Sławomir Napisano 16 listopada 2007 Udostępnij #1 Napisano 16 listopada 2007 Zbudowałeś dom? Czas na podłączenie telewizji.Oto mini-blog dedykowany ku przestrodze potencjalnym klientom telewizji cyfrowej "n".Sobota 10.11.07W sobotę podjęliśmy z żoną decyzję - przełączamy się z "cyfry +" na "n". Urzekła nas oferta kanałów HD. O godzinie 20.00 kupujemy dekoder (punkt sprzedaży w warszawskim Selgros). Uprzejmy sprzedawca informuje nas, że po włączeniu w czasie kilkunastu minut do 2 godzin nastąpi aktywacja. Super. Jeszcze dziś wieczorem obejrzymy film w prawdziwym standardzie HD Przed 21.00 włączyliśmy dekoder. Dzwonię pod wskazany telefon. Miła konsultantka mówi, że włącza aktywację. Pytam, kiedy będę mógł oglądać telewizję? Odpowiedź - mamy teraz bardzo dużo aktywacji, więc może to potrwać dwie do trzech godzin - życzę miłego dnia. Po północy dzwonię ponownie, spytać dlaczego aktywacja nie zadziałała. Odpowiedź - proszę się uzbroić w cierpliwość, na pewno do rana "dojdzie" aktywacja - życzę miłego dnia (a może nocy).Niedziela 11.11.07Wielkie Święto. O "n" przypomniałem sobie około południa. Włączam - bez zmian. Dzwonię (13.00) Konsultant - nic nie widać? - to proszę włączyć kanał 150. Włączam 150 - widać, widać, widać! No, widzi Pan, mówi konsultant, już coś doszło, bo to tak stopniowo będą się aktywowały różne kanały, nie ma na to reguły, ale na wszelki wypadek wyślę Panu jeszcze raz aktywację i wszystkie kanały "dojdą" najpóźniej w ciągu 4 godzin. Po czterech godzinach nic się nie zmieniło. Nic nie "doszło". No nie, doszło do mojej głowy, że sobie ze mnie zakpiono. Po prostu, kanał 150 i setki innych kanałów niekodowanych dekoder odbiera bez żadnej aktywacji. Zrozumiałem, że żaden kanał kodowany nie został zaktywowany, czyli żadnej aktywacji nie wykonano.Dzwonię (17.00), już nieco poirytowany. Konsultant - przepraszam, włączam ponownie aktywację, tylko proszę nie wyłączać dekodera, a do rana najpewniej aktywacja "dojdzie".Poniedziałek 12.11.07Rano - bez zmian, ale spieszę się do pracy. Wieczorem - bez zmian. Dzwonię, już mocniej poirytowany. Dostaję twardą ripostę, znamionującą, że "n" jest biznesem prowadzonym profesjonalnie, żadna tam amatorszczyzna. Konsultant doradza mi żebym dokładniej wczytał się w umowę (chodzi o wiele stron załączników do przeczytania pod lupą), w której wyraźnie jest napisane, że aktywacja może trwać 3 dni robocze. Więc mam spokojnie czekać - aktywacja "idzie" i ma jeszcze dużo czasu przed sobą. Życzy mi miłego dnia.Wtorek 13.11.07Bez zmian. Nie doszła. Dzwonię. Życzą mi miłego dnia.Środa 14.11.07Wracam z pracy. Minęły 3 dni robocze. Dzwonię. Konsultant zleca mi szereg czynności pilotem. Stwierdza, że aktywacja doszła, ale mój dekoder nie działa. Mam go wymienić. Idę do Selgros.Wymieniam. Włączam nowy dekoder. Jest 20.00. Dzwonię - Tak, tak, już włączamy aktywację - dojdzie w ciągu 2... 3 godzin. Życzę miłego dnia. Do północy nie doszło.Czwartek 15.11.07Rano - bez zmian. Dzwonię. Puszczają jeszcze raz aktywację i życzą mi miłego dnia. Wieczór (21.00). Dzwonię. Konsultant (zapisałem tym razem imię i nazwisko) mówi mi ciekawą rzecz. Otóż z przyczyn technicznych w ostatnich dniach w ogóle nie działała w "n" aktywacja. Mówi mi, że niepotrzebnie wymieniałem dekoder, gdyż były kłopoty z wysyłaniem aktywacji, ale na szczęście już się skończyły i od godziny 20.00 w czwartek wszystko jest w porządku, więc on wysyła mi aktywację i najdalej po 3 godzinach będę ją miał. Sprawdzam po północy - nic nie mam.Piątek - dzisiaj.Sprawdzam rano - nie ma. Dzwonię, mocno poirytowany. Dostaję twardą ripostę, znamionującą szczyty profesjonalizmu w prowadzeniu biznesu. Otóż, nic się jeszcze nie stało, bo "n" ma 