Mistrz Jan Napisano 27 października 2012 Udostępnij #51 Napisano 27 października 2012 Poczytajcie Sergiusza Piaseckiego. Każdy Polak powinien się z Nim zapoznać. Jan. Link do komentarza
elutek Napisano 11 listopada 2012 Udostępnij #52 Napisano 11 listopada 2012 z ostatnio przeczytanych:H. Coben "Bez skrupułów", mimo wielu pozytywnych opinii mnie nie zachwyciłaE. Segal "Nagrody" jw.ciekawie czytało się "Michał Anioł i jego poezje" L. Staffa Link do komentarza
grzegory Napisano 16 listopada 2012 Udostępnij #53 Napisano 16 listopada 2012 polecam właściwie książki Eduardo Mendozy Link do komentarza
elutek Napisano 28 listopada 2012 Udostępnij #54 Napisano 28 listopada 2012 skończyłam czytać "Tajemnice chaosu" /M. Chattam/, trochę się jednak zawiodłam, może nawet więcej jak trochę... Link do komentarza
Qubacen Napisano 28 listopada 2012 Udostępnij #55 Napisano 28 listopada 2012 To ja coś polecę: http://wwww.michalpauli.pl/index.php?optio...&Itemid=116 Link do komentarza
elutek Napisano 9 grudnia 2012 Udostępnij #56 Napisano 9 grudnia 2012 nareszcie mogę coś polecić, po ostatnich "niewypałach" "Mężczyzna i dziecko", "Mężczyzna i żona" T. Parsonsmiło się czyta, lekko, szybko... lektury te być może nie zostaną na długo w pamięci, ale sprawiają sporo przyjemności w trakcie czytania Link do komentarza
elutek Napisano 14 stycznia 2013 Udostępnij #57 Napisano 14 stycznia 2013 do tego co powyżej: II część też niezła, "Mężczyzna i żona"i trzecia książka tego autora, ale już inny bohater: "Za moje dziecko"- jak dla mnie bardzo przeciętnaprzeczytane również "Życie Pi" /Yann Martel/ - polecam Link do komentarza
ultramaryna Napisano 14 stycznia 2013 Udostępnij #58 Napisano 14 stycznia 2013 Cytat Już kilka razy podkreślałam,że uwielbiam czytanie .....Masę autorów już przerobiłam .....moim najulubieńszym gatunkiem literackim jest thriller /medyczny,psychologiczny,prawniczy itp... /Coś z pogranicza faktów,para-psychologii,psychologii klinicznej....A być może są książki które po prostu warto poczytać..Lubię też poezjęI prosiłabym o podawanie tytułów naprawdę fajnych książek,które dobrze sie czyta ... Rozwiń Ostatnio czytałam debiut polskiego autora "Co sie wydarzyło w Lake Falls' myśle, że ci sie spodoba. Idealnie pasuje do opisu twojej ulubionej literatury:) Link do komentarza
Slav. Napisano 25 stycznia 2013 Udostępnij #59 Napisano 25 stycznia 2013 Literatura podróżnicza.Polecam książki :Romualda Koperskiego o przedzieraniu się przez Syberię, rozmowy z tamtejsza ludnością itp. ( najsłabsza moim zdaniem, ostatnia tzn. Syberia zimowa odyseja) Polecam.Władimir K. Arsenjew " W Ussuryjskim Kraju" oraz "Dersu Uzała"Michał Kruszona "Huculszczyzna" oraz ( trochę słabsza) "Rumunia. W poszukiwaniu diabła". Link do komentarza
elutek Napisano 29 stycznia 2013 Udostępnij #60 Napisano 29 stycznia 2013 "N@pisz do mnie" i "Wróć do mnie", Daniel Glattauerksiążki napisane w formie dialogu mailowego dwojga ludzi - przypadkowa znajomość przeradza się w internetowy romans...bardzo wciąga Link do komentarza
Coen Napisano 6 lutego 2013 Udostępnij #61 Napisano 6 lutego 2013 Cytat przeczytane również "Życie Pi" /Yann Martel/ - polecam Rozwiń Też mi się podobało "Życie Pi" czytałem to jeszcze przed tym, jak zaczęto robić film. A widziałeś już film? Jakie masz odczucia? Ja jeszcze nie oglądałem, ale podobno pod względem wizualnym i efektów specjalnych rewelacja, ale już samo przedstawienie historii niekoniecznie...Ja skończyłem czytać "Argo" - dobra lektura o szpiegach i akcjach CIA - jak kogoś interesuje ta tematyka, to warto. Link do komentarza
