daggulka Napisano 30 lipca 2011 Udostępnij #251 Napisano 30 lipca 2011 drewniany taras ma klimat ..... bardzo mi się podoba taras Ośki , fajnie komponuje się z domem ... Link do komentarza
Moose Napisano 30 lipca 2011 Autor Udostępnij #252 Napisano 30 lipca 2011 Cytat a skąd wytrzasnęłaś aktualną ekipę ? To są moi fundamentaliści , są od samego początku budowy i raz szybciej raz wolniej ale jakoś robota idzie...Nie mam co na nich narzekać Cytat Mosia Gratulacje ! Dom super na prawdę i spokojnie dasz radę Marry Christmas będzie w nowym domku Może się uda... Cytat a taras ze zwykłych desek zrobiłaś, czy ryflowane jakie? i co z nimi dalej? jaka ochrona?ceglaną ścianę zostawisz? faaaa...jna jest Zwykłe sosnowe dechy, sadolin jako ochrona będzie, tylko najpierw jeszcze szlifierą pociągniem deszczółki... A ścianę ceglaną se umyśliłam już dawno i takową mam, pokostem się ją potem powlecze coby nie brudziła i będzie git Cytat według mnie to jeden z lepszych pomysłówrównież mam w planach drewniany taras Ja się trochę nabijam, bo większość mnie od czci i wiary odsądziła, że nietrwałe, że trudne w utrzymaniu, że zgnije... itd.Ale za jakiś czas najwyżej się dechy wymieni, a za to jak przyjemnie się chodzi po drewnie a nie po płytkach... Link do komentarza
ewiq0 Napisano 30 lipca 2011 Udostępnij #253 Napisano 30 lipca 2011 u mnie się bardzo podoba, zwłaszcza ta okolica Link do komentarza
Moose Napisano 30 lipca 2011 Autor Udostępnij #254 Napisano 30 lipca 2011 Dzięki Ewcia za dobre słowo Link do komentarza
ewamariusz Napisano 31 lipca 2011 Udostępnij #255 Napisano 31 lipca 2011 Witam. No w końcu coś się pokazało, choć od kwietnai coś się działo, a tu taaaaaaaaaaka cisz była, no ale chyba teraz nadrobisz Ale fajny już masz domek, tarasik wymyśliłaś bardzo fajny i dobrze, że pogoniłaś tą pseudo firmę. Pozdrawiam Link do komentarza
Moose Napisano 31 lipca 2011 Autor Udostępnij #256 Napisano 31 lipca 2011 ewamariusz nie było to takie proste... A tak poważnie, to zbyt wiele nerwów mnie to kosztowało... Teraz już OK, ale reminiscencje jeszcze się po puszczy wloką... Link do komentarza
sepoy Napisano 3 sierpnia 2011 Udostępnij #257 Napisano 3 sierpnia 2011 Cóż ... super zapowiada się ten Twój domek. Mam nadzieję, ze oboje zdążymy jeszcze w tym roku się wprowadzić do swoich domków, będę tu zaglądał i kibicował Link do komentarza
Moose Napisano 4 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #258 Napisano 4 sierpnia 2011 sepoy też się nadzieją łudzę... ale może ... Link do komentarza
Draagon Napisano 4 sierpnia 2011 Udostępnij #259 Napisano 4 sierpnia 2011 W tym przypadku nadzieja nie jest matką ...... Dasz radę Link do komentarza
Moose Napisano 4 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #260 Napisano 4 sierpnia 2011 Draagon nie na to jak optymistyczne podejście do życia... Link do komentarza
bobiczek Napisano 4 sierpnia 2011 Udostępnij #261 Napisano 4 sierpnia 2011 Pięknie się Osiu buduje - pieknie.Masz bajeczne miejsce, dom też budowany z klimatem.Strasznie mi się podoba - i taras, i cegły (a jak misternie zaspoinowane - nikt nie zauważył, ale super zrobione i czysto)Brama do garażu mogła być drewniana - drzwi też......To tak żeby nie było za bardzo och i ech - Link do komentarza
