prometeusz84 Napisano 17 września 2012 Udostępnij #51 Napisano 17 września 2012 Przede wszystkim nie kupiłbym sauny do domu, bo nie przepadam za gorącem. Od czasu do czasu korzystam z sauny fińskiej na basenie. Za każdym razem mam wrażenie, że zaraz się roztopię. Zazwyczaj po 2 minutach wychodzę. Poza tym taka sauna zajmuje dużo miejsca. Ale dla zmarzluchów do dobra opcja. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 17 września 2012 Udostępnij #52 Napisano 17 września 2012 To czy jesteś zmarzluchem czy nie, właściwie nie ma tu nic do rzeczy.Mimo swoich niewątpliwych zalet, sauna nie jest dla każdego.Twój organizm warunki jakie w niej panują po prostu źle znosi.Chyba nie pozostaje Ci nic innego jak inny, równie naturalny sposób rozgrzewania... przy boku połowicy Link do komentarza
prometeusz84 Napisano 17 września 2012 Udostępnij #53 Napisano 17 września 2012 Moja połowica jest zmarzluchem i o takiej saunie właśnie marzy. Za żadne skarby nie dam się namówić Link do komentarza
NOTO Napisano 20 września 2012 Autor Udostępnij #54 Napisano 20 września 2012 Decyzja zapadła. Przynajmniej u mnie. Sauny nie będzie :(Względy zdrowotne połowicy nie pozwalą nam korzystać z tego wspólnie.Niemniej jednak staram się korzystać z publicznych. Swoją drogą coraz więcej ich powstaje i często np. w hotelach za niewielką dopłatą można z nich korzystać. Link do komentarza
Sauna-Art Napisano 24 września 2012 Udostępnij #55 Napisano 24 września 2012 Cytat Decyzja zapadła. Przynajmniej u mnie. Sauny nie będzie :(Względy zdrowotne połowicy nie pozwalą nam korzystać z tego wspólnie.Niemniej jednak staram się korzystać z publicznych. Swoją drogą coraz więcej ich powstaje i często np. w hotelach za niewielką dopłatą można z nich korzystać. Przykro, może nie jest tak źle z połowicą?? Zawsze można wejście moderować czasem pobytu w saunie, wilgotnością i temperaturą.Są korzystający z sauny hardcorowo (wysoka temperatura przez 15 minut i lodowaty basen) i lightowo (5 minut na dolnej półce i letni prysznic)Hotele z reguły saunę oferują w cenie pokoju. Ale publiczna to nie swoja własna Link do komentarza
retrofood Napisano 24 września 2012 Udostępnij #56 Napisano 24 września 2012 Cytat Minimum 2 razy w tyg, co najmniej po 15 min. Odnośnie alkoholu to definitywnie sauna + alkohol odpada.Alkohol sam w sobie podnosi ciśnienie i rozrzedza krew, do tego wysoka temperatura i można bardzo łatwo zemdleć! Meblami się zajmuje a w Rosji nie był? Tam nikt na zupełnie trzeźwo z sauny nie korzysta, a jakoś nie słychać, żeby mdleli... Ja też nie mdlałem. Przeciwnie! W zimie ganialiśmy na golasa po śniegu, zeby po kilku minutach wleźć tam, gdzie było ponad 90 stopni wg Celsjusza... 1 Link do komentarza
GlazuraStrzelin Napisano 14 października 2012 Udostępnij #57 Napisano 14 października 2012 Sauna nie jest wskazana dla osób,które mają problemy z ciśnieniem oraz krążeniem,pamiętajmy o tym. Jeżeli póki co względy zdrowotne nie pozwalają na saunę- to lepiej odpuścić. Link do komentarza
safin Napisano 5 grudnia 2012 Udostępnij #58 Napisano 5 grudnia 2012 (edytowany) Cytat ale marzeniazwykle jakoś tak jest, że jak się ma pieniądze na saunę, to się nie ma na nią czasu.Mieszkałam przez rok w domu z sauną. Skorzystałam może ze 3 razy na początku.W domu mam kabinę z sauną parową. Używam jak mam katar i zimą. Na zasadzie - nagrzać się i do łóżka. Ale taka parowa jest bardziej..dostępna, nie trzeba rozgrzewać itd. poza tym trzeba pamiętać o chorobach serca. Jak najczęściej ...ale jak to bywa zawsze z umiarem ;) wbrew pozorom sauna dla panów ma też pewne dodatkowe działania jeżeli chodzi o sprawy płodności, jeżeli ktoś będzie codziennie chodził do sauny wielce prawdopodobnie będzie że zmniejszy to jego efektywność prokreacji. Na szczęście po tygodniu parametry współczynników nasienia wracają do normy. 3x w tygodniu po 30min nikomu jeszcze nie zaszkodziło, potwierdzam ;) Edytowano 5 grudnia 2012 przez safin (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Jani_63 Napisano 5 grudnia 2012 Udostępnij #59 Napisano 5 grudnia 2012 Cytat 3x w tygodniu po 30min nikomu jeszcze nie zaszkodziło, potwierdzam ;) Podobnie jak "jedna mała wódeczka" jak twierdzi A. Grabowski Link do komentarza
