coolibeer Napisano 29 lipca 2013 Autor #801 Napisano 29 lipca 2013 Cytat będzie się coś działo? No dzieje się dzieje ale czasu na zrobienie fotki nie mam
coolibeer Napisano 29 lipca 2013 Autor #802 Napisano 29 lipca 2013 Wojtuś ci powie, że na dzisiejsze upały najlepszy jest Basen :P
bobiczek Napisano 29 lipca 2013 #804 Napisano 29 lipca 2013 Miguel zawsze kupuje tanio. Jak znam życie to bez pompki, z dwoma dziurami do wulkanizatora - 150dał nie więcej
coolibeer Napisano 29 lipca 2013 Autor #805 Napisano 29 lipca 2013 Cytat ful wypas ile takie cudeńko kosztuje? 190 zł wyprzedaż w makro
komivki Napisano 13 grudnia 2013 #806 Napisano 13 grudnia 2013 Cytat Wojtuś ci powie, że na dzisiejsze upały najlepszy jest Basen :P Ten basen to rewelacja dla malucha
coolibeer Napisano 14 grudnia 2013 Autor #807 Napisano 14 grudnia 2013 (edytowany) Cytat Ten basen to rewelacja dla malucha No bardzo lubi wodę i w tym roku ten ze zdjęcia przechodzi na własność Jasia a Wojtek dostaje od teściów nowy bo spodobał mu się podobny już dla większych dzieci Edytowano 14 grudnia 2013 przez coolibeer (zobacz historię edycji)
coolibeer Napisano 20 grudnia 2013 Autor #808 Napisano 20 grudnia 2013 W tym roku skromnie bo mi się nie chce ;)
Jani_63 Napisano 21 grudnia 2013 #811 Napisano 21 grudnia 2013 Cytat W tym roku skromnie bo mi się nie chce ;) Ale inspiracje czerpałeś z tego
coolibeer Napisano 21 grudnia 2013 Autor #812 Napisano 21 grudnia 2013 Cytat i tak więcej niż u mnie! jeszcze 3 choinki ubrałem na dworze ale jeszcze nie robiłem zdjęćjak zrobię może w wigilię to wklejeJani no inspiracja fajna ale kasy brak. Same sterowanie troszkę na pewno kosztuje
Gość mhtyl Napisano 21 grudnia 2013 #813 Napisano 21 grudnia 2013 Cytat Ale inspiracje czerpałeś z tego Jakbyś tak Michał swój dom przyozdobił to zapewne nie jeden kierowca by w latarnie przyrżnął podziwiając takie cudo
coolibeer Napisano 22 grudnia 2013 Autor #814 Napisano 22 grudnia 2013 Cytat Jakbyś tak Michał swój dom przyozdobił to zapewne nie jeden kierowca by w latarnie przyrżnął podziwiając takie cudo Na przyszły rok postaram się tak ubrać. Cały rok będę kupował światełka ;)
Gość mhtyl Napisano 22 grudnia 2013 #815 Napisano 22 grudnia 2013 Cytat Na przyszły rok postaram się tak ubrać. Cały rok będę kupował światełka ;) I cały rok zbieraj pieniądze na prąd jak te światełka podłączysz
coolibeer Napisano 21 marca 2014 Autor #816 Napisano 21 marca 2014 No to odgrzejemy troszkę temat ;)teraz możemy grać w szachy na ogrodzie...a tak na serio to podłoże pod Huśtawkę w ogrodzie którą widać na drugim planie.