Moose Napisano 4 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #262 Napisano 4 sierpnia 2011 Cytat 1 (a jak misternie zaspoinowane - nikt nie zauważył, ale super zrobione i czysto)2 Brama do garażu mogła być drewniana - drzwi też......3 To tak żeby nie było za bardzo och i ech - ad1 pochwalę wykonawcę ad2 myślałam nad drzwiam i bramą takimi z okuciami i klimatem, ale mają one jedną wadę po jakimś czasie się wypaczają i są nieszczelne :( z żalem dużym i rozsądkiem zrezygnowałam z takiego rozwiązana...ad3 Nie martw się Prezesu tyle rzeczy jest skopane, że och i ach tego nie zmienią... Link do komentarza
bobiczek Napisano 4 sierpnia 2011 Udostępnij #263 Napisano 4 sierpnia 2011 Cytat ad1 pochwalę wykonawcę ad2 myślałam nad drzwiam i bramą takimi z okuciami i klimatem, ale mają one jedną wadę po jakimś czasie się wypaczają i są nieszczelne :( z żalem dużym i rozsądkiem zrezygnowałam z takiego rozwiązana...ad3 Nie martw się Prezesu tyle rzeczy jest skopane, że och i ach tego nie zmienią... a kto tak powiedział????moja stoi 6 rok - rozpiętość w świetle - ponad 5 metrów.Okucia zrobione u kowala specjalnie.........NicNic jej nie dolega -Te są stare jeszcze - ale nie zmieniła się na szczęście - przykryta wysuniętym okapem daszku - Link do komentarza
Moose Napisano 4 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #264 Napisano 4 sierpnia 2011 No fajna A ocieplane te drzwi masz??? Link do komentarza
odi69 Napisano 5 sierpnia 2011 Udostępnij #265 Napisano 5 sierpnia 2011 Ładny masz ten domek, tez bym taki chciał Zdradź koszty drewna na ściany i robocizny. Link do komentarza
Moose Napisano 5 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #266 Napisano 5 sierpnia 2011 Poszło na priv... Link do komentarza
india Napisano 7 sierpnia 2011 Udostępnij #267 Napisano 7 sierpnia 2011 Moose ale postepy, pieknie.... i okolicy też zazdorszcze, choć ja typowy mieszczuch na stałe do takich lasów bym się chyba nie nadawała ;) taras boski... tez bym taki chciała Link do komentarza
elutek Napisano 8 sierpnia 2011 Udostępnij #268 Napisano 8 sierpnia 2011 Ewa, gratuluję postępów na placu boju, oby tak dalej - bez żadnych opóźnień już Cytat Zwykłe sosnowe dechy, sadolin jako ochrona będzie, tylko najpierw jeszcze szlifierą pociągniem deszczółki... Ja się trochę nabijam, bo większość mnie od czci i wiary odsądziła, że nietrwałe, że trudne w utrzymaniu, że zgnije... itdAle za jakiś czas najwyżej się dechy wymieni, a za to jak przyjemnie się chodzi po drewnie a nie po płytkach... :lol co do tarasu - ja też mam z desek sosnowych i to własnymi rencami robiony, i malowany kilkakrotnie też, ma już 6 lat, nic się nie dzieje, a jest całkowicie odkryty, więc tym bardziej narażony na różne warunki atmosferyczne, ja maluję zawsze drewnochronem, kolor heban, a deski zostały po robieniu podłóg uważam, że to bardzo dobry pomysł - drewniany taras, szczególnie przy Twoim domu Link do komentarza
Moose Napisano 8 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #269 Napisano 8 sierpnia 2011 Malowane było sadolinem do tarasów olejdeck chyba mahoń, cyknę jakieś foty to wkleję... Link do komentarza
