-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Można dać listwy styropianowe przysufitowe, ale przede wszystkim jak jest wykończona ściana i jak jest łączony z nią sufit? To jest płyta g/k?
-
Byłem chyba zbyt zaspany i myślałem wtedy o zamaskowaniu tych miejsc po pistolecie, a nie szpar wzdłużnych. Oczywiście, szpachlowanie takich szpar byłoby bardzo żmudną robotą, dlatego listwy są na pewno szybszą i wygodniejszą opcją. Jednak ten fragment na zdjęciu sugeruje, że deski są ładne, ale obcięte po bokach nierówno, Więc jeśli chcieć zrobić to raz a dobrze, trzeba by je zdjąć i wyrównać, po czym zamocować ponownie. Pytanie tylko czy aż tak bardzo zależy komuś na ładnym wyglądzie tej wiaty, bo pracy też by było sporo. No i kwestia do czego te deski są mocowane, że użyto pistoletu.
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Poproszę o więcej zdjęć i dokładniejszy opis, bo nie do końca zrozumiałem jak wygląda sytuacja. Czy to co widać na pierwszym zdjęciu to połączenie płyty g-k ze ścianą,czy z sufitem? Czy przynajmniej jedna z tych stykających się płaszczyzn jest równa? W grę wchodzi zastosowanie albo ćwierćwałka, albo płaskiej listwy. Wszystko zależy od tego która płaszczyzna jest nierówna (być może obie). -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Też jestem za dodaniem listew. Szpachlowanie będzie raczej wyjątkowo niewdzięczną robotą. Jak wiele jest tych szpar? Czy dobrze rozumiem, że to wiata, a więc powietrze zewnętrzne i wilgoć mają tam w pełni swobodny dostęp?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts