To czy gładź czy szpachla jest jeszcze mokra to czuć przy dotknięciu dłonią, a czasem w rogach nawet to jest niewyczuwalne. Takie plamy od razu można rozróżnić, czy to mokre czy suche dotykając po prostu dłonią. Żeby to było mokre dalej, to w tych ciemniejszych miejscach musiałoby być z 2mm więcej szpachli czy gładzi żeby się tak odznaczyło jak na tej fotce. Obstawiam, że w tych ciemniejszych miejscach mógł głebiej wsiąknąć klej do tapet. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Dostępu do nagrzewnicy nie mam, ale to podjadę jutro do marketu i kupię w takim wypadku, jeśli to może być to. Zdejmowanie tapet miało miejsce z trzy miesiące temu, mieliśmy mały przestój w remoncie od tamtej pory, więc jedyne co tu mogło wpłynąć to gruntowanie, bo je zrobiłem dwa dni przed kładzeniem masy gipsowej. Spróbuję z nagrzewnicą wobec tego, a jak nie pomoże to się odezwę, w każdym razie dziękuję za rady 😀
Owszem czasu mam bo kończymy na tym rok 2024. Nie będę zaczynał murować bo wiem, że przed zimą nie zdążę wiec chce zabezpieczyć to co do tej pory udało się zrobić.
Podsumowujemy wszystkie koszty do stanu zero. Budujemy dom parterowy z garażem w bryle 167m2 na płycie fundamentowej 197m2. Rozpoczęcie w 2024 roku! Budujemy systemem gospodarczym.
one owocują na pędach jednorocznych. I te pędy obumierają, Na wiosnę wyrosną nowe i też będą owocowały.
A po co kosić? Chyba tylko w kwietniu, aby poobcinać zeszłoroczne pędy. bo chyba nie wpadniesz na pomysł zakładania tam angielskiego trawnika?
To trzeba najpierw zbadać, chociażby po to, aby nadmierne zawilgocenie wykluczyć. Bo jest wysoce prawdopodobne, że przy moczeniu tapet i pracach przygotowawczych, praz przy gruntowaniu, namoczyłeś ścianą nierówno, a przy tej właśnie pogodzie - duża wilgotność powietrza - ona nie ma jak wyschnąć.
Stare budownictwo też temu sprzyja. Bo nie znasz izolacji ścian.
Jak masz dostęp do nagrzewnicy, to mógłbyś ją uruchomić i nawiew skierować na ścianę, na te ciemne plamy. Po godzinie, dwóch, miałbyś odpowiedź.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się