ashantess Napisano 20 maja 2010 Udostępnij #1 Napisano 20 maja 2010 Ostatnio zaczęliśmy się zastanawiać nad wystrojem pomieszczeń. Budowa na ukończeniu, więc czas na jakieś decyzje.Zdecydowaliśmy się mieć w sypialni okrągłe łóżko. Bez żadnych fanaberii, mamy znajomego tapicera, który buduje meble od podstaw, więc i cena niczego sobie.Zastanawiam się tylko, jak to tak naprawdę może być. Nie mam u kogo sprawdzić funkcjonalności Link do komentarza
mateuszlor Napisano 20 maja 2010 Udostępnij #2 Napisano 20 maja 2010 Takie okrągłe łóżko zajmuje bardzo dużo miejsca i raczej głupio wygląda dostawione do ściany.Chyba, że takie ze ściętym kawałkiem. Link do komentarza
jętka Napisano 21 maja 2010 Udostępnij #3 Napisano 21 maja 2010 Sypialnia rzeczywiście musiałaby być bardzo duża, min. 20m2 na samo łóżko i dostęp do niego... a co z resztą?Ciekawe kto dysponuje takimi powierzchniami w domku jednorodzinnym Link do komentarza
ashantess Napisano 21 maja 2010 Autor Udostępnij #4 Napisano 21 maja 2010 Sypialnię mamy dużą, więc bez problemu się zmieści. A co do przystawiania do ściany, robi się eleganckie wykończonko z dodatkową półeczką i jest równo pod ścianę, ewentualnie z mechanizmem do obracania.W sumie to debatujemy nad tym jeszcze z tapicerem np takie cos Link do komentarza
Konfi Napisano 23 maja 2010 Udostępnij #5 Napisano 23 maja 2010 A co cię kusi najbardziej w takim łóżku? Link do komentarza
ashantess Napisano 24 maja 2010 Autor Udostępnij #6 Napisano 24 maja 2010 Cytat A co cię kusi najbardziej w takim łóżku? Hm... inność Najchetniej bym u koogs sprawdzila, ale jak pisalam nikt znajomy takiego nie ma. dlatego pytam tutaj. Link do komentarza
jętka Napisano 24 maja 2010 Udostępnij #7 Napisano 24 maja 2010 Gdybym tylko miała tak dużą sypialnię niewykluczone, że bym się zdecydowała. Jednak nie mam i mieć nie będę, bo wolę małe przytulne sypialenki na rzecz dużych salonów.Jeśli chodzi o pomysły na takie łoża to bardzo podoba mi się taka stylistyka: Link do komentarza
IZA26 Napisano 10 czerwca 2010 Udostępnij #8 Napisano 10 czerwca 2010 Mi tam się podoba Jak zobaczę więcej takich fajnych zdjęć to również pomyślę nad remontem u siebie Link do komentarza
ashantess Napisano 10 czerwca 2010 Autor Udostępnij #9 Napisano 10 czerwca 2010 Cytat Mi tam się podoba Jak zobaczę więcej takich fajnych zdjęć to również pomyślę nad remontem u siebie Jak dobrze pójdzie i rzeczywiście w tym roku uda nam się wykończyć, to wstawię zdjęcia od siebie. Zdecydowaliśmy się na to okrągłe łóżko Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 13 czerwca 2010 Udostępnij #10 Napisano 13 czerwca 2010 tylko chyba duże musi być to łozko żeby nie było "za krótkie" dla dwóch osób? W sumie bajer jest... pewien problem z prześcieradłem na okrągły materac? Ja mam sypialnię 20 m2, sporą ale też pod niskim skosem więc pewnie nie zmiesciłoby sie tak łatwo. Jaką średnicę musi mieć takie łozko zeby wygodnie spały dwie osoby? Link do komentarza
ashantess Napisano 13 czerwca 2010 Autor Udostępnij #11 Napisano 13 czerwca 2010 Popytam tapicera, jak będę wiedzieć dokładniej, to mogę dać znać A co, raz się żyje Link do komentarza
Sepro Napisano 14 czerwca 2010 Udostępnij #12 Napisano 14 czerwca 2010 Cytat Hm... inność Mam podobne odczucia Ta inność jest kusząca Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 15 czerwca 2010 Udostępnij #13 Napisano 15 czerwca 2010 fajne, prześcieradło zawsze można uszyć na wymiar:) Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 17 czerwca 2010 Udostępnij #14 Napisano 17 czerwca 2010 A tutaj okrągłe łóżeczko dla lubiących jeść ... 1 Link do komentarza
