Ciril Napisano 8 kwietnia 2010 Udostępnij #1 Napisano 8 kwietnia 2010 Aby wyjaśnić... W tym momencie mamy SSZ i rozkładamy instalacje.Także w małym skrócie:listopad 2008Coś co mnie interesuje pod względem hektarów:www.forum.agroportal.net.plwww.rolnictwoekologiczne.org.plhttp://permakulturnik.blogspot.com/ Link do komentarza
Ciril Napisano 8 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #2 Napisano 8 kwietnia 2010 Kilka wizualizacjipinica - jeszcae dodanie symetrycznie okienka po prawej stronie, jak po lewej:parter - do przestawienia ściana w łazience przy sypialni:poddasze:to są skany pierwszych wizualizacji naszego domku, teraz oczywiście projekt jest dopracowany Link do komentarza
Ciril Napisano 8 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 8 kwietnia 2010 Podstawą dla tego projektu (indywidualnego) był rozkład pomieszczeń Hanny z Archetonu) Link do komentarza
Ciril Napisano 8 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #4 Napisano 8 kwietnia 2010 od kwietnia 2009 Link do komentarza
Ciril Napisano 8 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #5 Napisano 8 kwietnia 2010 od sierpnia 2009 - widok na jadalnię - salon - szalowanie schodów do piwnicy (aktualnie w robocie) - widok z wejścia z wiatrołapu na wejście do kuchni - jak wyżej tylko na wejście do naszej sypialni - widok na dom od przodu Link do komentarza
Ciril Napisano 8 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #6 Napisano 8 kwietnia 2010 1. porównanie cegły czeskiej kupionej z drugiej ręki (pozostałość po budowie) po 60gr/szt z cegłą polską (ta mniejsza) po 92gr/szt - zakup opłacalny pod względem i8lościowym na m2 i do pracy bardziej poręczny 2. Żuraw własnej roboty do wciągarki również self made a przy okazji widok z salonu na nasze źródła i rzekę 3. Schody własnej roboty -zabiegowe (z parteru na poddasze) -ze spocznikiem zrobię przy okazji bo mi bateria siadła 4.źródła i rzeka z zoomem 5.Widok z ogrodu - od źródeł 6. Inwestorka na drugim etacie (robotnika fizycznego) 7.Wizytacja nadzoru budowlenego (a przy okazji 3 etat inwestorki) 8.Rzeka i źródła z bliska 9.Dom od przodka 10.A to nasza blacha na dach... Link do komentarza
Ciril Napisano 8 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #7 Napisano 8 kwietnia 2010 - Ĺazienka na gĂłrze po sprzÄ taniu - widok od pĂłlnocnego zachodu -od przodu -obrĂłbki blacharskie /img3554.png[/img][/url] -widok do i z mojej przysypialnianej Ĺazienki -obiecane schody ze spocznikiem relacji piwnica-parter -kwawaĹek dachu od Ĺrodka... jak ktoĹ siÄ przyjrzy, na niektĂłrych zdjÄciach widaÄ juĹź lekkie porzÄ dki - skÄ d 300 kg gruzu w nowobudowanym budynku tylko w jednym pokoju??? Link do komentarza
Ciril Napisano 8 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #8 Napisano 8 kwietnia 2010 A teraz nadeszła ta chwila, w której trzeba zrobić aktualną dokumentację foto. Także bądźcie cierpliwi drodzy przyjaciele i nie traćcie nadziei. Link do komentarza
daggulka Napisano 9 kwietnia 2010 Udostępnij #9 Napisano 9 kwietnia 2010 obiecuje, że będę cierpliwa .... czekam na ciąg dalszy ... Link do komentarza
ezs Napisano 9 kwietnia 2010 Udostępnij #10 Napisano 9 kwietnia 2010 ciril, bardzo ładny dom. Ile masz m2? i dlaczego cześć pustaków była szara ??? Link do komentarza
Trzylwy Napisano 9 kwietnia 2010 Udostępnij #11 Napisano 9 kwietnia 2010 No ładnie jest.A widzieliśta jakie se inwestorka fikuśne wzorki trzasła na nogawkach? Link do komentarza
