mithrandir Napisano 21 kwietnia 2011 Udostępnij #51 Napisano 21 kwietnia 2011 W Wielkopolsce mapa do celów projektowych do 1ha 400 zł, każdy następny do 10ha 200 zł, powyżej 10ha 85 zł. (Przy czym spotkałem oferty o 100% droższe) Inwentaryzacja budynku 3 zł. /m2.Pomiar powykonawczy (budynek do 10 narożników oraz 3 przyłącza) 400 zł. Inwentaryzacja sieci do 100mb 250 zł. (Każde następne 100mb 100 zł.) Wytyczenie budynku 4 osie na ławach cieślarskich oraz reper 350 zł z materiałem. Każda następna oś (2 ławy cieślarskie) 25 zł. Rozgraniczenia i podziały działek. 1500zł. Link do komentarza
sudgam Napisano 28 kwietnia 2011 Udostępnij #52 Napisano 28 kwietnia 2011 Koszty: - mapki do celów projektowych - 600 zł (6 sztuk), - wytyczenie budynku, ław oraz wznowienie pkt. granicznych - 450 zł. Inwentaryzacja powykonawcza - przed nami, ale koszt kształtować się ma w okolicach 450 zł - 500 zł. Ceny z okolic Sochaczewa, mazowieckie Link do komentarza
autorushd Napisano 28 kwietnia 2011 Udostępnij #53 Napisano 28 kwietnia 2011 Cytat Koszty: - mapki do celów projektowych - 600 zł (6 sztuk), - wytyczenie budynku, ław oraz wznowienie pkt. granicznych - 450 zł. Inwentaryzacja powykonawcza - przed nami, ale koszt kształtować się ma w okolicach 450 zł - 500 zł. Ceny z okolic Sochaczewa, mazowieckie Mam dokładnie tak samo, okolice Nadarzyna ale geodeta ze Skierniewic. Tyle ze do tej pory zrobiłem tylko mapki do celów projektowych. Link do komentarza
marcinmajster Napisano 15 maja 2011 Udostępnij #54 Napisano 15 maja 2011 Cytat Jakiś czas temu brali od 500 do 800zł, zależy do czego dokładnie W Grudziądzu ceny są podobne! Link do komentarza
geodetaA Napisano 12 października 2011 Udostępnij #55 Napisano 12 października 2011 Witam nie znalazłem więc przedstawiam orientacyjne ceny związane z usługami geodezyjnymi przy budowie domu, woj. śląskie:1. Najważniejsza czynność wyjaśnić należy granice: wznowić, sprawdzić itp - tutaj każde zlecenie jest wyceniane indywidualnie nie da się "w ciemno" tego typu robót oszacować.2. Mapa do celów projektowych: do 0.5ha - 800 zł do 1.0ha - 1200 zł 3. Wytyczenia: wytyczenie obiektu 4 narożniki budynków - 700 zł (+ reper roboczy gratis) następny punkt - 150 zł przeniesienie punktów na ławice - 30 zł 4 Inwentaryzacje: pomiar powykonawczy budynku wraz z przyłączami (3) - 1200 zł Należy pamiętać iż ważną sprawą jest wytyczenie budynku, jeśli zaoszczędzimy na tej robocie parę groszy może się okazać że budynek stoi za blisko granicy lub ma kształt trapezu. Warto sprawdzić nawet samemu lub przypomnieć wykonawcom alby przed wykonaniem pierwszych robót sprawdzić przekątne budynku czy wszystko się zgadza. Mam nadzieje że trochę pomogłem.pozdrawiam Rafałwww.GEODEZJA.host77.pl Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 12 października 2011 Udostępnij #56 Napisano 12 października 2011 rafał, te ceny to trochę wysokie podałeś...ja tez jestem ze śląskiego i miałem ceny zdecydowanie niższe, na wszystkie te punkty które wymieniasz...budowa 2009-2010 - nie sądze żeby od tego czasu aż tak podrożało.... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 12 października 2011 Udostępnij #57 Napisano 12 października 2011 Ceny jak ceny każdy rejon ma inne. Co do wytyczenia budynku to uważam,że to czyste kpiny i ździeranie pieniędzy z inwestora, kiedyś nawet to ja pamiętam budynek wytyczał murarz i za to się nie płaciło ,bynajmniej nie tyle co wołają geodeci a po drugie jeżeli teraz budynek wytycza geodeta to po co jeszcze inwentaryzacja ,chyba tylko po to aby znowu pociągnąć po kieszeni inwestora. Link do komentarza
