Baszka Napisano 16 czerwca 2013 Udostępnij #1 Napisano 16 czerwca 2013 Marzę o domku, caaałe życie, czyli już długo.Szukając swego miejsca na Ziemi wchodziłam na forum i poczytywałam różne wątki, dzienniki. Poznałam Was dzięki temu co nieco. Spodobała mi się wzajemna pomoc i takie otwarcie na Drugiego. W końcu w dużych bólach ( należę do osób, które z niczym nie mają łatwo ) wydaje mi się, że znalazłam działkę. Jest mokra i pojawiły się pierwsze pytania. Zalogowałam się i wczoraj je wyartykułowałam w założonym dzienniku przedbudowy. I nic, cisza. Jak się jest babą i marzy o domu, trzeba być twardą. Pomyślałam, że napisałam, gdzie nie miałam. Dziś ponowiłam próbę. Wpisałam pytanie w cenach fachowców. I znowu nic. Przypadek czy znowu pech? Niezależnie, pozdrawiam czytających. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 16 czerwca 2013 Udostępnij #2 Napisano 16 czerwca 2013 Nie przejmuj się, trafiłaś z pytaniem w weekend a jak wiadomo to nie za bardzo dobry czas na konkretne odpowiedzi.no wiesz imprezy,grillowanie ,itp itd .W tygodniu zapewne będziesz miała tyle odpowiedzi,ze nie nadążysz czytać. Link do komentarza
Baszka Napisano 16 czerwca 2013 Autor Udostępnij #3 Napisano 16 czerwca 2013 Cytat Nie przejmuj się, trafiłaś z pytaniem w weekend a jak wiadomo to nie za bardzo dobry czas na konkretne odpowiedzi.no wiesz imprezy,grillowanie ,itp itd .W tygodniu zapewne będziesz miała tyle odpowiedzi,ze nie nadążysz czytać. Dziękuję Ci za podniesienie na duchu Zawsze wierzę w Ludzkość. Mam nadzieję, że moja przygoda z tym forum będzie długa, jak na realizację marzeń przystało. Link do komentarza
coolibeer Napisano 17 czerwca 2013 Udostępnij #4 Napisano 17 czerwca 2013 Baszka musisz uzbroić się w cierpliwość. W weekend zawsze nie ma tak zbytnio ruchu ale jak tylko w poniedziałek wszyscy wrócą do pracy na pewno ktoś odpisze. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 17 czerwca 2013 Udostępnij #5 Napisano 17 czerwca 2013 Cytat Dziękuję Ci za podniesienie na duchu Zawsze wierzę w Ludzkość. Mam nadzieję, że moja przygoda z tym forum będzie długa, jak na realizację marzeń przystało. Widzisz,jak mówiłem tak się staneło zobacz ile odpowiedzi masz w temacie o płycie.Na pewno długo tu pobędziesz i jeszcze niejednym pytaniem będziesz Nas dręczyła Witaj w Klubie Link do komentarza
Baszka Napisano 17 czerwca 2013 Autor Udostępnij #6 Napisano 17 czerwca 2013 Cytat Baszka musisz uzbroić się w cierpliwość. W weekend zawsze nie ma tak zbytnio ruchu ale jak tylko w poniedziałek wszyscy wrócą do pracy na pewno ktoś odpisze. Miałeś rację, odpisali.Nie ma to jak chodzić do pracy i odpisywać szalonym inwestorkom Cytat Widzisz,jak mówiłem tak się staneło zobacz ile odpowiedzi masz w temacie o płycie.Na pewno długo tu pobędziesz i jeszcze niejednym pytaniem będziesz Nas dręczyła Witaj w Klubie Dzięki za powitanie, a że będę dręczyła pytaniami, to więcej niż pewne Link do komentarza
solange63 Napisano 17 czerwca 2013 Udostępnij #7 Napisano 17 czerwca 2013 kolejna w gorącej wodzie kąpana Witaj w klubie Link do komentarza
Baszka Napisano 17 czerwca 2013 Autor Udostępnij #8 Napisano 17 czerwca 2013 Cytat kolejna w gorącej wodzie kąpana Witaj w klubie Cztery lata działki szukam nie przesadzajmy z tą temperaturą Link do komentarza
solange63 Napisano 17 czerwca 2013 Udostępnij #9 Napisano 17 czerwca 2013 ja kupiłam działkę w 2007, budowę zaczynam teraz, kiedy skończę, nie wiem Link do komentarza