Konfi Napisano 20 czerwca 2010 Udostępnij #15 Napisano 20 czerwca 2010 Hamburgerowe łoże - mój Boże..... Link do komentarza
melman Napisano 25 czerwca 2010 Udostępnij #16 Napisano 25 czerwca 2010 Cytat Hamburgerowe łoże - mój Boże..... Okrągłe łóżko do codziennego spania wydaje mi się niezbyt funkcjonalne i raczej niewygodne Link do komentarza
bajbaga Napisano 25 czerwca 2010 Udostępnij #17 Napisano 25 czerwca 2010 (edytowany) Jest jeszcze jedna okoliczność, moim zdaniem, za – można się bzykać na okrągło, zarówno z definicji jaki formy. Edytowano 25 czerwca 2010 przez bajbaga (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Bopet Napisano 27 czerwca 2010 Udostępnij #18 Napisano 27 czerwca 2010 Cytat Jest jeszcze jedna okoliczność, moim zdaniem, za – można się bzykać na okrągło, zarówno z definicji jaki formy. Nic dodać, ni ująć Link do komentarza
KAROI Napisano 28 czerwca 2010 Udostępnij #19 Napisano 28 czerwca 2010 Cytat Jest jeszcze jedna okoliczność, moim zdaniem, za – można się bzykać na okrągło, zarówno z definicji jaki formy. I można sprawdzać czy lepiej na osi północ-południe, wschód-zachód czy może jeszcze innej Link do komentarza
wooden Napisano 18 sierpnia 2010 Udostępnij #20 Napisano 18 sierpnia 2010 Niesamowicie intrygujący pomysł, zastanawiam się czy ktoś z Was już testował to łóżko. Czy opno tylko ciekawie wygląda czy też sprawdza się w codziennym użytkowaniu. Kolejną rzeczą, która nasuwa mi się oglądając zdjęcia, czy nie ma problemów przy wnoszeniu takiego łóżka do pomieszczenia? Link do komentarza
ashantess Napisano 18 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #21 Napisano 18 sierpnia 2010 Cytat Niesamowicie intrygujący pomysł, zastanawiam się czy ktoś z Was już testował to łóżko. Czy opno tylko ciekawie wygląda czy też sprawdza się w codziennym użytkowaniu. Kolejną rzeczą, która nasuwa mi się oglądając zdjęcia, czy nie ma problemów przy wnoszeniu takiego łóżka do pomieszczenia? My zamówiliśmy sobie takie łóżko u znajomego tapicera, co do wykorzystania go, jeszcze nie umiem odpowiedzieć.A co do wnoszenia, właśnie kombinuje czy jakoś je składać, czy po prostu z dwóch części łączonych zrobić. Link do komentarza
LuxMarket Napisano 19 sierpnia 2010 Udostępnij #22 Napisano 19 sierpnia 2010 (edytowany) Ja chyba jednak wolę tradycyjne,prostokątne łóżko. Jako że ma być ono ustawione w sypialni,to postawiłbym na coś miękkiego,np: materac z pianki kokosowej. Te okrągłe łóżka jakoś nie specjalnie przypadły mi do gustu. Edytowano 19 sierpnia 2010 przez LuxMarket (zobacz historię edycji) Link do komentarza
gregor13 Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij #23 Napisano 23 sierpnia 2010 Hej. Ja też sobie marze o okrągłym łożu - mało kto takie ma i jest oryginalne.Ze zrobieniem konstrukcji, to nie jest problem - wystarczy jak piszesz dobry stolarz.Zastanawiam się tylko skąd wziąć materac. Czy są jakieś standardy wielkości materacy ? (tak jak klasyczne materace mają swoje standardowe wielkości) ?? Link do komentarza
ashantess Napisano 23 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #24 Napisano 23 sierpnia 2010 Cytat Hej. Ja też sobie marze o okrągłym łożu - mało kto takie ma i jest oryginalne.Ze zrobieniem konstrukcji, to nie jest problem - wystarczy jak piszesz dobry stolarz.Zastanawiam się tylko skąd wziąć materac. Czy są jakieś standardy wielkości materacy ? (tak jak klasyczne materace mają swoje standardowe wielkości) ?? Tapicer jest w stanie zrobić materac w szlaczek ^^ Trzeba porozmawiać już osobiście i tyle. W sklepie się niczego nie dowiedziałam, chociaż byłam w kilku, bo takich nie robią i koniec pieśni. Link do komentarza