Gość arturo72 Napisano 12 października 2011 Udostępnij #58 Napisano 12 października 2011 Cytat Witam nie znalazłem więc przedstawiam orientacyjne ceny związane z usługami geodezyjnymi przy budowie domu, woj. śląskie:1. Najważniejsza czynność wyjaśnić należy granice: wznowić, sprawdzić itp - tutaj każde zlecenie jest wyceniane indywidualnie nie da się "w ciemno" tego typu robót oszacować.2. Mapa do celów projektowych: do 0.5ha - 800 zł do 1.0ha - 1200 zł 3. Wytyczenia: wytyczenie obiektu 4 narożniki budynków - 700 zł (+ reper roboczy gratis) następny punkt - 150 zł przeniesienie punktów na ławice - 30 zł 4 Inwentaryzacje: pomiar powykonawczy budynku wraz z przyłączami (3) - 1200 zł Należy pamiętać iż ważną sprawą jest wytyczenie budynku, jeśli zaoszczędzimy na tej robocie parę groszy może się okazać że budynek stoi za blisko granicy lub ma kształt trapezu. Warto sprawdzić nawet samemu lub przypomnieć wykonawcom alby przed wykonaniem pierwszych robót sprawdzić przekątne budynku czy wszystko się zgadza. Mam nadzieje że trochę pomogłem.pozdrawiam Rafałwww.GEODEZJA.host77.pl Z takimi cenami za dużo klientów nie znajdziesz ;)Ja płaciłem w Gliwicach:1.Mapa do celów projektowych-8 egz. za 600zł2.Wytyczenie łącznie z ławicami na każdą oś ściany nośnej w budynku-600złTakże powodzenia Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 12 października 2011 Udostępnij #59 Napisano 12 października 2011 ja tylko do tego co napisał Arturo, że inwentaryzacja powykonawcza kosztowała mnie 500zł (razem kanalizacją - pozostałe przyłącza musiały być robione na bieżąco)) Link do komentarza
kalumet Napisano 12 października 2011 Udostępnij #60 Napisano 12 października 2011 Cytat ja tylko do tego co napisał Arturo, że inwentaryzacja powykonawcza kosztowała mnie 500zł (razem kanalizacją - pozostałe przyłącza musiały być robione na bieżąco)) do każdego przyłącza muszę wzywać geodetę?ja już prąd zasypałemteraz mam zamiar robić wodę i gaza geodetę myślałem wezwać na sam koniec Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 12 października 2011 Udostępnij #61 Napisano 12 października 2011 Cytat do każdego przyłącza muszę wzywać geodetę?ja już prąd zasypałemteraz mam zamiar robić wodę i gaza geodetę myślałem wezwać na sam koniec To zależy jak kto sobie "życzy" czy raczej "zażyczy". U mnie na inwentaryzację powykonawczą przyłącza wody kierownik od wodociągów wyraził zgodę aby ją zrobić razem ze wszystkim po zakończeniu budowy.To zależy od danego dostawcy czy inwentaryzację można zrobić po przyłączu czy po zakończeniu budowy. Po zakończeniu budowy jest taniej. Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 13 października 2011 Udostępnij #62 Napisano 13 października 2011 prąd energetyka sobie sama robi, a wodę musiałem zrobić w terminie 60 dni....kanalize tez, ale tak to zgrałem, że kanalize zrobiłem razem z powykonawcza. Ty kalumet z racji krótkiego okresu, spokojnie zrobisz wszystko razem Link do komentarza
