Aga-w Napisano 16 października 2012 Udostępnij #1051 Napisano 16 października 2012 gremlisia - trzeba twardym być! Nie ma lekko!My, jak zbieraliśmy papiery - byliśmy zameldowani w mieszkaniu "na blokach". Sprawy urzędowe trwają, a my w tym czasie sprzedaliśmy mieszkanie i zameldowaliśmy się pod innym adresem i... Mieliśmy niezgodność danych w papierach - no po prostu nie ci sami ludzie!!! MASAKRA! Było trochę strachu, bo mogli cofnąć wszystko...Trzeba było pisać pisma, prośby, udowadniać, że to my...Cierpliwość - to cecha , którą trzeba w sobie wypracować, chcąc wybudować dom i w nim pomieszkać, a nie "zejść" z tego świata... Nasz stan obecny: szalowanie pod strop na poddaszu i mam nadzieję, że zrobią nam dach przed śniegami...Pozdrawiam! Link do komentarza
Mika93 Napisano 24 października 2012 Udostępnij #1052 Napisano 24 października 2012 Witam Agatkowiczów Podczytuje Was już od lutego ,kiedy to wpadł mi w oko ten projekt i chciałam się o nim dowiedzieć czegoś więcej. Z mężem wybraliśmy Agatkę II z małymi przeróbkami : okno z małego pokoju na parterze zostało przerzucone na tyły ,a w pomieszczeniu gospodarczym dorobione drzwi wyjściowe.Pozwolenie na budowę już jest i dziękuję Bogu ,że zdecydowaliśmy się skorzystać z oferty biura które przerabiało nam projekt ,aby załatwili wszystkie formalności i pozwolenia. Pogoda się psuje , więc zbieramy siły i fundusze na wiosnę.Jeszcze raz witam wszystkich Link do komentarza
Aga-w Napisano 26 października 2012 Udostępnij #1053 Napisano 26 października 2012 Witajcie!Zima tuż, tuż...Mamy drugi strop! Tu na chwilę przed zalewaniem: Ponawiam pytanie: czy ktoś spotkał się w realu z ogrzewaniem ściennym i tynkami glinianymi na to ogrzewanie?Pozdrowienia dla wszystkich! Link do komentarza
ojcio Napisano 28 października 2012 Udostępnij #1054 Napisano 28 października 2012 Witam wszystkichCzy ktoś z Was posiada może piec Defro "komfort optima plus", "komfort eko", lub "duo"??.Jestem w tej chwili na etapie dobierania pieca i szczerze mówiąc powoli dostaję kręćka.Pozdrawiam Wojtek Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 28 października 2012 Udostępnij #1055 Napisano 28 października 2012 Cytat Witam wszystkichCzy ktoś z Was posiada może piec Defro "komfort optima plus", "komfort eko", lub "duo"??.Jestem w tej chwili na etapie dobierania pieca i szczerze mówiąc powoli dostaję kręćka.Pozdrawiam Wojtek Ja jestem szczęśliwym posiadaczem od dwóch lat Optimy Komfort Plus 20 Kw. Link do komentarza
Gosia_Grzesiek Napisano 28 października 2012 Udostępnij #1056 Napisano 28 października 2012 ja posiadam kocioł KWM-SG 25 kW 150 m2 CAŁODOBOWY z Pleszewa (mogę podac dokładne namiary). Taki kocioł ma mójojciec od kilku lat w nim pali i jest b. zadowolony dlatego i ja się na niego zdecydowałem. Cena 2940 brutto Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 28 października 2012 Udostępnij #1057 Napisano 28 października 2012 Cytat Witam wszystkichCzy ktoś z Was posiada może piec Defro "komfort optima plus", "komfort eko", lub "duo"??.Jestem w tej chwili na etapie dobierania pieca i szczerze mówiąc powoli dostaję kręćka.Pozdrawiam Wojtek Ostatnio mój znajomy kupował Optimę komfort Linia Lux 25 kW i cena jego była 3340 zł + sterownik 440 zl a w sumie kupił Optime komfort Plus Linia Standard 25 kW za 4270 zł brutto a ,że kupił go z montażem to zapłacił zamiast 23% tylko 8% Vatu. Link do komentarza
