Skocz do zawartości

Zabudowa telewizora

Recommended Posts

Napisano
Zupełnie bez sensu - przyklejenie taśm LED za telewizorem, da dokładnie taki sam efekt wizualny.

Ps. Jeśli ten reklamowany tu blog, jest tak samo kumaty jak to rozwiązanie, to nie opłaca się nawet 1 raz kliknąć na podany link icon_evil.gif
Napisano
Jak dla mnie to szczena mi nie opadła,i nie rozumiem czemu ta zabudowa ma służyć. Narobiłeś sie chłopie przy tym a można by było takie coś podobne osiągnąć o wiele w prostszy sposób.
I jeszcze dla mnie to jeżeli chodzi o słowo zabudowa to rozumiem coś zabudować a tu niczego nie zabudowywałeś tylko zrobiłeś wypustkę do telewizora.Czyli to żadna zabudowa.
I jeszcze jedno abyś mnie nie posądził o wyśmiewanie się z twojej pracy,uważam że jest ona wykonana dobrze i jakiś tam efekt widać włożonego trudu tylko jak już pisałem można to było prościej i taniej zrobić .
Napisano
Podobnie mhtyl uważam że to żadna zabudowa, a raczej (przed)ściana do wyeksponowania TV.
Rozumiem, że jesteś dumny ze swojej pracy i chciałeś to upublicznić.
To Twój dom, Twoja praca własna... Twoje zadowolenie.
I tak trzymać.

A że dało się inaczej...
Napisano
Cytat

Mówiąc inaczej - teraz jest powód do relaksu przy ulubionym serialu. icon_smile.gif
Czyli nie ma już wymówki, że w kolejne Swięta program telewizyjny jest łudząco podobny do tego z ubiegłego roku icon_smile.gif
Siadamy całą rodziną na kanapie w salonie i oglądamy.

no już,już,już..............jusz...........
starczy
MU
icon_biggrin.gif
Napisano
no to ja równie poważnie
mój tv stoi sobie właśnie na wprost okna
przeszkadza mi to w tygodniu jeden jedyny raz
jak w niedzielę o 11.00 oglądam namiętnie Cafe Futboll
a potem - jak w tygodniu oglądam kiedy za oknem już ćma - to mi wcale a wcale nie przeszkadza że mam plazmę............
Napisano
Cytat

Teraz o oświetleniu już chciałem kilka słów bez powrotu do TELETYGODNIA - czy światło z tych drzwi balkonowych nie będzie przeszkadzało - refleksy etc.?
Pytam całkiem poważnie z uwagi na fakt, że mam podobnie a wyboru zmiany lokalizacji telewizora prawie żadnego.

Owszem, będzie. Ale tylko w dzień.
Wieczorem i w nocy, ważna bedzie lokalizacja lamp na ulicy.
Napisano
Cytat

Owszem, będzie. Ale tylko w dzień.
Wieczorem i w nocy, ważna bedzie lokalizacja lamp na ulicy.

no co Ty
w apartamentowcu na 36 pietrze?
weź......
chyba ta co basen podświetla........ na dachu....
icon_smile.gif
  • 6 miesiące temu...
Napisano
A można prosić o wyjaśnienie co niby ta "zabudowa", jak słusznie kilka osób zauważyło nią nie będąca ma dawać? Zamaskowanie kabli? Znam prostsze sposoby i też ich nie widać...
Napisano
Cytat

A można prosić o wyjaśnienie co niby ta "zabudowa", jak słusznie kilka osób zauważyło nią nie będąca ma dawać? Zamaskowanie kabli? Znam prostsze sposoby i też ich nie widać...

Nie czytałeś uważnie całego tematu...
Przecież do czegoś trzeba się modlić!