elutek Napisano 6 lutego 2013 Udostępnij #62 Napisano 6 lutego 2013 Cytat Też mi się podobało "Życie Pi" czytałem to jeszcze przed tym, jak zaczęto robić film. A widziałeś już film? Jakie masz odczucia? Ja jeszcze nie oglądałem, ale podobno pod względem wizualnym i efektów specjalnych rewelacja, ale już samo przedstawienie historii niekoniecznie... Rozwiń książkę przeczytałam nie wiedząc o powstającym filmie/filmu nie oglądałam i raczej nie obejrzę/ Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 5 marca 2013 Autor Udostępnij #63 Napisano 5 marca 2013 Smutna " ELA - dziewczyna która przeszła piekło", jakby historia było pisana innym językiem literackim to czytałoby się tą książkę lepiejale i tak warta polecenia Link do komentarza
elutek Napisano 14 marca 2013 Udostępnij #64 Napisano 14 marca 2013 zarwałam całą noc, nie mogłam się oderwać - "Prawiek i inne czasy" O. Tokarczuk dziś zaczęłam "Ostatnie historie", tej samej autorki, zobaczymy... Link do komentarza
retrofood Napisano 14 marca 2013 Udostępnij #65 Napisano 14 marca 2013 Cytat zarwałam całą noc, nie mogłam się oderwać - Rozwiń Na moją to zawsze nie miałaś czasu... Link do komentarza
elutek Napisano 25 marca 2013 Udostępnij #66 Napisano 25 marca 2013 Cytat zarwałam całą noc, nie mogłam się oderwać - "Prawiek i inne czasy" O. Tokarczuk dziś zaczęłam "Ostatnie historie", tej samej autorki, zobaczymy... Rozwiń pozostaje mi jedynie polecić, wg mnie bardzo dobra książka Link do komentarza
tomasz234 Napisano 27 marca 2013 Udostępnij #67 Napisano 27 marca 2013 Witam polecam książkę Bellony ,, drogi cichociemnych" dobra książka ,dobrze się czyta no i ciekawa dla tych co lubią trochę historii Link do komentarza
pezetek Napisano 14 czerwca 2013 Udostępnij #68 Napisano 14 czerwca 2013 "Życie Pi" ma dość ciekawe zakończenie, choć przesłanie nieco za bardzo mądrościami Coelho trąci. Ja też polecam tak jak ktoś wcześniej tutaj "Pieśń Lodu i Ognia" Martina. Choć trzeba mieć i czas, i cierpliwość do niektórych, mniej potrzebnych wg mnie wątków. Link do komentarza
elutek Napisano 24 czerwca 2013 Udostępnij #69 Napisano 24 czerwca 2013 z ostatnio czytanych: "Spóźnieni kochankowie" W. Whartona - mam mieszane uczucia..."Ścigając pamięć" G. Szapołowskiej - bardzo refleksyjna, podejrzewam, że na długo pozostanie w pamięci Link do komentarza
pezetek Napisano 28 czerwca 2013 Udostępnij #70 Napisano 28 czerwca 2013 Przypomniała mi się jeszcze 1 świetna książka - "Uciekinier" Williama Asha. Ogólnie tematyka obozów jenieckich podczas II WŚ, ale podana "na wesoło" - na tyle, na ile to było możliwe. ;) Oczywiście nuta refleksji też tam jest, ale czyta się to wszystko dość szybko i lekko. Link do komentarza
Budowniczy70 Napisano 22 lipca 2013 Udostępnij #71 Napisano 22 lipca 2013 Ja również mogę polecić twórczość C.R. Zafona, ale tak jak Trzylwy to dobrze ujął, są to książki na poziomie gimnazjum.Ze swojej strony wszyskim miłośnikom fantasy polecam serię powieści "Pieśni lodu i ognia" G. Martina oraz "Metro 2033" Dmitrija Głuchowskiego, przy czym ostatnia pozycja należy do fantastyki postapokaliptycznej. Link do komentarza
Pawel.K Napisano 30 września 2013 Udostępnij #72 Napisano 30 września 2013 Mateusz Grzesiak - Ty Myślkrótka pozycja około 100 stron, czyta się na jednym wdechu, bardzo ciekawa, pokazuje jak od dzieciństwa jesteśmy tresowani i oduczani samodzielnego myślenia, troszkę wywraca światopogląd, warto przeczytać Link do komentarza
Przemek_89 Napisano 29 stycznia 2014 Udostępnij #73 Napisano 29 stycznia 2014 A zna ktoś autorkę Margo Seila? Książka"Tajemnica Bransoletki" całkiem świeża w grudniu dopiero wyszła Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 29 stycznia 2014 Autor Udostępnij #74 Napisano 29 stycznia 2014 Pięćdziesiąt twarzy GreyaCiemniejsza strona GreyaNowe oblicze GreyaTe trzy pozycje połknęłam w tydzień Link do komentarza
Przemek_89 Napisano 29 stycznia 2014 Udostępnij #75 Napisano 29 stycznia 2014 no w sumie Tajemnica Bransoletki jest pokroju Greya, są podobne;p Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 29 stycznia 2014 Autor Udostępnij #76 Napisano 29 stycznia 2014 czyli pewnie warto by przeczytać .... popytam w bibliotece Link do komentarza
