Pomocnik Napisano 12 lipca 2020 Udostępnij #1 Napisano 12 lipca 2020 Zgrzyt z wykonawcami nastąpił, kiedy zauważyliśmy, że podest się chwieje. Ponadto okazało się, że legary różnią się od desek tarasowych - mówią Monika i Piotr, Czytelnicy Budujemy Dom, którzy taras użytkują od maja 2019 r. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/tarasy-i-balkony/a/31387-taras-z-modrzewia-syberyjskiego-wykonawcow-trzeba-pilnowac Link do komentarza
Gość Ewa Napisano 12 lipca 2020 Udostępnij #2 Napisano 12 lipca 2020 Czy mogę dowiedzieć się jakie trawy Państwo posadzili? Link do komentarza
gawel Napisano 12 lipca 2020 Udostępnij #3 Napisano 12 lipca 2020 10 tys zł za podest który daje zero prywatności. Masakra, ja zostawiłbym za darmo kawałek trawnika efekt ten sam. Link do komentarza
Elfir Napisano 12 lipca 2020 Udostępnij #4 Napisano 12 lipca 2020 9 godzin temu, Gość Ewa napisał: Czy mogę dowiedzieć się jakie trawy Państwo posadzili? wygląda jak miskant, być może odmiana little zebra czy coś podobnego Kantówka drewniana jako legary? Na 3 lata to ma być podest? Link do komentarza
Gość Tomek Napisano 13 listopada 2020 Udostępnij #5 Napisano 13 listopada 2020 Jeśli Pan położył deskę gładka strona to proszę mi wierzyć, że woda znajdzie sobie spływ z deski tarasowej tam gdzie będzie jej pasowało. Nawet jak nie będzie wogole spadku - oczywiście, że spadek jak najbardziej wskazany. Link do komentarza
Gość Piotr Napisano 16 stycznia 2021 Udostępnij #6 Napisano 16 stycznia 2021 Spadek ma być pod tarasem a nie na tarasie . Woda i tak dostaje sie do środka miedzy deskami ... na malutkich tarasach będzie widac lekkie pochylenie , ale przy olbrzymach powyżej 100 metrow wyglądałoby to jak stok narciarski . A tak z ciekawości zapytam , jaki jest rozstaw śrub na tym trasie ..? Bo coś mi sie duży wydaje .. legary musza być od 40 - 60 w zależności od grubości drzewa Link do komentarza
Gość Barbara Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij #7 Napisano 17 kwietnia 2021 jak wygląda taras po zimie ? Link do komentarza
Gość Marcin. Napisano 19 sierpnia 2021 Udostępnij #8 Napisano 19 sierpnia 2021 Witam. Jesteśmy rok po ułożeniu tarasu z modrzewia. Ponad 55 metrów kwadratowych. Lokalny wykonawca.50 stop plus legary swierkowe właśnie i na nich deska 4,5m, wkręty z nierdzewki. Jak na razie wszystko wygląda dobrze choć wiadomo ,że deska pracuje.Niestety zaimpregnowane Sadolinem i na olejowanie było już za późno. Tak czy inaczej w 99% podjęliśmy dobra decyzje zmieniając taras z kostki na drewniany. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się