Skocz do zawartości

Kompleks ogrodowy-Wiata grill wędzarnia

Recommended Posts

Napisano
  Cytat

A gdzie widziałeś pisząc że są na rynku ale kiczowato wykonane?

Rozwiń  

Wszędzie w okolicznych sklepach ogrodniczych. Coś na kształt takiego szkaradztwa:

DSC01446.jpg

wykonanego z czegoś co wyglądem przypomina gips i barwione na jakiś brązowawy, przecierany kolorek, fuj.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Demo nie widziałem jeszcze z bliska żadnych latarni tego klimatu, ale jak będę miał okazję to sobie popatrzę. Co do seryjności produkcji z form ...jestem przeciw.
To już nie jest to samo....
Wrzucam zdjecia z postępu prac. Klimat chcę oddać surowy. Jak mnie fantazja nie pniesie powinienem dojść do takiej wizji bez problemu.

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
  Cytat

w wolnych chwilach zajmuję się wykonywaniem opraw i samą oprawą mieczy japońskich, oraz trochę paćkam pędzlem na papierze i nie tylko. Wprawdzie są to najczęściej kopie prac znanych twórców, ale też autorskie.

Rozwiń  

Pokazuj
Ocenimy icon_smile.gif

Cytat

Kuchnia oraz blat kuchenny...

Rozwiń  

Mnie się widzi.
Gość stach
Napisano
To drzwiczki są z PRAWDZIWEGO drewna icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif , nie z pressbetonu icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif ...

Dziwne icon_rolleyes.gif
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Feniks, nie wiem do czego ma to służyć bo jak do tej pory Twoje prace podobały mi się ale to co teraz pokazałeś pomimo, że będzie wyglądało dość przyzwoicie to w kompozycji z tą altaną gryzie się i to okropnie.
Może jak będzie to zakończone nabierze innego wyglądu, ale w tej formie jaka jest teraz, sorki ale jest to nie do przyjęcia.
Napisano
  Cytat

Będzie jakieś polskie Stonehenge.

Rozwiń  

Co Ty się na tym znasz icon_confused.gif...
Przecież to paradne wejście do wiaty grillowo-wędzarniczej icon_mrgreen.gif

Poczekaj jeszcze na rozwój ...

Cytat

Cierpliwości ;)

Rozwiń  
  • 2 tygodnie temu...
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Jedne z ciekawych projektów na zimę ;)
Skrzynka na listy Kiki oraz posąg z Wyspy Wielkanocnej...
Skrzynka max 160 cm wysokości pokryta zadaszeniem z liści kokosowych,. po obu bokach numer domu oraz wpust na listy.
Posąg z postumentem o wysokości w przedziale 220 cm a 230 cm.
Przewidywany start... Przyszła środa ;)

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
  Cytat

W tej grillo - wędzarni nie zauważyłem ani jednego wieprzka. Pomór wschodni?

Rozwiń  
Nie wiem o co chodzi.... Ni dokleił ni przykleił!? Jeśli szukasz info o pomorze itp. to proponuję jakieś forum sanepidu lub gospodyń wiejskich. Tam zapewne dowiesz się co sie stało z wieprzkami...
Napisano
  Cytat

Nie wiem o co chodzi.... Ni dokleił ni przykleił!? Jeśli szukasz info o pomorze itp. to proponuję jakieś forum sanepidu lub gospodyń wiejskich. Tam zapewne dowiesz się co sie stało z wieprzkami...

Rozwiń  

Dowcip strasznie Ci się stępił ostatnio, albo stałeś się nadwrażliwy. Pytam, czy to wszytko przechodziło test praktyczny, z jakimi efektami?
Napisano
  Cytat

Dowcip strasznie Ci się stępił ostatnio, albo stałeś się nadwrażliwy.

Rozwiń  

Na co liczyłeś, zabierając głos w TYM temacie icon_eek.gif, przecież to ten sam user co rok temu, co dwa lata temu...
Napisano
  Cytat

Dowcip strasznie Ci się stępił ostatnio, albo stałeś się nadwrażliwy. Pytam, czy to wszytko przechodziło test praktyczny, z jakimi efektami?

Rozwiń  
Nie stępił a pisz jaśniej i będzie wiadomo o co chodzi... Wiele projektów pracuje od lat i nie ma z nimi problemu. Jeśli jestem w pobliżu któregoś to chętnie zajeżdżam na oględziny. Stąd wiem co się z nimi dzieje.
Stach zjawiasz się jak wrzód na dupie jak można dokopać. Jeśli szukasz pożywki to nie tu bo takiego kmiota tu nie zapraszałem. Do wiedzenia i zamknij za sobą drzwi. Jeśli zaczniesz jeszcze się udzielać w wątku nie wnosząc nic konstruktywnego to nie będę sie użerał z d....lem. Prośba do Administratora... Jeśli owy obywatel nadal będzie zachowywał arogancko cwaniakując to poproszę o usunięcie mojego profilu z forum... Będzie zapewne miał więcej do wniesienia.
Napisano
Wcale się nie myliłem icon_confused.gif...
Ale obiecuję Ci, że już na Twojęj doopie nie będę się umieszczał....

Ps. A co to jest "d....lem"? czy mam sie obrazić icon_eek.gif ?
Napisano
Janusz !!!!
Apeluję do Ciebie, nie nabzdyczaj się tak. Niepotrzebnie tak ostro reagujesz posądzając każdego o złe intencje.
Reagujesz tak jak kiedyś pewien gość co dachy strzechą krył, a na każde zapytanie czy wątpliwość wynikającą z niewiedzy czy też z ciekawości piszącego, odpowiadał atakiem jak po zamachu na jego absolutną wiedzę i nieomylność.
Zraził tym do siebie trochę ludzi, co powodowało całkiem niepotrzebne konflikty.
Luuuuuuzik brachu !. rolleyes.gif
Napisano

Demo proszę Cię? !   Czy temat dotyczy pomoru świń?   Kiepski dowcip...   ;)

Nośnik konstrukcyjny gotowy ;)    Kilka dni  się umocni i do następnego  etapu prac.