Przemek_89 Napisano 29 stycznia 2014 Udostępnij #77 Napisano 29 stycznia 2014 chyba w bibliotece nie znajdziesz ja znalazłem tylko przez neta ale spróbuj Link do komentarza
ener Napisano 10 marca 2014 Udostępnij #78 Napisano 10 marca 2014 Czemu książki Zafona są uważane za poziom gimnazjalny? :/ Nie zgadzam się! Moim zdaniem są bardzo dobre niezależnie od wieku! Link do komentarza
BIGL Napisano 15 marca 2014 Udostępnij #79 Napisano 15 marca 2014 Uwielbiam H.H Kirst-a - wszystkie pozycje. Link do komentarza
kalina3 Napisano 6 maja 2014 Udostępnij #80 Napisano 6 maja 2014 Ostatnimi czasy zakochałam się w powieściach Cobena, mimo iż na co dzień kryminałów nigdy nie czytałam. Szczególnie polecam serię o Myronie Boliterze, ale radziłabym czytać od początku do końca a nie tak jak ja - skokami. Link do komentarza
mrsrajzer Napisano 7 września 2014 Udostępnij #81 Napisano 7 września 2014 "Przebudzenie" (Anthony De Mello). Link do komentarza
topico Napisano 28 listopada 2014 Udostępnij #82 Napisano 28 listopada 2014 mi z żoną bardzo bardzo podobała się książka seksturysta. Link do komentarza
bajbaga Napisano 28 listopada 2014 Udostępnij #83 Napisano 28 listopada 2014 A bez żony ? Link do komentarza
Olszaaa Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij #84 Napisano 8 grudnia 2014 Polecam trylogię "Milennium" Stiega Larssona, każda z części trzyma w napięciu Link do komentarza
PiotrDomagala Napisano 22 kwietnia 2015 Udostępnij #85 Napisano 22 kwietnia 2015 Polecam Bukowskiego. Link do komentarza
Kosmitka Napisano 16 czerwca 2015 Udostępnij #86 Napisano 16 czerwca 2015 "Jonathan Strange & Mr Norell" - BBC zrobiło ostatnio fajną adaptację, ale książka mimo wszystko jest lepsza, bo zawiera klimatyczne, fikcyjne przypisy Link do komentarza
krystyna123 Napisano 18 lutego 2016 Udostępnij #87 Napisano 18 lutego 2016 Bardzo lubię książki książki kryminalne i po takie sięgam. A ostatnio czytałam Pachnidło i naprawdę polecam tym, którzy jeszcze nie mieli tej przyjemności Link do komentarza
Rose Napisano 21 marca 2016 Udostępnij #88 Napisano 21 marca 2016 ja uwielbiam kryminały, zwłaszcza skandynawskich autorów. Do niedawna moim ulubionym pisarzem był Dan Brown ale jego książki przestały zaskakiwać i zrobiły się najzwyczajniej nudne. Link do komentarza
malwina83 Napisano 27 marca 2016 Udostępnij #89 Napisano 27 marca 2016 Cytat ja uwielbiam kryminały, zwłaszcza skandynawskich autorów. Do niedawna moim ulubionym pisarzem był Dan Brown ale jego książki przestały zaskakiwać i zrobiły się najzwyczajniej nudne. Rozwiń jeśli lubisz skandynawskie kryminały to polecam Camilę Lackberg Link do komentarza
Ninna Napisano 31 sierpnia 2016 Udostępnij #90 Napisano 31 sierpnia 2016 Ja lubię bardzo polską literaturę. Uważam, że jest na wysokim poziomie, wręcz światowym. Na potwierdzenie można przytoczyć przykład z artykułu, z portalu Artvocado, o Polakach, którzy otrzymali Nagrodę Nobla w dziedzinie literatury. Sienkiewicza to uwielbiam, a nie każdy docenia jego dzieła, choć rozumiem, że mogą być ciężkie w odbiorze. Link do komentarza
tofik_333 Napisano 7 września 2016 Udostępnij #91 Napisano 7 września 2016 Ostatnio przeczytałam biografię A.Iversona, wstrząsnęła mnie strasznie Link do komentarza
magfix Napisano 9 września 2016 Udostępnij #92 Napisano 9 września 2016 Cytat Ostatnio przeczytałam biografię A.Iversona, wstrząsnęła mnie strasznie Rozwiń Zamierzam kupić, ostatnio książkę o Jordanie przeczytałem - polecam Michael Jordan Życie Link do komentarza
Ninna Napisano 27 października 2016 Udostępnij #93 Napisano 27 października 2016 No ten to z pewnością ma ciekawe życie. Musiał tyle włożyć w to wysiłku, żeby być tam gdzie teraz jest. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 27 października 2016 Autor Udostępnij #94 Napisano 27 października 2016 Teraz upodobałam sobie TESS GERRITSEN - łykam wszystko co napisała Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się