bobiczek Napisano 2 marca 2013 Udostępnij #1 Napisano 2 marca 2013 (edytowany) Zrobiłem - tymi "ręcami" budę dla mojego Bruna.Polecam wszystkim - dla psiora zrobienie podobnej - będzie Was kochał za nią do końca (swojego) życia na 100wę.Sześć dołków głębokich - nie za szerokich - szpadlem na początku, potem wybieranych na kolanach kielnią budowlaną.Uzbrojone resztą prętów po budowie pozostałych - z dowiązanymi w zbrojenie gwintowanymi prętami fi-18, wystającymi ponad gruntem.Zalać porządnym betonem.Belki smarowane starym olejem kilkukrotnie - takie 16X16 - nawiercone otwory na te szpile gwintowane - nasadzić i dokręcić z góry mocno nakrętkami.I jest już podstawa.Do niej słupy na odpowiednią wysokość.Między słupy styropian.W środku na styropian pomiędzy słupy - płyta OSB najtańsza.Środek (posadzkę znaczy się) zabetonowałem wraz z belkami kiedy konstrukcja już była gotowa, oczywiście ociepliłem styropianem, zawsze go po budowaniu zostaje.Wylewka ocieplona betonowa porządana przy sprzątaniu, zamiataniu, zgarnianiu........ Na zewnątrz wykorzystałem panele które miałem na starym mieszkaniu w przedpokoju i jak mi się po latach znudziły zdemontowałem i doczekały się ponownego zastosowania - strasznie niedrogie to jest.Dach z płyty onduline. Oczywiście pod dachem od środka ocieplone płytami styropianowymi.Drzwiczki machnąłem z resztek profili pozostałych po montażu sufitów podwieszanych - zawiaski, zasówka delikatna, żeby super ostrą zimą drzwiczki zamknąć na noc ze zwierzakiem przed super mrozami.Okno - żeby komfort był w ciągu dnia z 2 kawałków plexi - pomiędzy które włożyłem folię kubełkową dla zachowania izolacji cieplnej całości.Od tyłu wygląda tak.Nieduży nakład pracy - zero wydatków - a psy będą Was kochać 2 razy bardziej niż dzisiaj acha...edit jeszczebo z resztek tych plastikowych paneli - zrobiłem mu szlaban - na kwiatki bo lubił bardzo W sumie jakbym doprowadził energię elektryczną - mógłbym chyba zacząć wynajmować studentom I roku.Osobne wejście.Niezależne lokum.Prywatność jest.....prawda? Edytowano 5 marca 2013 przez bobiczek (zobacz historię edycji) 3 Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 2 marca 2013 Udostępnij #2 Napisano 2 marca 2013 Normalnie mnie zaskoczyłeś. Myślałem ,że ten pupil to pies a tu zonk Link do komentarza
solange63 Napisano 4 marca 2013 Udostępnij #3 Napisano 4 marca 2013 Cytat Normalnie mnie zaskoczyłeś. Myślałem ,że ten pupil to pies a tu zonk zeby Bruno byl Brunona, to by chociaz mleko bylo (to tak akurat w moich klimatach temat ). Link do komentarza
coolibeer Napisano 4 marca 2013 Udostępnij #4 Napisano 4 marca 2013 będzie seryjna produkcja? Link do komentarza
bobiczek Napisano 4 marca 2013 Autor Udostępnij #5 Napisano 4 marca 2013 Cytat będzie seryjna produkcja? piszesz o domkach czy o koziołkach po Championie? Link do komentarza
PeZet Napisano 5 marca 2013 Udostępnij #6 Napisano 5 marca 2013 prezesie drogi,twój pies ma rogi...a budka - szacuuuunek. Link do komentarza
oknapcv Napisano 5 marca 2013 Udostępnij #7 Napisano 5 marca 2013 łoo wygląda naprawdę elegancko ;) jaki orientacyjny koszt takie budowy ? Link do komentarza
jeea Napisano 5 marca 2013 Udostępnij #8 Napisano 5 marca 2013 aaa, to ten Brunon...wygląda groźnie Link do komentarza
coolibeer Napisano 5 marca 2013 Udostępnij #9 Napisano 5 marca 2013 Cytat aaa, to ten Brunon...wygląda groźnie to jest tak jak któyś z Gdaki przyjedzie to prezes spuszcza z łańcucha i pozamiatane ;) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 5 marca 2013 Udostępnij #10 Napisano 5 marca 2013 No jak z rogów pier.... to w dupie od razu trzy dziury Link do komentarza