daggulka Napisano 9 kwietnia 2010 Udostępnij #12 Napisano 9 kwietnia 2010 Cytat No ładnie jest.A widzieliśta jakie se inwestorka fikuśne wzorki trzasła na nogawkach? nie widzieliśta .... gdzie? ale widziałam, że inwestorka nie dba o bhp przy pracy .... dechy gołymi łapkami przerzucać ... dyć to masochizm ... Link do komentarza
Trzylwy Napisano 9 kwietnia 2010 Udostępnij #13 Napisano 9 kwietnia 2010 Cytat nie widzieliśta .... gdzie? ale widziałam, że inwestorka nie dba o bhp przy pracy .... dechy gołymi łapkami przerzucać ... dyć to masochizm ... Jak gdzie? Na tym zdjęciu co posuwa gołymi rękami ...Hmmm... tak sobie myślę ... to wszystko to pewnie do zdjęcia. Wypindrzyła się, bo fotografy mieli przyjechać...Jak by w rękawicach roboczych się prezentowała? Link do komentarza
Baru Napisano 9 kwietnia 2010 Udostępnij #14 Napisano 9 kwietnia 2010 Też przylazłam Fajna chałupka Ciril! Link do komentarza
Ciril Napisano 9 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #15 Napisano 9 kwietnia 2010 Cytat obiecuje, że będę cierpliwa .... czekam na ciąg dalszy ... jutro biorę aparat na budowę - dzisiaj jadę prosto z roboty, a wczoraj włożyłam dopiero akumulatory do ładowania... Cytat ciril, bardzo ładny dom. Ile masz m2? i dlaczego cześć pustaków była szara ??? jest 287 m2 powierzchni netto (piwnica+parter+poddasze), użytkowej 180 m2... W piwnicy ściana budowana była z pustaka betonowego zalewanego betonem i zbrojona stalą fi 12 z warstwą ocieplenia pomiędzy ściną zewnętrzną a nośną. Na poddaszu zabrakło nam pustaka i odkupiliśmy pozostałość po budowie od sąsiada (murował ścianę 3W z pustaka keramzytowego - a budować zaczęliśmy w tym samym czasie - on z pomocą ekipy - już mieszka i dół ma wykończony) Cytat No ładnie jest.A widzieliśta jakie se inwestorka fikuśne wzorki trzasła na nogawkach? Czesioooo, bo trza styl na budowie trzymać... nie ma jak to ciuchy z chińskiego marketu na budowę... Przynajmniej jakiś design się ma Cytat nie widzieliśta .... gdzie? ale widziałam, że inwestorka nie dba o bhp przy pracy .... dechy gołymi łapkami przerzucać ... dyć to masochizm ... toć przeca zawsze narzekam na spracowane łapska tylko, że ja nawet zmywać w rękawiczkach nie potrafię... Muszę zawsze dokładnie czuć w dłoni co trzymam i na budowie i poza nią Cytat Jak gdzie? Na tym zdjęciu co posuwa gołymi rękami ...Hmmm... tak sobie myślę ... to wszystko to pewnie do zdjęcia. Wypindrzyła się, bo fotografy mieli przyjechać...Jak by w rękawicach roboczych się prezentowała? Ehhh... ten mój image budowlany: 2 pary chińskich portek dresowych: czarne i fiolrtowe, chińska bluza z misiem a do tego stare bluzki i sweterki.... Cud, miód... malina A że z tapetą na twarzy?? Toć prosto z roboty na budowę popierniczam to nie mam kiedy demakijażu zrobić TrzyLwy, to Ci może dresa fundnę w miejscowym chińskim markecie??? Hę, będziesz miał stajlisz wzorki do roboty;) Link do komentarza
Trzylwy Napisano 9 kwietnia 2010 Udostępnij #16 Napisano 9 kwietnia 2010 Cytat TrzyLwy, to Ci może dresa fundnę w miejscowym chińskim markecie??? Hę, będziesz miał stajlisz wzorki do roboty;) Się teraz z myślami biję ... bo z jednej strony fajnie by było we wsi szyku zadać w nowiuśkim dresie .... ale z drugiej, no nie mam serca tak naciągać na wydatki. Wy się teraz budujecie, sami musicie doginać bez rękawiczek, dziecię jeszcze nie opierzone ... No z prawdziwym żalem, ale muszę zrezygnować ....Byłby człek mniej przyzwoity ... a szkoda gadać. Link do komentarza