kalumet Napisano 13 października 2011 Udostępnij #63 Napisano 13 października 2011 Cytat prąd energetyka sobie sama robi, a wodę musiałem zrobić w terminie 60 dni....kanalize tez, ale tak to zgrałem, że kanalize zrobiłem razem z powykonawcza. Ty kalumet z racji krótkiego okresu, spokojnie zrobisz wszystko razem energetyka zrobiła sobie prąd od słupa do skrzynkitak samo gazownia zrobiła do licznikaale mi chodzi od licznika do domu Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 13 października 2011 Udostępnij #64 Napisano 13 października 2011 (edytowany) a to nawet nie wie czy mam to w inwentaryzacji - tzn naniesiony kabel od licznika do domu - zaczynam się zastanawiać, bo geodeta o to nie pytał - a na mapce też tego chyba nie ma...wode miałem od razu do piwnicy- tam mam licznik- musiałem zrobić od razu inwentaryzacją. Tak samo jest z kanalizacją - tyle że to udało mi się połączyć. Musisz przeczytać w umowie z dostawcą mediów - w umowie z wodociągami miałem to wyraźnie napisane, że ta inwentaryzację muszę zrobic i ile mam na to czasu. I jeszcze napisali, że jak w tym terminie tego nie zrobię, to zrobi to ich geodeta, a mi poslą fakturę od liczników do domu możesz spokojnie zrobić razem z inwentaryzacją powykonawczą - jak ci media podłączą, to praktycznie możesz to zlecić Edytowano 13 października 2011 przez adiqq (zobacz historię edycji) Link do komentarza
autorushd Napisano 13 października 2011 Udostępnij #65 Napisano 13 października 2011 ja za naniesienie przyłącza wodnego zapłaciłem 350zł. Chciałem tez od razu nanieść studnię ale geodeta mnie naprostował ze to dopiero po odbiorze domu żeby nie płacić niepotrzebnie 2 razy. Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 13 października 2011 Udostępnij #66 Napisano 13 października 2011 ja za naniesienie przyłącza wodnego, płacilem 200zł, geodeta z wodociągów wziąłby 250zł Link do komentarza
tyrfi Napisano 2 stycznia 2012 Udostępnij #67 Napisano 2 stycznia 2012 Dziwnie (dumnie) się zachowują geodeci. Co mnie obchodzi ile kosztuje dojazd i ich sprzęt? Jeden dojeżdża Mercedesem, drugi zaś zdezelowanym maluchem. Jeden wykonuje pomiar tak, a inny inaczej. Godzina koparki kosztuje 80 - 100 zł, a nikt nie zastanawia się ile kosztował dojazd i sam sprzęt, nie wspomnę o przecisku sterowanym w cenie 100,- zł za jeden metr, a sprzęt jest za setki tysięcy zł.Kiedyś potrzebowałem zmierzyć wysokość komina przemysłowego, geodeta zażądał 800,- zł., w rezultacie zatrudniłem kominiarza, który dokonał pomiaru zwykłą miarą za 50,- zł. Do projektanta można chodzić, dopytywać, radzić się. Z geodetami jest zgoła inaczej - żyją w aureoli... misji zawodu.Szanowni geodeci, przypomnijcie sobie wiersz J. Tuwima "Wszyscy dla wszystkich" : Murarz domy murujeKrawiec szyje ubrania.... itd.Szanowna grupo zawodowa, spadnijcie na ziemię... z niezasłużonego piedestału:Tak dla wspólnej korzyściI dobra wspólnego.......Mój maleńki kolego Link do komentarza
