Skocz do zawartości

Jeśka - 21-23 września 2012 , LISTA OBECNOŚCI

daggulka

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Cytat

mówisz? icon_rolleyes.gif
no dobra , to na razie nie marudzę ... icon_lol.gif

W razie poczeby Greya przywiezie - on za dwie osoby robił będzie icon_lol.gif
Ino wtedy ja z niom w pokoju nie śpiem, bo jak se czorny będzie chciał zalec na łóżeczku i bez przypadek moje obierze - kiepściutko będzie ze mną icon_smile.gif.

Edytowano przez Baru (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

Ino wtedy ja z niom w pokoju nie śpiem, bo jak se czorny będzie chciał zalec na łóżeczku i bez przypadek moje obierze - kiepściutko będzie ze mną icon_smile.gif.

ja to bym chciała z Nim być - poobserwowałabym jak to się śpi z nogami do góry icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Może i tak być... icon_mrgreen.gif

Cytat

ja to bym chciała z Nim być - poobserwowałabym jak to się śpi z nogami do góry icon_biggrin.gif

W razie co mamy chętną na pokój z Greydułą... icon_lol.gif
Napisano (edytowany)
Cytat

a ostatni dzień zapisów to...? icon_rolleyes.gif icon_smile.gif

Cytat

No właśnie, kiedy ostatni dzień zapisów?

ostatni dzień zapisów 12 września - w środę

Do 12-go należy się zapisać i najpóźniej w ten dzień przelać pieniążki.
Dane do przelewu wyślę jutro wszystkim zapisanym na priva.
Przyjmuję za pewnik 20 osób uczestniczących i tak podzielę opłatę za salę 300zł ... jeśli okaże się 12- go, września po zamknięciu listy że jest nas mniej to na miejscu każdy dołoży po te 2-3zeta , żeby kwota była zgodna.
Jeśli coś niejasne - proszę pytać icon_wink.gif Edytowano przez daggulka (zobacz historię edycji)
Napisano (edytowany)
miałam wysłać privy z numerem konta - kurcze, przepraszam wszystkich - ale jestem ostatnio tak zarobiona, że nie mam kiedy :bezradny:
obiecuję poprawę - może w ten weekend się uda ....
i proszę bardzo bardzo o zapisywanie się na listę... mam nadzieję, że będzie nas więcej - wszak latem się nie spotkaliśmy ... nie wiem jak Wy, ale ja się stęskniłam bardzo icon_biggrin.gif Edytowano przez daggulka (zobacz historię edycji)
Napisano
Kochani - zapisanym na liście wysłałam priva z numerem konta i rozpiską płatności za Jeśke.
Bardzo namawiam na spotkanie i przypominam o zapisaniu się chętnych na listę icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Kochani - zapisanym na liście wysłałam priva z numerem konta i rozpiską płatności za Jeśke.
Bardzo namawiam na spotkanie i przypominam o zapisaniu się chętnych na listę icon_biggrin.gif

Noooo, jak już tak bardzo prosisz....
To dawaj i do mnie tego majla icon_biggrin.gif
Napisano
Pomyślę... może się uda, choć na dzień dzisiejszy słabo to widzę.

Ładny okrągły licznik mi wskoczył ... 3600... i to we wątku zlotowym, które mnie jakoby do tej pory nie dotyczą
Napisano
Cytat

Pomyślę... może się uda, choć na dzień dzisiejszy słabo to widzę.

no nie gadaj ... wiesz co by to było? czy Ty wiesz? to by był cud normalnie , kurcze ... ale by było fajnie icon_biggrin.gif
kombinuj, kombinuj ... ja w gotowości trzymam palce na klawiszach coby zapisać gdzie trza ... icon_mrgreen.gif
Napisano
No i dooopa icon_evil.gif