3 robocze dni na aktywację. Zdziwiony mówię, że ja już "walczę" prawie tydzień. No nie, myli się Pan, bo zmieniał Pan dekoder i liczy się 3 dni robocze od chwili włączenia nowego dekodera. Liczę na palcach - czwartek, piątek, sobota i niedziela się nie liczy, więc poniedziałek jest trzecim dniem. Czyli do wtorku mam spokój. Oczywiście, miła konsultantka życzy mi miłego dnia. A ja zauważam, że już nie jestem uzależniony od oglądania mojego ulubionego TVN24. Wyleczyła mnie z tego "n". Mierzę ciśnienie i zaczynam miły dzień od napisania tego mini-bloga. Link do komentarza
FuMarta Napisano 16 listopada 2007 Udostępnij #2 Napisano 16 listopada 2007 Jakoś tak jest, że firmy w których biuro obsługi klienta działa na zasadzie setek ludzi siedzących przed monitorami i wczytujących się w ekran gubią tego klienta z pola widzenia. Ludzie którzy przychodzą do pracy na osiem godzin nie zdają relacji koilegom ze zmiany następnej,no bo jak? Podobno wszystkie informacje są zapisywane w komputerze ale - ponieważ rozmówców dobiera nam komputer wskakując na wolną linię za każdym razem zaczynamy od początku. Nie jest tak że ktoś konkretny pilnuje jednej sprawy. Jest ona podzielona czyli nikt tak naprawdę nie odpowiada za nic. A przynajmnie stwarza takie wrażenie co jest bardzo złe dla "wizerunku" firmy. Link do komentarza
Marcyśka Napisano 21 listopada 2007 Udostępnij #3 Napisano 21 listopada 2007 Jeżeli chodzi o Cyfre + to jest dokładnie tak samo. I zawsze jak rozwiązujesz z nimi umowę to musisz zapłacić karę lub cos jeszcze... zawsze coś dołożą... Link do komentarza
PiotrK Napisano 3 grudnia 2007 Udostępnij #4 Napisano 3 grudnia 2007 Cytat Jakoś tak jest, że firmy w których biuro obsługi klienta działa na zasadzie setek ludzi siedzących przed monitorami i wczytujących się w ekran gubią tego klienta z pola widzenia. Ludzie którzy przychodzą do pracy na osiem godzin nie zdają relacji koilegom ze zmiany następnej,no bo jak? Podobno wszystkie informacje są zapisywane w komputerze ale - ponieważ rozmówców dobiera nam komputer wskakując na wolną linię za każdym razem zaczynamy od początku. Nie jest tak że ktoś konkretny pilnuje jednej sprawy. Jest ona podzielona czyli nikt tak naprawdę nie odpowiada za nic. A przynajmnie stwarza takie wrażenie co jest bardzo złe dla "wizerunku" firmy. Rozwiń Prawie jak BŁĘKITNA LINIA w TELEKOMUNIE.... uciekać jak najdalej Link do komentarza
doktor Napisano 3 grudnia 2007 Udostępnij #5 Napisano 3 grudnia 2007 Za każdym razem gdy dzwonisz do nich usłyszysz inne rady i za każdym razem musisz zaczynac opowiadanie od początku! Link do komentarza
FuMarta Napisano 16 marca 2008 Udostępnij #6 Napisano 16 marca 2008 Cytat Zbudowałeś dom? Czas na podłączenie telewizji. Rozwiń Panie Sławomirze, co z "N"? Udało się Panu "włączyć ciekawość"? Link do komentarza
patefon Napisano 17 marca 2008 Udostępnij #7 Napisano 17 marca 2008 Cytat Za każdym razem gdy dzwonisz do nich usłyszysz inne rady i za każdym razem musisz zaczynac opowiadanie od początku! Rozwiń To jest bardzo irytujące.. Link do komentarza
mela Napisano 17 marca 2008 Udostępnij #8 Napisano 17 marca 2008 Cytat To jest bardzo irytujące.. Rozwiń Owszem bardzo,u mnie było dokładnie jak u sławomira,do tego do dziś mam powiększony obraz mimo każdorazowego przestawiania na panoramę/na cyfra+ jest ok/ Link do komentarza
paulona Napisano 19 marca 2008 Udostępnij #9 Napisano 19 marca 2008 Cytat Owszem bardzo,u mnie było dokładnie jak u sławomira,do tego do dziś mam powiększony obraz mimo każdorazowego przestawiania na panoramę/na cyfra+ jest ok/ Rozwiń Dodam do tego że antenę z zestawu firmowego ,instalator kazał przeznaczyć na paterę do owoców i założył większą. Link do komentarza