KSEYO Napisano 23 lutego 2012 Udostępnij #68 Napisano 23 lutego 2012 Cytat Dziwnie (dumnie) się zachowują geodeci. Co mnie obchodzi ile kosztuje dojazd i ich sprzęt? Jeden dojeżdża Mercedesem, drugi zaś zdezelowanym maluchem. Jeden wykonuje pomiar tak, a inny inaczej. Godzina koparki kosztuje 80 - 100 zł, a nikt nie zastanawia się ile kosztował dojazd i sam sprzęt, nie wspomnę o przecisku sterowanym w cenie 100,- zł za jeden metr, a sprzęt jest za setki tysięcy zł.Kiedyś potrzebowałem zmierzyć wysokość komina przemysłowego, geodeta zażądał 800,- zł., w rezultacie zatrudniłem kominiarza, który dokonał pomiaru zwykłą miarą za 50,- zł. Do projektanta można chodzić, dopytywać, radzić się. Z geodetami jest zgoła inaczej - żyją w aureoli... misji zawodu.Szanowni geodeci, przypomnijcie sobie wiersz J. Tuwima "Wszyscy dla wszystkich" : Murarz domy murujeKrawiec szyje ubrania.... itd.Szanowna grupo zawodowa, spadnijcie na ziemię... z niezasłużonego piedestału:Tak dla wspólnej korzyściI dobra wspólnego.......Mój maleńki kolego Szanowny Panie "wszechwiedzący" prosiłbym Ciebie bardzo o zweryfikowanie swojej wiedzy, z całym szacunkiem dla twojej osoby nie masz zielonego pojecia o pracy geodety a tym bardziej o prowadzeniu firmy geodezyjnej i zwazanej z tym sytuacji jaka panuje na rynku. Przez osoby takie jak Ty zmuszony jestem zmienic prace z geodety na magzyniera, wiem ze to mój wybór i nikt mnie do tego nie zmusza, ale spokój i zdrowie psychiczne jest ważniejsze. Każdemu się wydaje że geodezja to piekarnia,kazdemu wydaje się co to jest zrobić podział działki przecież to tylko dwie linie na mapie......ludzie opanujcie się!!!!geodezja to nieustająca walka z klijentem a co gorsza z urzędnikami a to już podchodzi pod walkę z wiatrakami......idąc tym tropem czemu lekarze tyle zarabiają?przecież możesz iść do swojej babci która zaparzy ziółka i katar tez przejdzie!!!!!Panie "wszechwiedzący" nie masz pojęcia o podstawach pracy w geodezji i pisząc takie bzdury dobijasz i tak już ledwo zipiący zawód w Polsce, jeśli tylko masz ochotę to bez problemu moge zaproponować Tobie prace w geodezji, zobaczymy czy po miesiącu będziesz miał ochotę z tego zyćtwój maleńki kolega Link do komentarza
alabasteragart Napisano 23 lutego 2012 Udostępnij #69 Napisano 23 lutego 2012 Piotrków TrybunalskiMapa do celów projektowych 800 zł. Link do komentarza
geodetaA Napisano 29 marca 2012 Udostępnij #70 Napisano 29 marca 2012 Witam, jestem geodetą z Mikołowa/Katowic. Jeśli zaczynacie proces inwestycji budowy domu, najważniejsze są granice!Jeśli działka jest duża(2000m2) to nie ma problemu, ale gdy działka jest wąska (ma powiedzmy 800m2) należy dobrze ustalić granicę, w przeciwnym wypadku wybudujemy dom za blisko sąsiada i co wtedy ? Wszystko zależy od tego czy coś było robione na działce wcześniej związanego z granicami, i tak można zrobić wznowienie punktów(najprostsza czynność) podział działki, lub rozgraniczenie (kiedy nie ma danych odnośnie granicy i geodeta musi ją ustalać, najbardziej zamotane, sąsiad może się nie zgodzić itp)Kwoty zależą od wielkości działki, lokalizacji w Polsce, ilości punktów, każda robota z tego asortymentu jest wyceniana indywidualnie. Następnie są mapy do celów projektowych