bobiczek Napisano 5 marca 2013 Autor Udostępnij #11 Napisano 5 marca 2013 (edytowany) Cytat No jak z rogów pier.... to w dupie od razu trzy dziury zawsze ze strójki wyprowadza Cytat to jest tak jak któyś z Gdaki przyjedzie to prezes spuszcza z łańcucha i pozamiatane ;) zgadza się - luzak pilnuje lepiej podwórka niż owczarek alzackia nawet niemiecki mu nie dorówna Edytowano 5 marca 2013 przez bobiczek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Danuta_56 Napisano 17 marca 2013 Udostępnij #12 Napisano 17 marca 2013 Bruno ma piękny domek! Link do komentarza
Bolos Napisano 27 marca 2013 Udostępnij #13 Napisano 27 marca 2013 Bardzo ładny i profesjonalny domek A pupilka to Ci tylko pozazdrościć Nie dość że chaty pilnuje strasząc złodzieji to jeszcze przepyszne mleko daje. Same plusy Link do komentarza
tomasz234 Napisano 27 marca 2013 Udostępnij #14 Napisano 27 marca 2013 ładny ten stóż , a można wiedzieć czy bodzie i gryzie listonosza i resztę nie chcianych osób które przychodzą bez zapowiedzi Link do komentarza
oska Napisano 25 czerwca 2013 Udostępnij #15 Napisano 25 czerwca 2013 No zaskoczył mnie ten pupilek... Ale baardzo pozytywnie... domek też uroczy;) Link do komentarza
kam82 Napisano 26 czerwca 2013 Udostępnij #16 Napisano 26 czerwca 2013 Domek na miarę pupila! jestem zaskoczony! Link do komentarza
Ryszard Kłosiński Napisano 3 lipca 2013 Udostępnij #17 Napisano 3 lipca 2013 domek dla pupila, a tu koza tego się nie spodziewałem Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 4 lipca 2013 Udostępnij #18 Napisano 4 lipca 2013 Ależ to aktor ! ..... pozować do fotek umie Link do komentarza
bobiczek Napisano 4 lipca 2013 Autor Udostępnij #19 Napisano 4 lipca 2013 Cytat domek dla pupila, a tu koza tego się nie spodziewałem za kozę bierze na rogi.To kastrat Bruno.Syn niemieckiej mamy i belgijskiego taty Cytat Ależ to aktor ! ..... pozować do fotek umie nie umie....Stokrotka!pstryk, pstryk - i trzeba aparat chować szybko do pokrowca jeśli ma posłużyć dłużej.... Link do komentarza
TomaszKa Napisano 5 lipca 2013 Udostępnij #20 Napisano 5 lipca 2013 No nie wiem czy Bruno byłby zadowolony z towarzystwa studentów I roku w tym samym lokalu mogłoby być to troszkę uciążliwe towarzystwo Link do komentarza
coolibeer Napisano 5 lipca 2013 Udostępnij #21 Napisano 5 lipca 2013 Prezes a co to za żółte pimpo pampo stoi na drugim planie? Dawno u ciebie chyba nie byłem po tym remoncie w garażu. Link do komentarza
bobiczek Napisano 5 lipca 2013 Autor Udostępnij #22 Napisano 5 lipca 2013 (edytowany) weteran z 1963 roku - Fiat Sport.Ma status weterana i inne niż wszystkie ubezpieczenie:)650 pojemności Edytowano 5 lipca 2013 przez bobiczek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Jani_63 Napisano 5 lipca 2013 Udostępnij #23 Napisano 5 lipca 2013 A nie przypadkiem 850ccm?Bo nazywa się Fiat 850 Sport. Link do komentarza
bobiczek Napisano 5 lipca 2013 Autor Udostępnij #24 Napisano 5 lipca 2013 Cytat A nie przypadkiem 850ccm?Bo nazywa się Fiat 850 Sport. a Ty się ze mną spieraj, spieraj...... Link do komentarza
animus Napisano 5 lipca 2013 Udostępnij #25 Napisano 5 lipca 2013 (edytowany) Fiat Sport,a dookoła niego trawa wyłazi z bruku ,nie jeżdżony ?,a ten cap nie wyżre roślin miedzy brukiem ,nagana dla niego i posiłek raz w tygodniu. Edytowano 5 lipca 2013 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
bobiczek Napisano 5 lipca 2013 Autor Udostępnij #26 Napisano 5 lipca 2013 Cytat Fiat Sport,a dookoła niego trawa wyłazi z bruku ,nie jeżdżony ?,a ten cap nie wyżre roślin miedzy brukiem ,nagana dla niego i posiłek raz w tygodniu. capażeszkurdeż.........powiem mu Link do komentarza
animus Napisano 5 lipca 2013 Udostępnij #27 Napisano 5 lipca 2013 (edytowany) Cytat capażeszkurdeż.........powiem mu Nie zrobisz tego ,za nakłanianie do ........ można iść siedzieć . A ja powiem mu że go wykastrować kazałeś . Edytowano 5 lipca 2013 przez animus (zobacz historię edycji) 1 Link do komentarza
