ashantess Napisano 27 września 2010 Udostępnij #1 Napisano 27 września 2010 Jakaś by była szansa zorganizować zlot w okolicach lubelskiego? Bardzo chcielibyśmy z mężem się pojawić, a zbyt duża odległość jest dla nas problemem Link do komentarza
Baru Napisano 27 września 2010 Udostępnij #2 Napisano 27 września 2010 Hehehehe - jak zorganizujecie - czyt. znajdziecie odpowiednią metę - to łaj not??Ale to dopiero wiosennie najwcześniej, bo w zimie kuligo-narty, a to raczej trudno w lubelskim zorganizować... Gór nam cza do tego!! Link do komentarza
daggulka Napisano 27 września 2010 Udostępnij #3 Napisano 27 września 2010 Cytat Hehehehe - jak zorganizujecie - czyt. znajdziecie odpowiednią metę - to łaj not??Ale to dopiero wiosennie najwcześniej, bo w zimie kuligo-narty, a to raczej trudno w lubelskim zorganizować... Gór nam cza do tego!! Rozwiń odpada .... z tego co mi wiadomo , Letni zlot 2011 odbędzie się w okolicach Warszawy .... Link do komentarza
retrofood Napisano 27 września 2010 Udostępnij #4 Napisano 27 września 2010 Cytat Jakaś by była szansa zorganizować zlot w okolicach lubelskiego? Bardzo chcielibyśmy z mężem się pojawić, a zbyt duża odległość jest dla nas problemem Rozwiń W Łążku Garncarskim k/Janowa Lubelskiego. Doskonałe miejsce, niedrogie, a bywał tam nawet premier J. Kaczyński, co dokumentuje krzesło, na którym siedział, ze stosownym grawerunkiem.PS. Na wejściu podają żurawinówkę własnej produkcji. Link do komentarza
labas Napisano 27 września 2010 Udostępnij #5 Napisano 27 września 2010 Cytat w zimie kuligo-narty, a to raczej trudno w lubelskim zorganizować... Gór nam cza do tego!! Rozwiń Już myślimy nad tym Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 27 września 2010 Udostępnij #6 Napisano 27 września 2010 zawsze mozna zorganizowac jakis zlot regionalny.... Link do komentarza
daggulka Napisano 27 września 2010 Udostępnij #7 Napisano 27 września 2010 Cytat zawsze mozna zorganizowac jakis zlot regionalny.... Rozwiń organizujcie .... ja mam z założenia trzy imprezy forumowe daleko wyjazdowe w roku ..... na więcej szans nie ma ... chyba, że blisko .... ale chętnie obejrzę foty z imprez lokalnych .... Cytat Już myślimy nad tym Rozwiń Koniaków czy Szczawnica? głosowanie trza bedzie zrobić... Link do komentarza
Baru Napisano 27 września 2010 Udostępnij #8 Napisano 27 września 2010 Cytat odpada .... z tego co mi wiadomo , Letni zlot 2011 odbędzie się w okolicach Warszawy .... Rozwiń Kuurna!A że niby czemuuuuuu???? Zawsze z Piczmanami i z Retro będziemy mieć daleko... Cytat W Łążku Garncarskim k/Janowa Lubelskiego. Doskonałe miejsce, niedrogie, a bywał tam nawet premier J. Kaczyński, co dokumentuje krzesło, na którym siedział, ze stosownym grawerunkiem.PS. Na wejściu podają żurawinówkę własnej produkcji. Rozwiń Akurat o bywalcach wolę nie dyskutować, ale krótki opis serwowanych "dań" mi odpowiada Link do komentarza
daggulka Napisano 27 września 2010 Udostępnij #9 Napisano 27 września 2010 Cytat Kuurna!A że niby czemuuuuuu???? Zawsze z Piczmanami i z Retro będziemy mieć daleko...Akurat o bywalcach wolę nie dyskutować, ale krótki opis serwowanych "dań" mi odpowiada Rozwiń jesli zorganizuje Redakcja , to nie ma innej opcji .....nie jęcz ... ja mam za to wszędzie w cholerę blisko , co? Link do komentarza