daggulka Napisano 8 sierpnia 2011 Udostępnij #270 Napisano 8 sierpnia 2011 wrzuć , Ośka foty płytek i drzwi co na HP zapodałaś .... dla pełnego obrazu sytuacji ... Link do komentarza
Moose Napisano 8 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #271 Napisano 8 sierpnia 2011 Dobra jak będę mieć resztę fotek to i te dwie umieszczę...A płytki dziś zakupiłam, coby nie okazało się potem, że te które mnie się podobają to są niedostępne... Link do komentarza
daggulka Napisano 8 sierpnia 2011 Udostępnij #272 Napisano 8 sierpnia 2011 Cytat Dobra jak będę mieć resztę fotek to i te dwie umieszczę...A płytki dziś zakupiłam, coby nie okazało się potem, że te które mnie się podobają to są niedostępne... no i masz spokój .... na sumieniu i kieszeni , bo mogłoby się okazać że te niedostępne tu są dostępne gdzie indziej ,a cena już nie tak okazyjna Link do komentarza
sepoy Napisano 19 sierpnia 2011 Udostępnij #273 Napisano 19 sierpnia 2011 Cytat no i masz spokój .... na sumieniu i kieszeni , bo mogłoby się okazać że te niedostępne tu są dostępne gdzie indziej ,a cena już nie tak okazyjna Mieliśmy tak z dekorem do toalety. Klepnięty i czeka w sklepie w magazynie, dokupiliśmy do niego misę - umywalkę, wybraliśmy płytki. Przyjeżdżamy po tę mozaikę za 3 miesiące i co? Mozaiki nie ma i nie będzie, trzeba kupić inną. Teraz już nie kupujemy na raty, tylko kompletne zestawy Link do komentarza
Yeti1 Napisano 21 sierpnia 2011 Udostępnij #274 Napisano 21 sierpnia 2011 Ośka, lojalnie uprzedzam, że możesz się stać celem naszej wycieczki. Zacznij szykować wykręty Link do komentarza
Moose Napisano 21 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #275 Napisano 21 sierpnia 2011 Kiedy?Cały tydzień do piątku jestem dostępna... w piątek wieczorem chyba do Biłgoraja jedziemy, od poniedziałku znów jestem Link do komentarza
Yeti1 Napisano 21 sierpnia 2011 Udostępnij #276 Napisano 21 sierpnia 2011 (edytowany) No tak czułem, że na poczekaniu coś wymyślisz W sobotę mają być pokazy lotnicze w Radomiu i może się wybierzemy, a to zdaje się twój rewir , ale nie to nie... Edytowano 21 sierpnia 2011 przez Yeti1 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
retrofood Napisano 21 sierpnia 2011 Udostępnij #277 Napisano 21 sierpnia 2011 (edytowany) Cytat Kiedy?Cały tydzień do piątku jestem dostępna... w piątek wieczorem chyba do Biłgoraja jedziemy, od poniedziałku znów jestem To już rzut beretem do mię.Ale mię już żona wróci. I bendem zajmnięty. Edytowano 21 sierpnia 2011 przez retrofood (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Moose Napisano 21 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #278 Napisano 21 sierpnia 2011 Cytat No tak czułem, że na poczekaniu coś wymyślisz W sobotę mają być pokazy lotnicze w Radomiu i może się wybierzemy, a to zdaje się twój rewir , ale nie to nie... Proszę mnie tu nie fochować siem... Jak nie pojedziemy to dam znać... chętnie bym się z Wami zobaczyła Cytat To już rzut beretem do mię.Ale mię już żona wróci. I bendem zajmnięty. A to pech... Link do komentarza
Yeti1 Napisano 23 sierpnia 2011 Udostępnij #279 Napisano 23 sierpnia 2011 Cytat Proszę mnie tu nie fochować siem... Jak nie pojedziemy to dam znać... chętnie bym się z Wami zobaczyła No to czekam na wieści. Link do komentarza