gremlisia Napisano 29 października 2012 Udostępnij #1058 Napisano 29 października 2012 Cytat Witajcie!Zima tuż, tuż...Mamy drugi strop! Tu na chwilę przed zalewaniem:[attachment=14701:41_xk_medium.jpg]Ponawiam pytanie: czy ktoś spotkał się w realu z ogrzewaniem ściennym i tynkami glinianymi na to ogrzewanie?Pozdrowienia dla wszystkich! Aga-W my też może za 100 lat będziemy mieć drugi strop lany, ale powiedz mi jak to jest z ociepleniem tego stropu bo nie potrafię sobie wyobrazić czy na strop idzie ocieplenie czy od środka jakoś. U nas lipa z pozwoleniem, teraz 300 zł zapłaciliśmy za pieczątkę od geotechnika bo musiała być. Masakra po prostu. Nie chcą nam wydać pozwolenia na budowę bo mamy służebność bez zjazdu z drogi publicznej i teraz w urzędzie miasta załatwiamy pozwolenie na zjazd z tej drogi publicznej, po prostu obłęd. Link do komentarza
Aga-w Napisano 29 października 2012 Udostępnij #1059 Napisano 29 października 2012 gremlisia - kolejność jest następująca:1. cegła dziurawka murowana (ze zbrojeniem)2. wylewka betonowa3. ocieplenie np.: styropian 10 - 20 cm (im więcej, tym lepiej)4. siatka i klej na skosach i wylewka na stropie poziomymPowodzenia w urzędach Link do komentarza
vanlun Napisano 2 listopada 2012 Udostępnij #1060 Napisano 2 listopada 2012 (edytowany) WITAJCIE Mika93 GRATULUJĘ WYBORU!!!SUPER ŻE TO AKURAT AGATKA-------POWODZENIACHWALCIE SIĘ POSTĘPAMI W BUDOWIE Ja dawno tu nie zaglądałam mieszkamy już rok w naszej mniejszej AGATCE!!Pochwalę się zdjęciami kuchni bo to moje królestwo;))))))) :lol:narazie tyle coś mi się z aparatem stało albo z programem na kompieschody mam podświetlane ale nie widać na zdjęciu Edytowano 3 listopada 2012 przez vanlun (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Amadea Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij #1061 Napisano 7 listopada 2012 Dzien Dobry,A czy moglabys podac orientacyjna cene kuchni? Czy to wykonanie z mdf-u? Ja koniecznie chcialabym blaty granitowe-troche kosztuja ale slyszlam ze warto bo sa na cale zycie... Z gory dziekuje. Link do komentarza
vaderek Napisano 11 listopada 2012 Udostępnij #1062 Napisano 11 listopada 2012 Cytat Dzien Dobry,A czy moglabys podac orientacyjna cene kuchni? Czy to wykonanie z mdf-u? Ja koniecznie chcialabym blaty granitowe-troche kosztuja ale slyszlam ze warto bo sa na cale zycie... Z gory dziekuje. witam,u nas koszt kuchni wyszedl okolo 9tys. w BRW ale w promocji bez VAT zaplacilismy 7tys.sprzet AGD zakupilismy w internecieza ok 4tys.zdjecia mozesz zobaczyc na wczesniejszych moich postach Link do komentarza
vanlun Napisano 11 listopada 2012 Udostępnij #1063 Napisano 11 listopada 2012 (edytowany) [quote name='Amadea' date='7.11.2012, 22:47 ' post='317362']Dzien Dobry,A czy moglabys podac orientacyjna cene kuchni? Czy to wykonanie z mdf-u? SIEMKA!!!!Moje fronty meblowe to nie mdf tylko lakierowane fronty na wysoki połysk uważam że są lepsze,ponieważ zawsze po paru latach można je z polerować lub pomalować.Efekt na żywo jest jeszcze lepszy.Natomiast blat jest zwykły z płyty ale ten grubszy ten z kamienia czy granitu piękny na początku ale przy dużym użytkowaniu straszne rysy.PARAPETY mam z granitu.A co do ceny to mnie akurat wyniosły ok 3.500 tyś. ale to dlatego że stolarz który je robił to mój mąż AHA............AGD KUPUJ PRZEZ INTERNET KOLOSALNA RÓŻNICA Edytowano 11 listopada 