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 21 marca 2014 #817 Napisano 21 marca 2014 Cytat No to odgrzejemy troszkę temat ;)teraz możemy grać w szachy na ogrodzie... noooo cooli jak macie zamiar tyle figur "wystrugać" żeby w szachy zagrać to tylko podziwiać
coolibeer Napisano 17 kwietnia 2014 Autor #819 Napisano 17 kwietnia 2014 Aha kfiotki dziś popadałymróz przyszedł...poszedł i jest piękne słoneczko
coolibeer Napisano 28 kwietnia 2014 Autor #820 Napisano 28 kwietnia 2014 (edytowany) Tak więc oficjalnie ruszyła druga budowa w budowie ;)Ruszyła zabudowa jednego pokoju na strychu w długo oczekiwaną moją wymarzoną makietę oczywiście od dziecka o niej marzyłem i spełniam swoje marzenie jak i również syna.Relację z budowy będę przekazywał na bieżąco. Na wstępie chciałem podziękować Bajbadze (Rysiowi) za podesłane 2 zestawy torów i składów. DziękiI etap będzie polegał na stworzeniu modułów oraz montażu torów i elektryki aby tory były przejezdne.Na pierwszy rzut idzie stacja po lewej stronie. Drugi rysunek. I później szlak i pętla powrotna Edytowano 28 kwietnia 2014 przez coolibeer (zobacz historię edycji)
bobiczek Napisano 28 kwietnia 2014 #821 Napisano 28 kwietnia 2014 na rysunkach zawsze fajnie, podobnie jak w projekcie budowanego domu.Zobaczymy w realu co sie ukula
coolibeer Napisano 28 kwietnia 2014 Autor #822 Napisano 28 kwietnia 2014 Cytat na rysunkach zawsze fajnie, podobnie jak w projekcie budowanego domu.Zobaczymy w realu co sie ukula od czegoś trzeba zacząć kantówki 4 cm x 4 cm na metr długie kupione w castoramie.Sklejka 1250 x 1250 gr. 10mm zamówiona w arkuszach 4 szt. w Kornerze. Dotną na wymiar
Gość mhtyl Napisano 29 kwietnia 2014 #824 Napisano 29 kwietnia 2014 W razie potrzeby służę konsultacją
coolibeer Napisano 30 kwietnia 2014 Autor #825 Napisano 30 kwietnia 2014 (edytowany) Cytat W razie potrzeby służę konsultacją z czym mogę się do ciebie zgłosić? elektryka? tory?bo z elektryką będę miał zagwózdkę na pewno Edytowano 30 kwietnia 2014 przez coolibeer (zobacz historię edycji)
Gość mhtyl Napisano 30 kwietnia 2014 #826 Napisano 30 kwietnia 2014 (edytowany) Jeżeli już to z torów, bo tym głównie sie zajmuję.Co mi się nie podoba to zbyt ścisnąłeś na tym rysunku rozjazdy, z jednego toru zmiana kierunku poprzez jeden rozjazd na tor drugi. To powinno być stopniowe ,że tak się wyrażę poprzez dwa rozjazdy i szyny łączące je ze sobą. Co jak na tym schemacie.I jeszcze jedna mała uwaga, powinieneś nadać kilometrację i wg niej ponumerować tory oraz rozjazdy, wtedy będzie łatwiej rozmawiać o danej sytuacji na danym rozjeździe czy w km toru. Edytowano 30 kwietnia 2014 przez mhtyl (zobacz historię edycji)
coolibeer Napisano 1 maja 2014 Autor #827 Napisano 1 maja 2014 co do błędu to już wiem gdzie popełniłem błąd...Ten rozjazd krzyżowy przy nastawni po lewej u góry przed tunelem jest błędem. Po prawej jest wjazd pod peron dwoma torami niezależnie. Po lewej też tak musi być.Poprawię
Gość mhtyl Napisano 1 maja 2014 #828 Napisano 1 maja 2014 Cytat co do błędu to już wiem gdzie popełniłem błąd...Ten rozjazd krzyżowy przy nastawni po lewej u góry przed tunelem jest błędem. Po prawej jest wjazd pod peron dwoma torami niezależnie. Po lewej też tak musi być.Poprawię I nie zapomnij ponumerować rozjazdów, wtedy łatwiej bedzie operować nazewnictwem i i bedzie to tak jak owinno być.To samo co pisałem o kilometracji,tylko w Twoim przypadku to raczej będzie centymetracja Fachowo zapewne wiesz jak wyglądają hektometry - cyfra kilometra na górze a na dole setki.A tak wygląda kilometracja na słupie trakcyjnymJeszcze dodam ,gdybyś nie wiedział ,że przy działaniu rozjazdów to będziesz miał trochę grzebaniny (chodzi mi o podłączenie zasilania bo jest takie coś jak rozjazdy sprzężone które działają razem ze sobą- najpierw przekładasz jeden rozjazd, jak on sie przełoży to daje sterowanie na drugi i ten drugi się przekłada oraz rozjazdy w położeniu ochronnym których nie przełożysz jeżeli droga jest ułożona np na kierunek prosty to boczne rozjazdy nie przełożą się bo blokuje je zabezpieczenie.