elutek Napisano 9 kwietnia 2010 Udostępnij #17 Napisano 9 kwietnia 2010 hej Ciril powierzchnia domu, delikatnie mówiąc, imponująca super widoki masz z okien - tyle zieleni... pewnie działka ogromna zazdroszczę, ja mam niecałe 600m Link do komentarza
Trzylwy Napisano 9 kwietnia 2010 Udostępnij #18 Napisano 9 kwietnia 2010 Cytat hej Ciril tyle zieleni... pewnie działka ogromna zazdroszczę, ja mam niecałe 600m No to jesteście chyba na dwóch końcach skali. Zębata, zdaje mnie się, jest posiadaczką sporego kawałka pola ... Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 11 kwietnia 2010 Udostępnij #19 Napisano 11 kwietnia 2010 ja też mam duża dzialke, ale co z tego. Widok imponujacy - same słupy w okolicy.Duża dzialka - duzo terenu do skoszenia/obrobienia...a mam cos ponad 6000m2 Link do komentarza
Trzylwy Napisano 11 kwietnia 2010 Udostępnij #20 Napisano 11 kwietnia 2010 Ja tylko fakty stwierdzam. Link do komentarza
Ciril Napisano 12 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #21 Napisano 12 kwietnia 2010 Miałam plan, że odnowię dziennik w niedzielę 11.04.2010 r. Jednak dzień wcześniej człowiek się zatrzymał, musiał, spuścił głowę i pomodlił się za ofiary katastrofy lotniczej TU-154 Nr 101...Dzisiaj życie ruszyło na nowo, choć żałoba jeszcze trwa. Przed chwilą wróciłam z apelu zorganizowanego przez moich szefów.W sobotę od 6 rano pracowaliśmy z mężem na budowie, kończymy rozkładać elektrykę w miejscach gdzie wcześniej nie mieliśmy dostępu, bo były zawalone gratami - garaż w którym stała naczepa z drewnem i kotłownia - różne kozły, wyginarki, taczki, wiadra, łopaty i inne mydło i powidło.Jak już kiedyś wcześniej wspominałam pracujemy na dwie młotowiertarki, ja na lżejszym skilu, mąż na potężnym Boschu... a teraz Skila muszę oddać na gwarancję, ponieważ podczas pracy siadł mi udar pneumatyczny i teraz to ja nim wiercić mogę... ale w drewnie :<Czekam aż imageshack ściągnie zdjęcie, ale muli Link do komentarza
coolibeer Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij #22 Napisano 12 kwietnia 2010 Czekamy czekamy ja dziś wieczorem też zdam relację z Piątku i Soboty bo dużo się działo... Link do komentarza
Ciril Napisano 12 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #23 Napisano 12 kwietnia 2010 Imageshack muli nadal więc stworzyłam konto na fotosiku...Specjalnie dla CzyLwy - stajl na budowie, wersja z czarnym dresem:To zabawka męża:To kontuzjowana zabwka, którą kupiłam w prezencie dla męża czyt. dla mnie Ślubny przy robocie:Profesjonalny sprzęt grający, wyłączony z powodu posiadania dwóch sztuk przedłużaczy używanych na innej kondygnacji: Elewacja ogrodowa, czyt. południowo- zachodnia:Elewacja frontowa, czyt. północno - zachodnia:a to eto mio bambino w styczniu tego roku z mamusią:W związku z faktem, iż instalacja elektryczna została ukończona... może ktoś mnie poinstruuje jak rozkładać alarmówkę?? Link do komentarza
Ciril Napisano 12 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #24 Napisano 12 kwietnia 2010 Zapomniałam dodać, że dzisiaj małżonek wnękę z blatem stawia z cegły na sztorc... I namiętnie czekamy na rzeczoznawcę, a ja muszę policzyć ile będzie obwodów w skrzynkach i bujnąć się gdzieś kupić skrzynki elektryczne 2 podtynkowe i jedną natynkową. Link do komentarza