Moose Napisano 24 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #280 Napisano 24 sierpnia 2011 Cytat No to czekam na wieści. Yetuś, nie jedziemy! Zapraszam Jutro do Cię zadzwonię... Pozdrówka i do zobaczenia Link do komentarza
Yeti1 Napisano 24 sierpnia 2011 Udostępnij #281 Napisano 24 sierpnia 2011 Yes, Yes, Yes!!! Link do komentarza
acia Napisano 25 sierpnia 2011 Udostępnij #282 Napisano 25 sierpnia 2011 Domek piękny i taras przy takim domku tylko drewniany powinien być, będzie się Wam tam super mieszkało. Link do komentarza
Yeti1 Napisano 28 sierpnia 2011 Udostępnij #283 Napisano 28 sierpnia 2011 Dzięki za spotkanie i oprowadzenie po włościach ...a my właśnie z Jeżogrodu wróciliśmy - Agiepy nas wyciągnęły Link do komentarza
Moose Napisano 28 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #284 Napisano 28 sierpnia 2011 Yetuś cieszę się bardzo, żeśta wpadli do Osia Następną razą, obiecuję, że będzie dostatniej...Mój chop niepocieszony, że Was nie poznał... ale pozdrawia Jak tam Jeżowa, zdrowa już??? Link do komentarza
Yeti1 Napisano 28 sierpnia 2011 Udostępnij #285 Napisano 28 sierpnia 2011 Pozdrówka dla "chopa"Jeżata jeszcze trochę chyrlata.Jest szansa, że jeśli przeżyje, to przyjedzie do nas w przyszłą sobotę.Weź chopa za frak i przyjedźta tyż - się poznamy, co by nie trwał w tym "niepocieszeniu" Link do komentarza
Moose Napisano 28 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #286 Napisano 28 sierpnia 2011 Zez przyjemnością, ino sam wisz... hydra mnie się nie pojawiła sobotnio... muszem podganiać w przyszłym tygodniu... i tym samym nie ruszać się na krok... wszak pańskie oko...itd .. Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 1 września 2011 Udostępnij #287 Napisano 1 września 2011 Cytat oraz mój pewnikiem nie najmądrzejszy pomysł TARAS DRZEWIENNY [attachment=10883:taras.jpg] Cytat według mnie to jeden z lepszych pomysłówrównież mam w planach drewniany taras To jest jeden z najlepszych pomysłow, też takowy przewiduję...narazie Link do komentarza
Moose Napisano 1 września 2011 Autor Udostępnij #288 Napisano 1 września 2011 (edytowany) 11.08.2011-08-11TiiaaaCóś mnie siem wydawa, że zbyt optymistycznie poleciałam… Hydraulik wyprowadził się ode mnie na 2 tygodnie… bez ostrzeżenia… hmmm…Dodam dla ułatwienia, że nie miał co do mnie przekonania… i wręcz otwarcie powiedział, że słyszał… ( ciekawe od kogo…), że jestem niewypłacalna…. No cóż…. ŻYCIE….Odnośnie mojej niewypłacalności mam jeszcze wcześniejsze doświadczenia o których opowiem we takim miechu co to paździerze z niego fruwają…Mam wrażenie, że na wykonawców trza wrzeszczeć i wymagać… oraz opierdalać, bo inaczej uważają mnie za debila… alibo też za mięczaka… W tzw. międzyczasie kupiłam odrzwia i płytki wewmiestie, cuzamen do kupy czyli jedną wycieczką do OBI , gdyż przy poszukiwaniu tychże pierwszych te drugie mnie się we twarz rzucili…Obsadzone są parapety i wykończone okna wewnątrz… Pomalowany taras… 18.08.Jak to zwykle bywa nie mogło być normalnie… Hydraulika po letkiej naprawie słownej wykonawcy 12.08, jest kontynuowana, elektryk jest super, ma mało czasu( praca 8h) ale jest codziennie i na niego nie narzekam…Mam zamiar robić alarm… wczoraj był kolega, obaczył, powiedział, iż nieco za późno o tym podumałam ale jutro wchodzą