MagiaOrientu Napisano 9 sierpnia 2011 Udostępnij #51 Napisano 9 sierpnia 2011 Chyba nie potrafiłbym zasnąć z wystającymi nogami,więc wybieram tradycyjne łóżko,takie do którego jestem przyzwyczajony:) Może kiedyś przekonam się do bardziej innowacyjnych rozwiązań,ale jeszcze nie teraz. Link do komentarza
ewiq0 Napisano 9 sierpnia 2011 Udostępnij #52 Napisano 9 sierpnia 2011 Cytat Chyba nie potrafiłbym zasnąć z wystającymi nogami,więc wybieram tradycyjne łóżko,takie do którego jestem przyzwyczajony:) Może kiedyś przekonam się do bardziej innowacyjnych rozwiązań,ale jeszcze nie teraz. jeśli jest odpowiednia wielkość łóżka, to nogi nie muszą wystawać Link do komentarza
daggulka Napisano 11 sierpnia 2011 Udostępnij #53 Napisano 11 sierpnia 2011 Cytat jeśli jest odpowiednia wielkość łóżka, to nogi nie muszą wystawać jakkolwiek wielkie by nie było, to nogi mogą się omsknąć przy przewracaniu na drugi boczek ... Link do komentarza
Ninna Napisano 17 sierpnia 2011 Udostępnij #54 Napisano 17 sierpnia 2011 Krągłości bywają zaskakujace Link do komentarza
ashantess Napisano 18 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #55 Napisano 18 sierpnia 2011 Cytat jakkolwiek wielkie by nie było, to nogi mogą się omsknąć przy przewracaniu na drugi boczek ... To jak wy się po tych łóżkach turlacie, że do tej pory z normalnego nie spadliście? Cytat Krągłości bywają zaskakujace Ja bym się bała że ktos mnie w nocy rozbuja ;d Link do komentarza
ewiq0 Napisano 18 sierpnia 2011 Udostępnij #56 Napisano 18 sierpnia 2011 hihihi ale jak fajnie byłoby się pobujać a swoją drogą Ashi miałaś robić takie łóżko i co?? Link do komentarza
ashantess Napisano 18 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #57 Napisano 18 sierpnia 2011 Cytat hihihi ale jak fajnie byłoby się pobujać a swoją drogą Ashi miałaś robić takie łóżko i co?? I zrobię, tylko najpierw muszę sypialnię zrobic, bo co mi po łóżku jak nie mam gdzie postawic^^ Link do komentarza
retrofood Napisano 18 sierpnia 2011 Udostępnij #58 Napisano 18 sierpnia 2011 Cytat I zrobię, tylko najpierw muszę sypialnię zrobic, bo co mi po łóżku jak nie mam gdzie postawic^^ A co, pod drzewami komary gryzą? Link do komentarza
ashantess Napisano 21 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #59 Napisano 21 sierpnia 2011 i komary i muchy i w ogóle strach sie polozyc ;p Link do komentarza
retrofood Napisano 21 sierpnia 2011 Udostępnij #60 Napisano 21 sierpnia 2011 Cytat i komary i muchy i w ogóle strach sie polozyc ;p Ach, Ty to zaraz chcesz się położyć... Link do komentarza
ashantess Napisano 22 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #61 Napisano 22 sierpnia 2011 Cytat Ach, Ty to zaraz chcesz się położyć... To mam na tym łóżku stać? Link do komentarza
daggulka Napisano 22 sierpnia 2011 Udostępnij #62 Napisano 22 sierpnia 2011 Cytat To mam na tym łóżku stać? aj tam zaraz stać .... można jeszcze klęczeć... Link do komentarza
ewiq0 Napisano 22 sierpnia 2011 Udostępnij #63 Napisano 22 sierpnia 2011 jest wiele możliwości Link do komentarza
ashantess Napisano 22 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #64 Napisano 22 sierpnia 2011 w sumie lepiej na łóżku niż pod drzewem ^^ Link do komentarza
retrofood Napisano 22 sierpnia 2011 Udostępnij #65 Napisano 22 sierpnia 2011 Cytat aj tam zaraz stać .... można jeszcze klęczeć... albo dosiadać... Cytat w sumie lepiej na łóżku niż pod drzewem ^^ przeważnie, chociaż nie zawsze. Link do komentarza
