Skocz do zawartości

Koszty wykonania elewacji z drewna

Recommended Posts

Gość sławek
Napisano
i deski pewnie z tartaku a wykonawcą jest pan fachowiec do wszystkiego i robi to dłutkiem i scyzorykiem
  • 3 tygodnie temu...
Gość Bogooś
Napisano

Sąsiad ostatnio sobie odnowił look domu właśnie za pomocą elewacji drewnianej. Nie da się zaprzeczyć, że przeskok wizualny jest ogromny, dom zmienił się totalnie. Poza tym on poszedł krok dalej, bo teraz dom sugeruje, że jest typową konstrukcją drewnianą. Użyto belek na których umieszczono połączenia ozdobne  i całość prezentuje się nad wyraz okazale. W sumie zaskoczony jestem aż taką zmianą.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Każde rodzime drewno na elewacji wymaga konserwacji co kilka lat, a przy lepszej klasy impregnatach po 10 latach najpóźniej - wiem to z własnego doświadczenia .

Co do tzw. drewna egzotycznego się nie wypowiem, bo nie widziałem takiego po 20 latach na elewacji bez żadnej konserwacji .

• 2 tygodnie temu...
Napisano

W moim przekonaniu drewno na elewacji - jak w przypadku każdego drewna - lepiej zabezpieczać przed zniszczeniem, a nie odnawiać. Jak używam Vidaronu generalnie do mebli ogrodowych czy altanki - są wystawione na podobne warunki jak drewno elewacyjne i ładnie wygląda po latach. :)

Napisano

Tak, ja też z tego korzystałem. Proste zastosowania nie wymagają jakichś super drogich środków. Wystarczą zwykłe, aczkolwiek jak zwracam uwagę na dobre przygotowanie drewna do konserwacji oraz starannie maluję i nie pomijam najmniejszych fragmentów. I to jest klucz do sukcesu.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...