Laurio Napisano 21 marca 2008 Udostępnij #10 Napisano 21 marca 2008 Cytat Dodam do tego że antenę z zestawu firmowego ,instalator kazał przeznaczyć na paterę do owoców i założył większą. Rozwiń Trzeba przyznać że ma człowiek poczucie humoru Link do komentarza
FuMarta Napisano 23 marca 2008 Udostępnij #11 Napisano 23 marca 2008 Cytat Owszem bardzo,u mnie było dokładnie jak u sławomira,do tego do dziś mam powiększony obraz mimo każdorazowego przestawiania na panoramę/na cyfra+ jest ok/ Rozwiń Dziwne... I to wszystko telewizja "N"? Link do komentarza
Marcyśka Napisano 23 marca 2008 Udostępnij #12 Napisano 23 marca 2008 sąsiedzi mają N od kilku miesięcy i nie są zadowoleni. a czy wasza cyfra+ podczas wiatrów też się "zacina"? Link do komentarza
FuMarta Napisano 23 marca 2008 Udostępnij #13 Napisano 23 marca 2008 Cytat sąsiedzi mają N od kilku miesięcy i nie są zadowoleni. Rozwiń Ja myślę że to dlatego że to jest nowa telewizja. Technicznie "niedotarta". Za parę miesięcy będzie lepiej. Link do komentarza
Marcyśka Napisano 23 marca 2008 Udostępnij #14 Napisano 23 marca 2008 Cytat Ja myślę że to dlatego że to jest nowa telewizja. Technicznie "niedotarta". Za parę miesięcy będzie lepiej. Rozwiń Byćmoże... Link do komentarza
Histerion Napisano 24 marca 2008 Udostępnij #15 Napisano 24 marca 2008 Jesli coś jest niedotarte - nowe autobusy na przykład jeżdżą bez pasażerów aż się dotrą; tak samo telewizja. Póki technicznie coś nie tak powinno się ją testować na grupie volontariuszy. Link do komentarza
moraweczka Napisano 25 marca 2008 Udostępnij #16 Napisano 25 marca 2008 Cytat Ja myślę że to dlatego że to jest nowa telewizja. Technicznie "niedotarta". Za parę miesięcy będzie lepiej. Rozwiń Zgadzam się z Twoją opinią. Muszą dopiero utorować sobie drogę. Na chwilę obecną mogą konkurować co najwyżej z Cyfrowym Polsatem, a nie Cyfrą+.Z pewnością w przyszłości będzie lepiej i ciekawiej. Link do komentarza
zybert72 Napisano 25 marca 2008 Udostępnij #17 Napisano 25 marca 2008 Cytat Jesli coś jest niedotarte - nowe autobusy na przykład jeżdżą bez pasażerów aż się dotrą; tak samo telewizja. Póki technicznie coś nie tak powinno się ją testować na grupie volontariuszy. Rozwiń Mój znajomy twierdzi,że skusiła go reklama i slogan "włącz ciekawość"i się skusił ...i nadal się nudzi Link do komentarza
golfikon Napisano 25 marca 2008 Udostępnij #18 Napisano 25 marca 2008 Cytat Mój znajomy twierdzi,że skusiła go reklama i slogan "włącz ciekawość"i się skusił ...i nadal się nudzi Rozwiń jakby ciekawość można było włączyć. Link do komentarza
paulona Napisano 26 marca 2008 Udostępnij #19 Napisano 26 marca 2008 Cytat Mój znajomy twierdzi,że skusiła go reklama i slogan "włącz ciekawość"i się skusił ...i nadal się nudzi Rozwiń Mąz mówi że tą n-kę to z chytrości kupiłam bo dawali do sony lcd na 6m-cy za darmo w promocji. Link do komentarza
zybert72 Napisano 26 marca 2008 Udostępnij #20 Napisano 26 marca 2008 Cytat Mąz mówi że tą n-kę to z chytrości kupiłam bo dawali do sony lcd na 6m-cy za darmo w promocji. Rozwiń No właśnie, słowa "promocja", "wyprzedaż" działa na nas najbardziej na świecie Link do komentarza
Domino Napisano 26 marca 2008 Udostępnij #21 Napisano 26 marca 2008 Cytat Mąz mówi że tą n-kę to z chytrości kupiłam bo dawali do sony lcd na 6m-cy za darmo w promocji. Rozwiń I warto było? Link do komentarza
Marcyśka Napisano 27 marca 2008 Udostępnij #22 Napisano 27 marca 2008 Cytat I warto było? Rozwiń Z wypowiedzi można wywnioskować, że nie było warto...a ile kosztują takie pakiety w N ?? w cyfrze ja płacę 39zł i mam sporo programów (nie mam Canal+). nie oglądam telewizji - więc i tak za dużo tych programów... Link do komentarza
