Problem z pękającą murłatą
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Knauf fe 50 largo Wylana około 4-5 miesięcy temu Podłogówka wodna Grubość wylewki 3,5cm nad rurki ogrzewania
-
Z czego ta wylewka? Ile dni temu wylana? Podłogówka wodna, czy elektryczna mata?
-
Cześć wszystkim Kiedyś wpadłam na głupi pomysł, że dam radę zrobić wylewkę, no i zrobiłam, tylko źle. Dałam za dużo wody do mieszanki, przez co wierzchnia warstwa jest można powiedzieć miękka, da się w nią wbić śrubokręt. Jest w niej zalana podłogówka. Teraz moje pytanie, czy da się to uratować, czy wszystko trzeba skuć? Około 1cm jest dość miękki, trochę jak gips. Chciałam tam położyć płytki, ale jeśli mają popękać za rok, to bez sensu. Podłoga ma 15m2
-
Muszę mieć dostęp do drogi krajowej według przepisów. Dostęp jest, poświadczony w akcie notarialnym działki, na której chcemy się budować. Urzędniczka powołała się na jakieś ichniejsze wytyczne i pomiędzy zapis : Art. 29. [Zezwolenie zarządcy drogi na lokalizację zjazdu lub przebudowę zjazdu] 1. Budowa lub przebudowa zjazdu należy do właściciela lub użytkownika nieruchomości przyległych do drogi, po uzyskaniu, w drodze decyzji administracyjnej, zezwolenia zarządcy drogi na lokalizację zjazdu lub przebudowę zjazdu, z zastrzeżeniem ust. 2. Czyli my z mężem jedno a ona swoje, czyli moglibyśmy równie dobrze grać w pomidor 😡
-
Czyli zarządca drogi ma go utrzymać w odpowiednim stanie technicznym. A Urzędniczka niech poda podstawę prawną. a gmina ma utrzymać drogę swoją, a nie krajową. Ty masz wjazd na drogę gminną? To co Cię obchodzi krajowa? Zbierz podstawy prawne decyzji.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się