Już wiem, że nici ze zlotu...musiałabym w niedzielę rano zasuwać 500km, żeby zdążyć Dużego do Wrocka na lotnisko odstawić...innego terminu urlopowego nie dostanie, bo mają poustalane odgórnie, a i tak się wcisnęli na wrzesień, bo mieli być dopiero w listopadzie :wallbash: :wallbash: :wallbash:
Napisano
Cytat

jeea ... widziałam Cię .... bardzo wielką ochotę mam zapisać cię na tą listę ... co Ty na to? icon_biggrin.gif
bo nie wyobrażam sobie , żeby mogło Ciebie tam zabraknąć....

eeee, same nieznajome jadom icon_cool.gif icon_lol.gif

weź mnie proszę pod uwagę ale jeszcze nie wiem czy wrócę icon_confused.gif icon_evil.gif
Napisano
Cytat

popraw w Vision Express - 2 pary dają w cenie jednego.....
Wiem - bo korzystałem icon_smile.gif

Mnie nie... z racji grubości szkieł waga pojedynczej sztuki przekracza znacznie wagę dwóch par więc na promocję się nie łapię.
Wystarczy że brele obrywają mi guziki w kieszonce koszuli icon_lol.gif
Napisano
Cytat

Mnie nie... z racji grubości szkieł waga pojedynczej sztuki przekracza znacznie wagę dwóch par więc na promocję się nie łapię.
Wystarczy że brele obrywają mi guziki w kieszonce koszuli icon_lol.gif

mnie też by pewnie obrywały gdybym je tam powiesiła, ale niestety muszę je na nosie trzymać bo bez nich ni cholery nic nie widzę icon_lol.gif
Napisano
Może kto da mi jaki rozciągacz kalendarzowy, albo dziurę w czasoprzestrzeni, co by w minutę przedostać się z jednego końca Polski na drugi, hę?

Strasznie Wam zazdroszczę...znów... icon_confused.gif
Napisano
Cytat

a to proszek "fiu" i kominek nie działa? icon_wink.gif icon_biggrin.gif

Miotła mi się złamała, proszek dzieci rozsypały a zeszyt z zaklęciami zgubiłam...

Mogłabym co prawda załatwić transport osoby trzeciej na owe lotnisko, ale nie sądzę, żeby Duży był aż tak wyrozumiały po dwóch miesiącach...
Napisano
Ądźka .... może kiedyś jednak bedzie nam dane icon_wink.gif

a mnie się tak kołacze, że z Cieszynianką też gadałam odnośnie zlotu , a na liście nie mam .... już nie pamiętam co tam było gadane , bo skleroza dopada .... ale jakbyś tak , Cieszka tu wpadła to oświeć mnie starą sklerotyczkę czy się z Piotrem wybieracie ... icon_biggrin.gif
jakbym tak kogoś nie ujęła a chciałby , to krzyczeć ... głośno i wyraźnie icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

a mnie się tak kołacze, że z Cieszynianką też gadałam odnośnie zlotu

Noooo... złożyli u mnie zamówienie z dostawą do Ulanowa, toć śpiewnikiem się wybierają... ;)
Napisano
Cytat

Noooo... złożyli u mnie zamówienie z dostawą do Ulanowa, toć śpiewnikiem się wybierają... ;)

Basia - a po ile ten towar? może i ja się skuszę...
Napisano
Cytat

no to wpisuję ... tak mi sie wydawało, że coś mi umknęło icon_rolleyes.gif

Cytat

Basia - a po ile ten towar? może i ja się skuszę...

kuuurde ... jaki towar? może i ja? icon_lol.gif
Napisano
Cytat

Miałaś rację - potwierdziła Bożenka, sie wybierają ... tylko ja przed tym moim urlopem byłam tak zakręcona, że zapisać zapomniałam . Jeszcze Xawieer sie wybiera , ale potwierdzi mi na 100% w przyszłym tygodniu icon_smile.gif

No i mam nadzieję, że może jeszcze ktuś się zapisze .... im więcej tym fajniej ... tym bardziej , ze nie wiemy czy i kiedy odbędzie sie kolejny zlot .... trza na duuuuży zapas się nacieszyć... icon_biggrin.gif

