Skocz do zawartości
AktywForum
Zbieraj punkty i wymieniaj na nagrody!

sprawdź punkty

Recommended Posts

Cytat

I wiadomość dla bobiczka – Irena jest oburzona, wpierw głaskałeś, teraz nie dzwonisz, nie piszesz …..


Taaak!! Potwierdzam!! Rysiu samom prowdę godo!!! W niedzielę się koło nas kręciła, zagadywała... A my nie wiedzieliśmy co jej powiedzieć...
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Osobno chce podziękować Dadze za to, że ostatnia kończyła, choć pierwsza zaczynała, oraz za to, że „nowych” wprowadzała, a „starych” obłaskawiała dziękuję Smoczyco.



dziękuję bardzo icon_redface.gif icon_wink.gif


Cytat

To przez sklerozę. icon_evil.gif

Specjalne podziękowania dla Gawła za tą piątkową biesiadę. :cook2: :509:



przyłączam się oczywiście ..... i grzech o cieście nie wspomnieć .... pycha było.... :smile:
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Było super, dojechaliśmy szczęśliwie i bez korków tym razem.
A moja refleksja którą czuję namacalnie to zakwasy po trampolinie icon_smile.gif

I jakoś tak mi się nie chce pracować icon_rolleyes.gif


Paweł jedno twoje słowo i miałbys pluton masażystek do dyspozycji icon_mrgreen.gif , e tam przegapiles
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

I jakoś tak mi się nie chce pracować icon_rolleyes.gif



to wykorzystaj ten brak chęci i foty wklej ... icon_mrgreen.gif


Cytat

Paweł jedno twoje słowo i miałbys pluton masażystek do dyspozycji icon_mrgreen.gif , e tam przegapiles



no nie poprosił, nie poprosił ... cóż za pech ... tylko nie wiem dla kogo większy ... icon_biggrin.gif icon_wink.gif
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Nie wklei bo odległośc przekracza dobre checi (zostawił aparat doma)



Pan Marek Żelkowski , Piczman i Trzylwy robią najlepsze foty ... zawsze na ich foty pozlotowe czekam z utęsknieniem icon_wink.gif .
Więc ..... czekam icon_biggrin.gif ..... ale weźcie pod uwagę, że cierpliwość mą cnotą nie jest ... :bezradny:

Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Pan Marek Żelkowski , Piczman i Trzylwy robią najlepsze foty ... zawsze na ich foty pozlotowe czekam z utęsknieniem icon_wink.gif .
Więc ..... czekam icon_biggrin.gif ..... ale weźcie pod uwagę, że cierpliwość mą cnotą nie jest ... :bezradny:


Cnota w ogóle jest przereklamowana icon_mrgreen.gif
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Etam zaraz cały pluton, Twoja sąsiadka by wystarczyła icon_razz.gif


Masz pozdrowienia od Edyty za mile spędzony czas na zlocie i dotrzymywanie towarzystwa icon_wink.gif

Cytat

Będzie, ale dozujemy napięcie laugh.gif


A nie można by tego dozownika podkręcić ? plis plis plis!!!!!
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotrek czekam na przepis, dzisiaj mam trochę czasu to bym sobie zrobił.
Nie piszę na priv bo podejrzewam że i reszta skorzysta icon_smile.gif

Fotki będą jutro bo jak było już napisane zapomniałem wziąć ( nie mylić z wziąść ) .

No i na pewno w Sobotę pobiłem rekord ilości wypitego piwka, szkoda że nie liczyłem bo bym się pochwalił icon_wink.gif

EDIT: Chodzi o przepis na smalec icon_smile.gif Edytowano przez Piczman (zobacz historię edycji)
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Piotrek czekam na przepis, dzisiaj mam trochę czasu to bym sobie zrobił.
Nie piszę na priv bo podejrzewam że i reszta skorzysta icon_smile.gif

Fotki będą jutro bo jak było już napisane zapomniałem wziąć ( nie mylić z wziąść ) .

No i na pewno w Sobotę pobiłem rekord ilości wypitego piwka, szkoda że nie liczyłem bo bym się pochwalił icon_wink.gif


Mówisz/ Masz

Smalczyk Babuni icon_mrgreen.gif

Składniki :
kostka smalcu (można również wytopić samemu ze słoniny)
boczek wędzony (0,5-0,7 kg)
kiełbasa 0,5 kg podwawelska na przykład lub inna ale nie zupełne g... bo się będzie przypalała
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
łyżka majeranku,
oregano, pieprz czarny, ziolowy,
łyżeczke maggi

Wykonanie:
Rozpuścić smalec, dodać boczek (jeżeli jest parzony to można pokroic w kosteczkę, jezeli surowy to puścic przez maszynke do mięsa) posmażyc mieszając z 10 min dodać kiełbase (pokrojona lub tak samo jak boczek przekręcona przez maszynke) posmażyc z 10 min dodać potem cebule pokrojona , czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Już na małym ogniu posmażyc z 30-40 min miesznąc od dna od czasu do czasu i gotowe.

Smacznego!

Proponuję wziąć wyższy garnek żeby nie zachlastać całej kuchni.
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Ilość była słuszna – po co liczyć sztuki? icon_mrgreen.gif



a , bo z abdom dyskutowaliśmy czy była setka ... i ciekawa jestem kto miał rację... icon_rolleyes.gif icon_biggrin.gif

Cytat

(a "sztuki" były, oj były icon_redface.gif )



oj, było na czym oko zawiesić .... było .... i po damskiej i po męskiej stronie ... icon_biggrin.gif
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Ja obstawiam na 150. Pokaźna gromadka wyszła na zdjęciu.



icon_eek.gif
obstawiałam, że setka, abdom - że mniej ... ale 150 nam do głowy nie przyszło ... chyba nie uzbierało się tyle ... icon_rolleyes.gif


Cytat

Proszę, proszę :yahoo: :yahoo: :yahoo: część pierwsza.
http://youtu.be/DnPghU1_zWA



no , to lecę oglądać .... trzeba sobie odświeżyć pamięć..... icon_lol.gif
Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

×
×
  • Utwórz nowe...