coolibeer Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij #25 Napisano 12 kwietnia 2010 Cytat W związku z faktem, iż instalacja elektryczna została ukończona... może ktoś mnie poinstruuje jak rozkładać alarmówkę?? A więc tak na początek pomyśl gdzie ma znajdować się centralka. Warto ją ukryć tak al\by nie była widoczna. Nie polecam w miejscach szybko nagrzewających się. Kolejna sprawa to ilość czujek, miejsce syreny wewnętrznej i zewnętrznej. Ja rozpoczynałem od zakupu Kabla 4-żyłowego do czujek. Do syren i manipulatora brakło i był 12-żyłowy i to mi uratowało tyłek bo podczas robót robotnicy mi poprzecinali niektóre żyły i miałem problem. No ale udało się i jest dobrze. Czyli im więcej żył tym lepiej Kup przewód i przeciągnij kabel od każdej czujki do centralki twojego alarmu. Ja kable umieściłem pod wylewkami oraz w rowkach w ścianach które wykułem. Wkładałem kabel i od razu zaklejałem go gipsem. Rozplanuj sobie układ manipulatorów czy tylko przy głównym wejściu czy też od strony kotłowni. Pamiętaj że od centralki ciągniesz przewód do każdej czujki, manipulatora, syreny wewnętrznej i zewnętrznej. Do centralki też powinien być dociągnięty osobny przewód zasilania. Jak będziesz miała jakieś pytania to służę pomocą. Zrobiłem alarm i u mnie działa więc chyba dobrze Link do komentarza
Ciril Napisano 12 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #26 Napisano 12 kwietnia 2010 cooliber aj law ju Link do komentarza
coolibeer Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij #27 Napisano 12 kwietnia 2010 Mam twoje plany to wieczorem rozrysuję usytuowanie czujek. Zobaczymy co z tego wyjdzie. teraz mykam na budowę... Pozdrawiam Link do komentarza
Trzylwy Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij #28 Napisano 12 kwietnia 2010 Cytat Specjalnie dla CzyLwy - stajl na budowie, wersja z czarnym dresem: Czuję się dopieszczony ... Dziękuję.Kilka drobnych uwag natury ogólnej, jeśli pozwolisz:- fotosik - ogólnie jest tendencja do rezygnowania z usług tego serwisu. Potrafią zawołać o pieniądze i zablokować dostęp do zdjęć,- elektryka - ogólnie jest fajnie, módl się jednak by retrofood nie przyfilował jednego zdjęcia, na którym przewody wiją się niczym droga z Wisły do Koniakowa. Jak będzie miał zły dzień to się nasłuchasz/naczytasz,- alarm - niby oczywiste, a jednak na FM spotkałem się ... nie pokazuj czasem zdjęć instalacji ... (przepraszam jeśli uraziłem monolit),- dziecię czadowe - (UWAGA będę kadził) Mamusia też czadowa, ale my rodzeństwo więc .... Alem się rozpisał. Link do komentarza
Ciril Napisano 12 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #29 Napisano 12 kwietnia 2010 CzyLwy mam nadzieję, że retro zlituje się nade mną, biorąc pod uwagę moją niefachowość w temacie elektryki i doceni moją chęć nauki... cholera nie wiedziałam, że te kable się tak ciężko prostuje Po alarmie instalacji już nie pokażę Jednak rozsądek zwycięża nad chęcią pochwalenia się światu jak jestem wspaniała,że to sama zrobiłam Eee... od brata to miło usłyszeć Wnęka i prześwit wymurowane. Zaczęłam szykować się do tynku na sufitach w piwnicy i zdzieram tą papę co uszczelniała szalunek... Cholerstwo się na amen zespawało. Spędziłam dziś dzień na drabinie usiłując zerwać ten szajs zidentyfikowali Asię Indecką, wróci do kraju, męża i córki, do Łodzi... na zawsze Link do komentarza
Ciril Napisano 12 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #30 Napisano 12 kwietnia 2010 ukhm... guru zawitał. Biję się w pierś, że niefachowo, ale ja humanowiec jezdem... tynkiem się przykryję... tylko muszę to urządzonko do wykrywania kabli kupić Link do komentarza
