-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Potrzebuję owinąć zasobnik z ciepłą wodą wełną mineralną. Obliczyłem, że potrzebuję około 4m2 wełny. I teraz pytanie, czy lepiej użyć wełny o grubości 15cm z lambdą 0.039, czy grubości 10cm z lambdą 0.032? Akurat te dwa rodzaje wełny są w rolkach mniej więcej 4m. Dlaczego chcę zaizolować? Bo piwnicę mam nieogrzewaną, przy posadzce jest 9°C, a zaraz nad zasobnikiem jest już 15°C, więc te 6°C różnicy robi zasobnik. Poza tym jeden z userów na innym forum twierdzi, że po zaizolowaniu wełną zasobnik nagrzewał się tylko 3 razy na dobę, przed 6 razy, więc jestem w stanie w to uwierzyć, poza tym rolka wełny to 150-170zł. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Chce przygotować dla fachowca podłoże z tym że samego fachowca jeszcze nie mam a też co fachowiec to inna szkoła i zbierając opinie chciałbym najbardziej odpowiednio przygotować podłoże Rozmieszczenie w lazience zostanie takie jak jest tzn wanna tam gdzie wanna itp I do tego plytki bardzo mocna trzymają..... jednak z drugiej strony to remont że tak powiem nie ma być na chwilę tylko napewno napewno na długiiiii okres czasu
-
Przez podczytywacz · Napisano
A ile masz czasu na remont i ile kasy, którą możesz poświęcić na remont? Jeśli - przy założeniu, że wszystko pozostanie na swoim miejscu - chcesz nieco i tego, i tego zaoszczędzić, to klej płytki na płytki, dobierając do tego odpowiednie materiały, i dokładnie wiedząc jak do tego się zabrać... Jeśli czas i kasa Cię nie ogranicza - kuj wszystko do gołej ściany, wytynkuj na gładko tynkiem na cemencie (nie gipsowym!) i wtedy bierz się za klejenie płytek... Sam wszystko zrobisz, czy tylko masz przygotować pomieszczenie do wejścia fachowców? -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Mongolian: Dobrze zaprojektowany taras jest oazą naszego spokoju. Miejscem, w którym chętnie spędzamy nasz czas po cięzkim dniu w pracy, relaksujemy się i odpoczywamy. Nie ma nic przyjemniejszego niż usiaść późnym wieczorem na ławce, okryć się kocem wool & cashmere i podziwiać piekne rozgwieżdżone niebo.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts