Pompy ciepła i fotowoltaika - drażniące tematy
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Czytałem oczywiście wcześniej ten wątek i również Twoja wypowiedź, ale uznałem, że dobrze będzie jednak zapytać w osobnym temacie, bo być może ktoś uświadomi mnie, że w jakiej nadbudówce będę wydawał ogromne pieniądze na dogrzewanie w mrozy, bądź z doświadczenia rzuci jakiś pomysł ciekawszy niż te moje wymysły laika. Rozumiem, że taka budowla ma Twoim zdaniem sens i dobrze wykonana nie będzie kosztowała w sezonie zimowym krocie?
-
Poczytaj ten temat Grzejnik zasilany nie na smart, a przez sterownik temperaturowy jest dobrym pomysłem. Mam tak w domu drewnianym, w ktorym nikt nie mieszka, ale jest woda, ktora nie może zamarznąć. Jeśli się zdecydujesz podam Ci opis techniczny jak to zrobić. Zaznaczam, ze bardzo prosto. Ja mam na takim regulatorze STC-1000 Kosztuje poniżej 30 PLN, do tego gniazdko 230V i dwa kawałki przewodu, w tym jeden z wtyczką. To wszystko.
-
A jakże! Nie wiem czy wiesz, ale nawet grill spełnia definicję tymczasowego obiektu budowlanego z art. 3 pkt 5 tej ustawy, dlatego przy karkówce i piwie też trzeba uważać.
-
Witam, Jestem na etapie przeróbek w mojej mikro kotłowni i musze tam wstawić większy zasobnik CWU niż był wcześniej bo zakładamy pompe, ale sporo miejsca zajmuje juz butla że złożem i zbiornik hydroforowy ocynkowany 150L. Nad zbiornikiem jestem w stanie podwiesić coś góra 80L z mizerna zapewnie powierzchnia wężownicy. I teraz moje pytania do Państwa... 1.Ze względu na klasyczne przekroczenia wody Studziennej muszę wodę również napowietrzać, ale czy jest jakiś bardziej efektywny sposób na napowietrzanie z mniejszym zbiornikiem? 2. Czy ma to jakikolwiek sens ekonomiczny jeśli bym zbudował na studni domek narzędziowy dobrze wycieplony do którego przeniósł bym zbiornik hydroforowy? Zostało mi dużo drewna i styropianu po budowie plus może jakiś grzejnik na Smart gniazdku jak spadnie temperatura tam w środku? Umieszczenie w studni kręgowej odpada, bo mamy strasznie wysoki poziom wód w okresie jesien-wiosna
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez DJ_Rydzyk: Pierdolling. Jak postawie samochod na kobylkach w celu dluzszego remontu to tez jest samowola budowlana?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się