Skocz do zawartości

GDZIE KulKA?

Recommended Posts

Napisano
Dzieki Ela ale jeszcze dotarcia i powrotu w 1 kawalki bo pogoda do dupy

Niniejszym się odmeldowuję i zaraz jadę icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

No, Króliczek do mnie dotarł

Pozdrów królika ode mnie i przekaż mu, że ja też teraz na marchewce...

Cytat

ja jeszcze czekam na Rysia ... wedle prawideł ma być kole 12....

Idź jeszcze pospać..
Napisano
Cytat

Plakietki za kilka godzin odjadą razem z Baru prosto do Was .
Życzę wszystkim udanego zlotu i zdrowia pozlotowego oraz szczęśliwego powrotu do domów.

Ano jada. Wsiadlam własnie do spoznionego busa i testuje internet w komorze. Z tego powodu nie uxywam polskich czcionek ktorych nie mam na klawiaturze. Mam nadzieję że mi wybaczycie. Do zobaczenia
Napisano
impreza w trakcie... Krolik odpadl jeszcze przed... My dajemy rade... Daga dostała gacie Aci...zarcie w karczmie na stajkowej zajebiste... Jutro do doma trza jechac...
Napisano
Cytat

impreza w trakcie... Krolik odpadl jeszcze przed... My dajemy rade... Daga dostała gacie Aci...zarcie w karczmie na stajkowej zajebiste... Jutro do doma trza jechac...

Ale po południu. Bo wczesniej oddech może się zapalić...
Napisano
Siedzimy z Królikiem u Labasów, ledwo żyjemy... Królik ma mnie odstawić na busa o 15-stej, więc jeszcze chwilę biedny Labas z Baśką muszą nas znosić icon_smile.gif
Napisano
Maluję się już z domku.
Bardzo serdecznie Wszystkim dziękuję za rewelacyjne towarzystwo i w ogóle za wszystko, było super. Moje szczególne podziękowania kieruje do Barbossy za to że mnie przygarnął bo bez niego nie miałbym możliwości dostąpienia niewątpliwego zaszczytu spędzenia z Wami 2 dni.
PS. Mose & Barobossa sorry za ten objazd icon_mrgreen.gif
Napisano
Cytat

PS. Mose & Barobossa sorry za ten objazd

No coś Ty, przeca mówiłam, że uwielbiam łofrojdowom turystykie

Dzięki chłopaki za towarzystwo i humor icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Siedzimy z Królikiem u Labasów, ledwo żyjemy... Królik ma mnie odstawić na busa o 15-stej, więc jeszcze chwilę biedny Labas z Baśką muszą nas znosić icon_smile.gif

a ja o tej godzinie wygrywałem kask co by nie rozwalić łba na stoku icon_smile.gif i wygrałem icon_wink.gif

Napisano
Cytat

a ja o tej godzinie wygrywałem kask co by nie rozwalić łba na stoku icon_smile.gif i wygrałem icon_wink.gif

A moje młode zrobiły mi awanturę, że nie pojechaliśmy na Stajkową.
Napisano
Cytat

A moje młode zrobiły mi awanturę, że nie pojechaliśmy na Stajkową.

Dżempelkam, Wojtuś, Ania, Piotrek, coolibeer i Cesia wygrali kaski w qłiźe o bezpieczeństwie na stoku icon_wink.gif