zależy od wielkości, zakresu czy ma to być mapa cyfrowa, analogowa, należy pamiętać że na tej mapie będzie projektowany dom, ale również przyłącza (woda, gaz itp) więc zakres opracowania musi sięgać do drogi gdzie przebiegają te sieci, Ceny od 600 zł.Wytyczenie budynku, wytyczenie osi budynku i garażu na palikach, następnie przeniesienie na ławy(paliki znikną podczas kopania pod fundamenty, rozciągając sznurki między gwoździami powstaną osie), warto pamiętać, iż przyłącza do budynku również muszą być wytyczone zgodnie z projektem a nie tak jak koparkowemu się widzi.Cena od 600złNastępnie jest pomiar powykonawczy, czyli odbiór budynku wraz z przyłączami, ceny od 900zł zależne od ilości przyłączy, wielkości domu itp. Geodeci wszystkie dane odbierają/oddają do Ośrodka Geodezyjnego, chociaż aktualizują mapy przez co ośrodek ma aktualne mapy i może je sprzedawać, geodeci za wszystkie roboty muszą płacić i to nie małe pieniądze. Szukając geodetę nie warto brać najtańszego, żeby nie mieć później problemów.W razie pytań, porad proszę dzwonić postaram się pomóc(512 431 976) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 29 marca 2012 Udostępnij #71 Napisano 29 marca 2012 Cytat najważniejsze są granice!Jeśli działka jest duża(2000m2) to nie ma problemu, ale gdy działka jest wąska (ma powiedzmy 800m2) należy dobrze ustalić granicę, w przeciwnym wypadku wybudujemy dom za blisko sąsiada i co wtedy ? Wszystko zależy od tego czy coś było robione na działce wcześniej związanego z granicami, i tak można zrobić wznowienie punktów(najprostsza czynność) podział działki, lub rozgraniczenie (kiedy nie ma danych odnośnie granicy i geodeta musi ją ustalać, najbardziej zamotane, sąsiad może się nie zgodzić itp)Geodeci wszystkie dane odbierają/oddają do Ośrodka Geodezyjnego, chociaż aktualizują mapy przez co ośrodek ma aktualne mapy i może je sprzedawać, geodeci za wszystkie roboty muszą płacić i to nie małe pieniądze. Szukając geodetę nie warto brać najtańszego, żeby nie mieć później problemów. Piszesz,że najważniejsze są granice, ok o tym wszyscy wiedzą choćby z filmu "Sami Swoi" ale to co piszesz to jakiś absurd, co ma wielkość działki do ustalenia granicy Po to się zatrudnia geodetę aby ustalił dokładnie granice,czy to działka parę arowa czy kilku hektarowa granice muszą być ustalone dokładnie.Co do drugiej części Twojej wypowiedzi to Ci drodzy też kiche odwalają i nie znaczy ,że jak się dobrze zapłaci to będzie się miało dobrze wytyczone. Link do komentarza
SRX Napisano 29 marca 2012 Udostępnij #72 Napisano 29 marca 2012 My za mapkę daliśmy 600 zł, powiat pszczyński. Link do komentarza
tetryk Napisano 15 kwietnia 2012 Udostępnij #73 Napisano 15 kwietnia 2012 Witam !Ja za dwie mapki do celów projektowych zapłaciłem1000 pln,dane z przełomu roku 2011/2012 działki nieduże,jedna ogrodzona ,druga nie. Link do komentarza
TINEK Napisano 15 kwietnia 2012 Udostępnij #74 Napisano 15 kwietnia 2012 Inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza (do odbioru) 800 zł - cena sprzed paru dniedit: dodam jeszcze, że dwóch budynków, mieszkalny i gospodarczy Link do komentarza
