bobiczek Napisano 30 kwietnia #1 Napisano 30 kwietnia Pytanie do posiadających wiedzę. Wypatrzyłem dzisiaj na niektórych odnogach mojej jodły biały nalot. Podejrzewam mszyce albo ochojnika. Jak potwierdzić co to takiego i jak to zwalczać. Prysznic z Mospilanu zrobiłem, ale nie jestem pewien co to za szkodnik i co zastosować skutecznie. @Elfir może coś wypatrzy i doradzi?
bobiczek Napisano 30 kwietnia Autor #2 Napisano 30 kwietnia Dodam że najwięcej zaatakowanych i tego białego jest na tegorocznych przyrostach. Na starych gałęziach jakby wcale albo mniej.
aru Napisano 30 kwietnia #3 Napisano 30 kwietnia wg info, ochojnik to mszyce, ja waliłem Treolem i pomogło, na dużych drzewach oprysk jest nieefektywny, kupiłem ??? środek z nicieniami, którymi się podlewa drzewo, a te już wciąga i dusi; znajdę nazwę to podam a - Treolem pryskałem latem, choć tam jest napisane, że przed okresem wegetacji, drzewka żyją
animus Napisano 30 kwietnia #4 Napisano 30 kwietnia (edytowany) Dnia 30.04.2025 o 09:07, bobiczek napisał: Dodam że najwięcej zaatakowanych i tego białego jest na tegorocznych przyrostach. Na starych gałęziach jakby wcale albo mniej. Rozwiń Cytat Wełnisty adelgid (pierwotnie określane jako wełnianka, a obecnie częściej jako wełniak) to rodzaj robaków, które żyją głównie na drzewach iglastych i mogą być szkodliwymi pasożytami. W Polsce, podobnie jak w innych częściach świata, występuje wełnisty adelgid, który może powodować uszkodzenia drzew, zwłaszcza w parkach i ogrodach. Rozwiń Edytowano 30 kwietnia przez animus (zobacz historię edycji)
aru Napisano 30 kwietnia #5 Napisano 30 kwietnia (edytowany) gugle rules (aparat?), ale czy na pewno? Edytowano 30 kwietnia przez aru (zobacz historię edycji)
bobiczek Napisano 30 kwietnia Autor #6 Napisano 30 kwietnia Dnia 30.04.2025 o 16:07, animus napisał: Rozwiń Proszę Cię, godzina oglądania w zagranicznych językach! Poddaję się
aru Napisano 30 kwietnia #7 Napisano 30 kwietnia olej to, ta dżuma to w Ameryce Pn ale tu Dnia 30.04.2025 o 15:15, aru napisał: ...kupiłem ??? środek z nicieniami, którymi się podlewa drzewo, a te już wciąga i dusi; znajdę nazwę to podam ... Rozwiń skleroza , to akurat było na chrabąszcze majowe
bobiczek Napisano 30 kwietnia Autor #8 Napisano 30 kwietnia Dnia 30.04.2025 o 15:15, aru napisał: wg info, ochojnik to mszyce, ja waliłem Treolem i pomogło Rozwiń Treol. Nie znałem. Poczytałem, pozytywnie piszą, dużo, więc muszę się zaopatrzyć. Człowiek uczy się całe życie. Dzięki
aru Napisano 30 kwietnia #9 Napisano 30 kwietnia na jakiś czas pomogło teraz dziady już od kilku dni latają i żro!!! te chrabąszcze of kors
Elfir Napisano 30 kwietnia #10 Napisano 30 kwietnia obiałka jodłowa (vel ochojnik jodłowy). Na przedwiośniu preparaty olejowe, a teraz coś wgłębnego, chociaż zwyczajowym terminem zwalczania jest jesień
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się