Skocz do zawartości

fototapeta

Recommended Posts

Napisano
Czy wiecie, gdzie można dostać fototapetę z motywem afrykańskim? Bardzo fajnie taka tapeta wyglądałaby w połączeniu z rattanem, jakimiś dekoracjami z bambusa. Bardzo fajnie w takim stylowym wnętrzu wyglądałaby np naklejka z motywem baobabu - gdzieś takie widziałam, ale uciekło mi. Jakbyście wiedzieli, gdzie można dostać coś takiego, to wrzucajcie namiary.
  • 4 tygodnie temu...
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Czy wiecie, gdzie można dostać fototapetę z motywem afrykańskim? Bardzo fajnie taka tapeta wyglądałaby w połączeniu z rattanem, jakimiś dekoracjami z bambusa. Bardzo fajnie w takim stylowym wnętrzu wyglądałaby np naklejka z motywem baobabu - gdzieś takie widziałam, ale uciekło mi. Jakbyście wiedzieli, gdzie można dostać coś takiego, to wrzucajcie namiary.

W sklepie internetowym http://decolia.pl masz spory wybór fototapet z motywami afrykańskimi. Dodatkowo możesz tam samemu określić precyzyjnie wymiar fototapety. Są to fototapety drukowane na zamówienie.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Fototapeta to całkiem niezłe rozwiązanie, szczególnie że teraz jest duży wybór i często samemu można sobie stworzyć to co chcemy mieć na ścianie. ja chciałabym urządzić jeden pokój w moim domu na styl żeglarski i zastanawiam się na opcją umieszczenia wody na ścianie icon_wink.gif (zdjęcie z decorations.pl)

DSC01446.jpg

Napisano
Cytat

Woda jest nawet fajna, ale ogolnie fototapety bywaja dosc meczace...

to fakt ..... nieumiejętnie dobrana może się "opatrzeć" .... icon_wink.gif
ale można wysilić wyobraźnię i stworzyć naprawdę coś fajnego .... icon_biggrin.gif

Brak obrazka

Brak obrazka

fototapety_wizualizacja_3.jpg

fototapety_wizualizacja_11.jpg

Brak obrazka

• 3 tygodnie temu...
  • 4 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Jeżeli chodzi o żywotność to najsłabiej fototapeta trzyma się w łązience oraz kuchnie,często odchodzi pod wpływem wilgoci. Natomiast w pokoju dziennym lub dziecinnym warto w nia zainwestować,bo pezentuje się naprawdę świetnie i ma długą żywotność.
Napisano
Warto też się zastanowić nad stworzeniem własnego wzoru fototapety.
Brak obrazka

Jedną z możliwości mogą być fototapety winylowe, zdecydowanie jest to rozwiązanie na lata. I zadowolenie z własnego pomysłu na sam wzór.

Napisano
Musze przyznac,że niektóre z tych fototapet prezentują sie naprawde bardzo fajnie i chciałbym miec taki afrykański motyw w swoim pokoju:) Słyszałem że fototapeta najsłabiej trzyma w łazience i tam odradza się jej położenie.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Warto też się zastanowić nad stworzeniem własnego wzoru fototapety.

To jest bardzo, bardzo dobry pomysł, ale tylko dla osób, które lubią zabawy grafiką, bo reszta szybko straci cierpliwość. icon_wink.gif W wolnych chwilach często robię tapety i animacje w photoshopie, ale gdybym miała wymyślać własne wzory za każdym razem, gdybym chciała umieścić fototapety w projektach wnętrz w moim decorze, to chyba przestałabym to lubić, bo znając siebie poprawiałabym je w nieskończoność. icon_lol.gif

Cytat

Musze przyznac,że niektóre z tych fototapet prezentują sie naprawde bardzo fajnie i chciałbym miec taki afrykański motyw w swoim pokoju:) Słyszałem że fototapeta najsłabiej trzyma w łazience i tam odradza się jej położenie.

Dlatego trzeba ją umieścić za jakąś warstwą ochronną.
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

A ja uważam ze sporo osób wybiera fototapetę,jest ona bardzo popularna. Moja uwage zwróciła tapeta winylowa,czy wiecie jak jest z jej trwałością?

Właśnie kupiłam , będziemy kleić za 2 tygodnie .Myślę , ze powinna być trwała . Zakup na allegro.
Napisano
ja też się skusiałam na fototapetę, ale .... udało mi się ją przykleic za drugim podejściem icon_wink.gif

kupiłąm fototapetę LOOPS

http://tapetuj.pl/fototapeta-loops-8-702.html

klej producenta dołączony do niej - beznadzieja
nie trzymał się, wiec ... trzeba było kupić nowy klej w Leroy i próbować ponownie
naszczęscie arkusz po wyschnięciu i perwszej próbie ponownie sie udało przykleic z rewelacyjnym skutkiem

a ostateczny efekt fototapety jest fantastyczny icon_wink.gif cierpliwosi przy klejeniu
Napisano
Przygotowanie powierzchni ściany to raz,a dwa to pamiętać aby powietrze nie dostało się pod fototapetę,wtedy zaczną wychodzić takie małe pęcherzyki i nie wygląda to zbyt estetycznie.
Napisano
Cytat

Przygotowanie powierzchni ściany to raz,a dwa to pamiętać aby powietrze nie dostało się pod fototapetę,wtedy zaczną wychodzić takie małe pęcherzyki i nie wygląda to zbyt estetycznie.