anerita Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij #25 Napisano 23 sierpnia 2010 A dowiedziałaś się czegoś o wielkości takiego łóżka? Jaka musi być średnica, żeby było wygodne?Pomysł jest niesamowity chętnie weszłabym w posiadanie takiego łóżka ale gdzie ja je postawie... niestety mała ta nasza sypialnia :/ Link do komentarza
ashantess Napisano 23 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #26 Napisano 23 sierpnia 2010 Cytat A dowiedziałaś się czegoś o wielkości takiego łóżka? Jaka musi być średnica, żeby było wygodne?Pomysł jest niesamowity chętnie weszłabym w posiadanie takiego łóżka ale gdzie ja je postawie... niestety mała ta nasza sypialnia :/ To znaczy dokładnie jeszcze szczegółów nie omawiałam, bo dom jeszcze w trakcie budowy.Ale te 2 metry to minimalne minimum^^ nasza sypialnia też do wielkich nie należy, wystarczy żeby była w miarę kwadratowa i starczy.Ciężko na razie planować, bo ścian na górze nie ma, ale myślę, że postawić toto w rogu i będzie elegancko.Najlepiej na ten temat pójść porozmawiać po prostu do jakiegoś tapicera, albo do zakładu, gdzie się robi meble. Tylko nie takie hurtowe. I popytać.My szukaliśmy wszędzie, nim się okazało, że nasz znajomy to właśnie tapicer i chętnie wziął się do tego pomysłu 2 w 1 - nam coś dziwnego, jemu reklama^^ Link do komentarza
anerita Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij #27 Napisano 23 sierpnia 2010 Kurcze nie wiem, czy te 2 metry to nie mało trochę jak na 2-osobowe łóżko. Mierzę tak właśnie nasze i ma prawie 2 metry długości, a przecież na okrągłym na samiutkim środku nie będzie się spać jak są 2 osoby - więc troszkę zapasu by się przydało. Chyba żeby je sprowadzić do owalu... to wtedy może być węższe niż 2 metry, ale zrobić troszkę dluższe?Tak sobie właśnie myślę... Zainspirowałaś mnie że dla mniejszejszych pomieszczeń niezłym rozwiązaniem byłoby owalne łóżko, albo tylko zakończone półkolem z tej strony z której mam stopy a zawsze jest to jakiś element wprowadzenia oryginalności Link do komentarza
ashantess Napisano 23 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #28 Napisano 23 sierpnia 2010 Nie, no dwa metry to minimum, to koniecznie trzeba więcej.Owalne? Fajny pomysł, ciekawe jak z realizacją.Zawsze to trochę miejsca zaoszczędzonego^^ Link do komentarza
anerita Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij #29 Napisano 23 sierpnia 2010 Hmm no skoro łóżko na zamówienie to myślę, że nie byłoby dużego problemu. Tak mi się wydaje bo przecież okrągłe łóżko też nie będzie łatwe do zrobienia Link do komentarza
anhelika Napisano 30 sierpnia 2010 Udostępnij #30 Napisano 30 sierpnia 2010 Niezle wyglada takie lozko W sumei sie nie dziwie ze nie masz kogo zapytac, skoro wiekszosc stosuje tradycyjne rozwiazania. Takie lozko powiem szczerze ze bardziej kojarzy mi sie z jakimis hotelami barzdiej luksusowymi niz z przytulnym mieszkaniem A jak z posciela? Jak bedziessz scielic lozko to bedziesz musiala kupowac olbrzymie przescieradla i chyba kwadratowe. Koldra jesli nie bedzie tez okragla to bedziesz miec takie kawalki odsloniete tego lozka i w sumie niepotrzebne. Sama nie wiem, chyba bym sie nie zdecydowala ze wzgledow praktycznych, aczkolwiek z pewnoscia jest bardzo wygodne --Instalacje solarne Link do komentarza
