daggulka Napisano 29 października 2014 #1 Napisano 29 października 2014 Takie mam pytanie do kobitek tu się udzielających, tudzież mężczyzn którzy swoje żonki może zapytają... na moje 5 włosów na krzyż raczej krótkich sprawdzi się suszarko lokówka? Fajny to gadżet czy z rodzaju tych "leżących" i zajmujących miejsce w łazience? Już mnie trafia ze szczotką i suszarką , no i trza iść z postępem Interesuje mnie taka z obrotową głowicą , i włosiem a nie jakimiś plastikowymi kolcami cuś w ten deseń .... Nie reklamuję konkretnego modelu żeby nie było tylko zamysł. Macie? Używacie? Lepsze niż suszarka i szczotka? Sprawdza się, czy leży?
Gość mhtyl Napisano 29 października 2014 #2 Napisano 29 października 2014 Szkoda kasy. Moja żonka i jej siostry tony takich suszarko-lokówek miały. Po jakimś czasie użytkowania albo kabel się ułamywał albo ten kręciołek ułamywał bo włosy powchodziły i zablokowywały go, a i zdarzało się że i upadek z wysokości zakańczał żywot tej maszyny Na pewno jakiś czas po zakupie będziesz miała z niej pociechę Od jakiegoś czasu moje Panie używają suszarki, takiej porządnej trzy biegi, coś około 2000 W, chodzi ona jak huragan na trzecim biegu, aż łupież wydmuchuje
daggulka Napisano 29 października 2014 Autor #3 Napisano 29 października 2014 Cytat Szkoda kasy. Moja żonka i jej siostry tony takich suszarko-lokówek miały. Po jakimś czasie użytkowania albo kabel się ułamywał albo ten kręciołek ułamywał bo włosy powchodziły i zablokowywały go, a i zdarzało się że i upadek z wysokości zakańczał żywot tej maszyny Na pewno jakiś czas po zakupie będziesz miała z niej pociechę Od jakiegoś czasu moje Panie używają suszarki, takiej porządnej trzy biegi, coś około 2000 W, chodzi ona jak huragan na trzecim biegu, aż łupież wydmuchuje Dzięki Heniu za info. Martwi mnie ten fragment o wplątujących się włosach . Mało mam - wolałabym nie Ktoś ma jeszcze jakieś spostrzeżenia?
daggulka Napisano 29 października 2014 Autor #4 Napisano 29 października 2014 No to kupiłam, jak to baba w gorącej wodzie kąpana .... na allegro . Grundig HS 4021 z dwiema nasadkami o odpowiadających mi średnicach (na krótkie włosy : 25 i 39mm).Przepłacać jak na pierwszy taki sprzęt nie zamierzałam , muszę najpierw zobaczyć czy mi się nada. A że w necie bardzo chwalą babeczki Grundiga - no to taką zanabyłam. Przyślą, poużywam to się pochwalę co i jak .
Gość gawel Napisano 29 października 2014 #5 Napisano 29 października 2014 Ja używam lokówko suszarki tej elektrycznej części do rozpalania grilla,sprawdza się bardzo
bobiczek Napisano 29 października 2014 #6 Napisano 29 października 2014 Ja takiej używałem i wiesz jakie dzisiaj mam zniszczone włosy....
bajbaga Napisano 29 października 2014 #7 Napisano 29 października 2014 Jakie włosy Jakie zniszczone? (no chyba, że doszczętnie)
Jani_63 Napisano 29 października 2014 #8 Napisano 29 października 2014 Cytat Ja używam lokówko Kolega używał tylko lokówki... ale za to gazowej.Fajny gadżet, bo nie wymaga dostępu do prądu.Używał jej... do grzania rękawic narciarskich synowi na stoku jak mu paluszki marzły.
animus Napisano 29 października 2014 #9 Napisano 29 października 2014 Cytat No to kupiłam, jak to baba w gorącej wodzie kąpana .... A że w necie bardzo chwalą babeczki Grundiga - no to taką zanabyłam. Przyślą, poużywam to się pochwalę co i jak . W moim domu nie ma lokówki ,tylko suszarka.