glazura Napisano 21 lutego 2013 Udostępnij #60 Napisano 21 lutego 2013 Cytat Podobnie jak "jedna mała wódeczka" jak twierdzi A. Grabowski 3 razy w tygodniu chodzę na basen i korzystam w tym czasie również z sauny. Więc też polecam Link do komentarza
goszka_hroszka Napisano 18 lipca 2014 Udostępnij #61 Napisano 18 lipca 2014 Mamy saunę w domu która wbudowana jest w prysznic. Naprawdę dobrej jakości i świetnie się sprawdza. Na poczatku wielki szal kazdy chciał korzystac bo to tkie fajne zdrowe itp. Ja sama czesto z niej korzystałam. Mamy wanne z 4 lata a sauny używaliśmy chyba przez pierwsze 5 miesięcy. Wchodząc pod prysznic już nawet zapomniałam że mamy te opcję. Jeśli o mnie chodzi to ja mam i nie korzystam często więc wydaje mi się ze po czasie każdemu się znudzi. Trzeba miec czas na siedzenie i relaks w takiej saunie a czesto po przyjsciu z pracy mam inne obowiazki i jedyne o czym marze to sie połozyc a rano to wiadomo, szybki prysznic i wychodze z domu więc też nie używam ;) Zależy kto co lubi tak naprawdę 1 Link do komentarza
NOTO Napisano 20 lipca 2014 Autor Udostępnij #62 Napisano 20 lipca 2014 Odnośnie relaksu w takiej saunie jak Twoja ? Jak się z tego korzysta ? tzn. jak się siedzi - jest jakaś półka, ławeczka ?Położyć na płask zapewne się nie da ?Podczas sauny można wziąć zimny prysznic ? ale kosztem wychłodzenia kabiny ? Link do komentarza
Konrad31 Napisano 3 sierpnia 2014 Udostępnij #63 Napisano 3 sierpnia 2014 Nie znoszę przebywać w tak gorących pomieszczeniach, więc sauna w domu odpada Link do komentarza
tymbarek Napisano 8 sierpnia 2014 Udostępnij #64 Napisano 8 sierpnia 2014 Ja bym chyba nie wychodzić z sauny jakbym miał w domu:D uwielbiam się wygrzewać ...ciekawe jak to wygląda cenowo jeszcze Link do komentarza
bober16060 Napisano 11 sierpnia 2014 Udostępnij #65 Napisano 11 sierpnia 2014 A ja jestem zwierzęciem saunowym, po saunie na zewnątrz dla ochłody 30 stopni mrozu, sauna oczywiście sucha Link do komentarza
Jolinkas Napisano 21 października 2014 Udostępnij #66 Napisano 21 października 2014 Sauna w domu jak najbardziej! W miejscach publicznych z obcymi ludźmi - odpada :P Link do komentarza
Jani_63 Napisano 21 października 2014 Udostępnij #67 Napisano 21 października 2014 Wstydzisz się własnego ciała - czemu? Link do komentarza
adaminio Napisano 23 października 2014 Udostępnij #68 Napisano 23 października 2014 A ja znowu zastanawiam się nad zamontowaniem sauny w domu, bo uwielbiam szczególnie w sezonie zimowym ale wiem że jest to dosyć drogi luksus. Najbardziej lubię saunę parową ale obawiam się że w domu może to nie byc dobry pomysł. Co polecacie może jakąś suchą(fińską) saunę albo jak najtaniej zrobić saunę?? Ostatnio szukałem mocno w Internecie jakiś porad jak samemu zrobić ale ciężko coś znalesc. Link do komentarza
adam_69 Napisano 26 grudnia 2014 Udostępnij #69 Napisano 26 grudnia 2014 a nie mozesz sobie takie sauny zafundowac na zewnatrz domu? wtedy byc mial problem z glowy a sauna to prawda wspaniala rzecz ;) Link do komentarza
CecyliaS Napisano 21 stycznia 2015 Udostępnij #70 Napisano 21 stycznia 2015 sauna - marzenie. Niestety nie w moich 60-metrach;p ale słyszałam, że są takie prysznice "saunowe" jakby ktoś miał ochotę, niestety trochę drogie Link do komentarza