ashantess Napisano 30 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #31 Napisano 30 sierpnia 2010 Cytat Niezle wyglada takie lozko W sumei sie nie dziwie ze nie masz kogo zapytac, skoro wiekszosc stosuje tradycyjne rozwiazania. Takie lozko powiem szczerze ze bardziej kojarzy mi sie z jakimis hotelami barzdiej luksusowymi niz z przytulnym mieszkaniem A jak z posciela? Jak bedziessz scielic lozko to bedziesz musiala kupowac olbrzymie przescieradla i chyba kwadratowe. Koldra jesli nie bedzie tez okragla to bedziesz miec takie kawalki odsloniete tego lozka i w sumie niepotrzebne. Sama nie wiem, chyba bym sie nie zdecydowala ze wzgledow praktycznych, aczkolwiek z pewnoscia jest bardzo wygodne --Instalacje solarne Pościel i prześcieradła nie uważam za problem Skoro mogę wydać majątek na kupcze, mogę też kupić materiał i sama uszyć. Mam maszynę, szyję sama. Szyłam już firanki, wiszą i jest ok A prześcieradło właśnie myślałam uszyć okrągłe, ale takie z gumką, żeby pod materac podłożyć spokojnie.Poduszki normalne, kołdra kwadrat. Wypełnienie obiecane mam od tapicera. W sumie gdyby był dom już gotowy, to mogę szyć Link do komentarza
adas Napisano 2 września 2010 Udostępnij #32 Napisano 2 września 2010 No, to troche bedziesz miala do szycia:) Ale pewnie to lubisz? Moze maz ci pomoze...? Czyli juz zdecydowalas sie na zakup takiego lozka? Ciekaw jestem jak robotnicy beda wnosic to "lozeczko" - Link do komentarza
ashantess Napisano 3 września 2010 Autor Udostępnij #33 Napisano 3 września 2010 Cytat No, to troche bedziesz miala do szycia:) Ale pewnie to lubisz? Moze maz ci pomoze...? Czyli juz zdecydowalas sie na zakup takiego lozka? Ciekaw jestem jak robotnicy beda wnosic to "lozeczko" To nie tyle zakup, co wymiana towarowo-handlowa z tapicerem :P Szycia mąż nienawidzi, co mnie cieszy, bo bym nie zniosła jego rad ^^a wniesienie łóżeczka będzie prawdopodobnie łatwiejsze niż normalnego, bo będą dwie połóweczki połączone już w sypialni Link do komentarza
Patrycja123 Napisano 9 października 2010 Udostępnij #34 Napisano 9 października 2010 Ja posiadam takie łóżko. Zakupione w ikei. Średnica 210 cm. Na to mam materac, też okrągły na które zakładane jest prześcieradło z gumką z którym mam teraz problem:/ bo nigdzie nie mogę dostać. Pokój mam chyba 18- 19 m2 i mam zrobioną ściankę działową która okrąża łóżko także wygląda to całkiem fajnie Co do wysypiania się, podobno jak ktoś nie ma zabudowanego ścianą to można spaść. Ja niestety mam dość miękki materac także plecy bolą :/ Ale nie żałuję!! Link do komentarza
mohito Napisano 15 marca 2011 Udostępnij #35 Napisano 15 marca 2011 Na pewno trzeba mieć większą sypialnię do takiego łóżka. Niewątpliwie wygląda to bardzo ciekawie, jednak ciekawa jestem jak z wygodą w takim łóżku. Nie jestem pewna, czy nawet gdybym miała warunki, to czy takie bym sobie sprawiła, chyba jednak wolę bardziej tradycyjne rozwiązania. Link do komentarza
Wojtek111 Napisano 17 kwietnia 2011 Udostępnij #36 Napisano 17 kwietnia 2011 Pierwszy raz widzę takie łóżko i nie wyobrażam sobie ścielenia go, bo nawet jak na zdjęciach widać, kołdra opada, prześcierało także, a i trzeba pamięać o tym, że najwięcej miejsca na długość bedzie mieć zawsze tylko da osoba, która śpi dokładnie na środku tego łóżka....O ile krzesła okrągłe i fotele spełniają swoją funkcjonalnosć to w przypadku łóżka chyba w użytkowaniu jest więcej irytacji niż pożytku.... Link do komentarza