Moose Napisano 15 kwietnia 2012 Udostępnij #75 Napisano 15 kwietnia 2012 Cytat Inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza (do odbioru) 800 zł - cena sprzed paru dniedit: dodam jeszcze, że dwóch budynków, mieszkalny i gospodarczy Jak wyżej dom i gospodarczak 600 w grudniu. Link do komentarza
Rafał Machnacki Napisano 20 maja 2012 Udostępnij #76 Napisano 20 maja 2012 Witam!Ja za wytyczenie czterech punktów budynku wraz z przeniesieniem ich o 2 metry dalej zapłaciłem 19.maja 2012r - 400zł (woj.mazowieckie, Płock ) Link do komentarza
Sorbek Napisano 5 czerwca 2012 Udostępnij #77 Napisano 5 czerwca 2012 My płacilismy 600 za mapke do celów projektowych w 4 egz. = 300 wytyczenie domu na działce Link do komentarza
Aleister Napisano 17 czerwca 2012 Udostępnij #78 Napisano 17 czerwca 2012 (edytowany) Za wytyczenie budynku 450 zł, a za mapki do celów projektowych zapłaciłem 700 zł Edytowano 17 czerwca 2012 przez Aleister (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Nestorius Napisano 15 sierpnia 2012 Udostępnij #79 Napisano 15 sierpnia 2012 (edytowany) A ja w Małopolsce zapłaciłem:1 200 za mapę do celów projektowych800 za wytyczenie domu wraz z przeniesieniem punktów na ławice500 za naniesienie przyłącza wody.Czytając Wasze ceny to mam ochotę przyłożyć geodecie łatą przez plecy Cytat Witam, jestem geodetą z Mikołowa/Katowic. Jeśli zaczynacie proces inwestycji budowy domu, najważniejsze są granice!Jeśli działka jest duża(2000m2) to nie ma problemu, ale gdy działka jest wąska (ma powiedzmy 800m2) należy dobrze ustalić granicę, w przeciwnym wypadku wybudujemy dom za blisko sąsiada i co wtedy ? Kwoty zależą od wielkości działki, lokalizacji w Polsce, ilości punktów, każda robota z tego asortymentu jest wyceniana indywidualnie. Pisząc coś takiego nie przyznawałbym się do tego, że jestem geodetą. Jak geodeta może pisać, że dokładność wyznaczenia granic zależy od wielkości działki? Każda działka wymaga najdokładniejszego wytyczenia. Za to się płaci geodetom i to niemałe pieniądze. Po Twojej wypowiedzi już się nie dziwię, że ludzie przy sprzedaży/zamianie/zakupie działki mają problemy z granicami, skoro geodeci zakładają różną dokładność. Ale może właśnie o to chodzi, żeby później koledzy mieli pracę przy prostowaniu złych wytyczeń. Edytowano 15 sierpnia 2012 przez Nestorius (zobacz historię edycji) Link do komentarza
angelikaw Napisano 31 sierpnia 2012 Udostępnij #80 Napisano 31 sierpnia 2012 woj. łódzkie, okolice Bełchatowasporządzenie mapki dla celów projektowych: 600zł (info sprzed chwili).A myślałam, że to dużo.... Link do komentarza
Qubacen Napisano 1 września 2012 Udostępnij #81 Napisano 1 września 2012 ŚwiętokrzyskieMapka do celów projektowych 1000m2 = 700złAdaptacja projektu (wpisanie domu, szamba, studni oraz poprawki w projekcie) = 1800zł Link do komentarza
Ladybird76 Napisano 6 marca 2013 Udostępnij #82 Napisano 6 marca 2013 dzisiaj tj. 06 marca 2013 roku na śląsku w pobliżu Katowic - geodeta za wytyczenie 8 osi budynku zawołał mi 600 złotych - nawet jak po znajomości to i tak nie wydaje mi się aby to było jakoś suuuper tanio... wg mnie normalna kwota! Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 6 marca 2013 Udostępnij #83 Napisano 6 marca 2013 Chyba za wytyczenie punktów a nie osi. Link do komentarza