2012 przez vanlun (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Amadea Napisano 15 listopada 2012 Udostępnij #1064 Napisano 15 listopada 2012 Dziekuje za porady-napewno skorzystam..Vaderek -czy moglbys jeszcze raz "wkleic" swoje zdjecia kuchni-jakos nie moge znalezc..A jezeli chodzi o blaty garnitowe to nie chce mi sie wierzyc ze sie "rysuja". Gdziekolwiek jestem to mi sie podobaja-przeciez to najtwardszy material od czsow Rzymskich.. Chyba ze u nas jak zwykle oszukuja.. Blat granitowy jest latwy do utzymania w czystosci-no i nie "trzyma" wody.Pozdrawiam i prosze o opinie.. Link do komentarza
sylunia133 Napisano 15 listopada 2012 Udostępnij #1065 Napisano 15 listopada 2012 [quote name='Amadea' date='15.11.2012, 20:00 ' post='318793']Dziekuje za porady-napewno skorzystam..Vaderek -czy moglbys jeszcze raz "wkleic" swoje zdjecia kuchni-jakos nie moge znalezc..str.21,post1039 Link do komentarza
Amadea Napisano 15 listopada 2012 Udostępnij #1066 Napisano 15 listopada 2012 Dziekuje bardzo Sylunia Pomysl z ta kuchnia w salonie rzeczywiscie orginalny. Vaderek-czy moglby pokazac jak salon wyglada? Powiekszales dom czy zostal w projektowych wymiarach? Link do komentarza
vaderek Napisano 18 listopada 2012 Udostępnij #1067 Napisano 18 listopada 2012 Cytat Dziekuje bardzo Sylunia Pomysl z ta kuchnia w salonie rzeczywiscie orginalny. Vaderek-czy moglby pokazac jak salon wyglada? Powiekszales dom czy zostal w projektowych wymiarach? podaj proszę email wyśle pare zdjec salonu, nie powiekszalismy domu mamy taki jaki jest w projekcie Link do komentarza
sloneczko5000 Napisano 25 listopada 2012 Udostępnij #1068 Napisano 25 listopada 2012 Witam czy mógłby ktos wkleic zdjecia pomieszczen na gorze. Z gory dziekuje Link do komentarza
Aga-w Napisano 13 grudnia 2012 Udostępnij #1069 Napisano 13 grudnia 2012 (edytowany) Witajcie!Koniec roku się zbliża, zima zagościła na naszych budowach i chyba każdy robi rachunek sumienia z tego, co udało się mu w tym roku wykonać...Podsumowanie u nas: dach nadal w planie... Prawie cały jest już pod folią... Pracę wstrzymuje lukarna. Panom nie wychodziła, więc usiłowali zrobić "po swojemu" - po co komu projekt - wiadomo, że i tak się nie robi tak, jak tam napisali... I tu się zdziwił, bo jego poprzednicy zrobili wg projektu (strop jest murowany, ale zachowane są wszystkie wymiary) i jemu też ma wyjść!!!Siedzę więc w pracy, jak na szpilkach - przydałaby się taka kamerka z podglądem na plac budowy...Ania i Tomek - zmieniliście telefon? Dajcie jakieś znaki życia Pozdrawiam!Aktualizacja:Byłam w domu! Panowie starą lukarnę rozebrali... Zaczęli robić nową i od nowa źle! Dobrze, że czujne oko Ojca Inwestora czuwa... Jednak "DA SIĘ"! Edytowano 13 grudnia 2012 przez Aga-w (zobacz historię edycji) Link do komentarza
gremlisia Napisano 13 grudnia 2012 Udostępnij #1070 Napisano 13 grudnia 2012 Aga-W widzę, że u Ciebie to już prawie na końcówce robót jesteście. My w końcu dostaliśmy pozwolenie. Teraz tylko trzeba czekać do wiosny z budową a przez zimę zbierać siłę. Jeżeli możesz zdradzić, to ile do tej pory wyłożyliście kasy na budowę domku (macie projekt Agatka II chyba tak?) razem z robocizną oczywiście. Bo muszę się psychicznie przygotować i oczywiście finansowo rozplanować co i jak. Bo na razie to tylko wiem ile robocizna nas bedzie kosztowała. Link do komentarza
