Dopszszsz ..... sprawa wygląda tak.
Wrócił u mnie temat odświeżenie salonu Natrafiłam w necie na zajefajne szare techniczne szafki i jakoś mnie tak natchnęło. Mam wolne między świętami i Nowym Rokiem, więc na wtedy planuję ogarnięcie tematu Dokonałam dziś pierwszych zakupów
Założenia (salon w prostokącie):
Trzy ściany - goły tynk ze wszystkimi niedoskonałościami, pomalowany na biało (najpierw zerwę tapety).
Jedna (dłuższa) ściana będzie w tapecie (wzór betonu, który zamieszczałam powyżej) - tapeta już kupiona Przy tej betonowej ścianie stanie prosty w formie szary narożnik. Naprzeciw (przy drugiej długiej ścianie) będzie ścianka telewizyjna.
Przy ścianie krótkiej z oknami stanie czarny stół z czarnymi ażurowymi krzesłami i szarymi prostymi Ikeowskimi poduszkami na nich - przemaluję ten stół, który mam teraz i na koniec wpisu poproszę o radę).
Przy drugiej krótkiej ścianie (naprzeciw tej z oknami) staną metalowe szafki, robiące za miejsce do przechowywania - dwie postawione obok siebie - takie:
Nad nimi zawiśnie obraz o szerokości 1 metra, taki:
Przy szarym narożniku stanie taka ława:
Pod telewizorem, który wisi na dłuższej ścianie naprzeciw narożnika, stanie szafka RTV (cokół drewniany mi się spodobał )
Obok stolika i TV stanie lampa, taka:
Wszystko powyższe już kupione, łącznie z tapetą. Na podłodze zostawiam panele, które ocieplą nieco ten surowy przekaz. Ponadto przytulność do salonu wniosę dodatkami : poduszki, koc, drewniane misy i kilka dekoracji, które dopiero zakupię. Jeszcze też muszę kupić lampę na stół. Może macie jakiś pomysł?
A teraz pytania do was mam, ludziska
Czy biała farba lateksowa Tikkurilla nadal ma dobra jakość? Ewentualnie jaką inną polecacie? Do pomalowania mam 50 metrów (ściany plus sufit.
Jaką szybkoschnącą czarną farbę polecacie do pomalowania stołu? Stół drewniany, kupiony 10 lat temu, fabrycznie pomalowany farbą na kolor wenge .... nie wiem, jaką. Wiem, że muszę maksymalnie zeszlifować tę farbę (może wystarczy tylko zmatowić?). Więc - jaka farba się sprawdzi?
Wdzięczna będę za rady, dotyczące farb
Gaz przewodowy wyrzuć, za dziesięć lat Unia opodatkuje jego używanie i będziesz do tyłu. W panele inwestuj, a nie w przyłącze gazowe.
A do gotowania gaz z butli wystarczy.
Nie rozumiem o co chodzi z gazem - jak nie ma co liczyć ? Chodzi Panu o odpowiedź z gazownictwa czy o sam przyłącz na odległość około 110m ?
W tej chwili jest to najważniejszy temat dla mnie, ponieważ kupię działkę a okaże się żę tam mediów nie dam rady podciągnąć ...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się