Daj spokój, to porady dla piaskownicy a nie dla tapeciarzy...
Napisano
Klejenie fototapet jest średnio trudne o ile przestrzega się zaleceń. Wiem, że nie zawsze są one prawidłowe w instrukcjach klejenia.
1. Wyznaczamy diagram na ścianie przygotowanej i zagruntowanej
2. Kleimy bryty nie po kolei lecz od środka diagramu na boki, potem kleimy dolny rząd
3. Kleimy każdy bryt osobno!!! Nakładamy na niegoszybko klej, składamy na pół klejem do środka pamiętając by nie załamywać krawędzi złożenia brytu.
4. Z zegarkiem w ręku odliczamy czas 3 minut/góra 4/.
5. Rozwijamy bryt i po nałożeniu na ścianę wygładzamy go wałkiem do tapet. Nigdy ręcznikiem!!!
6. To samo robimy z kolejnymi brytami. Jeśli przeciągniemy czas to bryt za bardzo się rozszerzy-może wzór się nie zgrać a także bryt sie skleić, jeśli za krótko to powstaną bąble które mogą na ścianie nie zniknąć.
&. Miłego tapetowania
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Fototapety to świetna sprawa, bardzo ładnie to wygląda. To jest super wykończenie domu. Tylko z tym klejeniem, ja bym sam nie ryzykował, aga to dużo lepiej zrobi.
Napisano
Z klejeniem nie ma większego problemu,pod warunkiem że dostosujesz się do powyższych rad. Ale jeżeli nie czujesz się na siłach i w dodatku nie masz doświadczenia,to lepiej nie zabierać się za to samemu.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Piękne te fototapety - szkoda, ze dośc mało ludzi je preferuje icon_smile.gif

Właśnie teraz staję się to modne, fototapetowanie:P Nawet zwykłe tapety wracają do łask. Oczywiśćie wszystko to za sprawą pięknych wzorów jakie oferują producenci.
Napisano
Jaka jest przybliżona cena takiej fototapety w ogóle? Nie chcę dać się porobić przez jakiś sklep... I gdzie znajdę oryginalne, które mi się nie opatrzą?
  • 4 tygodnie temu...
  • 6 miesiące temu...
Napisano
Teraz już dosłownie wszędzie icon_smile.gif Nawet na allegro masz multum sprzedających, wzorów właściwie każda firma dopasowuje Ci obrazek do wielkości ściany.
Uważaj tylko gdzie kładziesz, czyli na przygotowanie ściany i to czy przypadkiem ściana zimą nie przemarza( my mieliśmy ten problem) i na klej. Najlepiej pytaj o rodzaj i firmę sprzedawcę.
Napisano
Też prawda, ale u koleżanki np. tapeta wyglądał tragicznie, odklejał się, takie te bąble z powietrza się tworzyły - trzeba było zrywać i zaczynać zabawę od nowa. I pamiętam, że reklamacji jej nie uznali, właśnie z powodu tego, że palnęła, że użyła "kleju x", gdzie producent zalecał "klej Y" więc nie było żadnej dyskusji - stąd uwaga o tym, żeby profilaktycznie zapytać.
A ile to da i jakie będą skutki .. no cóż to już jak zwykle NASZA WINA ;)
Napisano (edytowany)
Tapetę trza umieć kleić!!!

PS. Mogę przykleić jak ktoś ma zlecenie. Trochę ich w życiu przykleiłem, to nie bedzie problemu. jak dotąd mało kto narzeka, przynajmniej jeszcze nikogo nie usłyszałem. mogę podać link do wspomnień z tapetowania. Edytowano przez retrofood (zobacz historię edycji)
  • 4 lata temu...
Napisano
Proponuję jeden z 4 rodzajów fototapet, które produkujemy, tj. lateksową (z cienką warstwą lateksu), fizelinową (połączenie celulozy z włókniną), winylową-samoprzylepną (do naklejenia nie tylko na gładką ścianę, ale i na meble czy starą tapetę) czy papierową (posiada zaaplikowaną warstwę kleju aktywowanego wodą).

DSC01446.jpg

• 4 tygodnie temu...
Napisano
odkopałem ten temat bo mam pytanie. żona uparła się na salon w stylu skandynnawskim: białe ściany, jasne meble, surpwy styl. Uparła się na kamień dekoracyjny, ale moim zdaniem lepiej będzie pasować fototapeta. czy taka tapeta wpasuje się do naszego salonu?

DSC01446.jpg

• 1 miesiąc temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...