Agatamin Napisano 27 marca 2008 Udostępnij #23 Napisano 27 marca 2008 Cytat Z wypowiedzi można wywnioskować, że nie było warto...a ile kosztują takie pakiety w N ?? w cyfrze ja płacę 39zł i mam sporo programów (nie mam Canal+). nie oglądam telewizji - więc i tak za dużo tych programów... Rozwiń 39 złotych za miesiąc? Link do komentarza
igor28 Napisano 30 marca 2008 Udostępnij #24 Napisano 30 marca 2008 Cytat 39 złotych za miesiąc? Rozwiń Pewnie tyle kosztuje taki pakiet podstawowy, bo ten "platynowy" full wypas to ponad 100 złotych chyba... Link do komentarza
kamyk Napisano 30 marca 2008 Udostępnij #25 Napisano 30 marca 2008 Cytat Pewnie tyle kosztuje taki pakiet podstawowy, bo ten "platynowy" full wypas to ponad 100 złotych chyba... Rozwiń I jeszcze jest abonament TV. A w telewizji i tak nudy. Link do komentarza
igor28 Napisano 30 marca 2008 Udostępnij #26 Napisano 30 marca 2008 Cytat I jeszcze jest abonament TV. A w telewizji i tak nudy. Rozwiń ...i ciągle brak czasu,żeby coś obejrzeć.Idzie wiosna, więc czas po pracy będziemy spędzać w ogródku, a nie przed telewizorem. Link do komentarza
milgo Napisano 30 marca 2008 Udostępnij #27 Napisano 30 marca 2008 Cytat ...i ciągle brak czasu,żeby coś obejrzeć.Idzie wiosna, więc czas po pracy będziemy spędzać w ogródku, a nie przed telewizorem. Rozwiń To miłe. A że większość tego co telewizja nadaje będzie powtórzona w przyszłości warto korzystać z ciepłych dni. Link do komentarza
Wanda Napisano 30 marca 2008 Udostępnij #28 Napisano 30 marca 2008 Telewizja ma sporo ciekawych programów tylko trzeba mieć czas... Discovery na przykład. To naprawdę wart oglądania kanał. Link do komentarza
igor28 Napisano 31 marca 2008 Udostępnij #29 Napisano 31 marca 2008 Cytat To miłe. A że większość tego co telewizja nadaje będzie powtórzona w przyszłości warto korzystać z ciepłych dni. Rozwiń Oczywiście,że tak.Telewizja zazwyczaj powtarza praktycznie wszytko przed zmianą "ramówki" , a "Kevin sam w domu" i tym podobne filmy w każde nadarzające się Święta,więc z pewnością nie umkną one naszej uwadze Link do komentarza
Bonetone Napisano 31 marca 2008 Udostępnij #30 Napisano 31 marca 2008 Akurat seria z Kevinem nie należy do moich ulubionych. Link do komentarza
moraweczka Napisano 1 kwietnia 2008 Udostępnij #31 Napisano 1 kwietnia 2008 Cytat Akurat seria z Kevinem nie należy do moich ulubionych. Rozwiń Myślę,że po ilości powtórek, które były w telewizji, seria ta nie należy do gatunku ulubionych każdego z nas Link do komentarza
niki Napisano 1 kwietnia 2008 Udostępnij #32 Napisano 1 kwietnia 2008 Cytat I jeszcze jest abonament TV. A w telewizji i tak nudy. Rozwiń Masz rację - dlatego średnio - czas jaki spędzam przed telewizorem to 15 minut dziennie! Link do komentarza
niki Napisano 1 kwietnia 2008 Udostępnij #33 Napisano 1 kwietnia 2008 Cytat Myślę,że po ilości powtórek, które były w telewizji, seria ta nie należy do gatunku ulubionych każdego z nas Rozwiń Ale dzieci uwielbiają ten film o Kevinie - i moi siostrzeńcy byli bardzo zawiedzeni, że w Swięta Bożego Narodzenia nie było Kevina. No jak to??? Link do komentarza
moraweczka Napisano 1 kwietnia 2008 Udostępnij #34 Napisano 1 kwietnia 2008 Cytat Ale dzieci uwielbiają ten film o Kevinie - i moi siostrzeńcy byli bardzo zawiedzeni, że w Swięta Bożego Narodzenia nie było Kevina. No jak to??? Rozwiń Twoi siostrzeńcy byli nieuważni- powtarzali ten film w Sylwestra albo Nowy Rok Link do komentarza
Bonetone Napisano 2 kwietnia 2008 Udostępnij #35 Napisano 2 kwietnia 2008 Cytat Twoi siostrzeńcy byli nieuważni- powtarzali ten film w Sylwestra albo Nowy Rok Rozwiń I jeszcze będą powtarzać nie raz. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się