Ania2011 Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij #1071 Napisano 14 grudnia 2012 Cytat " Bo na razie to tylko wiem ile robocizna nas bedzie kosztowała." Ja też zaczynam w przyszłym roku, ale moja ekipa dopiero może we wrześniu. W przyszłym tygodniu powiedzą mi ile robocizna. Planujemy zrobić to w dwóch etapach, jesień poziom zero(tj. ława z fundamentem), a na wiosnę 2014 reszta. Chyba, że Panom budującym coś się zmieni i wczesniej zaczną, więc polecimy do końca. Jam możesz gremlisia napisz ile Ci zaśpiewali za robocizną, bo może będe sie targować albo śpiewać z radości, że "tak tanio".Zapomniałam dodać my budujemy Agatkę II Link do komentarza
gremlisia Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij #1072 Napisano 14 grudnia 2012 Cytat Zapomniałam dodać my budujemy Agatkę II Ania my też będziemy budować Agatkę II. Robocizna to 19 000. Ale widziałam dom już wybudowany przez tą firmę. Jak weszłam do piwnicy to przeżyłam szok bo już wylewka niepotrzebna, tak równiutko zrobione. A na zewnątrz z fug nie wylewa się cement tylko wszystko jest równo a jak gdzieś wycieknie to podobno ze szmatką biegają i wycierają. Więc ekipa sprawdzona i nie opieprza się podobno. Pozdrawiam. Mam nadzieję, że na wiosnę zaczniemy. Link do komentarza
suchy1974 Napisano 20 grudnia 2012 Udostępnij #1073 Napisano 20 grudnia 2012 Ja też podsumowuję rok i ponieważ właśnie uporałem sie z ogrzewaniem kominkowym (płaszcz) to pokażę Wam jak to wyszło wizualnie Jak widać, kominek żyje Link do komentarza
ojcio Napisano 24 grudnia 2012 Udostępnij #1074 Napisano 24 grudnia 2012 WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ORAZ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WSZYSTKICH Link do komentarza
dzusti Napisano 27 grudnia 2012 Udostępnij #1075 Napisano 27 grudnia 2012 Czołem :-)Podsumowujemy rok ? Pełen budowlanych przygód i radości - dla mnie.I strasznie szybko miniął....Życzę Wam abyście w następnym znaleźli siłę i determinację w spełnianiu swoich marzeń i zmierzaniu ku celu :-) Powodzenia Agatkowicze :-) Link do komentarza
ojcio Napisano 28 grudnia 2012 Udostępnij #1076 Napisano 28 grudnia 2012 WitamGdyby ktoś chciał rozliczyć różnicę vat to polecam program "Formularze VZM-1 podatki.biz"Jest darmowy - trzeba się zarejestrować, wersja trochę słaba -ale do jednorazowego rozliczenia wystarczy, mi zajęło 1 wieczór.Pozdrawiam Link do komentarza
ojcio Napisano 10 lutego 2013 Udostępnij #1077 Napisano 10 lutego 2013 WitamChyba wszyscy w sen zimowy zapadli.... U nas już pod prawdziwym dachem i z pierwszą warstwą kleju na ociepleniu - niestety bez parapetów... Wewnątrz są posadzki - trwa walka z ociepleniem poddasza i podłączeniem kotłowni... Link do komentarza
rodzyneczka Napisano 11 lutego 2013 Udostępnij #1078 Napisano 11 lutego 2013 Ja mieszkam w Agatce już 1 rok , ale gdybym miała bdować nowy dom na pewno byłby większy i parterowy , Moja Agatka jest za mała ... Link do komentarza
gremlisia Napisano 13 lutego 2013 Udostępnij #1079 Napisano 13 lutego 2013 Witam Wszystkich! mam pytanko, czy ktoś budował agatkę z betonu komórkowego albo zna osoby które już mieszkają w domach z tego materiału. Bo my z mężem zastanawiamy sie nad betonem komórkowym. do ojcioczy Twój dom jest z suporexu na zaprawie? pozdrawiam Link do komentarza