Afrodytaa Napisano 30 października 2014 #11 Napisano 30 października 2014 Za późno przybyłam...Oby Ci dzielnie służyła i obyś była zadowolona.Z moich uwag...nie nawiniesz prawidłowo włosów, bo wiatr z suszarki zawsze będzie je wydmuchiwał. Trochę potrwa, zanim się do tego przyzwyczaisz i opanujesz do tego stopnia, by umiejętnie się posługiwać. Miałam toto jeszcze za starych czasów, więc szału nie było, za to były gumowe nakładki...włosy po tym chol...wie szybciej mi się przetłuszczały. Koniecznie zdaj relację z pierwszych wrażeń
Jani_63 Napisano 30 października 2014 #12 Napisano 30 października 2014 Cytat Koniecznie zdaj relację z pierwszych wrażeń No wiesz...?Przecież to suszarko-lokówka... i nie ma gumowej nakładki
Gość mhtyl Napisano 30 października 2014 #13 Napisano 30 października 2014 Cytat Przepłacać jak na pierwszy taki sprzęt nie zamierzałam , muszę najpierw zobaczyć czy mi się nada. A że w necie bardzo chwalą babeczki Grundiga - no to taką zanabyłam. Przyślą, poużywam to się pochwalę co i jak . Z Grundig-iem to ma tyle wspólnego, że tylko jest sygnowany nazwa firmy. Zresztą na pocieszenie dodam, że już praktycznie żadna firma nie robi tak jak kiedyś, wszystko jest robione tam gdzie tania siła robocza Trochę Ci posłuży, jak siądzie to daj znać to się zpuso
Łukasz534 Napisano 7 lipca 2015 #14 Napisano 7 lipca 2015 Sprawdza się, moja żona codziennie jej używa.
Dacheo1979 Napisano 18 grudnia 2015 #15 Napisano 18 grudnia 2015 Cytat Sprawdza się, moja żona codziennie jej używa. Suszarko-lokówka to raczej zbędny gadżet. Lepsza jest zdecydowanie z tego co wiem prostownica.
pomyslove Napisano 26 lipca 2016 #16 Napisano 26 lipca 2016 Miałam taką suszarko-lokówke i sie nie sprawdziła, bardziej wyrywała włosy niż podkęcała.
magfix Napisano 9 września 2016 #17 Napisano 9 września 2016 Pamiętam, że moja mama miała pełno takich dziwnych lokówek, suszarko lokówek i innych
Gość Napisano 6 listopada 2016 #18 Napisano 6 listopada 2016 Ja mam za długie włosy, więc wiem, że taki sprzęt nie spisuje się dobrze na moich włosach. Ale jeżeli nabierze się wprawy fryzjerskiej, to do krótkich włosów suszarko-lokówka, jak najbardziej może być dobrym rozwiązaniem.
daggulka Napisano 1 grudnia 2016 Autor #20 Napisano 1 grudnia 2016 Cytat Oby tylko nie warczała za głośno!!!! A pacz ... zakupiona, odstawiona, zapomniana .Czas ją odgrzebać z powrotem bo co tak sama będzie leżeć P.S. Warczy mniej niż suszarka
Robert Oo Napisano 19 kwietnia 2019 #21 Napisano 19 kwietnia 2019 Witajcie, żona ma urodziny niebawem i właśnie sobie wymyśliła, że taki sprzęt chciałaby mieć. Przejrzałem co mają w sklepach i w euro rtv agd jest promocja -30% na lokówko-suszarki babyliss do końca tygodnia, ale jest kilka modeli, więc na co mam zwracać uwagę? Jaki model wybrać?
Kokoszka93 Napisano 25 maja 2020 #22 Napisano 25 maja 2020 tez chcialam kupic, ale poczytalam opinie w necie i generalnie bardzo ciezko sie nia suszy i kreci i prawie w ogole nie kreci wlosow
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się