesjonalność i fachowość. Pomożemy każdemu potrzebującemu w jego awarii z prądem . Zapraszamy do kontaktu i dzwonienie w potrzebie o każdej porze.
    • Cześć wszystkim, dołączyliśmy do forum, aby przedstawić Wam naszą ofertę. Tworzymy dla Firm i Osób Prywatnych.     Szukasz sprawdzonego partnera do realizacji sufitów napinanych i innych elementów dekoracyjnych? Gładki Sufit to firma z 15-letnim doświadczeniem na rynku, która stawia na jakość, innowację i zadowolenie klienta. Działamy na terenie całego kraju, gwarantując szybką i sprawną realizację każdego projektu.   Dlaczego warto wybrać Gładki Sufit? Doświadczenie i profesjonalizm: - Nasze 15-letnie doświadczenie to gwarancja perfekcyjnego wykonania i dbałości o każdy szczegół. Znamy branżę od podszewki i wiemy, jak sprostać najbardziej wymagającym oczekiwaniom. Najlepsze materiały w atrakcyjnych cenach: - Dzięki wynegocjowanym cenom z dostawcami, możemy zaoferować Ci najwyższej jakości podzespoły w konkurencyjnych cenach. Nie uznajemy kompromisów – nie montujemy tanich, śmierdzących folii ani wadliwych LED-ów czy zasilaczy. Stawiamy na trwałość i bezpieczeństwo. Indywidualne podejście: Często profile wykonujemy sami, aby idealnie dopasować je do specyfiki Twojego zlecenia. To pozwala nam na realizację nawet najbardziej nietypowych i skomplikowanych projektów. Szybkość realizacji: Montaż sufitu napinanego, np. w przedpokoju, zajmuje nam około 3 godzin. Szanujemy Twój czas i staramy się, aby prace przebiegały sprawnie i bez zakłóceń.   Co oferujemy? Nasze usługi to znacznie więcej niż tylko sufity napinane. Materiał, który wykorzystujemy do sufitów, z powodzeniem montujemy również na ścianach, tworząc unikalne i spójne aranżacje. Ponadto, specjalizujemy się w projektowaniu i tworzeniu: Nowoczesnych lamp: od subtelnych podświetleń po designerskie konstrukcje, które staną się ozdobą każdego pomieszczenia. Efektownych reklam: Nietypowy sufit podświetlany z Logo wyróżnią Twoją Firmę. Ścianek działowych: lekkich i estetycznych konstrukcji, które pozwolą Ci elastycznie zaaranżować przestrzeń. Elementów dekoracyjnych: trójwymiarowych form, półek – wszystko, co pozwoli Ci stworzyć wnętrze z charakterem. Akustycznych paneli: idealnych do biur, sal konferencyjnych czy domowych kin, poprawiających komfort akustyczny.   Naprawy i poprawki po innych wykonawcach Czy Twoja poprzednia ekipa zawiodła, a efekt końcowy jest daleki od oczekiwań? Oferujemy również kompleksowe naprawy i poprawki po źle wykonanych zleceniach.   Zaufaj naszemu doświadczeniu i daj nam szansę na przywrócenie blasku Twoim wnętrzom. Skontaktuj się z nami już dziś i pozwól nam zrealizować Twoje wizje! Gładki Sufit – jakość, na którą zasługujesz. https://gładki-sufit.pl
    • EQ Entrance to najnowsza propozycja renomowanej firmy Konsport, która łączy w sobie estetykę, funkcjonalność i bezpieczeństwo. Jest to idealne rozwiązanie dla nowoczesnych systemów ogrodzeniowych. Multifunkcyjny słupek furtkowy z zadaszeniem wyznacza nowe standardy w projektowaniu przestrzeni zewnętrznych. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrodzenia/polecane/110363-zwieksz-bezpieczenstwo-swojego-domu-z-eq-entrance-funkcjonalnym-slupkiem-furtkowym
    • Dzień Dobry,   Cześć, szukam właśnie sobie jakiegoś projektanta/firmy, która zaprojektuje mi mieszkanie. I interesuje mnie nadzór inwestorski. Mieszkanie w Warszawie - 67 metrów  - Firma 1 - projekt 19430 PLN(290 p m2) + nadzór 11250 PLN(4500 za miesiąc) - Firma 2 - projekt 13400 (200 m2) + nadzór 13400 PLN (200 za m2)   Waszym zdaniem - dużo - za mało? jak to stoi rynkowo w Warszawie.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...