coolibeer Napisano 1 maja 2014 Autor #829 Napisano 1 maja 2014 (edytowany) mhtyl tylko ja będę robił typowe rozjazdy sterowane każdym z osobna. Jak posiądę wiedzę jak zrobić te sprzężone to może zrobię ale pomysł fajny z góry ustalić trasę przejazdu składu.Poprawki wyszły takProszę o sprawdzenie ;) Edytowano 1 maja 2014 przez coolibeer (zobacz historię edycji)
Gość mhtyl Napisano 1 maja 2014 #830 Napisano 1 maja 2014 Cytat mhtyl tylko ja będę robił typowe rozjazdy sterowane każdym z osobna. Jak posiądę wiedzę jak zrobić te sprzężone to może zrobię ale pomysł fajny z góry ustalić trasę przejazdu składu.Poprawki wyszły takProszę o sprawdzenie ;) Dalej do poprawki Tor z szopy dies. i szopy el. tam schodzą się trzy tory, a nie ma takiego rozjazdu co zmienia jazdę w trzech kierunkach. Chyba ,że dasz rozjazd podwójny dwustronny, ale on jest bardziej skomplikowany od pojedynczego.
coolibeer Napisano 1 maja 2014 Autor #831 Napisano 1 maja 2014 Cytat Dalej do poprawki Tor z szopy dies. i szopy el. tam schodzą się trzy tory, a nie ma takiego rozjazdu co zmienia jazdę w trzech kierunkach. Chyba ,że dasz rozjazd podwójny dwustronny, ale on jest bardziej skomplikowany od pojedynczego. Jak nie ma jak jest :P w moich torach Roco Geoline jest :PTo mam być makieta do zabawy dla syna no i ojca heheh
Gość mhtyl Napisano 1 maja 2014 #832 Napisano 1 maja 2014 Cytat Jak nie ma jak jest :P w moich torach Roco Geoline jest :PTo mam być makieta do zabawy dla syna no i ojca heheh Na makiecie jest mało szczegółowo narysowane, ale napisałem ,że podwójny dwustronny a ten co pokazałeś na fotce to jest własnie ten
coolibeer Napisano 6 czerwca 2014 Autor #833 Napisano 6 czerwca 2014 (edytowany) No to się pochwalę co Wojtek i Jasiek dostali od dziadka na Dzień DzieckaZaraz po altanie i wiacie na samochody przyszła pora na domek dla dzieci. Ten zestaw będzie rozbudowany jeszcze o huśtawkę. Ślizg już kupiony i czeka na zamontowanie. Edytowano 6 czerwca 2014 przez coolibeer (zobacz historię edycji)
Gość mhtyl Napisano 6 czerwca 2014 #834 Napisano 6 czerwca 2014 No to dziadek się postawił, tylko pozazdrościć takiego dziadka
coolibeer Napisano 15 maja 2015 Autor #835 Napisano 15 maja 2015 (edytowany) Pochwalę się...Dla dzieciaków na ogrodzie powstał plac zabaw. PiaskownicaZjeżdżalnia z domkiem i huśtawką oraz Mega zjazd na linie przez połowę ogrodu Zapomniałem dodać że jeszcze powstał tor przeszkód z opon widoczny częściowo na zdjęciu Edytowano 15 maja 2015 przez coolibeer (zobacz historię edycji)
coolibeer Napisano 7 lutego 2016 Autor #836 Napisano 7 lutego 2016 (edytowany) Dobra ruszył kolejny etap zabudowy pokoju na poddaszu w makietę kolejową. Edytowano 7 lutego 2016 przez coolibeer (zobacz historię edycji)
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się