bobiczek Napisano 17 czerwca 2013 Udostępnij #10 Napisano 17 czerwca 2013 Cytat kolejna w gorącej wodzie kąpana Witaj w klubie standard........ Link do komentarza
Baszka Napisano 17 czerwca 2013 Autor Udostępnij #11 Napisano 17 czerwca 2013 Cytat ja kupiłam działkę w 2007, budowę zaczynam teraz, kiedy skończę, nie wiem To ja bym chciała szybciej , ale nie wiadomo, jak wyjdzie. A ile czasu szukałaś? Link do komentarza
bobiczek Napisano 17 czerwca 2013 Udostępnij #12 Napisano 17 czerwca 2013 Cytat To ja bym chciała szybciej , ale nie wiadomo, jak wyjdzie. A ile czasu szukałaś? http://www.youtube.com/watch?v=XxDnAYtYmEQ Link do komentarza
Baszka Napisano 17 czerwca 2013 Autor Udostępnij #13 Napisano 17 czerwca 2013 Cytat http://www.youtube.com/watch?v=XxDnAYtYmEQ Pośpiewałam z nimi Link do komentarza
solange63 Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #14 Napisano 18 czerwca 2013 Cytat To ja bym chciała szybciej , ale nie wiadomo, jak wyjdzie. A ile czasu szukałaś? szukałam chwilkę to była 2 działka, którą oglądałam, no i... no i się po prostu zakochałam. to był kompromis; mój mąż- mieszczuch, chciał domek w mieście, ja zawsze chciałam na wsi, więc mamy działeczkę na wsi, ale 4 km od centrum miasta no i też w "jeziornej" okolicy Link do komentarza
Jani_63 Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #15 Napisano 18 czerwca 2013 Co to za miasto, że 4 kilosy od centrum już są wsie? Link do komentarza
solange63 Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #16 Napisano 18 czerwca 2013 najfajniejsze w całej Polsce, baaaaa to jest nawet miasto powiatowe no dobra Jani, przyłapałeś mnie... sprawdziłam dokładnie i z mojej działki, do urzędu miasta i gminy (który jest w ścisłym centrum) jest 4,3 km http://maps.google.pl/maps?saddr=Nieznana+...;sz=16&z=15 Link do komentarza
bajbaga Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #17 Napisano 18 czerwca 2013 (edytowany) Cytat .... baaaaa to jest nawet miasto powiatowe W zasadzie największe miasto między Zieloną Górą a Poznaniem Edytowano 18 czerwca 2013 przez bajbaga (zobacz historię edycji) Link do komentarza
solange63 Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #18 Napisano 18 czerwca 2013 w zasadzie tak Link do komentarza
Jani_63 Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #19 Napisano 18 czerwca 2013 Fajnie tam u Was - tak luźno i przestrzennie.Nie to co u nas na Śląsku.Właściwie cały czas jedziesz przez miasto, tylko się ich nazwy zmieniają Link do komentarza
bajbaga Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #20 Napisano 18 czerwca 2013 Cytat Nie to co u nas na Śląsku.Właściwie cały czas jedziesz przez miasto, tylko się ich nazwy zmieniają A bywa i tak, że kilka razy jedziesz przez to samo np. Piekary Śląskie Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #21 Napisano 18 czerwca 2013 Cytat najfajniejsze w całej Polsce, baaaaa to jest nawet miasto powiatowe Zapomniałaś dodać,że sławne na całą Europę a może i na Świat, i to bez kitu no nie Ewa?My wiemy o co chodzi a Oni niech się domyślają i zgadują Link do komentarza
bobiczek Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #22 Napisano 18 czerwca 2013 Cytat najfajniejsze w całej Polsce, baaaaa to jest nawet miasto powiatowe http://maps.google.pl/maps?saddr=Nieznana+...;sz=16&z=15 "noclegownia przy parowozowni" mnie zaintrygowała.Już z nazwy samej:) Link do komentarza