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Przypomniała mi się historia, jak lata temu nie mieliśmy w ogóle ocieplenia z zewnątrz i na ganku było max 5 stopni więcej niż na zewnątrz, a kiedyś zimy u nas po -15 były standardem. Zostawiem tam monitor na szafie, nie wiem jak teraz, ale wtedy były ciekłokrystaliczne i opowiadam gościowi od komputerów, że mam ten monitor na ganku, a on - gdzie? A nie masz tam mrozu na tym ganku? Bo jak tak, to masz po monitorze. Nie sprawdzałem go w ogóle, uwierzyłem, że już po ptokach. Innym razem zostawiłem tablet na mrozie w samochodzie, chyba z dwie godziny się odpalał, służbowy za 1.5 tys, także już byłem porobiony, że mam po tablecie, ale wstał i chodzi. Telefon też kiedyś zostawiłem w aucie na mrozie, nie wiem czy miało to znaczenie, bo potem wszystko wróciło do normy, ale przez dwa tygodnie bateria trzymała pół dnia, normalnie trzyma 3 dni. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Ale że gdzie ... na stopy?  Doprecyzujesz, bo nie wiem, o co chodzi 🙂? 
    • To zrozumiałe, że miejsce w takiej łazience jest na wagę złota, dobrze to wygląda, tylko pomyślałam o jednej rzeczy - brak miejsca na stopy może być nie wygodnie?
    • Ważne spostrzeżenie.   Mój falownik i bateria znajdują się w ganku domu. Ganek jest nieogrzewany. Zdecydowałem się na taki układ pomimo ostrzeżeń instalatora, że jeśli temperatura baterii spadnie do - 5 stopni (minus pięć), to nieodwołalna utrata gwarancji będzie najmniejszym problemem, gdyż mróz może też zakończyć jej żywot. Oszukać się nie da, bo taki spadek temperatury zapisze się w jej wewnętrznej pamięci. No a tej zimy bywały poranki, kiedy w ganku odnotowywałem sporo mniej niż minus pięć.   Jednak decyzję o takim usytuowaniu sprzętu podjąłem świadomie. W domu nie mam miejsca, gdzie taki zestaw by mało przeszkadzał. A tego zestawu nie da się ot tak rozdzielić, gdyż bateria należy do niskonapięciowych. Na jej zaciskach jest znamionowo tylko 51,2 wolta, za to prąd maksymalny wyładowania sięga 100 amperów. A więc przewód łączący ją z falownikiem musi mieć duży przekrój i nie może być długi, gdyż generowałby straty.  Postanowiłem więc, ze dla baterii zrobię specjalną szafkę z automatycznym ogrzewaniem, co właśnie się dokonało. Baterie znajdują się już w "termosie". Ale co ciekawe. Mierzę w niej temperaturę dwoma termometrami. Jeden to zwyczajny, cyfrowy, na bateryjki pastylkowe, natomiast drugi to termometr sterownika cyfrowego od ogrzewania. No i się okazuje, że temperatura wewnątrz szafki jest ok. 5,5 stopnia wyższa niż temperatura na zewnątrz, czyli w ganku. Może w zimie maty grzejne układu nie będą w ogóle potrzebne?    Zdjęć nie zrobiłem, bo szafka jest "ekologiczna" czyli zbudowana z odpadów (kupiłem do niej tylko dwie maty grzejne i sterownik temperaturowy, reszta z tego co znalazłem na podwórku), więc nie ma filmowej urody, ale chyba jutro zrobię. Bo za dużo opisywać trzeba.     W każdym razie chodzi mi o to, gdyby ktoś czytał ten temat i brał z niego jakieś inspiracje. Nikt nie uprzedza wcześniej, że magazyn energii wymaga określonych warunków temperaturowych dla swojej lokalizacji. Panele i falownik mogą być wszędzie, ale bateria już nie. Ja sobie z tym poradziłem, ale przecież nie każdy jest elektrykiem - majsterkowiczem ze znajomością elektroniki i automatyki oraz z umiejętnością rżnięcia płyt OSB i wbijania gwoździ (albo wkręcania wkrętów).  Miejcie więc na uwadze gdy planujecie montaż fotowoltaiki, że magazynu energii nie da się postawić, albo powiesić wszędzie! On musi mieć choćby minimalne ciepełko.
    • Z newsów.  Dotarł parawan nawannowy  Miał być transparentny, ale jest inny . To tyle w kwestii konsekwencji i pilnowania budżetu  ... droższy był i to sporo, ale bardzo mi się spodobał   Jest też bardzo funkcjonalny, mogę go składać w każdą stronę, co przy tak ograniczonej przestrzeni zdecydowanie jest przydatne.  Szerokość parawanu to 80 cm.     
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...