Skocz do zawartości

GDZIE KulKA?

Recommended Posts

Cytat

Eeee, turystyczna nie jest zła... U Teresy też luksusów nie było, a Daga i tak prysznicem nad ranem szumiała icon_wink.gif

Rozwiń  

Cytat

W pokojach turystycznych nie ma łazienek, są na korytarzu.
W klasie standart łazienki są w pokojach.

Rozwiń  

to nic ... w Koniakowie tez my mieli łazienki na korytarzu ... i wszyscy przeżyli .... i Mariolla była.... icon_mrgreen.gif

niech wycenią też tą turystyczną.... a ludziska zdecydują.... icon_biggrin.gif ... może tak być? icon_rolleyes.gif
  Cytat

A mówiłem że będzie śliwowica? to teraz mówię icon_lol.gif

Rozwiń  

Nie doczytałam jeszcze do końca wewontka, więc nie wiem, czy KTOŚ icon_wink.gif wspominał cosik o łoscypkach... icon_biggrin.gif

Cytat

mam jeszcze pytanko .... odnośnie Krościenka ....
jak tam dojechać transportem publicznym ? pkp? pks?

Rozwiń  

Ooooo dobre pytanie!!
Bo jak widać w sąsiednim wewontku - Piczman cóś kręci, a ja swoim złomem jechać nie zamierzam icon_confused.gif

Hehehehehe... ubawiłam się po pachy!
Wpiszcie sobie w rozkład pkp.pl - Rzeszó główny - Krościenko. Komu się nie chce odpalać strony - może strzelać czas podróży...
Doprawdy - boki zrywać...
  Cytat

Tylko PKS, połączenia są do Katowic, Lublina,Rzeszowa, nawet z warszawką.

Rozwiń  

do samego Krościenka czy do Szczawnicy?
jadąc z Katowic - gdzie docelowo kieruje się autobus? bo w rozkładzie jazdy z Katowic nie znalazłam docelowo ani Krościenka ani Szczawnicy .... ale kurcze - ja nie jeżdżę autobusami , więc i pewnie nie wiem jak szukać ... icon_redface.gif
  Cytat

Gdybyż jeszcze nie trzeba było przez Kraków .... no nie lubię i już ....

Ale i tak lokalizację mam za wielce atrakcyjną.

Ciekawe tylko jak oni tam na hałas reagują ... na duży hałas ... icon_biggrin.gif

Rozwiń  

Kraków mijasz obwodnicą.
Z hałasem nie będzie problemu, przeca my cicho siedzimy icon_lol.gif

Cytat

do samego Krościenka czy do Szczawnicy?
jadąc z Katowic - gdzie docelowo kieruje się autobus? bo w rozkładzie jazdy z Katowic nie znalazłam docelowo ani Krościenka ani Szczawnicy .... ale kurcze - ja nie jeżdżę autobusami , więc i pewnie nie wiem jak szukać ... icon_redface.gif

Rozwiń  

Autobusy na Szczawnicę, z Katowic są dwa kursy.

Cytat

daleko to to nie jest....
i przez Kraków nie trza jechać....

Rozwiń  

Tobie to najlepiej gierkówką.
Mam ofertę cenową:

-Nocleg ze śniadaniem przy pobycie co najmniej 2 dniowym - 49 zł/os, klasa standart
-Nocleg ze śniadaniem przy pobycie co najmniej 2 dniowym - 34 zł/os, klasa turystyczna
-Obiad - 15zł/os
-Kulig, przejazd saniami - 30zł/os
-Ognisko z kiełbaską i herbatą góralską (kulig) - 20zł/os
-Oscypek na gorąco - 5zł/os

Zestaw nr1 na sobotni wieczór
Zimna płyta 150g.
-Da rodzaje sałatek
-Strogonow
-Ciastko
-Barszcz z krokietem
-Kawa, herbata
-Napoje 1litr na osobę
-0,5 litra alkoholu na 4 osoby.
Cena 50zł/os

Zestaw nr2
Zimna płyta 120 g
-Dwa rodzaje sałatek
-Galaretka z drobiu lub śledź
-Kotlet ministerski lub schabowy
-Ziemniaki
-Zestaw surówek
-Ciastko
-Barszcz z krokietem
-Kawa, herbata
-Napoje 1 litr na osobę
-0,5 litra alkoholu na 4 osoby
Cena 70zł/os

Gdyby to nie był okres feryjny to pewnie byłoby taniej.
Spróbuję jutro ponegocjować żeby wyrzucić alkohol z zestawów.