Ninna Napisano 30 kwietnia 2011 Udostępnij #37 Napisano 30 kwietnia 2011 Fajny bajer, jesli do domu takiego bym nie kupiła, to w hotelach mile widziane Link do komentarza
bertram Napisano 5 maja 2011 Udostępnij #38 Napisano 5 maja 2011 okrągłe łóżko to super pomysł, a gdyby do tego jeszcze było wodne tu już po prostu odlot Link do komentarza
jenis_joplin Napisano 11 maja 2011 Udostępnij #39 Napisano 11 maja 2011 Pachnie lekką burżuazją ... Link do komentarza
Jani_63 Napisano 11 maja 2011 Udostępnij #40 Napisano 11 maja 2011 Cytat , a i trzeba pamięać o tym, że najwięcej miejsca na długość bedzie mieć zawsze tylko da osoba, która śpi dokładnie na środku tego łóżka.... I tu się kończy funkcjonalność.Jako "zabawowe" jak najbardziej Link do komentarza
ashantess Napisano 11 maja 2011 Autor Udostępnij #41 Napisano 11 maja 2011 Cytat I tu się kończy funkcjonalność.Jako "zabawowe" jak najbardziej wystarczy miec duza sypialnie, to i łóżko moze byc duze Link do komentarza
gregor13 Napisano 11 maja 2011 Udostępnij #42 Napisano 11 maja 2011 CYTAT(Wojtek111 @ 17.04.2011, 11:41 ) *, a i trzeba pamięać o tym, że najwięcej miejsca na długość bedzie mieć zawsze tylko da osoba, która śpi dokładnie na środku tego łóżka.... Cytat I tu się kończy funkcjonalność.Jako "zabawowe" jak najbardziej Zawsze mogą obie osoby spać po środku - takie łóżko zatem wzmacnia więzy małżeńskie. Link do komentarza
daggulka Napisano 2 lipca 2011 Udostępnij #43 Napisano 2 lipca 2011 okrągłe łóżko fajnie wygląda, ale chyba bym sobie nie kupiła - jest mniejsza powierzchnia do wygodnego wyciągnięcia ciała .... jak się człek bardziej ku brzegowi wysunie , to kopytka wystają.... Link do komentarza
ashantess Napisano 2 lipca 2011 Autor Udostępnij #44 Napisano 2 lipca 2011 to trzeba zrobic wieksze ;dja mam taką sypialnie, co ma 30m2... nie mam pojecia po co mi taka wielka, ale juz po ptokach, bo jest.To moge miec lozko i okrągłe... jak bede miec kase ^^ Link do komentarza
ewiq0 Napisano 2 lipca 2011 Udostępnij #45 Napisano 2 lipca 2011 super takie łóżko...ale chyba bym się bała.....z wystającymi nogami, to ja mam i teraz problem, bo opuściłam na czas "urośnięcia" małego sypialnię i na zwykłej kanapie śpię czasami z dwoma łobuzami to pewnie retro moje słowa wklei jako złotą myśl....to chodzi o synów Stasiu pamiętaj hihiihih Link do komentarza
ashantess Napisano 3 lipca 2011 Autor Udostępnij #46 Napisano 3 lipca 2011 My teraz mamy tymczasowo ratanowe 1,6mx2m to dla naszej rodzinki jak znalazł i jeszcze kot w nogach^^Ale chciałabym miec cos innego. To taki ludzki odruch^^ Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 3 lipca 2011 Udostępnij #47 Napisano 3 lipca 2011 ja tam bym się na takim łóżku nie wyspał.... Link do komentarza
ewiq0 Napisano 3 lipca 2011 Udostępnij #48 Napisano 3 lipca 2011 Cytat My teraz mamy tymczasowo ratanowe 1,6mx2m to dla naszej rodzinki jak znalazł i jeszcze kot w nogach^^Ale chciałabym miec cos innego. To taki ludzki odruch^^ a to podziwiam....dla 4 osób takie łózko...my we dwóch to ok....dlatego teraz śpię osobno żeby małego nie przyzwyczaić do sypialni....tak miałam ze starszym i to było najlepsze co mi się udało....przychodziła pora spania szedł do swojego łóżka i ok....wiadomo czasami chciał z nami ale to wyjątkowo.... Link do komentarza
Jani_63 Napisano 3 lipca 2011 Udostępnij #49 Napisano 3 lipca 2011 Chciał popatrzeć Link do komentarza
ewiq0 Napisano 3 lipca 2011 Udostępnij #50 Napisano 3 lipca 2011 Cytat Chciał popatrzeć tak tak Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się