bajbaga Napisano 27 września 2010 Udostępnij #10 Napisano 27 września 2010 Cytat Zawsze z Piczmanami i z Retro będziemy mieć daleko... Rozwiń Pewnie - ja na Zloty, na pieszo docieram Link do komentarza
Baru Napisano 27 września 2010 Udostępnij #11 Napisano 27 września 2010 Cytat Pewnie - ja na Zloty, na pieszo docieram Rozwiń No właśnie Link do komentarza
daggulka Napisano 27 września 2010 Udostępnij #12 Napisano 27 września 2010 Cytat Pewnie - ja na Zloty, na pieszo docieram Rozwiń a z powrotem z elutkiem na barana , zapomniałeś dodać.... Link do komentarza
elutek Napisano 27 września 2010 Udostępnij #13 Napisano 27 września 2010 Cytat a z powrotem z elutkiem na barana , zapomniałeś dodać.... Rozwiń elutek sam baran, dosłownie i w przenośni a wracając do tematu - są pociągi, osobiście bardzo lubię Link do komentarza
bajbaga Napisano 27 września 2010 Udostępnij #14 Napisano 27 września 2010 Cytat a wracając do tematu - są pociągi, osobiście bardzo lubię Rozwiń Podzielam ten pogląd, z zastrzeżeniem - że nie dotyczy to pociagu do PKP. Link do komentarza
retrofood Napisano 27 września 2010 Udostępnij #15 Napisano 27 września 2010 Cytat Akurat o bywalcach wolę nie dyskutować, ale krótki opis serwowanych "dań" mi odpowiada Rozwiń Rewelka, powiem tylko. Na srodku baro - kuchni jest ogromny grill (murowany, z kominem), gdzie pieką się prosiaki... Obsługa doświadczona, bo tam cięgiem terminy obłożone... Miejsca co najmniej 2 razy tyle co w Nadarzynie, 2 parkiety do tańców, staw z wyspą na środku, na wyspie urocza altanka... huśtawki, srawki, miejsce na ognisko...A to wszystko daleko od szosy... i nikomu nikt i nic nie przeszkadza. Las po sąsiedzku.... Aha, spanie w pokojach na górze. Sprzęt grający na miejscu, a można również zamówić sobie kapelę. Link do komentarza
daggulka Napisano 27 września 2010 Udostępnij #16 Napisano 27 września 2010 Cytat Rewelka, powiem tylko. Na srodku baro - kuchni jest ogromny grill (murowany, z kominem), gdzie pieką się prosiaki... Obsługa doświadczona, bo tam cięgiem terminy obłożone... Miejsca co najmniej 2 razy tyle co w Nadarzynie, 2 parkiety do tańców, staw z wyspą na środku, na wyspie urocza altanka... huśtawki, srawki, miejsce na ognisko...A to wszystko daleko od szosy... i nikomu nikt i nic nie przeszkadza. Las po sąsiedzku.... Aha, spanie w pokojach na górze. Sprzęt grający na miejscu, a można również zamówić sobie kapelę. Rozwiń wszystko fajnie .... tylko :1. Zlot letni organizuje Redakcja i to Oni decydują gdzie będzie .... czyli Warszawa , co złe nie jest bo jest to pośrodku naszego wspaniałego kraju ....2. Pozostaje kulig czyli Zimka ..... zapewne w górach żeby było fajnie ....3. Pozostaje Jeśka .... za rok , tutaj mamy dowolność .... oczywiście trzeba zdać sobie sprawę, że osoba która proponuje lokalizację musi być w pełni dyspozycyjna zajmuje się pełną organizacją , czyli : - umówienie terminu- negocjacja warunków i cen- przekazywanie na bieżąco informacji ludziom- logistyka- finanse- noclegico nie jest takie bezwarunkowo proste i nieabsorbujące jak to się niektórym wydaje ....ja mogę wtedy z racji odległości jedynie agitacją się zająć.... Link do komentarza