ashantess Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #66 Napisano 26 sierpnia 2011 (edytowany) Cytat przeważnie, chociaż nie zawsze. Mozna tez sie o drzewo opierac... zeby nadac mu znaczenie^^a jak opierac, to juz zostawiam do analizy :P Edytowano 26 sierpnia 2011 przez ashantess (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Spokojna Napisano 31 sierpnia 2011 Udostępnij #67 Napisano 31 sierpnia 2011 mi się też podoba takie łóżko, mam sypialnię 13m2, taki prostokąt 3m szeroki i 4m długi potrzebujemy duza szafę i umieściliśmy ją na północnej ścianie, szafa na zabudowę będzie musiała mieć szerokości ok 65cm, zostaje nam 235cm, łóżko będzie miało ok. 200cm i do przejścia zostaje mi (bo ja będe spała z prawej) 35cm, już nie wspomnę o dostępie do szafy... niechce łózka pod oknem ani na ścianie przy drzwiach :/ na tej południowej ścianie chyba będzie najlepiej... łózko okragłe w naszym przypadku chyba było by dobrym rozwiązaniem...? no i jak to cenowo wyglada? pokaze wam tez pomysl na nasza sypialnie Link do komentarza
ashantess Napisano 2 września 2011 Autor Udostępnij #68 Napisano 2 września 2011 cenowo to juz indywidualnie, zalezy jakiego sie tapicera znajdzie U nas w ogole to zaden sie podjąć nie chcial ^^ Link do komentarza
MagiaOrientu Napisano 1 października 2011 Udostępnij #69 Napisano 1 października 2011 No nie powiem,bo pomysłowe te łóżka,ale mimo wszystko nie przemawiają do mnie. Nawet jeżeli nogi nie będą wystawać i łóżko będzie odpowiedniej wielkości. Link do komentarza
pestka27 Napisano 16 października 2011 Udostępnij #70 Napisano 16 października 2011 A wg mnie okrągłe łóżka są super!! Fajnie się prezentują w nowoczesnych i przestronnych sypialniach Zawsze marzyło mi się okrągłe łóżko, ale mamy za małą sypialnię. Link do komentarza
Marcinus Napisano 7 listopada 2011 Udostępnij #71 Napisano 7 listopada 2011 Podbijam temat, bo ciekawym jak rozwija sie historia tego okraglego lozka A swoja droga to po przeczytaniu calego watku dziwi tak duza ilosc obaw... wydaje mi sie, ze calkowicie nieuzasadnionych Jak ktos sie boi, ze mu beda wystawaly nogi albo spadnie, bo straci orientacje ;) to polecam maly eksperyment - przespac sie na okraglym dywanie/wykladzinie i zobaczyc, czy sie "spadnie" z takiego okraglego "lozka" czy nie ;) mozna tez ulozyc "kamienny" krag (z poduszek, ksiazek, klockow, czegokolwiek) jak sie nie ma okraglej wykladziny pod reka (noga) ;)A co do rozmiaru, to mozna latwo wyliczyc, co bedzie wystarczajace - wystarczy wstawic w okrag obecne lozko - to co wokol bedzie "extra" Okragla koldra nie jest konieczna i raczej nie bylaby praktyczna ))Takie lozko daje niesamowite mozliwosci aranzacyjne - jak wspomniala Ashantess mozna je obudowac i wstawic w rog (lub dostawic do sciany), a mozna umiescic na srodku sypialni i zaszalec z reszta wyposazenia (na co nie pozwoliloby prostokatne lozko).Kibicuje! Link do komentarza
SRX Napisano 7 listopada 2011 Udostępnij #72 Napisano 7 listopada 2011 Właśnie, takie okrągłe łóżko moim zdaniem lepiej nadaje się na postawienie w kącie niż zwykłe. I jeszcze jedna zaleta - nie ma rogów. Sypialnia mojej Mamy miała 9 m2 i było w nim łóżko 200*160. Zawsze musiałam walnąć w któryś róg jak w niej (sypialni) byłam. Link do komentarza
retrofood Napisano 7 listopada 2011 Udostępnij #73 Napisano 7 listopada 2011 No i kobity nie mogą się kryć po kątach Link do komentarza
Skoczek Napisano 9 listopada 2011 Udostępnij #74 Napisano 9 listopada 2011 Jak ktoś już wcześniej pisał, bałbym się, że w trakcie snu któraś kończyna opuści pole łóżka...no i jestem tradycjonalistą ;) Link do komentarza