Daga, wrzuć to do pierwszego postu coby była jasność, ale nie pomroczna icon_lol.gif

Dopisałem, musimy okreslić się najpóźniej do końca listopada i wpłacić zaliczkę, w moich stronach ten okres jest sezonem wysokim.
jezd żech ... patrzę ....
i tak se myślę..... znaczy swoje spostrzeżenia zapodam ...

- super cena za nocleg ze śniadaniem w klasie turystycznej - 34 zł .... dowiedz się jeszcze jaka byłaby cena za jedną noc, bo przecież zdarzą się na pewno osoby (jak zwykle, choć pewnie niewiele) które przybędą dopiero w sobotę.... cena za klasę standard 49zł też nie jest wygórowana biorąc pod uwagę że śniadanko w cenie ... niech ludziska zdecydują którą opcję bierzemy icon_biggrin.gif

- zrezygnowałabym z obiadu w sobotę - już piszę dlaczego - niektórzy przyjadą dopiero w sobotę po południu, wielu pojedzie na narty , wielu zagospodaruje sobie czas sobotni na mieście .... takie "uwiązanie" obiadem ogranicza .... wydaje mi się , że nie ma sensu tym bardziej, ze każdy w sobotę rano dostanie śniadanko , a po południu o określonej godzinie - na imprezie też będzie jedzenia sporo - więc z głodu nikt nie umrze .... icon_wink.gif

- co do zestawu jedzeniowego - jeśli nie bierzemy obiadu - wzięłabym zestaw numer dwa ..... ale niech się ludziska wypowiedzą..... bo zestaw jeden też nie jest zły - jeden posiłek ciepły jest , zimna płyta i najważniejsze - CIASTKO icon_mrgreen.gif - dla mnie wsjo gra i buczy ... icon_smile.gif

- co do alkoholu - jeśli się da - niech wykluczą .... i tak każdy pije co innego i sam sobie przywiezie jak zwykle icon_wink.gif
  Cytat

Na stronie ośrodka jest podana dopłata,chyba 3 zł, jeśli tylko jeden dzień.

Rozwiń  

ok, już uzupełniłam w opisie .....

Cytat

Obiad jest w opcji i nie musimy brać.

Rozwiń  

Cytat

Daga, tylko śniadanie obowiązkowe – bo w cenie pokoju.
Reszta, do wyboru „indywidualnego” – tak sądzę.

Rozwiń  

wybór indywidualny, czyli jeśli ktoś chce skorzystać - to :
- sam sobie załatwia na miejscu i kupuje?
czy
- podaje na forum że chce skorzystać z tej opcji i na liście obecności zaznaczamy , że reflektuje również na obiad i w przelewie ujmuje się opłatę za ten posiłek?

Cytat

Osobiście przyniosę icon_biggrin.gif

Rozwiń  

ale że tak .... do łóżka? icon_mrgreen.gif
  Cytat

Wystarczy że zarezerujemy ilość osób(mniej więcej), nie musimy podawać jakie zestawy.
Oczywiście jeśli zdecydujemy że w Krościenku, wtedy wpłacę zaliczkę.

Rozwiń  

czyli na "opcje" mamy sporo czasu .... uffff.... icon_biggrin.gif

ale - jak zrobimy , żeby każdy sie na pewniaka określił czy pojedzie? zawsze do ostatniej chwili nie było wiadomo ... dopiero na tydzień "przed" zamykaliśmy listę .... a tu trza do końca listopada się określić ....
jeśli o mnie chodzi - to nie problem - ja wiem, że jadę .... a inni?