Ośka ... a Ty ? przeca sie wybierasz - czamu na liście Cie ni ma? icon_rolleyes.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Witam,   Z tego co udało mi się wyszukać i zrozumieć, w celu uzyskania pozwolenia na budowę potrzebne są min. warunki przyłączenia mediów.   Czy ktoś orientuje się jak to jest w kwestii uzbrojonej działki budowlanej, czy chcąc uzyskać „pozwolenie na budowę” lub czy wykonując „zgłoszenie budowy” mimo wszystko będę potrzebował warunki przyłączenia mediów?   Pytanie wydaje się absurdalne bo przecież media są już na działce, ale prawo często niestety działa inaczej niż myślimy.   Pozdrawiam,
    • Budowa jest w toku, przynajmniej na papierach. Zostało wydane pozwolenie na budowę budynku jednorodzinnego, został założony dziennik budowy, na bramie wisi nawet tablica informacyjna oznajmiająca budowę domu, zostały zainstalowane skrzynki: elektryczna z prądem budowlanym, na geoportalu wszystko pięknie wrysowane... Papier przyjmie wszystko, a ciężki sprzęt jeździ sobie bezkarnie po drodze o ograniczonym tonażu, gdyż inwestor ma pozwolenie na przejazd ciężkim sprzętem ze względu na rozpoczętą inwestycję. 
    • A to Polska właśnie.      Wszystko się zgadza i powołujesz się na odpowiednie przepisy. Taka sytuacja jednak w tej chwili nie leży w kompetencjach PINB. Dopóki nie ma nic wybudowanego nie PINB a Wydział Budownictwa jest właściwym organem mającym obowiązek zająć się tą sprawą. Choć wydaje się to nieco dziwne, ale tak jest i musisz się zwrócić do właściwego organu. Do pisma warto dołączyć jakieś wyroki sądowe w podobnych sprawach, które znajdziesz bez problemu w necie, a także jakąś opinię prawną np. takie coś: https://prawobudowlane-blog-buniak.pl/samowolna-zmiana-zagospodarowania-terenu/ dlatego że Wydziały Budownictwa interpretują zapisy na które się wyżej powołujesz, bardzo dowolnie. Więc warto naprowadzić ich na właściwy tor rozumowania. Dla normalnie działającego Wydziału Budownictwa już samo utwardzenie całej działki powinno być dowodem na zmianę sposobu zagospodarowania niezgodnego z WZ i oczywiście do tego datowane zdjęcia, bo przed kontrolą zapewne ucieknie z pojazdami.   To co piszę nie jest teorią bo miałem dwa podobne do Twojego przypadki na dwóch niemal sąsiadujących ze sobą działkach. Jedna sprawa została definitywnie załatwiona, druga jest jeszcze w toku z dobrymi rokowaniami.    
    • W każdym piśmie cytuję art. 59 ust. 3 ustawy o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym : Samowolna zmiana zagospodarowania terenu to pojęcie ukształtowane przez doktrynę i orzecznictwo, do którego stosuje się przepis art. 59 ust. 3 ustawy o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym. Jest to faktyczna, funkcjonalna zmiana wykorzystywania terenu w sposób niezgodny z jego przeznaczeniem.   ŻADEN URZĄD NIE ODNIÓSŁ SIĘ DO TEGO ARTYKUŁU 
    • Mam kopię pism do powiatowego, do Wojewódzkiego, do gminy... Nieoficjalnie powiedziano mi że nic nie zrobię bo facet ma dobre znajomości. Tak, mam całą teczkę pism. Dla nich nie ma problemu, inwestor jest uprzedzany o terminie wizyty, inwestor wywozi ciężki sprzęt z placu dzień wcześniej więc problemu nie ma. Dziwi mnie to, że nikt nie zwraca uwagi na maile ze zdjęciami, które przedstawiają inny obraz sytuacji. Wojewódzki inspektorat twierdzi, że powiatowy wykonuje czynności zgodnie z procedurami, zachowując terminy na odpowiedź na pisma, mimo iż od roku nie została podjęta w tej sprawie żadna decyzja. 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...