-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Do ocieplania poddasza dotychczas używałem wełny "Isover piano", ale już mi się skończyła i muszę dokupić kilkanaście rolek. W popularnym sklepie budowlanym w moim mieście znalazłem podobne wełny tego producenta, choć nie takie same. Są to: Isover KT37 150 mm 4,2 m2 i Isover Uni-Mata 38 150 mm 6 m2 W opisie stoi że właściwości nie dużo się różnią: KT37 - lambda to 0.037 a opór cieplny R to 4.05m²K/W Uni-Mata - lambda 0.038 a opór cieplny R to 3.95m²K/W, inne właściwości oprócz wymiarów takie same lub podobne. Duża różnica natomiast jest w cenie za metr kw. i nie wiem z czego to wynika. Skoro to ten sam producent i materiał ten sam (wełna szklana), to dla czego produkt o delikatnie lepszych właściwościach (KT37) ma znacznie niższą cenę niż ten drugi (Uni-Mata), czy jest tu jakiś haczyk ? Może ktoś miał do czynienia z którymś z tych materiałów mógłby coś doradzić
-
Przez podczytywacz · Napisano
Pokaż jak grzejniki są zasilane w wodę, jakie przy nich zastosowano zawory... Ciepła woda użytkowa też z tego podgrzewacza? -
Nie ma takiej potrzeby. Brak zainteresowania tematem.
-
To może najbezpieczniej będzie zrobić spotkanie 4-5 października? Bedzie chłodno, potrzebujemy zatem ośrodka z salką/świetlicą, którą sobie zagarniemy Co myślisz? No bo zostaje jeszcze ostatni weekend września, ale wtedy Ciril nie pasuje - a i nie wiadomo, czy wrócicie już z bobiczkiem
-
Popularne tematy
Recommended Posts