A co się narobiło.... forum metamorfoza???? ;)     Problemmo  >:(   zdjęcia z URL?  Innej opcji nie ma po zmianach?

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 19:11, Feniks napisał:

Na razie zarys całości. Czegoś mi brak ale

Rozwiń  

Też myślę że jednak nie bardzo trzyma klimat tych z Rapa Nui.  Ale w końcu wcale nie musi.  Fakt że one też są bardzo różniste, ale wiele jest bardzo do siebie podobnych i mają ten charakterystyczny sznyt. :icon_neutral:

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 20:52, demo napisał:

Też myślę że jednak nie bardzo trzyma klimat tych z Rapa Nui.  Ale w końcu wcale nie musi.  Fakt że one też są bardzo różniste, ale wiele jest bardzo do siebie podobnych i mają ten charakterystyczny sznyt. :icon_neutral:

Rozwiń  

Dokładnie.. Wzorów  i charakterów jest mnóstwo... Co wykonawca to inna wizja ;) ... Mimo to każda ma ten sznyt ;) .  W tej chwili jest to nośnik do  dalszej pracy.    

• 2 tygodnie temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Taras z naturalnego drewna to inwestycja w estetykę i komfort przestrzeni zewnętrznej. Aby jednak drewno zachowało swoje walory na długie lata, kluczowa jest odpowiednia impregnacja i konserwacja już na etapie przygotowania desek. Poniżej przedstawiamy sprawdzony sposób impregnacji nowej deski tarasowej, oparty na produktach marki OSMO. 1. Wstępna impregnacja – WR Aqua Osmo Pierwszym krokiem jest wstępne zabezpieczenie desek. Impregnat WR Aqua Osmo to bezbarwny środek ochronny na bazie wody, który skutecznie zabezpiecza drewno przed sinizną, pleśnią oraz szkodnikami. Kiedy? Impregnację wykonujemy przed montażem, najlepiej 2 dni przed planowanym olejowaniem. Jak? Środek nanosimy pędzlem lub wałkiem na wszystkie powierzchnie deski – zarówno widoczne, jak i niewidoczne – w jednej warstwie. Po co? Zapewnia to równomierną ochronę drewna i zapobiega jego degradacji od środka. 2. Olejowanie przed montażem – Osmo Olej Tarasowy Po upływie co najmniej 48 godzin od impregnacji WR Aqua, przystępujemy do pierwszego olejowania. Produkt: Olej tarasowy OSMO – bezbarwny lub kolorystycznie dobrany do naturalnego odcienia deski. Jak? Nakładamy z dwóch stron deski cienką warstwę oleju, używając pędzla, szmatki lub wałka. Pozwalamy na dokładne wchłonięcie i wyschnięcie. Dlaczego? Takie przygotowanie pozwala zabezpieczyć również powierzchnie deski, które po montażu będą niewidoczne, co znacząco zwiększa trwałość całej konstrukcji. 3. Montaż desek i finalne wykończenie Po wyschnięciu oleju przystępujemy do montażu tarasu. Gdy deski są już solidnie zamocowane, możemy wykonać drugą warstwę oleju tarasowego – tym razem tylko na widocznej stronie. Cel: Ta warstwa nadaje ostateczny wygląd i zapewnia pełną ochronę przed działaniem czynników atmosferycznych – deszczu, UV i zmian temperatury. Wskazówka: Prace najlepiej prowadzić w suchy, ciepły dzień, unikając pełnego słońca, które może zbyt szybko wysuszyć produkt. Dlaczego warto trzymać się tej kolejności? Poprawna impregnacja i olejowanie przed montażem to inwestycja w trwałość i wygląd tarasu. Chroniąc drewno z każdej strony, zapobiegamy jego wypaczaniu, pękaniu i przedwczesnemu starzeniu. Produkty OSMO tworzą elastyczną, mikroporowatą powłokę, która nie łuszczy się i pozwala drewnu oddychać, co jest szczególnie ważne przy konstrukcjach zewnętrznych.   Podsumowanie – schemat impregnacji nowej deski tarasowej: Impregnacja WR Aqua OSMO – minimum 2 dni przed olejowaniem Pierwsza warstwa oleju tarasowego – z dwóch stron przed montażem Montaż desek tarasowych Druga warstwa oleju – na wierzchnią, widoczną stronę po montażu
    • Planuje dzialke na wsi, lub na obszarze znacznie oddalonym od miasta (tak, wiem ma malo czasu - do polowy nast. roku, dlatego badam temat).
    • Mógłbyś to przetłumaczyć na język polski?
    • Nie we wszystkich lokalizacjach takie rozwiązanie jest dozwolone, Zależy gdzie masz działkę. 
    • Mieszkanie w budynku to akurat nie problem bo budowa i tak przeciągnie się przez dłuższy czas - tu akurat mam pomysł jak to rozwiązać.   Siec ciepłownicza – planuje ogrzewać dom piecem na paliwo stale i będę posiadał zbiornik na ciepłą wodę, którą podgrzeje piecem albo elektrycznie, więc logicznie rzecz biorąc nie powinienem potrzebować oświadczenia o podłączeniu do sieci ciepłowniczej.   Dziękuje za odp. - mam przynajmniej kolejny temat do poruszenia z radcą.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...