Davidos Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij #1 Napisano 2 grudnia 2021 Witam , jak w temacie . Kupiłem dom w którym zamieszkiwało dużo kotów i psy . Na ten moment po sciągnięciu przeszczanych wykładzin , podkładów nadal cuchnie . Dół domu to posadzka betonowa , natomiast góra to płyty . Co robić teraz , jestem zagubiony . Da sie pozbyc tego smrodu wogóle? Link do komentarza
daggulka Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij #2 Napisano 2 grudnia 2021 Wyczyścić na max. co się da i zlecić ozonowanie domu. Powinno pomóc. Link do komentarza
retrofood Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij #3 Napisano 2 grudnia 2021 Obawiam się, że posadzka może być do wymiany. Link do komentarza
Davidos Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij #4 Napisano 2 grudnia 2021 Dzięki za odpowiedzi. Nie wiem , ale chyba podłogi wyczyszczę 12 procentową wodą utlenioną albo chlorem . Zobacze efekt , jak coś to chyba podłogi do wymiany . Na koniec ozonowanie chyba . Jakby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł to chętnie poczytam . Link do komentarza
Elfir Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij #5 Napisano 3 grudnia 2021 skuć tynki na wysokość do 1 m od podłogi - koty ocierały się o ściany, psy mogły obsikiwać. Link do komentarza
vlad1431 Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij #6 Napisano 3 grudnia 2021 Dnia 3.12.2021 o 16:45, Elfir napisał: skuć tynki na wysokość do 1 m od podłogi - koty ocierały się o ściany, psy mogły obsikiwać.Nie chciałem straszyć, ale chyba bez tego się nie obejdzie. Największy smród jest od kotów, kiedy pryskają po ścianach. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Link do komentarza
joks Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij #7 Napisano 3 grudnia 2021 Dnia 3.12.2021 o 16:45, Elfir napisał: skuć tynki na wysokość do 1 m od podłogi - koty ocierały się o ściany, psy mogły obsikiwać. Rozwiń Przerabiałem taki temat kilka lat temu , tynki wszystkie łacznie z sufitami , posadzki tak samo poooooszłyyyyyyyy... Link do komentarza
Davidos Napisano 4 grudnia 2021 Autor Udostępnij #8 Napisano 4 grudnia 2021 Dzięki za odpowiedzi , biorę pod uwagę wszystkie opcje . Po wczorajszym polaniu posadzki na dole domu i dołu ścian wszędzie -chlorem zapach koci zmniejszył się sporo . Sprawdzę jeszcze jutro stan jak chlor bardziej zwietrzeje . Natomiast następnie będę usuwał wszystkie podłogi z góry ( płyty ) . i także zmonitoruję . Czy na beton na dole po chlorowaniu , jak wszystko powysycha warto spróbować przelecieć unigruntem ? Link do komentarza
podczytywacz Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij #9 Napisano 4 grudnia 2021 Dnia 4.12.2021 o 18:37, Davidos napisał: przelecieć unigruntem Rozwiń Cóż ci ludzie z tym unigruntem??? Traktują ten środek jako panaceum , podczas gdy jest to - tylko i aż - substancja głęboko penetrująca, zmniejszająca i wyrównująca chłonność podłoży i wzmacniająca powierzchnię... Dnia 4.12.2021 o 18:37, Davidos napisał: zapach koci zmniejszył się sporo Rozwiń bo "przytłoczony" jest ostrym zapachem chloru... ten zniknie - wróci ten koci... Możesz eksperymentować, ale lepiej zdaj się na porady praktyków... myj, szoruj na początek, potem ozonowanie, odczekanie jakiegoś czasu i - jeśli nie wrócą "koty", co jest wątpliwe - Dnia 3.12.2021 o 17:21, joks napisał: Przerabiałem taki temat kilka lat temu , tynki wszystkie łacznie z sufitami , posadzki tak samo poooooszłyyyyyyyy... Rozwiń Link do komentarza
retrofood Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij #10 Napisano 4 grudnia 2021 Dnia 4.12.2021 o 20:26, podczytywacz napisał: Cóż ci ludzie z tym unigruntem??? Traktują ten środek jako panaceum , podczas gdy jest to - tylko i aż - substancja głęboko penetrująca, zmniejszająca i wyrównująca chłonność podłoży i wzmacniająca powierzchnię... Rozwiń Liczą na uszczelnienie i zatkanie mikroporów. Link do komentarza
podczytywacz Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij #11 Napisano 4 grudnia 2021 Dnia 4.12.2021 o 21:19, retrofood napisał: Liczą na uszczelnienie i zatkanie mikroporów. Rozwiń To do tego jest nieco inna chemia... Link do komentarza
retrofood Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij #12 Napisano 4 grudnia 2021 Dnia 4.12.2021 o 21:20, podczytywacz napisał: To do tego jest nieco inna chemia... Rozwiń Wiem, ale ludzie nie wiedzą. Link do komentarza
podczytywacz Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij #13 Napisano 4 grudnia 2021 A jeśli już unigruntem uszczelnisz na grubo i zatkasz mikropory - wytworzysz szklistą powierzchnię na której będziesz miał problem z np.tynkowaniem, malowaniem... Dnia 4.12.2021 o 21:22, retrofood napisał: Wiem, ale ludzie nie wiedzą. Rozwiń Dlatego napisałem to, co napisałem Link do komentarza
Davidos Napisano 4 grudnia 2021 Autor Udostępnij #14 Napisano 4 grudnia 2021 Dnia 4.12.2021 o 21:20, podczytywacz napisał: To do tego jest nieco inna chemia... Rozwiń O jaką chemię chodzi ? Link do komentarza
podczytywacz Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij #15 Napisano 4 grudnia 2021 Zapachu kotów ją nie ukryjesz 1 Link do komentarza
Davidos Napisano 4 grudnia 2021 Autor Udostępnij #16 Napisano 4 grudnia 2021 No nic , roboty kupa czeka . Dzięki za odpowiedzi . Zostaję na forum , pewnie jeszcze będę potrzebował fachowych porad . Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się