Barbossa Napisano 9 listopada 2011 Udostępnij #75 Napisano 9 listopada 2011 no kwestia jak wielkie łóżko i sypialniawczoraj na galileo pokazywali jak montowali kuchnię dla jakieś miłej panikuchnia 47 m2 warta 100k €sojeżeli łóżko będzie miało średnicę katowickiego spodka to noga nie wypadnie, choćby tych nóg było znacznie więcej Link do komentarza
Marcinus Napisano 9 listopada 2011 Udostępnij #76 Napisano 9 listopada 2011 Cytat Jak ktoś już wcześniej pisał, bałbym się, że w trakcie snu któraś kończyna opuści pole łóżka...no i jestem tradycjonalistą ;) To podobnie jak kiedys z Ziemia... :P Link do komentarza
bajbaga Napisano 2 lutego 2012 Udostępnij #77 Napisano 2 lutego 2012 Cytat Okrągłe łóżko jest na pewno oryginalnym pomysłem, ale nie wydaje mi się do końca praktyczne. Oj jest praktyczne i to bardzo – można się na nim bzykać na okrągło (pisalem o tym fakcie wcześniej) Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 4 lutego 2012 Udostępnij #78 Napisano 4 lutego 2012 Widziałam, widziałam na żywca to cudo!!!Kumpela ma, dopierom się dowiedziała, podczas wizyty i oglądania włości Zaje...iście sie prezentuje.Brat stolarz z kolegą tapicerem jej zrobili. Trochę czasu to trwało, ale efekt jest!Jeno nie wpadłam na pomysł, żeby choć z komórki fotę cyknąć. Link do komentarza
freeda Napisano 28 lutego 2012 Udostępnij #79 Napisano 28 lutego 2012 Chyba jeszcze raz będziesz musiała kumpelę odwiedzić i fotkę wrzucić bo pousychamy z ciekawości. Link do komentarza
Ninna Napisano 2 marca 2012 Udostępnij #80 Napisano 2 marca 2012 Koniecznie dodaj to zdjęcie!! Link do komentarza
BasterMeble Napisano 5 kwietnia 2012 Udostępnij #81 Napisano 5 kwietnia 2012 No to ja również chętnie obejrze to łóżko,ciekawe jak prezentuje się na żywo. Piszesz,ze jest praktyczne- pewnie tak,ale pod warunkiem że ktoś ma bardzo dużo miejsca w pokoju i śpi sam. Ciekawe propozycje łóżek spotkacie także u nas w kolekcjach Black Red White. Link do komentarza
Nieszka16076 Napisano 26 grudnia 2015 Udostępnij #82 Napisano 26 grudnia 2015 Kuszą mnie takie łóżka, ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić spania na nich. Jednak lubię czasami spać z brzegu Link do komentarza
MagnusTorgen Napisano 7 stycznia 2016 Udostępnij #83 Napisano 7 stycznia 2016 Cytat Ostatnio zaczęliśmy się zastanawiać nad wystrojem pomieszczeń. Budowa na ukończeniu, więc czas na jakieś decyzje.Zdecydowaliśmy się mieć w sypialni okrągłe łóżko. Bez żadnych fanaberii, mamy znajomego tapicera, który buduje meble od podstaw, więc i cena niczego sobie.Zastanawiam się tylko, jak to tak naprawdę może być. Nie mam u kogo sprawdzić funkcjonalności :P Jeśli chodzi o Mnie, to też jestem (na szczęście już po) etapie 'wystroju wnętrza'. Również jak Ty, oglądaliśmy łóżka, także okrągłe. Pojawiały się opinie, że są one niepraktyczne. To fakt. Jak masz duży pokój, nawet bardzo duży, to wtedy takie łóżko może okazać się dobre. Jest też faktem, że okrągłe łóżka są bardzo designerskie, eleganckie i aż bije od nich nowoczesnym nurtem. Ja wybrałem łóżko tapicerowane na wymiar.Dlaczego takie? Bo było najbardziej praktyczne, najbardziej funkcyjne a przy tym bardzo nowoczesne i na wysokim poziomie designu. Link do komentarza
Elfir Napisano 11 stycznia 2016 Udostępnij #84 Napisano 11 stycznia 2016 takie łóżko nie ma wygodnego zagłówka do oparcie się przy czytaniu książki Link do komentarza
Tybek Napisano 12 stycznia 2016 Udostępnij #85 Napisano 12 stycznia 2016 Dla mnie to zbędny gadżet i raczej mało funkcjonalne. Link do komentarza
pliszkus Napisano 12 stycznia 2016 Udostępnij #86 Napisano 12 stycznia 2016 jak ktoś ma na to miejsce to czemu nie? Link do komentarza