Trzylwy Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij #31 Napisano 12 kwietnia 2010 Cytat zidentyfikowali Asię Indecką, wróci do kraju, męża i córki, do Łodzi... na zawsze Ehm .... ja dziś usłyszałem taką historię, że mi się .... eeee ... złe miejsce na opowiadanie ... Link do komentarza
Ciril Napisano 12 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #32 Napisano 12 kwietnia 2010 Wal... jak nie tu to na priv... Link do komentarza
TINEK Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij #33 Napisano 12 kwietnia 2010 Trzyzlwy i Ciril to Wy żeśta rodzeństwo na serio, serio??? Link do komentarza
Trzylwy Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij #34 Napisano 12 kwietnia 2010 Cytat Trzyzlwy i Ciril to Wy żeśta rodzeństwo na serio, serio??? A dasz radę udowodnić że nie? Link do komentarza
TINEK Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij #35 Napisano 12 kwietnia 2010 Cytat A dasz radę udowodnić że nie? ???i co ja mam napisać?(a niby taki wyszczekany ) Link do komentarza
Ciril Napisano 12 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #36 Napisano 12 kwietnia 2010 CziLwi nie tresuj Tinka proszę...Tinku między mną a CziLwi jakieś pokrewieństwo chiba jest Link do komentarza
coolibeer Napisano 13 kwietnia 2010 Udostępnij #37 Napisano 13 kwietnia 2010 Cytat Po alarmie instalacji już nie pokażę Jednak rozsądek zwycięża nad chęcią pochwalenia się światu jak jestem wspaniała,że to sama zrobiłam Nic nie pokazuj ani centralki ani kabli. Jak zrobisz tynki wtedy pokażesz ściany Rysunki masz na privie. Link do komentarza
Trzylwy Napisano 13 kwietnia 2010 Udostępnij #38 Napisano 13 kwietnia 2010 Cytat CziLwi nie tresuj Tinka proszę...Tinku między mną a CziLwi jakieś pokrewieństwo chiba jest No Tinek, nie gniewaj się. Nie mogłem się jakoś powstrzymać...Jeśli nawet jakieś pokrewieństwo między nami jest, to nic o tym nie wiadomo.Ale będziemy nad tym pracowali. Link do komentarza
Ciril Napisano 13 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #39 Napisano 13 kwietnia 2010 CzyLwy ale tylko o duchowe, bo się nam nasi ślubni po obrażają Link do komentarza
Trzylwy Napisano 13 kwietnia 2010 Udostępnij #40 Napisano 13 kwietnia 2010 Cytat CzyLwy ale tylko o duchowe, bo się nam nasi ślubni po obrażają Yhy Link do komentarza
PeZet Napisano 13 kwietnia 2010 Udostępnij #41 Napisano 13 kwietnia 2010 Superancko chałupka.Tych ścian z cegieł to weź nie zasłaniaj tynkiem, takie ładne. Link do komentarza
coolibeer Napisano 13 kwietnia 2010 Udostępnij #42 Napisano 13 kwietnia 2010 Gdzie dzisiejsze postępy ? Link do komentarza
TINEK Napisano 13 kwietnia 2010 Udostępnij #43 Napisano 13 kwietnia 2010 WitamCzyli już wiem wiem wszystko albo mi się tak wydaje pozdrowionka Link do komentarza
Ciril Napisano 13 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #44 Napisano 13 kwietnia 2010 Miałam rzeczoznawcę dzisiaj i się zdziebko zdziwił, że za tak małą (75 tys.) kwotę zrobiliśmy tak dużo, a do roboty do mniedzisiaj przyszedł mój kumpel i ja się zdziwiłam. Jesteśmy na tym samym etapie budowy - on ma 9 m2 pow. netto więcej, też podpiwniczony, ale częściowo. Wydał już 300 tys., a mówi, że potrzebuje jeszcze 200 My wydaliśmy 150, jak zrobimy tynki co i wylewki może dobijemy do 200. Czy to możliwe żeby koszty robocizny aż tak były wysokie?Dzisiaj zaczęliśmy tynkować sufity w piwnicy i ściany, po których już nie będzie nic prowadzone. Zrobiliśmy tynki w kuchni letniej... łapki mi odpadają. Foty strzelę jutro po pracy...w końcu czuję, że ruszyliśmy do przodu, bo ta stagnacja mnie wykańczała totalnie...I szczerze zaczynam się zastanawiać nad zrobieniem licencji rzeczoznawcy nieruchomości ??: Link do komentarza