kabliści Nad resztą pracowników chyba powinnam stać z batogiem… Chwilowo mam dość a i żizń mnie nie rozpieszcza…20.08Alarmowi byli wedle umowy i rozprowadzili instalację, nie niszcząc zbyt dużo…Dziś robią podłogówkę…Położyli też podłogi na górze...28.08Nie przybył hydraulik mimo obietnic…wrrr Przybył KB i nie narzekał Przybył kolega sympatyczny z przychówkiem czyli Yetuś, co spowodowało moje nieco bardziej optymistyczne podejście do budowy … 1.09Na dzień dzisiejszy domek wygląda tak na górze:sypialnia mały pokoik klatka schodowa łazienka z wyłazem do piernicznika na górze płytami okłada się też dółklatka schodowa i kominy przedpokój i kuchnia i mały pokój Zrobiony alarm, elektryka, do hydrauliki jeszcze brakuje grzejników, pieców itp i to by było na tyle... Edytowano 2 września 2011 przez Moose (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Yeti1 Napisano 2 września 2011 Udostępnij #289 Napisano 2 września 2011 Jak tam sprawy z hydrą? Może jednak nie przylezie...? Może jednak się wybierzesz? Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 2 września 2011 Udostępnij #290 Napisano 2 września 2011 Jeszcze chwila i Łoś do puszczy wybędzie Link do komentarza
daggulka Napisano 2 września 2011 Udostępnij #291 Napisano 2 września 2011 Ośka.... już bliżej niż dalej .... na upartego , to hydraulikę zrobić i możesz się wprowadzać... Link do komentarza
Moose Napisano 2 września 2011 Autor Udostępnij #292 Napisano 2 września 2011 Cytat Jak tam sprawy z hydrą? Może jednak nie przylezie...? Może jednak się wybierzesz? Yetuś może i nie przylezie ale ja muszę wierzyć, że tym razem tak... Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 2 września 2011 Udostępnij #293 Napisano 2 września 2011 Cytat Yetuś może i nie przylezie ale ja muszę wierzyć, że tym razem tak... Pamiętaj, wiara czyni cuda i głowa do góry /jeno porożem czegoś nie uszkodź/ Link do komentarza
Moose Napisano 2 września 2011 Autor Udostępnij #294 Napisano 2 września 2011 EEEE jeszcze kupa roboty ale nie narzekam... jest jak jest... Cytat Pamiętaj, wiara czyni cuda i głowa do góry /jeno porożem czegoś nie uszkodź/ Oś pci żeńskiej fabrycznie nie posiada rogów... No chyba, że siem chopu wp...l należy... Link do komentarza
Yeti1 Napisano 2 września 2011 Udostępnij #295 Napisano 2 września 2011 Cytat Yetuś może i nie przylezie ale ja muszę wierzyć, że tym razem tak... Przecie ja ci wierzyć nie bronię, ale... mogłabyś to robić u nas przy grilu Link do komentarza
Yeti1 Napisano 5 września 2011 Udostępnij #296 Napisano 5 września 2011 No i jak - hydra dotarła?Kotłownia wyszykowana? Link do komentarza
Moose Napisano 5 września 2011 Autor Udostępnij #297 Napisano 5 września 2011 NIE!!! Link do komentarza
ewamariusz Napisano 5 września 2011 Udostępnij #298 Napisano 5 września 2011 Witam. No pięknie pięknie wygląda już domek po tak wielkich bojach. Gratulacje Link do komentarza
daggulka Napisano 5 września 2011 Udostępnij #299 Napisano 5 września 2011 Cytat NIE!!! nie gadaj, że dalej leci w kulki ... Link do komentarza
Moose Napisano 5 września 2011 Autor Udostępnij #300 Napisano 5 września 2011 Ponoć ma być jutro... pożywiom uwidim jak mawiają anglosasi... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się