Budowa domku letniskowego na zgłoszenie a prąd
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Rozumiem że ta papa nie jest potrzebna. Czyli folia jest wystarczająca ? Jaka grubość najlepsza ?
-
Witam, mam pytanie dotyczące zbrojenia stropu. W moim projekcie znajdują się elementy które nie bardzo wiem jak zamontować. Chodzi o pręty zagięte w kształt litery U, umieszczone po obwodzie stropu (na rysunku pozycja NR 16). Nie wiem w jaki sposób te elementy powinny być umieszczone, czy wchodzić w wieniec, a jeśli tak to którą stroną. Prawdopodobnie ich zadaniem jest podtrzymanie siatki zbrojenia górnego, ale także nie jestem tego pewien. Zdjęcia w załączniku. Pozdrawiam
-
Nie ma na to żadnej dobrej i łatwej rady. Tego typu karnisze mają to do siebie że miejsce składania musi być idealnie proste. Składania robimy na oryginalnym ( nie ciętym) karniszu, a cięcia dajemy na końcówkach przy ścianie. Teraz to już tylko trzeba się postarać idealnie to wyrównać, a w firankach zastosować żabki które łączy się z firanką za pomocą specjalnych haczyków, no ale do tego to trzeba do firanki wszyć specjalną taśmę.
-
Cześć, macie pomysł, co zrobić z łączeniem dwóch szyn sufitowych, które powoduje, że przy przesuwaniu firanki albo zasłon, urywają się żabki z powodu zahaczania się przy tym łączeniu?
-
W jaki sposób najprościej zapewnić szczelinę pomiędzy metalizowaną folią, a płytą OSB/MDF/GK? Jeżeli będę miał wełnę na wieszakach to wymuszenie powstania tej szczeliny nie wydaje mi się oczywiste na pierwszy rzut oka.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się