Ciril Napisano 13 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #45 Napisano 13 kwietnia 2010 Muszę znaleźć serwis elektronarzędzi Boscha w mieście uć, co by mi na cito wskrzesili udar pneumatyczny w Skil`u, bo ten duży niebieski Bosch jest dla mnie za ciężki Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 16 kwietnia 2010 Udostępnij #46 Napisano 16 kwietnia 2010 Ciril, jak na taki duży dom, to super wynik...ja z wylewkami dobijam do 265tys, ale w tym wentylacja mechaniczna z reku,podłogówka w całym domu, ocieplenie,podbitka i duża zaliczka na PC Link do komentarza
bobiczek Napisano 16 kwietnia 2010 Udostępnij #47 Napisano 16 kwietnia 2010 Cytat W związku z faktem, iż instalacja elektryczna została ukończona... może ktoś mnie poinstruuje jak rozkładać alarmówkę?? To ja z doświadczenia dodam - że czujkę którą miałem w łazience za blisko anemostatu - musiałem wypiąć.Ciepłe podmuchy zimą kiedy szalał kominek powodowały "fałszywe alarmy"I jeden bajer mam który wszystkim polecam.Centralka jest połączona z oświetleniem zewnętrznym w taki sposób - że jeden przycisk na pilocie uzbraja i rozbraja alarm - a drugi przycisk włącza światła na zewnątrz, na 3 minuty.Bardzo sprytne i praktyczne w okresie krótkich dni.Podjeżdżam pod bramę, cyk przyciskiem - i widzę jak wjeżdżam, kluczem spoko do zamka - później gaśnie samo.To samo rano przy wyjeżdżaniu wczesnym do pracy.Po zamknięciu bramy wszystko gaśnie i reszta bandy śpi w ciemnościach zimowych -Nie zakładałem żadnych czujek ruchu powodujących włączanie światła - to mi wystarcza.I albo pali sie wieczorem non-stop albo tylko pilotem kiedy jest potrzeba. Link do komentarza
Ciril Napisano 16 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #48 Napisano 16 kwietnia 2010 Wsio jest do przemyślenia... jutro kumpel, który mi to badziejstwo ma połączyć tak żeby działało oceni projekcik alarmu i czy moje pomysły na jego działanie mają możliwość powodzenia. Jeżeli nie będzie strasznych zastrzeżeń, to zaczynam walczyć z tą instalacja.Rozjaśnił mi też problem cooliber, dzięki któremu ten projekt stworzyłam, więć Ptaszynko trzym kciuki za mą tfurczość, po Twych podpowiedziach Bobiczek a nie ma możliwości żeby ktoś skopiował Twoją częstotliwość pilota?? Bo jeżeli nie to zapytam o rozwiązanie na pilota (typowe wygodnictwo się mi włącza )A na budowie: kuchnia letnia otynkowana, kotłownia otynkowana, salon w piwnicy ma otynkowany sufit. Jest coraz lepiej. Zdjęcia zamieszczę w poniedziałek. W weekend buduję i baluję Jakim przewodem poprowadzić czujniki z pieca co?? Link do komentarza
Ciril Napisano 19 kwietnia 2010 Autor Udostępnij #49 Napisano 19 kwietnia 2010 Do cholerci muszę oddać Skila na hospitalizację jednak. Bosch za ciężki i nie umiem sobie z nim dać rady (bo mu się uchwyt zepsuł).Więć rzuciłam go w kąt i zaczęłam robić coś innego - zacierkę wapienną w piwnicy - piękna ściana wychodzi:) Link do komentarza
Trzylwy Napisano 19 kwietnia 2010 Udostępnij #50 Napisano 19 kwietnia 2010 Cyrylu .... a bo to pytanie się nasunęło jednej mojej przyjaciółce .... Tam wyżej są zdjęcia twojego pałacu. I widać na nich pięknie zafoliowane okna. I teraz pytanie: "Czy ta biała folia nadal do ram przytwierdzona?" Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się