retrofood Napisano 27 września 2010 Udostępnij #17 Napisano 27 września 2010 Cytat wszystko fajnie .... tylko :1. Zlot letni organizuje Redakcja i to Oni decydują gdzie będzie .... czyli Warszawa , co złe nie jest bo jest to pośrodku naszego wspaniałego kraju ....2. Pozostaje kulig czyli Zimka ..... zapewne w górach żeby było fajnie ....3. Pozostaje Jeśka .... za rok , tutaj mamy dowolność .... oczywiście trzeba zdać sobie sprawę, że osoba która proponuje lokalizację musi być w pełni dyspozycyjna zajmuje się pełną organizacją , czyli : - umówienie terminu- negocjacja warunków i cen- przekazywanie na bieżąco informacji ludziom- logistyka- finanseco nie jest takie bezwarunkowo proste i nieabsorbujące jak to się niektórym wydaje ....ja mogę wtedy z racji odległości jedynie agitacją się zająć.... Rozwiń Daga, żebyś ty wiedziała jak mi się chce... tfu! wiedziała ilem ja w życiu imprez organizował... na trochę więcej ludziów...a tam bywałem, własciciela znam, to jest ode mnie tyle, co z Wawy do Nadarzyna. Link do komentarza
elutek Napisano 27 września 2010 Udostępnij #18 Napisano 27 września 2010 retro - a czy tam zimą można pojeździć na nartach? Link do komentarza
daggulka Napisano 27 września 2010 Udostępnij #19 Napisano 27 września 2010 Cytat Daga, żebyś ty wiedziała jak mi się chce... tfu! wiedziała ilem ja w życiu imprez organizował... na trochę więcej ludziów...a tam bywałem, własciciela znam, to jest ode mnie tyle, co z Wawy do Nadarzyna. Rozwiń oki, oki .... ja tylko zaznaczam , ze nie ma sprawy i bardzo chętnie , ale trzeba zdać sobie sprawę z obowiązków z tym związanych .... tylko tyle .... a co do miejsca imprezy letniej - i tak nie mamy nic do gadania , pozostają dwie .... Link do komentarza
Trzylwy Napisano 27 września 2010 Udostępnij #20 Napisano 27 września 2010 Cytat Pozostaje kulig czyli Zimka ..... zapewne w górach żeby było fajnie .... Rozwiń Frau trzylwowa sugerowała nazwę KUL-KA. Link do komentarza
ashantess Napisano 27 września 2010 Autor Udostępnij #21 Napisano 27 września 2010 U nas jest możliwość zjazdów narciarskich Niedaleko Nałęczowa jest stok^^ Nie pamiętam teraz nazwy.Ale jest też w Bałtowie park jurajski. Kupę atrakcji.A co do "mety" itp, to mogę liczyć na pomoc Redakcji w opłatach, czy całkiem na swój koszt? Link do komentarza
daggulka Napisano 27 września 2010 Udostępnij #22 Napisano 27 września 2010 Cytat A co do "mety" itp, to mogę liczyć na pomoc Redakcji w opłatach, czy całkiem na swój koszt? Rozwiń zloty nieformalne organizujemy zawsze wyłącznie na swój koszt ...... tak jak Jeśkę .....trzeba wziąć pod uwagę, że koszty mają być jak najniższe .... dla porównania - za Jeśke płatność (catering sobotni plus nocleg) wynosił 116zł .... z dwoma noclegami 136zł .... od 1osoby ....z tego co mi wiadomo - mamy już dwie kandydatury na kulig ..... trzeba będzie w odpowiednim czasie zrobić opisówkę z cenami , czyli ten kto proponuje zbiera informacje łącznie z fotami i wkleja - a forumowicze głosowaniem zdecydują gdzie robimy ..... tak chyba będzie najbardziej sprawiedliwie ... Link do komentarza
