dziamdziak Napisano 10 marca 2016 Udostępnij #201 Napisano 10 marca 2016 Ja mam średniej wielkości łazienkę, ale przez to, że z jednej strony jest wnęka, pralka idealnie tam się mieści. A na pralce postawione mam koszyki z ręcznikami i szlafrokami ;) Link do komentarza
lesnik_pl Napisano 11 marca 2016 Udostępnij #202 Napisano 11 marca 2016 Niestety moja kuchnia jest zdecydowanie wieksza niz lazienka wiec moja pralka miesci sie w kuchni. Wiem, ze to prawie jak na styl amerykanski, ale tez nie ma co na kazdym kroku potykac sie w lazience Link do komentarza
Czarnka Napisano 15 marca 2016 Udostępnij #203 Napisano 15 marca 2016 Dla mnie pralka w kuchni to ostateczność, znacznie bardziej wolę mieć ją w łazience. Marzy mi się zrobienie prawdziwej pralni, niby miejsce w piwnicy jest, ale trudno się zabrać do realizacji Pralka zostaje w łazience, ale ucieszę się, jeśli kiedyś ją wyeksmituję i będę miała więcej miejsca na szafki łazienkowe. Link do komentarza
wojtek89 Napisano 16 marca 2016 Udostępnij #204 Napisano 16 marca 2016 Jak masz ostro małą łazienke to nie ma wyjscia trzeba do kuchni aczkolwiek to okropnie wygląda ale cóż zrobić. Link do komentarza
Piter Be Napisano 21 marca 2016 Udostępnij #205 Napisano 21 marca 2016 Ja mam pralke w łazience.Nie chciałem sobie wstawiać sprzętu do kuchni bo średnio by to wyglądało. Czasami wystarczy poszukać bo wielu producentów ma pralki o najmniejszej głebokości.Sam na przykład kupowałem pralkę marki Candy. Jest to pralka super slim i ma 33 cm głębokości. Przy tym dość dobrą pojemność bo aż 6 kg. W łazience dzięki temu jest duże przejście a pralka dobrze sobie radzi. Na początku bałem się trochę,ze przez małą głębokość nie będzie stabilna ale to były tylko pozory. Był to dobry zakup. Link do komentarza
lesteq Napisano 29 marca 2016 Udostępnij #206 Napisano 29 marca 2016 cóż jeśli łazienka jest mało ustawna to tylko pozostaje alternatywa pralki ładowanej od góry albo przeniesienia urządzenia do kuchni. mi się też takie połączenie pralko-kuchni nie podoba więc może i mam ciasną łazienkę, ale wygląda ona dobrze Link do komentarza
Elde43 Napisano 1 kwietnia 2016 Udostępnij #207 Napisano 1 kwietnia 2016 U nas jest taka specjalna wnęka na pralkę w łazience Link do komentarza
lokers Napisano 5 kwietnia 2016 Udostępnij #208 Napisano 5 kwietnia 2016 Pralka oczywiście w łazience, choć nie jest ona zbyt duża, a co za tym idzie, jest dosyć ciasno. Link do komentarza
Slawek9 Napisano 13 kwietnia 2016 Udostępnij #209 Napisano 13 kwietnia 2016 W łazience oczywiście Link do komentarza
Krysek Napisano 26 kwietnia 2016 Udostępnij #210 Napisano 26 kwietnia 2016 W łazience Link do komentarza
task43 Napisano 23 czerwca 2016 Udostępnij #211 Napisano 23 czerwca 2016 A ja mam pralkę w kuchni. Kupliśmy model pralki Candy. Candy ma pralki super slim o małej głębokości tak wiec spokojnie można ją wstawić w kuchni pod blat i zakryć drzwiami aby nikt jej nie widział. Pomimo niewielkich gabarytów pralka ma zacną pojemność tak wiec jesteśmy zadowoleni.W łazience dzięki temu jest więcej miejisca. Link do komentarza
pandorcia Napisano 24 czerwca 2016 Udostępnij #212 Napisano 24 czerwca 2016 W poprzednim mieszkaniu mieliśmy pralkę w kuchni, a teraz tradycyjnie w łazience Link do komentarza
Piter Be Napisano 12 sierpnia 2016 Udostępnij #213 Napisano 12 sierpnia 2016 (edytowany) notak. Edytowano 12 sierpnia 2016 przez Piter Be (zobacz historię edycji) Link do komentarza