angelikaw Napisano 6 marca 2013 Udostępnij #84 Napisano 6 marca 2013 Cytat woj. łódzkie, okolice Bełchatowasporządzenie mapki dla celów projektowych: 600zł (info sprzed chwili).A myślałam, że to dużo.... aktualizacja..... 600zł to było netto! Z Vatem 738 zł. czas realizacji 3 tyg. inny geodeta: 550 zł brutto, ale czas realizacji 4 tyg. działka niecałe 1400m2 Link do komentarza
kacper1984 Napisano 25 marca 2013 Udostępnij #85 Napisano 25 marca 2013 W moim przypadku z jednej dużej działki musiałem wytyczyć swoją, jednak musieliśmy podzielić tą dużą działkę na 3 części, pierwsza "działka" choć działką tego nie można nazwać bo było wytyczone 100m kwadratowych i ten kawałek był na sprzedaż do miasta na poszerzenie pasa drogowego, druga działka 1000m kwadratowych to nasza działka, zaś działka nr 3 to reszta, jeszcze przez działki nr1 i nr2 przechodzi droga o szerokości 4m że służebnością przejazdu do działki nr 3.teraz trochę o kosztach geodeta za wytyczenie mojej działki to było wkopanie 4 kamieni zapłaciłem 1700zł w tym jeszcze przed wytyczeniem nie mógł odnaleźć 2 starych kamieni też były wkopane nowe. U tego samego geodety za mapę do celów projektowych zapłaciłem 400zł. Notariusz za przepisanie działki na mnie i na żonę około 2350zł. Ciekawostka: działka nr 1 którą przejęło miasto na poszerzenie pasa drogowego na pewno w przyszłości nie będzie wykorzystana na cel w którym została przejęta ponieważ w linii tej działki czy poszerzenie pasa drogowego znajduje się kilkanaście budynków które trzeba by było wyburzyć żeby tą drogę poszerzyć. Link do komentarza
angelikaw Napisano 11 maja 2013 Udostępnij #86 Napisano 11 maja 2013 Dziś odbieram mapki. 600zł. Bełchatów. Link do komentarza
angelikaw Napisano 11 maja 2013 Udostępnij #87 Napisano 11 maja 2013 Piszecie stawki za wytyczenie budynku, ale te 400 zł to za ile punktów? Mnie za 11 pkt. powiedział 700 zł. Nie wiem, czy to dużo, czy mało? (Bełchatów) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 11 maja 2013 Udostępnij #88 Napisano 11 maja 2013 Cytat Mnie za 11 pkt. powiedział 700 zł. Nie wiem, czy to dużo, czy mało? (Bełchatów) To masz dobra cenę. Link do komentarza
solange63 Napisano 11 maja 2013 Udostępnij #89 Napisano 11 maja 2013 za wytyczenie domu, nie wiem ile zawoła, ale za wyznaczenie działki wziął 100 zł Link do komentarza
angelikaw Napisano 11 maja 2013 Udostępnij #90 Napisano 11 maja 2013 Cytat za wytyczenie domu, nie wiem ile zawoła, ale za wyznaczenie działki wziął 100 zł z mapkami? Chyba nie? ;) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 11 maja 2013 Udostępnij #91 Napisano 11 maja 2013 Cytat za wytyczenie domu, nie wiem ile zawoła, ale za wyznaczenie działki wziął 100 zł Eeeeeeeeeeee coś Ewa kręcisz To chyba dobry znajomy musiał być i wziął tylko na marna wódeczkę ,bo kamienie graniczne to geodeta wstawia a ich za darmo nie dostaje no i przy wydzieleniu działki musi się geodeta trochę nachodzić i pokopać za starymi kamieniami granicznymi.Dla przykładu dodam,że u mnie za przesunięcie granicy o 2m wziął 200 zł , czyli przekopał dwa kamienie to dwa punkty. Link do komentarza
