Służebność była ustanowiona u notariusza, poprzedni właściciele ja ustanowili z sąsiadem nie wiem dlaczego skoro od zawsze miał swój wjazd. Teraz on zaczął budować dom i wyrównuje teren właśnie korzystając z drogi mojej i swojej tez. Jest głuchy na wszystkie prośby, ma prawo i juz, tak twierdzi.
przydałby się szkic
w sądzie wieczystoksięgowym możesz poprosić o kopię wniosku o ustanowienie tej służebności, decyzji ustanawiającej służebność, nie wiem jak z wglądem w całość dokumentacji w tym temacie
a tak odnośnie tej drogi sądowej, dobrych rad, to to wszystko będzie musztardą po herbacie, bo drogę zrujnuje (co to za sprzęt, na potrzeby czego jeździ)
bez większych obaw bym zablokował drogę, czy w całości, czy częściowo, to do decyzji autora
bo tak się przyjęło w naszym kraju, że grzeczność odbierana jest jako słabość, a milczenie (niereagowanie) jako zgodę
pytać sąsiada o jego opinię n/t MOJEGO ogrodzenia, dobre
imho - jeżeli to nie pełny mur, to już to jest ukłonem w stronę sąsiada,
a co do miejsc postojowych to w tym przypadku min 2 mp są dozwolone, o ile dobrze pamiętam
Pytanie do posiadających wiedzę.
Wypatrzyłem dzisiaj na niektórych odnogach mojej jodły biały nalot.
Podejrzewam mszyce albo ochojnika.
Jak potwierdzić co to takiego i jak to zwalczać.
Prysznic z Mospilanu zrobiłem, ale nie jestem pewien co to za szkodnik i co zastosować skutecznie.
@Elfir może coś wypatrzy i doradzi?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się