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Dzień dobry, Nasze zalecenia dotyczące montażu blachy trapezowej TP-26 SUPER: MONTAŻ - Konstukcja wsporcza z łat drewnianych 40×50 mm, 40×60 mm, 32×100 mm montowanych w maksymalnym rozstawie 350 mm mierzonym od tych samych krawędzi. - Należy sprawdzić i jeżeli to konieczne przeprowadzić jej niwelację zapewniającą kąty proste na połaci oraz jej równą płaszczyznę. - W części okapowej rekomendowane jest użycie pasa nadrynnowego zaciągowego jako elementu nośnego do montażu arkuszy. Arkusze należy przygotować, wykonując w ich części startowej tzw. zaciąg, element zaczepowy o pas. - Mocowanie arkuszy w górę fali w rozstawie wkrętów maksymalnie co 700 mm, za pomocą wkrętów samowiercących typu TORX 4,8 x 60 mm w kolorze pokrycia. Należy zwrócić uwagę na siłę dokręcenia wkrętów, powinna zapewnić odpowiednie przyleganie arkusza do podkonstrukcji bez wgniecenia górnej części fali. Należy odpowiednio wyregulować siłę dokręcenia wkrętów używając do tego np. sprzęgła wkrętarki. - Zaleca się wykonanie wlotowej szczeliny wentylacyjnej okapu o przekroju min. 200 cm2 /1mb oraz w celu jej zabezpieczenia przed owadami i gryzoniami wykonanie specjalnej obróbki z blachy perforowanej. - Zalecana wylotowa szczelina wentylacyjna powinna mieć przekrój czterokrotnie mniejszy od wlotowej, licząc na jedną stronę połaci ( 50 cm2 /1mb). Zapewnia ją pozostawienie 60 mm szczeliny pomiędzy arkuszami przeciwległych połaci w kalenicy oraz obustronny montaż listwy podkalenicowej, w której specjalnie zaprojektowania perforacja zapewnia optymalny przepływ powietrza, chroniąc kalenicę przed wdmuchiwaniem wody opadowej i śniegu. Listwa podkalenicowa do TP26 SUPER jest także elementem nośnym do montażu obróbki kalenicy np. PROSTA PLUS. CIĘCIE - Do cięcia blach należy używać nożyc elektrycznych z głowicą rotującą. Po zakończeniu montażu bezwzględnie oczyścić powierzchnię z opiłków, wkrętów itp. W przypadku uszkodzenia powierzchni należy jak najszybciej wykonać niezbędny (punktowy) retusz, przy zastosowaniu lakieru odpowiedniego z oryginalnym kolorem blach. - W przypadku użycia szlifierki kątowej do cięcia blach powlekanych lub innych materiałów będących w zasięgu powstającego na skutek cięcia strumienia gorących opiłków, następuje utrata gwarancji. Reklamacje nie będą uwzględniane. __________________________ Blacha trapezowa TP-26 SUPER https://pruszynski.com.pl/produkt/blachy-trapezowe/blacha-trapezowa-na-dach/tp26super-blacha-trapezowa-na-dach/
    • Przy kolejnych porządkach tak zrobię, ale mimo to i tak stoi już parę lat. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Komentarz dodany przez Henryk: Jedyny na rynku legalny zestaw do przeróbki szamba. Warunek - trzeba mieć szczelne szambo. Procedura tak jak przy oczyszczalni. Montaż - 1 dzień. W końcu nie śmierdzi, a oczyszczone ścieki wykorzystuje do nawadniania iglaków...
    • To konieczność. Też próbowałem tylko wsuwać, ale wtedy nawet jak się człowiek oprze przypadkowo ręką o taki regał, to się mogą wysunąć. I półki wtedy lecą. Chociaż zaginanie nie jest łatwe. Najlepiej najpierw pod języczek wsuwać ostrze noża i lekko go ugiąć tak, aby później móc złapać koniec małymi kleszczykami i zagiąć już co najmniej o kąt prosty, a najlepiej jeszcze bardziej. Wtedy całość się trzyma, można regał przesuwać, przenosić i nic się nie dzieje.
    • Cenna uwaga, bo ja tych blach nie pozaginałem. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...