12 błędów popełnianych podczas wykonywania fundamentów
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
A jeśli nie mają ??? Nie widzisz różnicy pomiędzy zamkniętym i szczelnym budynkiem drewnianym, o dość dużej powierzchni grzania przez ziemię, łącznie z ciepłem zakumulowanym w pojemności budynku, a studnią, nakrytą metalowym deklem? Ja nie byłbym taki pewny... Dlatego pytam o "przerób" studni, wymianę cieplejszej wody, zasysanej przez pompę z głębi ziemi... Może zorganizuj/zaproponuj pytaczowi analogiczną nagrzewnicę odpowiednio opomiarowaną i zautomatyzowaną w otoczeniu zbiornika hydroforu i wtedy głoś swoją pewność... Chyba że nastąpi blackout spowodowany na przykład "nienaturalnie" wielkimi mrozami i zasilenia grzałki nie będzie Na jakiej głębokości zakopane pod tymi tekturami są rury, zasilające budynek? Tu nie wygląda na dużą głębokość... Jak duża jest strefa zamarzania w tym miejscu zamieszkania? Ocieplenie klimatu - ociepleniem, a niespodzianka może zdziwić... -
A pytałeś kierownika budowy? On jest od takich pytań.
-
Transformasi digital kini menjadi kunci utama dalam membangun kota yang efisien dan berkelanjutan. Salah satu contoh penerapan konsep ini dapat dilihat di berbagai inisiatif smart city yang mulai berkembang di berbagai daerah, termasuk Kota Medan. Melalui pendekatan berbasis data dan teknologi, smart city membantu pemerintah dan masyarakat meningkatkan kualitas hidup, efisiensi layanan publik, serta transparansi informasi. Konsep ini mencakup berbagai bidang seperti transportasi pintar, pengelolaan limbah, keamanan lingkungan, hingga efisiensi energi. Bagi yang ingin mengetahui lebih dalam tentang perkembangan dan implementasi smart city di Medan, bisa mengunjungi situs berikut: 👉 https://smartcitymedan.com/
-
Przez Robudowniczy · Napisano
Witam. Dom z betonu komórkowego Ytong 600. Czy zastosowanie bloczków fundamentowych jako poduszka pod nadproża strunobetonowe to dobry pomysł? -
Myślę, że mają rację. Takie zimy, w których mogłoby to zamarznąć skończyły się chyba równo ze stanem wojennym. Albo i wcześniej. Ja mam pod opieką dom drewniany, w którym nikt nie mieszka, ale jest w nim nowa instalacja wodociągowa, która nie ma prawa zamarznąć. A że jeździć tam i palić zimą w piecach mi się nie chce, bo jestem leniwy, to zamontowałem automatykę załączającą nagrzewnicę elektryczną przy spadku temperatury wewnątrz do poziomu +0,7 stopnia Celsjusza. I mimo że przez kilka dni mróz nocą był poniżej 10 stopni, to nagrzewnica sie nie załączyła, w domu było wciąż na plusie. Najniżej było +0,9 stopnia. Tajemnica polega na tym, że wnętrze ogrzewane jest przez ciepło ziemi, gdyż podłogi nie są izolowane termicznie (to stary dom). U Ciebie będzie tak samo. Ziemia + woda nie pozwolą na spadek temperatury poniżej zera. Warunek oczywiście to założona pokrywa.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się