marcingronet Napisano 24 stycznia 2015 Udostępnij #71 Napisano 24 stycznia 2015 w tej chwili korzystam 1 raz tygodniowo, a gdyby,m miał w domu to pewnie z 3 razy Link do komentarza
retrofood Napisano 2 lutego 2015 Udostępnij #72 Napisano 2 lutego 2015 Cytat A ja znowu zastanawiam się nad zamontowaniem sauny w domu, bo uwielbiam szczególnie w sezonie zimowym ale wiem że jest to dosyć drogi luksus. Najbardziej lubię saunę parową ale obawiam się że w domu może to nie byc dobry pomysł. Co polecacie może jakąś suchą(fińską) saunę albo jak najtaniej zrobić saunę?? Ostatnio szukałem mocno w Internecie jakiś porad jak samemu zrobić ale ciężko coś znalesc. To poszukaj tematów o saunach na tym forum. Podałem wszystkie niezbędne linki.Zacznij od początku tego tematu. Link do komentarza
tofik_333 Napisano 18 lutego 2015 Udostępnij #73 Napisano 18 lutego 2015 Sauna w domu to moje marzenie, gdybym miała to pewnie korzystałabym co 2-3 dzień. Uwielbiam! Link do komentarza
maciej32_34 Napisano 26 kwietnia 2015 Udostępnij #74 Napisano 26 kwietnia 2015 Gdybym miał saunę to bym eksploatował kiedy tylko czas by pozwolił! Link do komentarza
Sylwia Duszek Napisano 7 sierpnia 2015 Udostępnij #75 Napisano 7 sierpnia 2015 Uważam że na początku korzystała bym często ale po jakimś czasie sauna by spowszechniała i wtedy korzystała bym tylko od święta, więc jak dla mnie - chyba nie warto budować sauny w domu : ) Link do komentarza
zablocky38-29 Napisano 27 sierpnia 2015 Udostępnij #76 Napisano 27 sierpnia 2015 Cytat Uważam że na początku korzystała bym często ale po jakimś czasie sauna by spowszechniała i wtedy korzystała bym tylko od święta, więc jak dla mnie - chyba nie warto budować sauny w domu : ) Ja tez tak myśle. na pewno znajomi by cheli skorzystać z tego dobrodziejstwa, to by się na początku robiło może jakies spotkania, ale poza tym sauna by mi się szybko znudziła Link do komentarza
karol-3991 Napisano 31 sierpnia 2015 Udostępnij #77 Napisano 31 sierpnia 2015 Jeśli wiesz, że to nie będzie bajer, to na pewno warto zainwestować. sauna jest przede wszytskim zdrowa Ja bym siedział ile wlezie, tym bardziej, że słyszałem, że pomaga rzucić palenie Link do komentarza
asiakamien Napisano 31 sierpnia 2015 Udostępnij #78 Napisano 31 sierpnia 2015 Hmm ja wiem po sobie, że szybko bym straciła zapał do czegoś nowego, więc obstawiam, że przez miesiąc bym korzystała regularnie, a potem to już od wielkiego dzwonu. Link do komentarza
bajbaga Napisano 31 sierpnia 2015 Udostępnij #79 Napisano 31 sierpnia 2015 Trzeba traktować to jako gadżet - mniej lub bardziej użyteczny. Link do komentarza
justa_ Napisano 2 września 2015 Udostępnij #80 Napisano 2 września 2015 Saunę akceptuję tylko na basenie:) i tak nie miałabym czasu, żeby taką domową saunę wykorzystać Link do komentarza
savior92 Napisano 7 września 2015 Udostępnij #81 Napisano 7 września 2015 regularnie :-) Link do komentarza
janm Napisano 8 września 2015 Udostępnij #82 Napisano 8 września 2015 Regularnie, na pewno raz w tygodniu Link do komentarza
sorben Napisano 8 września 2015 Udostępnij #83 Napisano 8 września 2015 Pewnie z raz w tygodniu, żeby gdzieś się schować przed dzieciakami i wypocząc. Mieć chwilę wytchnienia... Link do komentarza
kumak Napisano 9 września 2015 Udostępnij #84 Napisano 9 września 2015 Dokładnie w dzień relaksu a może i w tygodniu. Link do komentarza
silver_him Napisano 11 września 2015 Udostępnij #85 Napisano 11 września 2015 Cytat Dokładnie w dzień relaksu a może i w tygodniu. kurcze ludzie to ale mają dylematy. Sauna czy nie sauna... A ja zastanawiam się, jaka najtańszą kabinę prysznicową kupić, bo mie nie satć... Link do komentarza
Karelajn Napisano 22 września 2015 Udostępnij #86 Napisano 22 września 2015 W zimie codziennie :P jestem typem zamrzlucha. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się