deomdeko Napisano 1 kwietnia 2016 Udostępnij #87 Napisano 1 kwietnia 2016 O ile się nie mylę klasyczne, normalne łóżka też muszą mieć jakieś miejsce żeby je postawić ;p A co do okrągłych łóżek to jest to trochę innowacyjny pomysł. ;p Link do komentarza
Gonzorro Napisano 1 kwietnia 2016 Udostępnij #88 Napisano 1 kwietnia 2016 przy dużej powierzchni domu/mieszkania pomysł fajny, ale przy mniejszych powierzchniach użytkowych to się zwyczajnie nie sprawdzi. Link do komentarza
Mateo993 Napisano 4 kwietnia 2016 Udostępnij #89 Napisano 4 kwietnia 2016 Dokładnie. Okrągłe łóżko to zwykłe marnotrastwo przestrzeni, która jest przecież bardzo cenna. Dlaczego nie ma w masowej sprzedaży okrągłych łóżek? Bo to się nie sprawdza. Ale na pewno wrażenie takim łóżkiem zrobisz! Link do komentarza
Loftmodern Napisano 2 sierpnia 2016 Udostępnij #90 Napisano 2 sierpnia 2016 Co prawda z jednej strony jest to fajny dodatek i swego rodzaju gadżet,ale z drugiej czy aby na pewno tego typu łózko jest praktyczne? Moim zdaniem nie bardzo i tutaj lepiej pozostać przy klasycznej wersji z wygodnym materacem. Link do komentarza
ultramaryna Napisano 16 listopada 2016 Udostępnij #91 Napisano 16 listopada 2016 Nigdy takiego nie miałam, coś nowego ale dla wysokich osób to nie bardzo. Link do komentarza
Lolita Napisano 27 stycznia 2017 Udostępnij #92 Napisano 27 stycznia 2017 Takie łóżko wcale nie jest problemem dla ściany,podsyłam fotke Link do komentarza
aparatka Napisano 1 lutego 2017 Udostępnij #93 Napisano 1 lutego 2017 Fajne to łóżko, które wrzuciła Lolita. Bardzo mi się podoba ;). By dodać jeszcze trochę nowoczesności wnętrzu dorzuciłabym do tego hokery barowe. Lubię taki styl. Akurat planuję coś zmienić w mojej sypialni, więc myślę, że takie łóżko będzie jak znalazł plus przemyślane dodatki i inne meble. Minusem jest kwestia poruszona przez ultramarynę. Musi być to łóżko na pewno nieco dłuższe niż to, którego zdjęcie widzimy. Bo przecież spać, to się na tym nie da ;). Wygląda trochę na rozwiązanie dla krasnoludków :D. Link do komentarza
coffeelover9608 Napisano 17 lutego 2017 Udostępnij #94 Napisano 17 lutego 2017 Świetnie wygląda to łóżka ale rzeczywiście powinno być trochę dłuższe Link do komentarza
SkyWalker Napisano 20 lutego 2017 Udostępnij #95 Napisano 20 lutego 2017 Jeżeli ktoś ma dużo przestrzeni to faktycznie takie łóżko może się sprawdzić. Według mnie jednak lepiej wygląda tradycyjne, najlepiej w rozmiarze King Size. Link do komentarza
Policjant Napisano 26 lutego 2017 Udostępnij #96 Napisano 26 lutego 2017 Żebym ja mógł się na takim zmieścić to pokój musiałby mieć chyba 30m2 na samo łóżko, jednak bardziej wolę tradycyjne rozwiązania, ale nie mówię nie. Nie miałem przyjemności na takim leżeć więc nie wiem, ale obawiam się, że miałbym za mało miejsca na nogi. Link do komentarza
MisterB Napisano 11 czerwca 2017 Udostępnij #97 Napisano 11 czerwca 2017 Ciekawe, ale dużo miejsca zajmuje, mało praktyczne. Moze gdybym miał pałac to wtedy bym sie zdecydował na takie łóżko. Ale u znajomych bym z chęcią coś takiego zobaczył. Link do komentarza
Chene Napisano 14 lipca 2017 Udostępnij #98 Napisano 14 lipca 2017 Pomysł oryginalny, ale osobiście uważam że to trochę marnotrawienie miejsca i wydaje się to rozwiązanie dość niepraktyczne w codziennym użytkowaniu. Link do komentarza
Rokka_T Napisano 19 marca 2018 Udostępnij #99 Napisano 19 marca 2018 A moim zdaniem jeśli macie takie marzenie, żeby łóżko było okrągłe to je warto spełnić:) Nie sądze,że będzie to marnotrawienie miejsca, z reguły sypialnia jest po to, aby było tam tylko łóżko i ew. jakas szafa. Ja jestem na tak jesli chdzi o ten pomysł. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się