ojcio Napisano 13 lutego 2013 Udostępnij #1080 Napisano 13 lutego 2013 (edytowany) WitamTak jestem trochę staroświecki bo wszyscy budują na klej a ja zostałem przy zaprawie cementowo wapiennej. Na kleju podobno jest cieplej, ale mam nadzieję że przy 15 cm styropianu i tak będzie ciepło...Beton komórkowy i Siporexto w sumie jedno i to samo.... Edytowano 13 lutego 2013 przez ojcio (zobacz historię edycji) Link do komentarza
MG126 Napisano 17 lutego 2013 Udostępnij #1081 Napisano 17 lutego 2013 Witam, nareszcie znalazłam chwilę czasu, więc wysyłam kilka zdjęć. Zdjęcia są dość stare, bo z wiosny ubiegłego roku. Wtedy właśnie zrobiliśmy elewację. Tu widać wyrównanie terenu po bałaganie budowlanym: a tu już rosnąca trawka: A teraz coś dla kochających piękno natury, zdjęcie zachodzącego słońca wykonane przez mojego syna z okna jego pokoju: Kuchnia: Barek kuchenny: I panoramiczne zdjęcie kuchni i części salonu: Ciąg dalszy nastąpi...Pozdrawiam Wszystkich. Link do komentarza
demo Napisano 17 lutego 2013 Udostępnij #1082 Napisano 17 lutego 2013 Dość wątpliwej wartości i urody te łaciate ozdoby na rogach domu . W oryginalnym projekcie zapewne tego nie było . Link do komentarza
Gosia_Grzesiek Napisano 18 lutego 2013 Udostępnij #1083 Napisano 18 lutego 2013 Czarna Madonna i Merlin mogę zrozumieć ale co robi szafka kuchenna nad kominkiem bardzo nowoczesnym w stosunku do tej szafki to nie mogę pojąć. Jesteśmy na etapie urządzania Agatki wewnątrz więc tak z ciekawości zapytam Demo: czy wygodnie się siedzi przy barku? co z nogami? Link do komentarza
demo Napisano 19 lutego 2013 Udostępnij #1084 Napisano 19 lutego 2013 A ja szukam tej szafki nad kominkiem i nie widzę . Cytat czy wygodnie się siedzi przy barku? co z nogami? Nie posiadam więc nie wiem , ale chyba wszystko zależy od rodzaju siedzeń . Tu na fotkach widać że siedzenia mają jakiś reling , więc chyba nie będzie problemu dyndających giczałów . Link do komentarza
suchy1974 Napisano 19 lutego 2013 Udostępnij #1085 Napisano 19 lutego 2013 trzeba przyznać, że to Agatka inna niż wszystkie. Gratuluję odwagi. Link do komentarza
roza83 Napisano 19 lutego 2013 Udostępnij #1086 Napisano 19 lutego 2013 A mi sie bardzo podoba widac ze wlasciciele maja charakter kuchnia bardzo ladna prosze o dalsze zdjecia. Jedno pytanie odnosnie korytarza, czy tam sa drzwi przesuwne??? Pozdrawiam Link do komentarza
Ania2011 Napisano 21 lutego 2013 Udostępnij #1087 Napisano 21 lutego 2013 MG126 Ja też uważam że jest fajnie wykończona ta Agatka . Kolorystyka w kuchni jest w moim guście tylko czerwony zamieniłabym na fioletowy (takie zestawienie lubię). Wasza Agatka nie jest banalna tak jak wszystkich, a nikt nie powiedział, że musi wyglądać tak jak w projekcie.MG126 czy ja dobrze widzę, że zrezygnowaliście z kominka? Czym ogrzewacie dom? Link do komentarza
rodzyneczka Napisano 21 lutego 2013 Udostępnij #1088 Napisano 21 lutego 2013 super gratuluje pomysłu i kuchnii bardzo mi się podoba Link do komentarza
dzusti Napisano 22 lutego 2013 Udostępnij #1089 Napisano 22 lutego 2013 (edytowany) Hm.W sumie o gustach się nie dyskutuje ) Edytowano 22 lutego 2013 przez dzusti (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Aga-w Napisano 22 lutego 2013 Udostępnij #1090 Napisano 22 lutego 2013 A dyskusja się toczy... Koncepcja wykończenia domu spójna i chyba o to chodzi.Forum rządzi się swoimi prawami - można wyrażać swoje opinie - ok. Ale ma służyć chyba wspieraniu, pomocy, dobrej radzie... Sprawy wykończenia są