Baru Napisano 27 września 2010 Udostępnij #23 Napisano 27 września 2010 Cytat U nas jest możliwość zjazdów narciarskich Niedaleko Nałęczowa jest stok^^ Nie pamiętam teraz nazwy.Ale jest też w Bałtowie park jurajski. Kupę atrakcji.A co do "mety" itp, to mogę liczyć na pomoc Redakcji w opłatach, czy całkiem na swój koszt? Rozwiń Jaki to stok? Bałtów - to chyba dla dzieci raczej, a nie dla nas...A metę Ty organizujesz i negocjujesz ceny, a płacimy każdy za siebie.Chyba nie myślałaś, że organizator nam funduje?!Nawet Letka była w części przez nas opłacana - za noclegi płaciliśmy sami, za to Redakcja zorganizowała nam caaałą sobotę - wyyypas był Link do komentarza
Gość stach Napisano 27 września 2010 Udostępnij #24 Napisano 27 września 2010 Cytat U nas jest możliwość zjazdów narciarskich Niedaleko Nałęczowa jest stok^^ Nie pamiętam teraz nazwy.[...] Rozwiń http://www.rablow.pl/ Cytat [...] Bałtów - to chyba dla dzieci raczej, a nie dla nas...[...] Rozwiń A bo ja wiem, czy na takim naszym zlocie to wszyscy są - bywają - czują się dorośli A może to AKURAT dla NAS... Link do komentarza
daggulka Napisano 27 września 2010 Udostępnij #25 Napisano 27 września 2010 Cytat http://www.rablow.pl/ A bo ja wiem, czy na takim naszym zlocie to wszyscy są - bywają - czują się dorośli A może to AKURAT dla NAS... Rozwiń uuuuu ..... aż tak źle było? wszystko pamiętam ...... faktycznie wszyscy fajnie się bawili ..... ale Baru chodziło o to , że niektórzy jeżdżą na nartach bardzo dobrze , jak właśnie Baru czy labas ..... i czekają na ten zimowy zlot żeby się na nartach wyszaleć w faktycznie dobrych warunkach , a nie jak ja - na dupolocie na belejakiej górce .... ale miejsce to kwestia decyzji ogółu ...... tak myślę ..... Link do komentarza
labas Napisano 27 września 2010 Udostępnij #26 Napisano 27 września 2010 Cytat Jaki to stok? Bałtów - to chyba dla dzieci raczej, a nie dla nas... Rozwiń Dobrze prawicie Może dołączysz do nas z córami, wybieramy się 4 lub 11 grudnia - Francja albo Dolomity.Króliczek też jedzie z córką. Cytat Chyba nie myślałaś, że organizator nam funduje?! Rozwiń No, jak chce to czemu nie Cytat , a nie jak ja - na dupolocie na belejakiej górce .... Rozwiń I na dupolocie można cuda wyprawiać Link do komentarza
retrofood Napisano 27 września 2010 Udostępnij #27 Napisano 27 września 2010 Cytat ale Baru chodziło o to , że niektórzy jeżdżą na nartach bardzo dobrze , jak właśnie Baru czy labas ..... i czekają na ten zimowy zlot żeby się na nartach wyszaleć w faktycznie dobrych warunkach Rozwiń No, bez jaj, labas to na codzień narty jeszcze w chałupie przypina, bo już od progu chałupy ma z górki. To co mu tam parę dni na równym. A Barka też przetrzyma te dwa dzionki bez sztachet przy butach.. Link do komentarza
