-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
Głównie to zależy od tego, co za usługi będą świadczyć użytkownicy, posiadający te lokale użytkowe... Jakie im potrzebne będą wentylatory, o jakiej wydajności - a z tym związane prędkości powietrza i szumy przepływu... -
Przez pawel.paluch1 · Napisano
Tak - dokładnie, na parterze są lokale usługowe i to niestety ich piony znajdują się w naszym szachcie -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez HurtowniaStyropianu.pl: To prawda, EPS chłonie wilgoć podobnie jak gąbka. Przez co izolacja traci swoje własciwości fizyczne, traci lambdę. XPS nie nasiąka wodą, zachowuje przez to swoje właściwości. -
Wybór materiału termoizolacyjnego do ocieplenia fundamentów powinien być każdorazowo poprzedzony analizą warunków gruntowo-wodnych oraz przewidywanych obciążeń mechanicznych. Najczęściej rozważane materiały to polistyren XPS oraz styropian EPS, które mimo podobnego składu chemicznego, różnią się istotnie parametrami. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/fundamenty-i-piwnice/porady/116797-jaki-material-termoizolacyjny-wybrac-na-fundamenty-styropian-eps-czy-polistyren-xps
-
Przez cebulatosia · Napisano
Dziękuje za podzielenie się opinia, nadwrażliwości nie mam i znam dźwięki mieszkania w bloku (przerobiłem już 3 miasta i łącznie 7 mieszkań wynajmowanych). Budynek oddany rok temu do użytku i obowiązuje jeszcze gwarancja dewelopera. Oczywiście staram się od dewelopera uzyskać informacje w jaki sposób wykonali strop oraz chciałbym zobaczyć jakiekolwiek dokumenty potwierdzające użyte materiały. Na ten moment wiem, że oni wszystko zrobili dobrze..... Ale nie poddaje się i będę walczyć na różne sposoby, żeby rozwiązać ten problem. Z mojej strony mogę zrobić tylko sufit, stąd też pytanie jaki system najlepszy w obecnych czasach?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się