-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Jutro zrobię dokładniejsze zdjęcia, nie wiem jaki to materiał. Jak zacząłem zdrapywać ten tynk/gladz to i zaczął się kruszyć ten materiał ze ściany, jest czarny i kruchy, nie mam pojęcia co to może być. Najbardziej lepka gładź był najbliżej okna, więc to może być spowodowane poprostu skraplaniem się wilgocia? Czy warto dać inną gładź Wapienno cementowa ?
-
Zrób jakieś ogólniejsze ujęcie, bo to co jest nie mogę jakoś skojarzyć. Z czego jest ta ściana, szczególnie nad oknem? A sprawdzał ktoś, czy to nie puściło?
-
Z tego co mi wiadomo to ok. dwa lata temu. Pęknięcie znajdowało sie na ścianie zewnętrznej 1m powyzej okna, naprawione przy pomocy jakiś śrub i preparatu coś na zasadzie iniekcji. Nie wiem jak to się fachowo nazywa
-
Przez podczytywacz · Napisano
Jak dawno ciekło, dlaczego i skąd ciekło, no i jak dawno była naprawa? -
Cześć, Szukam porady co mogę z tym zrobić ? Tak wygląda oścież nad oknem, w budynku wcześniej był przeciek i zostało to już naprawione. Jednak w niektórych miejscach farba się odparzyła i zaczęła odchodzić wraz z tynkiem. Podpowiedzcie co najlepiej zrobić ? Usunac tynk/gladz na całej szerokości i położyć na nowo, może użyć jakis wodoszczelny tak jak do łazienek? Czy może lepiej usunąć całkiem tynk, tylko zagruntować i pomalować ? W międzyczasie wszystko oczyściłem zagruntowałem i położyłem gładź gta ale po roku zaczęła się odparzac przy samej ścianie przez dużą wilgotność, przynajmniej tak mi się wydaje. czy ktoś ma jakieś pomysły?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się