daggulka Napisano 27 września 2010 Udostępnij #28 Napisano 27 września 2010 Cytat No, bez jaj, labas to na codzień narty jeszcze w chałupie przypina, bo już od progu chałupy ma z górki. To co mu tam parę dni na równym. A Barka też przetrzyma te dwa dzionki bez sztachet przy butach.. Rozwiń wiesz , retro ..... mnie to wsjo radno .... ja i tak ni hulom na sztachetach .... moje zdanie liczy się tu najmniej bo to ludziska ogółem zdecydują jak czas nadejdzie odpowiedni .... Link do komentarza
Baru Napisano 27 września 2010 Udostępnij #29 Napisano 27 września 2010 Jużem po finesie, w piżamce, w łóżeczku...I se czytam...Daga!Co Ty gadasz? Porównanie mojego jeżdżenia do Labasowego - to zdecydowanie potwarz dla Maćka!! Ja jakoś tam jeżdżę, zjadę z większości górek... A Maciek śmiga zaj...Labas!No ja bardzo chętnie ino na jakie koszty się nastawiać? I jakim autem chcesz jechać, skoro się jeszcze Królik zmieści z małoletnią...??? Cytat A Barka też przetrzyma te dwa dzionki bez sztachet przy butach.. Rozwiń Nooo niby tak, ale zimą kulig ma być w górach, a nie między dinozaurami!! A przy okazji Barka se może pojeździć, jak Wy będziecie się jeszcze zjeżdżać na miejsce, albo leczyć kaca... Link do komentarza
labas Napisano 28 września 2010 Udostępnij #30 Napisano 28 września 2010 Cytat Labas!No ja bardzo chętnie ino na jakie koszty się nastawiać? I jakim autem chcesz jechać, skoro się jeszcze Królik zmieści z małoletnią...??? Rozwiń Poszło na priv. Link do komentarza
ashantess Napisano 28 września 2010 Autor Udostępnij #31 Napisano 28 września 2010 To się muszę dowiedzieć co i jak tam u nas.W Bałtowie nie, narty w Rąblowie Jak coś, dam znać Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 28 września 2010 Udostępnij #32 Napisano 28 września 2010 jeśli chodzi o mnie, to narty też nie są obowiązkowe...dupolot wystarczy Link do komentarza
retrofood Napisano 28 września 2010 Udostępnij #33 Napisano 28 września 2010 Cytat Nooo niby tak, ale zimą kulig ma być w górach, a nie między dinozaurami!! A przy okazji Barka se może pojeździć, jak Wy będziecie się jeszcze zjeżdżać na miejsce, albo leczyć kaca... Rozwiń Przecie lepszy kulig na sankach między mamutami niż po górkach ale na kołach... Link do komentarza
Baru Napisano 28 września 2010 Udostępnij #34 Napisano 28 września 2010 Cytat Przecie lepszy kulig na sankach między mamutami niż po górkach ale na kołach... Rozwiń No daj spokój, Retro!Jeszcze się nerwicy nabawimy, jak nas zacznie zarzucać na te dinozaury Link do komentarza
adam_mk Napisano 28 września 2010 Udostępnij #35 Napisano 28 września 2010 Wszystko fajnie, ale....SĄ CZTERY PORY ROKU.Przypominam:WiosnaLatoJesieńZimaJedna jakby wolna jest... na razie...A może?....Adam M. Link do komentarza
bajbaga Napisano 28 września 2010 Udostępnij #36 Napisano 28 września 2010 Cytat Wszystko fajnie, ale....SĄ CZTERY PORY ROKU.Przypominam:WiosnaLatoJesieńZima Rozwiń A przedwiośnie i przedzimie? Link do komentarza
adam_mk Napisano 28 września 2010 Udostępnij #37 Napisano 28 września 2010 Przeddzidzie przeddzidzia śróddzidzia dzidy bojowej? Rok ma tylko 365 dni.No, najczęściej tyle....Kiedyś trzeba popracować (choćby na piwo i paliwo).Adam M. Link do komentarza