bobiczek Napisano 5 lipca 2013 Autor Udostępnij #28 Napisano 5 lipca 2013 kastrowanie kozła........leżałem na nim jai mój najstarszyi mi powiedział po wszystkim"tato - nigdy Ci tego nie wybaczę - że musiałem brać w tym czynny udział" a nie było znieczulenia jak u psa....."Bo psychę ma za wrażliwą" - i by się mogło zawałem serca skończyć.....I to beeeeeeeeeeeeeeeebeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeżałosne......i to było dołujące Link do komentarza
animus Napisano 5 lipca 2013 Udostępnij #29 Napisano 5 lipca 2013 (edytowany) Cytat kastrowanie kozła........leżałem na nim jai mój najstarszyi mi powiedział po wszystkim"tato - nigdy Ci tego nie wybaczę - że musiałem brać w tym czynny udział" a nie było znieczulenia jak u psa....."Bo psychę ma za wrażliwą" - i by się mogło zawałem serca skończyć.....I to beeeeeeeeeeeeeeeebeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeżałosne......i to było dołujące Przeczytałem to i nic nie powiem, wstrzymam się ,dam radę . Edytowano 5 lipca 2013 przez animus (zobacz historię edycji) 1 Link do komentarza
bobiczek Napisano 5 lipca 2013 Autor Udostępnij #30 Napisano 5 lipca 2013 Cytat Przeczytałem to i nic nie powiem, wstrzymam się ,dam radę . Sergio Ramos!LEŻĘ..........ps:JAKA JEST IKONKA DO LEŻĘ?ja leże Pamiętaj!Cap ma tendencję.Tendencja polega - na szczaniu i obszczywaniu swojej własnej brody!Że niby te siki - wabikiem są.........I jak zareagujesz z miejsca.Nawyku pozbawisz - to całkiem fajnego, nie śmierdzącego eunucha masz......Naprawdę.PS:a ch....j mnie interesuje czy on jest szczęsliwy, pozbawiony nawyku sikania na swoją młodzieńczą brodę......... Link do komentarza
Jani_63 Napisano 5 lipca 2013 Udostępnij #31 Napisano 5 lipca 2013 Nie przewidzisz reakcji po wykastrowaniu... może tak ma być.Raczej wątpię żeby ktoś z Twojego otoczenia był chętny do sprawdzenia tych zachowań na sobie.A może Ty... nie... nie, to jednak głupi pomysł. Nie masz brody Link do komentarza
animus Napisano 6 lipca 2013 Udostępnij #32 Napisano 6 lipca 2013 (edytowany) Cytat Sergio Ramos!LEŻĘ..........ps:JAKA JEST IKONKA DO LEŻĘ?ja leże Pamiętaj!Cap ma tendencję.Tendencja polega - na szczaniu i obszczywaniu swojej własnej brody!Że niby te siki - wabikiem są.........I jak zareagujesz z miejsca.Nawyku pozbawisz - to całkiem fajnego, nie śmierdzącego eunucha masz......Naprawdę.PS:a ch....j mnie interesuje czy on jest szczęsliwy, pozbawiony nawyku sikania na swoją młodzieńczą brodę......... Jest tam leząca postać taka ale się kręci, czyli teraz to okaleczone zwierzę "maskotka "a jest szczęśliwy? Edytowano 6 lipca 2013 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
mireczek23 Napisano 12 sierpnia 2013 Udostępnij #33 Napisano 12 sierpnia 2013 Bardzo fajna buda, też planuję coś takiego zrobić, ale nei wiem czy się wyrobię jeszcze w tym roku. Link do komentarza
sassanka Napisano 10 września 2013 Udostępnij #34 Napisano 10 września 2013 Świetne Bardzo dobry pomysł i bardzo mi się podoba. Pupil, jak widać na fotach, chyba też zadowolony? Link do komentarza
domisiaw Napisano 14 września 2013 Udostępnij #35 Napisano 14 września 2013 Byłem pewny, że piszesz o psie... aż nie zobaczyłem fotki Link do komentarza
Ryszard Kłosiński Napisano 27 września 2013 Udostępnij #36 Napisano 27 września 2013 Cytat Byłem pewny, że piszesz o psie... aż nie zobaczyłem fotki Ja początkowo też Link do komentarza
marcelkromp Napisano 21 października 2013 Udostępnij #37 Napisano 21 października 2013 domek pierwsza klasa. w sumie nie jest to aż tak skomplikowane. Tez sprobuje. Moj Kajtek bedzoie zachwycony. :P skopiuje kubek w kubek. Link do komentarza
Iga33 Napisano 7 listopada 2013 Udostępnij #38 Napisano 7 listopada 2013 Bardzo mi się podoba buda wykonana przez Ciebie. Pupil zapewne też zadowolony:) Ciekawa jestem, gdzie mieszkał wcześniej:) Link do komentarza
labron-james Napisano 8 listopada 2013 Udostępnij #39 Napisano 8 listopada 2013 Świetna buda, cudowny pupil Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się