solange63 Napisano 12 maja 2013 Udostępnij #92 Napisano 12 maja 2013 Cytat Eeeeeeeeeeee coś Ewa kręcisz To chyba dobry znajomy musiał być i wziął tylko na marna wódeczkę ,bo kamienie graniczne to geodeta wstawia a ich za darmo nie dostaje no i przy wydzieleniu działki musi się geodeta trochę nachodzić i pokopać za starymi kamieniami granicznymi.Dla przykładu dodam,że u mnie za przesunięcie granicy o 2m wziął 200 zł , czyli przekopał dwa kamienie to dwa punkty. u mnie kamienie były, wystarczyło je odkopać. na końcu naszej działki jest płot sąsiada i tam kamienie były widoczne, więc musiał poszukać tylko 2 od przodu Link do komentarza
angelikaw Napisano 12 maja 2013 Udostępnij #93 Napisano 12 maja 2013 Cytat u mnie kamienie były, wystarczyło je odkopać. na końcu naszej działki jest płot sąsiada i tam kamienie były widoczne, więc musiał poszukać tylko 2 od przodu eeee no to co innego ;) Link do komentarza
noris85 Napisano 12 maja 2013 Udostępnij #94 Napisano 12 maja 2013 ja za mapki do celów projektowych płaciłem w tym roku 500 zł, inwentaryzacja powykonawcza + świadectwo energetyczne 900 zł, woj. mazowieckie Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 12 maja 2013 Udostępnij #95 Napisano 12 maja 2013 Cytat u mnie kamienie były, wystarczyło je odkopać. na końcu naszej działki jest płot sąsiada i tam kamienie były widoczne, więc musiał poszukać tylko 2 od przodu Czyli nie wytyczał tylko odnowił czy raczej potwierdził granice działki. Link do komentarza
solange63 Napisano 12 maja 2013 Udostępnij #96 Napisano 12 maja 2013 Cytat Czyli nie wytyczał tylko odnowił czy raczej potwierdził granice działki. powiedzmy, że tak. my sami próbowaliśmy znaleźć kamienie, ale nie dało rady. okazało się, że były bardzo głęboko pod ziemią z czego jeden dość "okaleczony". chyba pan rolnik trafił go kilka razy w trakcie bronowania. Link do komentarza
qwopeto Napisano 23 maja 2013 Udostępnij #97 Napisano 23 maja 2013 Rzeszów mapa do celów projektowych 850 zł, wytyczenie domu 500 zł Link do komentarza
Brunoxp Napisano 21 października 2013 Udostępnij #98 Napisano 21 października 2013 Witam, 600zl Bierun-Ledziny (slaskie) 12Ar Link do komentarza
Marek Lipowski Napisano 23 października 2013 Udostępnij #99 Napisano 23 października 2013 U nas za wytyczenie granic działki (a jest spora) i było dużo punktów do wytyczenia plus za wytyczenie granic domu i wszystkie mapy 2400zł. Przy czym mówię było tego dużo. Link do komentarza
geodezja-fan Napisano 23 stycznia 2014 Udostępnij #100 Napisano 23 stycznia 2014 (edytowany) Cytat prosze o informacje jak wyglądają ceny dotyczące GEODETY jaki koszt jest takowej usługi chodzi o Wytycznie dzialki + wytyczenie domu i czego tam jeszcze potrzeba Witam. Działam na terenie Wrocławia i okolic. Kwota za standardową działkę budowlaną - ok. 1000 m2 oraz nieskomplikowany dom jednorodzinny:1) mapa do celów projektowych - 600-700 zł2) wytyczenie osi budynku + reper - 500-600 zł.3) pomiar inwentaryzacyjny - +- 800 zł.4) świadectwo charakterystyki energetycznej - 350 zł.Kwoty są szacunkowe. Można negocjować ceny, gdy zleca się pakiet usług. Edytowano 25 lutego 2014 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się