wieslawl Napisano 12 sierpnia 2016 Udostępnij #214 Napisano 12 sierpnia 2016 U nas w chwili obecnej pralka stoi w kuchni. Kuchnie mamy sporą. Przy zabudowie postanowiliśmy, ze wstawimy do niej pralke i dzieki czemu nie zajmuje ona miejsca w łazience.Ktora jest niestety ale malutka ( jak to w mieszkaniach w bloku).Myśleliśmy o tym jak kupowaliśmy pralke tak wiec wybralismy model slim . Slimy bardzo łatwo jest zabudowac. Mamy pralkę od Candy. Firma jako jedyna ze wszystkich oferuje pralki o dużej pojemnosci i jednocześnie niewielkiej grubości. Przegladaliśmy sobie pralki innych firm i niestety większość z nich jeśli była mała to miała pojemność 4 kg... My mamy ponad 8. Link do komentarza
Magda39 Napisano 13 sierpnia 2016 Udostępnij #215 Napisano 13 sierpnia 2016 Dla mnie pralka w kuchni wydaje się mało higienicznym rozwiązaniem, prędzej chyba postawiłabym ją w przedpokoju. U mnie w domu pralka zawsze znajdowała się w łazience. Obecnie mam dużą łazienkę, więc mieści się bez problemu. Wcześniej mieszkałam w małej kawalerce, gdzie łazienka miała rozmiar ok. 3 m2 i tam też dało mi się upchnąć taką wąską, ładowaną od góry. Link do komentarza
kieres Napisano 9 września 2016 Udostępnij #216 Napisano 9 września 2016 zdecydowanie łazienka Link do komentarza
pazek Napisano 15 września 2016 Udostępnij #217 Napisano 15 września 2016 również łazinka, ale gdyby nie było wyjścia i musiałaby stać w kuchni to nie mialbym z tym większego problemu ;) Link do komentarza
moya_design Napisano 20 września 2016 Udostępnij #218 Napisano 20 września 2016 Cytat również łazinka, ale gdyby nie było wyjścia i musiałaby stać w kuchni to nie mialbym z tym większego problemu ;) Dokładnie - kwestia przyzwyczajenia. Chociaż pod względem wygody użytkowania zazwyczaj pralka sprawdza się lepiej w łazience. Link do komentarza
stapka18 Napisano 18 listopada 2016 Udostępnij #219 Napisano 18 listopada 2016 Fajnie mieć pralnie, ale u mnie pralka stoi zamknięta w szafce z przesuwanymi drzwiami w łazience:) Link do komentarza
mirekmirek Napisano 5 grudnia 2016 Udostępnij #220 Napisano 5 grudnia 2016 u mnie również w łazience Link do komentarza
Gwiazdka.p Napisano 5 grudnia 2016 Udostępnij #221 Napisano 5 grudnia 2016 Przejrzałam cały wątek i dziwi mnie krytyka oraz niezrozumienie do lokowania pralki w łazience, które widać na pierwszych kilku stronach wątku, gdy był on jeszcze świeży. Gdzie indziej chcielibyście wstawić pralkę w małym mieszkaniu w bloku? W przedpokoju czy na balkonie? ;/ To naturalne, że pralkę wkłada się wtedy tam, gdzie trzyma się chemię oraz gdzie często jest suszarka sufitowa. Link do komentarza
retrofood Napisano 5 grudnia 2016 Udostępnij #222 Napisano 5 grudnia 2016 (edytowany) Cytat Przejrzałam cały wątek i dziwi mnie krytyka oraz niezrozumienie do lokowania pralki w łazience, które widać na pierwszych kilku stronach wątku, gdy był on jeszcze świeży. Gdzie indziej chcielibyście wstawić pralkę w małym mieszkaniu w bloku? W przedpokoju czy na balkonie? ;/ To naturalne, że pralkę wkłada się wtedy tam, gdzie trzyma się chemię oraz gdzie często jest suszarka sufitowa. Panienko, to nie jest dyskusja o lokowaniu pralki w mieszkanku, lecz w nowo budowanych domach! Nie bądź blondynką!Chyba, że pralka jest ci potrzebna do kąpieli lub do prysznica. Edytowano 5 grudnia 2016 przez retrofood (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 5 grudnia 2016 Udostępnij #223 Napisano 5 grudnia 2016 Wiesz retro - tak sobie myślę, że jeśli ktoś sobie buduje dom to może sobie zaplanować tak jak mu wygodnie po prostu. Projekt przecież widzi