daggulka Napisano 28 września 2010 Udostępnij #38 Napisano 28 września 2010 Cytat Wszystko fajnie, ale....SĄ CZTERY PORY ROKU.Przypominam:WiosnaLatoJesieńZimaJedna jakby wolna jest... na razie...A może?....Adam M. Rozwiń oj , Adaś .... ja to najchętniej zamieszkałabym tam gdzie miałabym do wszystkich blisko ..... i mogłabym w każdej chwili się ze wszystkimi spotkać ..... ale tak to tylko w erze ..... Link do komentarza
Baru Napisano 29 września 2010 Udostępnij #39 Napisano 29 września 2010 Cytat narty w Rąblowie Rozwiń Ojjjj chyba nie... Proszę Cię! Co to za stok 300m??Soory za szczerość, ale po prostu nie ma po co nart wlec ze sobą... Link do komentarza
ashantess Napisano 29 września 2010 Autor Udostępnij #40 Napisano 29 września 2010 Cytat Ojjjj chyba nie... Proszę Cię! Co to za stok 300m??Soory za szczerość, ale po prostu nie ma po co nart wlec ze sobą... Rozwiń Dlatego tam jest wypożyczalnia^^ Link do komentarza
daggulka Napisano 29 września 2010 Udostępnij #41 Napisano 29 września 2010 przyjdzie czas ... chętni organizacyjnie zrobią opisówkę i cenówkę z fotami , potem się zrobi casting znaczy głosowanie tudzież ankietę , i się zdecyduje .... ogółem .... znaczy demokratycznie i jawnie żeby nie było posądzeń o korupcję.... Link do komentarza
retrofood Napisano 29 września 2010 Udostępnij #42 Napisano 29 września 2010 Cytat Frau trzylwowa sugerowała nazwę KUL-KA. Rozwiń Na studentki KUL-u w Lublinie niektórzy mówią: KUL-wy.(A na studentki UMCS-u: uniwersytutki) Link do komentarza
daggulka Napisano 29 września 2010 Udostępnij #43 Napisano 29 września 2010 Cytat Na studentki KUL-u w Lublinie niektórzy mówią: KUL-wy.(A na studentki UMCS-u: uniwersytutki) Rozwiń jaaaaaaa pierrrrrdziu ..... Link do komentarza
Baru Napisano 30 września 2010 Udostępnij #44 Napisano 30 września 2010 No paczcie!To ja byłam uniwersytutką?! I nic o tym nie wiedziałam do tej pory?!???? Zgroooza!! Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 30 września 2010 Udostępnij #45 Napisano 30 września 2010 czego to sie człowiek o sobie nie dowie Link do komentarza
Baru Napisano 30 września 2010 Udostępnij #46 Napisano 30 września 2010 Cytat czego to sie człowiek o sobie nie dowie Rozwiń Noooo... ale niektóre mówiom, że lepiej późno niż wcale... Link do komentarza
retrofood Napisano 30 września 2010 Udostępnij #47 Napisano 30 września 2010 Łolaboga, to nie wiedziały??? Dajta spokój, taż to jeszcze za moich czasów obowiązywało... (A to przecie przed potopem było...) Link do komentarza
Baru Napisano 30 września 2010 Udostępnij #48 Napisano 30 września 2010 Cytat Łolaboga, to nie wiedziały??? Dajta spokój, taż to jeszcze za moich czasów obowiązywało... (A to przecie przed potopem było...) Rozwiń No nie wiedziały, nie wiedziały... Choć studiowały niedługo po potopie Link do komentarza
Barbossa Napisano 30 września 2010 Udostępnij #49 Napisano 30 września 2010 Cytat Na studentki KUL-u w Lublinie niektórzy mówią: KUL-wy.(A na studentki UMCS-u: uniwersytutki) Rozwiń swoją drogąpowinno chyba być UMSC, he ? Link do komentarza
retrofood Napisano 30 września 2010 Udostępnij #50 Napisano 30 września 2010 Cytat swoją drogąpowinno chyba być UMSC, he ? Rozwiń Czy tak, czy siak, to nie zmieni nazwy końcowej... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się