indywidualne. "Jeden lubi psy, drugi koty". Wszyscy chcieliby zobaczyć efekty pracy innych, ale kto się odważy wstawiać nowe zdjęcia, jeżeli to, co tak pielęgnował zostaje w kilka sekund "zglebione"... Mam jedną zasadę, która chyba nie jest zła: "żyj i daj żyć innym". Jeżeli mi się coś podoba - pochwalę, jeżeli nie - to mój problem - zachowuję to dla siebie, bo dla tej drugiej strony jest to takie, jak ona chce. Mamy tendencję do "uszczęśliwiania innych na siłę"...Pozdrawiam wszystkich! Życzę odwagi i determinacji w dążeniu do upragnionego celu, jakim dla każdego z nas jest zamieszkanie w swojej wymarzonej Agatce, AgatceII, "przerobionej Agatce" itd. 1 Link do komentarza
demo Napisano 22 lutego 2013 Udostępnij #1091 Napisano 22 lutego 2013 (edytowany) Cytat Mamy tendencję do "uszczęśliwiania innych na siłę"... Nikt tu nikogo nie uszczęśliwia , ale jak pokazujesz foty to musisz się liczyć z tym że nie wszystko wszystkim będzie się podobać i ci mniej delikatni mogą dać temu wyraz .Oprócz uszczęsliwiania innych mamy też tendencję do upiększania wszystkiego na siłę , nawet gdy jest to całkowicie zbędne , lub co gorsza nawet wtedy gdy zepsuje to całkowicie wizerunek budowli . Tak jest w tym przypadku . Nie chcę szerzej pisać o tym konkretnym przypadku ale w końcu i na forum można się czegoś pożytecznego dowiedzieć i czegoś nauczyć . Metoda "żyj i daj żyć innym" wyrażająca się w samym tylko cmokaniu i mlaskaniu , zapewne nigdy nie przyczyni się do poprawy stanu swiadomości i estetycznemu wyrobieniu naszych kochanych rodaków . No czy jakoś tak . Edytowano 22 lutego 2013 przez demo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Aga-w Napisano 22 lutego 2013 Udostępnij #1092 Napisano 22 lutego 2013 Zasada "żyj i daj żyć innym" nie polega na "cmokaniu i mlaskaniu" wszystkim, jak leci, a na wyrażeniu swej pozytywnej opini tym, którzy w naszym mniemaniu na to zasłużyli czymś naprawdę godnym pochwały - przynajmniej ja tak robię. Nie należę do żadnego Klubu Wzajemnej Adoracji itp., gdzie słodzi się pod każdym wpisem, zdjęciem... Nie pochwalam "lizusostwa", ale i "krzykactwa". Czy uważasz, że subiektywna przecież krytyka przyczyni się do "poprawy stanu swiadomości i estetycznemu wyrobieniu naszych kochanych rodaków"? Walka z wiatrakami! Walczyć trzeba, owszem, ale dobrym przykładem. Temat, który się rozwinął nie należy do głównego tematu, jakim jest realizacja projektu domu Agatka. Proponuję go zakończyć, lub przenieść na prywatną korespondencję.demo - a Ty coś budujesz? Link do komentarza
vaderek Napisano 23 lutego 2013 Udostępnij #1093 Napisano 23 lutego 2013 Cytat A dyskusja się toczy... Koncepcja wykończenia domu spójna i chyba o to chodzi.Forum rządzi się swoimi prawami - można wyrażać swoje opinie - ok. Ale ma służyć chyba wspieraniu, pomocy, dobrej radzie... Sprawy wykończenia są indywidualne. "Jeden lubi psy, drugi koty". Wszyscy chcieliby zobaczyć efekty pracy innych, ale kto się odważy wstawiać nowe zdjęcia, jeżeli to, co tak pielęgnował zostaje w kilka sekund "zglebione"... Mam jedną zasadę, która chyba nie jest zła: "żyj i daj żyć innym". Jeżeli mi się coś podoba - pochwalę, jeżeli nie - to mój problem - zachowuję to dla siebie, bo dla tej drugiej strony jest to takie, jak ona chce. Mamy tendencję do "uszczęśliwiania innych na siłę"...Pozdrawiam wszystkich! Życzę odwagi i determinacji w dążeniu do upragnionego celu, jakim dla każdego z nas jest zamieszkanie w swojej wymarzonej Agatce, AgatceII, "przerobionej Agatce" itd. prawda! Link do komentarza