solange63 Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #23 Napisano 18 czerwca 2013 Cytat Zapomniałaś dodać,że sławne na całą Europę a może i na Świat, i to bez kitu no nie Ewa?My wiemy o co chodzi a Oni niech się domyślają i zgadują to się rozumie samo przez się Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #24 Napisano 18 czerwca 2013 Cytat "noclegownia przy parowozowni" mnie zaintrygowała.Już z nazwy samej:) Prezes trafiłeś prawie w 10 Link do komentarza
Baszka Napisano 18 czerwca 2013 Autor Udostępnij #25 Napisano 18 czerwca 2013 Cytat Prezes trafiłeś prawie w 10 To jest nas więcej zaintrygowanych Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 18 czerwca 2013 Udostępnij #26 Napisano 18 czerwca 2013 Cytat To jest nas więcej zaintrygowanych No to proszę zgadywać,do trzech razy sztuka,podpowiedz już była Link do komentarza
bajbaga Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #27 Napisano 19 czerwca 2013 Ja chyba odpadam - zbyt dobrze to miasteczko znam Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #28 Napisano 19 czerwca 2013 A czy przypadkiem już kiedyś na forum nie były omawiane "uroki" tego miasteczka?Bo coś mi się tak kojarzy, a w takim przypadku wystarczy? tylko pogrzebać w pamięci Link do komentarza
solange63 Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #29 Napisano 19 czerwca 2013 Cytat A czy przypadkiem już kiedyś na forum nie były omawiane "uroki" tego miasteczka?Bo coś mi się tak kojarzy, a w takim przypadku wystarczy? tylko pogrzebać w pamięci ano byly, byly Link do komentarza
retrofood Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #30 Napisano 19 czerwca 2013 Cytat A bywa i tak, że kilka razy jedziesz przez to samo np. Piekary Śląskie Ja tam mieszkam na wsi, gdzie jest jedna droga, ale jadąc nią, napotykamy domy położone w miejscowości D., potem zaczyna się A (bez jakiejkolwiek przerwy), następnie jest B (nie ma przerwy, sklep jest na granicy: jedna strona lezy w A, druga w B.), potem jest znowu A, następnie C i znowu B. Domy leżą administracyjnie w czterech miejscowościach, chociaż tylko pomiedzy B i A jest mała przerwa, bo płynie tam niewielka struga. Więc most je dzieli, nie wiadomo nawet do której należy. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #31 Napisano 19 czerwca 2013 Cytat A czy przypadkiem już kiedyś na forum nie były omawiane "uroki" tego miasteczka?Bo coś mi się tak kojarzy, a w takim przypadku wystarczy? tylko pogrzebać w pamięci Podpowiem,że można to skojarzyć z moja pracą Link do komentarza
bajbaga Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #32 Napisano 19 czerwca 2013 (edytowany) ... A Piękna Helena, mimo upływu blisko 80 lat, dalej śmiga do Poznania Edytowano 19 czerwca 2013 przez bajbaga (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #33 Napisano 19 czerwca 2013 Cytat ... A Piękna Helena, mimo upływu blisko 80 lat, dalej śmiga do Poznania Rysiu,czy Ty kiedyś nie byłeś nauczycielem geografii? Zamek Książ poznałeś po skromnym fragmencie i tu też trafiłeś w samą 10 Brawo Link do komentarza
bajbaga Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #34 Napisano 19 czerwca 2013 Wiecej, ja Ci powiem jak tam dojechać.Od strony Zielonej Góry, za przejazdem kolejowym w prawo. To jest na trasie Poznań - Zielona Góra.Od "wsi" "Wolsztynianki" prościutko - nie można nie trafić (innej drogi w zasadzie nie ma )Ps. Ja tam jeździłem na wakacje, no może nie do samego Wolsztyna, tylko do Wilcza, ale w Wolsztynie praktycznie co dzień bywałem i parowozownię mijałem po prawej w drodze do mleczarni. Link do komentarza
