Kominek rura a czerpnia i inne problemy
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
Co to jest luft wentylacyjny? -
Przez Maciek_Budowlaniec · Napisano
Dzień dobry, proszę o poradę w następującej kwestii: zamierzam poprowadzić przewód od nowego włącznika do nowych kinkietów nad łóżkiem w sypialni. Czy według sztuki budowlanej dozwolone jest prowadzenie przewodów elektrycznych po ścianie z luftami wentylacyjnymi (załączam zdjęcia)? Czy też muszę poprowadzić ten przewód po innej ścianie? z góry dziękuję Maciek -
Przez lukas198820 · Napisano
Ok panowie, tylko w kilku punktach zastosowałem piankę niskoprężna a rury w bruzdachw poziomie zostawiłem luzem. Temat do zamknięcia, dzięki za pomoc -
Strach się przyznać ale trochę zdezorientowany jestem. Czy miało być tak, że z jednej strony, gdzie deskowanie jest najbliżej ścianki komina spróbować je wyciąć tak, jak to jest na trzech pozostałych stronach, czyli szczelina około 3-4 cm, czy też nie ma co tego ruszać bo to nic nie zmieni. Muszę dodać,, że na całym deskowaniu i powyżej szczeliny wokół komina także jest ułożona membrana dachowa, więc nie bardzo wiem jak te deski przyciąć aby nie uszkodzić tej membrany. Wolałbym skupić się tylko na usunięciu styropianu aż pod same deskowanie i włożeniu wełny mineralnej w szczelinę taką, jaka jest już teraz a potem dodatkowo wypełnić przestrzeń między krokwiami a kominem warstwą wełny mineralnej, tak jak to widać na całej powierzchni skosu : Poniżej gotowego ocieplenia dachu będzie wychodził komin, który później planuję obłożyć taką żółtą wełną jak na tych skosach (bo styropianem już wiem, że nie i bez żadnego tynku też) i finalnie na tą wełnę przyjdzie płyta G-K. Tak to sobie dzisiaj wymyśliłem tylko nie wiem czy to będzie poprawnie.
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Czarek: Polecam w 100% satysfakcja z oczyszczalni BioSolid 8 firmy BamarTech.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się