Dyskotekowe szaleństwo w zasięgu 120 punktów Aktyw Forum
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Masz kopie skarg do Powiatowego Inspektora? To nie zapominaj, ze on ma przełożonych.
-
Przez państwozpapieru · Napisano
Witam wszystkich, mam nietypowy problem. Na działce sąsiadującej z moją, inwestor mając warunkami zabudowy na dom jednorodzinny i uzyskując pozwolenie na budowę domu jednorodzinnego zrobił sobie na całej działce plac postojowo manewrowy ( są zaparkowane busy, tiry, lawety... ogólne uciążliwy ciężki sprzęt codziennie wyjeżdżający w teren o różnych porach dnia i nocy). Teren w 100% jest utwardzony kruszywem. Inspektorat twierdzi, że jest to plac budowy domu jednorodzinnego, gdyż wystarczy wpis do dziennika budowy o rozpoczęciu prac i co 3 lata uzupełnić jakimś wpisem ów dziennik. Nikogo nie interesuje to, że są zdjęcia, świadkowie i utwardzony teren z zaparkowanym sprzętem, którego nie da się ukryć. Proszę mi powiedzieć czy mogę zrobić cokolwiek w tej sprawie skoro inspektorat nie widzi problemu? -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
W przypadku domów bez piwnic nie jest to niezbędne. Ostatecznie betonowa ława i tak jest wystawiona na działanie wilgoci z gruntu. Natomiast z izolacją poziomą - pomiędzy ławą i ścianą fundamentową - sytuacja jest bardziej złożona. Tu ważny jest układ pozostałych elementów (ściana nadziemia, izolacja pozioma na niej, izolacja podłogi na gruncie). -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Oczywiście, dla konkretnego budynku mogą być jakieś szczególne wymagania. Dlatego napisałem, że sposób wykonania tego zbrojenia powinien być szczegółowo opisany w projekcie. Mogą to być jakieś osobne rysunki, albo rysunki detali przy przekrojach. W razie jakichkolwiek wątpliwości to trzeba wyjaśnić z projektantem. Przecież tego elementu nie da się już później poprawić, a jest on obciążony całą resztą konstrukcji. -
Przez podczytywacz · Napisano
A jest tam jakiś kumaty kierbud? Projekt jest typowy, czy indywidualny? Może jakaś wizyta - osobista lub on-line - u projektanta? Może DLA TEGO BUDYNKU są jakieś SZCZEGÓLNE wymagania
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się