solange63 Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #35 Napisano 19 czerwca 2013 moi rodzice mieszkaja niedaleko mleczarni Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 19 czerwca 2013 Udostępnij #36 Napisano 19 czerwca 2013 Cytat moi rodzice mieszkaja niedaleko mleczarni Jeszcze trochę popiszecie i okaże się (może) ,że Wy rodzina Link do komentarza
Baszka Napisano 21 czerwca 2013 Autor Udostępnij #37 Napisano 21 czerwca 2013 Cytat szukałam chwilkę to była 2 działka, którą oglądałam, no i... no i się po prostu zakochałam. to był kompromis; mój mąż- mieszczuch, chciał domek w mieście, ja zawsze chciałam na wsi, więc mamy działeczkę na wsi, ale 4 km od centrum miasta no i też w "jeziornej" okolicy To miałaś kupę szczęścia, że tak prędko znalazłaś Nie znam tych okolic, ale wyglądają pięknie. Świetnie trafiłaś z odległością do tzw. miasta. Naprowadzona przez kolegę-kusiciela poczytałam o Twojej blondowatości. Miałam w planie zajrzeć w weekend, ale skuszona, wtopiłam. Idziesz jak burza i mnóstwo rzeczy wiesz, o których ja nie mam pojęcia. Zazdraszczam Link do komentarza
solange63 Napisano 22 czerwca 2013 Udostępnij #38 Napisano 22 czerwca 2013 Cytat Jeszcze trochę popiszecie i okaże się (może) ,że Wy rodzina ostroznie Heniu, ostroznie... bo wiesz, kilku "kolejorzy" tez mialam w rodzinie i moze sie okazac, ze my tez... Cytat To miałaś kupę szczęścia, że tak prędko znalazłaś Nie znam tych okolic, ale wyglądają pięknie. Świetnie trafiłaś z odległością do tzw. miasta. Naprowadzona przez kolegę-kusiciela poczytałam o Twojej blondowatości. Miałam w planie zajrzeć w weekend, ale skuszona, wtopiłam. Idziesz jak burza i mnóstwo rzeczy wiesz, o których ja nie mam pojęcia. Zazdraszczam tutaj sie wszystkiego szybko nauczysz Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 22 czerwca 2013 Udostępnij #39 Napisano 22 czerwca 2013 Cytat ostroznie Heniu, ostroznie... bo wiesz, kilku "kolejorzy" tez mialam w rodzinie i moze sie okazac, ze my tez... Moja rodzina też z tradycjami kolejowymi to kto wie,a dziadki i rodzice pochodzili z wielkopolski. Link do komentarza
Baszka Napisano 22 czerwca 2013 Autor Udostępnij #40 Napisano 22 czerwca 2013 Cytat Moja rodzina też z tradycjami kolejowymi to kto wie,a dziadki i rodzice pochodzili z wielkopolski. Cóz za zbieg okoliczności. U mnie z kolejnictwem był związany pradziadek, tyle że w innych stronach, na wschodzie Link do komentarza
Jani_63 Napisano 22 czerwca 2013 Udostępnij #41 Napisano 22 czerwca 2013 I ze względu na pradziadka pewnie się budujesz w okolicach T.Gór Link do komentarza
Baszka Napisano 22 czerwca 2013 Autor Udostępnij #42 Napisano 22 czerwca 2013 Cytat I ze względu na pradziadka pewnie się budujesz w okolicach T.Gór A co ma pradziadek do TG? w upaly tępam bardziej niż zazwyczaj Link do komentarza
Jani_63 Napisano 22 czerwca 2013 Udostępnij #43 Napisano 22 czerwca 2013 https://pl.wikipedia.org/wiki/Transport_kol...ich_G%C3%B3rachCo zważywszy że pierwszy węzeł kolejowy na świecie powstał zaledwie 26 lat wcześniej... Link do komentarza
Baszka Napisano 22 czerwca 2013 Autor Udostępnij #44 Napisano 22 czerwca 2013 Cytat https://pl.wikipedia.org/wiki/Transport_kol...ich_G%C3%B3rachCo zważywszy że pierwszy węzeł kolejowy na świecie powstał zaledwie 26 lat wcześniej... Trafiłeś w dziesiątkę Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się