wcześniej Natomiast zaglądają tu także osoby które już mieszkają w domu lub mieszkaniu tak jak ja na przykład i szukają rozwiązań ... więc może lepiej nie skreślać ich w przedbiegach Ja mam teraz małą łazienkę jak niepowiemcogdzieukogo , ale pralkę mam mimo wszystko w łazience (ładowaną od góry) ... raz że z przyzwyczajenia, dwa - bo w kuchni też niewiele więcej miejsca Tak to jest gdy ktoś z przestronnego domu przeprowadza się do mieszkania ... wszędzie mało , choć przecież wcześniej - przed wybudowaniem domu też mieszkałam w mieszkaniu i jakoś wtedy było ok Link do komentarza
retrofood Napisano 5 grudnia 2016 Udostępnij #224 Napisano 5 grudnia 2016 Cytat Ja mam teraz małą łazienkę jak niepowiemcogdzieukogo , ale pralkę mam mimo wszystko w łazience (ładowaną od góry) ... raz że z przyzwyczajenia, dwa - bo w kuchni też niewiele więcej miejsca Ależ ja o tym wiem, dlatego bezsensownie jest o tym dyskutować. Sam mam w łazience, chociaż bardzo bym nie chciał. Też mam malutką łazienkę, pralkę ładowaną od góry, a w kuchni nawet stolika nie ma, bo nie ma gdzie postawić. Drzwi zresztą też nie ma, bo bym się udusił, chcąc nastawić czajnik na herbatę.Dyskutować natomiast można wtedy, kiedy jest możliwość wyboru. A wtedy pralka zupełnie nie pasuje do łazienki, a w dodatku czyni tam niemałe zagrożenie porażeniem przy usterce! Nigdzie nie jesteśmy tak rozebrani, przy tak wilgotnych warunkach, bez obuwia zawsze coś tam izolującego i tak dalej. Dlatego mówię stanowcze NIE dla pralki w łazience. Jak się człek zapomni i zechce pobaraszkować, może to być ostatnia przyjemność w życiu. W dodatku niedokończona. Link do komentarza
daggulka Napisano 5 grudnia 2016 Udostępnij #225 Napisano 5 grudnia 2016 Cytat Dyskutować natomiast można wtedy, kiedy jest możliwość wyboru. A wtedy pralka zupełnie nie pasuje do łazienki Wiem, Retro że piszesz to z pozycji elektryka - czyli bezpieczeństwa. Idealna byłaby pralnia połączona z suszarnią - w domach jest to do zrealizowania i gdybym kiedyś jeszcze budowała (choć nie sądzę ) - to takową bym sobie zaplanowała 1 Link do komentarza
retrofood Napisano 6 grudnia 2016 Udostępnij #226 Napisano 6 grudnia 2016 Cytat Idealna byłaby pralnia połączona z suszarnią - w domach jest to do zrealizowania i gdybym kiedyś jeszcze budowała (choć nie sądzę ) - to takową bym sobie zaplanowała I to jest to, co tygryski lubią najbardziej. Pralnia z suszarnią i dobrą wentylacją. Link do komentarza
Gość stach Napisano 6 grudnia 2016 Udostępnij #227 Napisano 6 grudnia 2016 (edytowany) A może ci nowi userzy i zaglądacze forumowi temat ten traktują jak jakąś ankietę i wstawiają swoje zdanie w tym temacie... Dlatego nie ma się czym podniecać, choć przyznaję, że niektóre wpisy podnoszą mi ciśnienie... Edytowano 6 grudnia 2016 przez stach (zobacz historię edycji) Link do komentarza
AndyWysocki Napisano 29 grudnia 2016 Udostępnij #228 Napisano 29 grudnia 2016 W kuchni by żonie nie trzeba było wydłużać łańcucha ;P Link do komentarza
Qubacen Napisano 14 marca 2017 Udostępnij #229 Napisano 14 marca 2017 O kutfa złamałem prawo i część z Was też: http://tvn24bis.pl/nieruchomosci,83/pralka-w-kuchni-nielegalna-bedzie-nowelizacja-prawa,723385.html Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 14 marca 2017 Udostępnij #230 Napisano 14 marca 2017 a 1 godzinę temu, Qubacen napisał: O kutfa złamałem prawo i część z Was też: http://tvn24bis.pl/nieruchomosci,83/pralka-w-kuchni-nielegalna-bedzie-nowelizacja-prawa,723385.html Myślałem, że już mnie nic nie zaskoczy i nie zdziwi a jednak. Czemu "oni" są aż tak głupi? Co będzie następne? zakaz telewizora w sypialni? Link do komentarza