labas myślałem że dojedziecie

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• To prawda, zachowanie przy zwarciach pozostaje identyczne pod względem czasu wyzwalania, ale w praktyce  zareaguje "szybszy".
    • Deweloper dokonuje tu dość dziwnej nadinterpretacji przepisów zawartych w warunkach technicznych (WT).  przede wszystkim mamy tam bowiem następujący zapis § 146. 1. Wyloty przewodów kominowych powinny być dostępne do czyszczenia i okresowej kontroli, z uwzględnieniem przepisów § 308. Ten warunek musi być koniecznie spełniony. Przede wszystkim trzeba więc zadać deweloperowi pytanie, w jaki sposób jest on spełniony w tym konkretnym budynku.    Kolejna sprawa to sam § 308. § 308. 1. W budynkach o dwóch lub więcej kondygnacjach nadziemnych należy zapewnić wyjście na dach co najmniej z jednej klatki schodowej, umożliwiające dostęp na dach i do urządzeń technicznych tam zainstalowanych.   2. W budynkach wysokich (W) i wysokościowych (WW) wyjścia, o których mowa w ust. 1, należy zapewnić z każdej klatki schodowej.   3. Jako wyjście z klatki schodowej na dach należy stosować drzwi o szerokości 0,8 m i wysokości co najmniej 1,9 m lub klapy wyłazowe o wymiarze 0,8 x 0,8 m w świetle, do których dostęp powinien odpowiadać warunkom określonym w § 101.    Proszę zwrócić uwagę na konstrukcję tego przepisu. Zaczyna się on od określenia jakich obiektów dotyczy (W budynkach o dwóch lub więcej kondygnacjach nadziemnych). W logiczny sposób wskazano tu liczbę kondygnacji, jako kryterium stosowania przepisu. Kwestia obecności lub braku klatki schodowej jest drugorzędna.  Ewentualnie można powoływać się na jeszcze jeden zapis z WT, jako dopuszczający zastosowanie drabin zewnętrznych.   § 101. 1. W wyjątkowych przypadkach, uzasadnionych względami użytkowymi, jako dojście i przejście między różnymi poziomami mogą służyć drabiny lub klamry, trwale zamocowane do konstrukcji.   To jednak już tyko dopuszczenie pewnego rozwiązania w szczególnym przypadku. Pozostaje kwestia oceny, czy jest tu uzasadnione.  Osobiście upierałbym się, że w budynku szeregowym, który ma przynajmniej 2 kondygnacje naziemne (np. parter i poddasze użytkowe) wymagane jest wykonanie wyłazów dachowych w każdym z segmentów, ewentualnie wspólnej przymocowanej na stałe drabiny zewnętrznej. Przecież, jeżeli zrobimy tylko jeden wyłaz, to i dostęp do niego będzie tylko z tego jednego segmentu. To zaś nie zapewnia spełnienia zakładanych funkcji - możliwości czyszczenia kominów i konserwacji dachu każdego segmentu.  Niestety, to wszystko jest jedynie interpretacją. Wiążącą interpretację może dać tylko wyrok sądu.
    • Jednak musiało zadziałać któreś z zabezpieczeń, które obejmowało całą instalację. Najczęściej problemem jest właśnie brak selektywności pomiędzy zabezpieczeń pomiędzy rozdzielnicą domową i zabezpieczeniami przy liczniku. Które z nich zadziała to w większości przypadków loteria.  Ale opis problemu jest dziwny. Wyłącznik różnicowoprądowy musiał jednak zadziałać, skoro potem manipulacje tylko przy nim wystarczyły, żeby przywrócić zasilanie.
    • Powłoka poliuretanowa to obecnie najlepszy stosunek ceny do jakości dla osób, które chcą mieć dach  w prawie niezmienionej postaci "na lata". Pamiętaj, że  robocizna też jest ważna, chyba że sam pokryjesz  ten dach. Dodać trzeba też, że blacha blasze nierówna. Blachodachówka zazwyczaj teraz produkowana jest z blachy stalowej ocynkowanej o grubości niecałe 0,4 mm, a jeszcze parę lat temu  najczęściej spotykanym rozmiarem było 0,55 mm 
    • Herezja. Ch-ki B, C, czy D w zakresie zwarciowym są identyczne. Polecam Ci ten tekst z linku powyżej..  Selektywności nie da się uzyskać stosując klasyczne automaty nadprądowe.  Dla osiągnięcia selektywności trzeba by stosować zabezpieczenia selektywne na zasilaniu, ale energetyka się na to nie godzi. 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...