rodzyneczka Napisano 14 marca 2013 Udostępnij #1094 Napisano 14 marca 2013 uważam ,że ten kto nie wybudował i nie zamieszkał to nie wie ile to zdrowia pieniędzy nerwów ,czasu, poświęcenia kosztuje.WIęc uważam ,że nie jest na miejscu mówić komuś kto wydał bardzo duże pieniądze że ma np. brzydki fotel lub szafę bo to zawsze można zmienić i wymienić natomiast wybudować dom jest trudno .wiec ja życzę tym to się wprowadzili : samych komplementów, pochwał co do wykończenia ... bo chociaż to nam się należy a czy komuś podoba się coś innego to niech na początku wybuduje dom wykończy dom a następnie wypowiada się na tym forum o swoich poglądach ... Jak dla mnie każdy Domek jest piękny , każde wykończenie wnętrza ma coś super ... i GRATULUJE wszytkim co się wprowadzili i zamieszkali Link do komentarza
demo Napisano 15 marca 2013 Udostępnij #1095 Napisano 15 marca 2013 Cytat uważam ,że ten kto nie wybudował i nie zamieszkał to nie wie ile to zdrowia pieniędzy nerwów ,czasu, poświęcenia kosztuje. Masz kogoś konkretnego na myśli , czy tylko tak sobie improwizujesz ? Link do komentarza
Ewelina 1983 Napisano 5 kwietnia 2013 Udostępnij #1096 Napisano 5 kwietnia 2013 Witaj strasznie mi się podoba Twoja kuchnia, jestem pod mega pozytywnym wrażeniem. Ja z mężem właśnie kupiliśmy dom Agatka i jesteśmy na etapie wykańczania go w środku. Mam pytanie ile kosztowały Cię meble kuchenne są boskie czekam na więcej zdjęć.Pozdrawiam Link do komentarza
ojcio Napisano 14 kwietnia 2013 Udostępnij #1097 Napisano 14 kwietnia 2013 WitajcieChciałbym się przyłączyć do pytania Eweliny - ile płaciliście za meble kuchenne, bo dla nas za sam dół (żadnych górnych szafek nie robimy) powiedział 5700zł Link do komentarza
suchy1974 Napisano 17 kwietnia 2013 Udostępnij #1098 Napisano 17 kwietnia 2013 Cytat WitajcieChciałbym się przyłączyć do pytania Eweliny - ile płaciliście za meble kuchenne, bo dla nas za sam dół (żadnych górnych szafek nie robimy) powiedział 5700zł Cześć, my z żoną jesteśmy właśnie po wycenie. Za dół i górę (4 wiszące) zapłacimy 8k. Góra błyszcząca, lakierowana, dół matowy, normalny. Blaty normalne - płyta+okleina. Generalnie nie jest lekko. Ze sprzętem wyjdzie ok 12k.pozdrawiamsuchy Link do komentarza
gremlisia Napisano 30 kwietnia 2013 Udostępnij #1099 Napisano 30 kwietnia 2013 Witam!Jakoś tak cicho na forum. Każdy się zajął budową, a my czekamy aż działka wyschnie bo te wysokie wody gruntowe w tym roku były u nas na powierzchni. Mam pytanko do ossób, które budowały Agatkę II z hadykówki Max i szerokość ściny 28 cm. Ile poszło tych pustaków. Bardzo będę wdzięczna za udzielenie info. Pozdrawiam Link do komentarza
Sylwia Napisano 1 maja 2013 Udostępnij #1100 Napisano 1 maja 2013 (edytowany) Cytat Ja mieszkam w Agatce już 1 rok , ale gdybym miała bdować nowy dom na pewno byłby większy i parterowy , Moja Agatka jest za mała ... mieszkam od lutego 2007 w Agatce, byłam pierwsza tutaj....w życiu bym drugi raz tego domu nie budowała wiedziałam to juz jak ty chyba zaczynałaśparterowy chciałam zawsze tylko na naszej działce się nie dało....teraz nie uparłabym się na tą działkę po prostu....szukałabym innej Edytowano 1 maja 2013 przez Sylwia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się