Budujemy Dom - podstawa domu Napisano 15 marca 2017 Udostępnij #231 Napisano 15 marca 2017 Akurat w tym przypadku przepisy mają zostać zliberalizowane, więc posiadacze pralek w kuchni mogą spać spokojnie Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 15 marca 2017 Udostępnij #232 Napisano 15 marca 2017 http://www.fakt.pl/pieniadze/nieruchomosci/pralka-w-kuchni-przepisy-techniczno-budowlane-gdzie-umiescic-pralke/jgyjgzp?utm_source=fpfakt&utm_medium=social&utm_campaign=fanpage Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 15 marca 2017 Udostępnij #233 Napisano 15 marca 2017 8 godzin temu, Budujemy Dom - podstawa domu napisał: Akurat w tym przypadku przepisy mają zostać zliberalizowane, więc posiadacze pralek w kuchni mogą spać spokojnie Wiem o tym bo czytałem, mi bardziej chodziło o fakt że jak ktoś mógł wpaść na tak idiotyczny pomysł Link do komentarza
Policjant Napisano 17 kwietnia 2017 Udostępnij #234 Napisano 17 kwietnia 2017 Specjalne pomieszczenie, w którym mam nieco gratów i pralkę. Taka pseudo pralnia, ale przynajmniej nie ma pralki w łazience, nie mówiąc już o kuchni. Chemikalia w potrawach gratis Link do komentarza
Skajlar Napisano 24 kwietnia 2017 Udostępnij #235 Napisano 24 kwietnia 2017 My mamy pralkę w przedpokoju. Ponieważ przedpokój jest bardzo duży, w kącie obok łazienki stworzylismy specjalną "szafę gospdarczą". Tam stoi pralka i wszelka chemia i jest ok :-) Link do komentarza
AskorpDomy Napisano 18 lipca 2017 Udostępnij #236 Napisano 18 lipca 2017 Prawie wszędzie gdzie jestem u kogoś to pralka znajduje się w łazience. Ja często nie mogę tego pojąć gdyż praktycznie przez całe życie posiadałem pralkę w piwnicy Link do komentarza
ElzbietaKorcz Napisano 19 lipca 2017 Udostępnij #237 Napisano 19 lipca 2017 Ja mam pralkę w łazience, ale jakbym budowała swój własnym dom, gdyż obecnie mieszkam w mieszkaniu, to na pewno zrobiłabym oddzielną pralnie. Sadzę, że takie rozwiązanie jest świetne:-) Link do komentarza
retrofood Napisano 19 lipca 2017 Udostępnij #238 Napisano 19 lipca 2017 11 minut temu, ElzbietaKorcz napisał: Ja mam pralkę w łazience, ale jakbym budowała swój własnym dom, gdyż obecnie mieszkam w mieszkaniu, to na pewno zrobiłabym oddzielną pralnie. Sadzę, że takie rozwiązanie jest świetne:-) i słusznie! Link do komentarza
SkyWalker Napisano 19 lipca 2017 Udostępnij #239 Napisano 19 lipca 2017 W moim przypadku także jest to specjalne pomieszczenie "gospodarcze". Tam mam pralkę, rozkładam ubrania i jest to dużo wygodniejsze. Przynajmniej w łazience jest wystarczająco dużo miejsca i przy ostatnim remoncie mogłem sobie pozwolić nawet na wannę, a zawsze miałem tylko prysznic Link do komentarza
KingaM Napisano 11 sierpnia 2017 Udostępnij #240 Napisano 11 sierpnia 2017 Ja mam pralkę w przedpokoju, w szafie wnękowej Dzięki temu w łazience więcej miejsca na półki - uwielbiam kosmetyki, wiec szafeczki potrzebne w łazience hehe Gdy robię pranie zamykam drzwi do szafy i nie słychać prawie pralki. Link do komentarza
Tools4Pro Napisano 7 października 2017 Udostępnij #241 Napisano 7 października 2017 Ja mam w piwnicy, ale najczęstszym rozwiązaniem jakie widzę u znajomych jest pralka w łazience. Link do komentarza
gocha11 Napisano 11 października 2017 Udostępnij #242 Napisano 11 października 2017 Ja mam małą łazienke i pralka u mnie stoi w kuchni Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się