MrTomo Napisano 18 października 2014 Udostępnij #1 Napisano 18 października 2014 Jestem na kupnie zmywarki do zabudowy. Myślę, że górny pułap to 1600 zł.Czy ktoś ma może taki model bosh smv53l50eu i może podzielić się "wrażeniami"?? Link do komentarza
Draagon Napisano 18 października 2014 Udostępnij #2 Napisano 18 października 2014 Ja użytkuję bosha obecnie - ale modelu nie znam - 60cm szeroki i głęboki - zarąbiście się w nim myje. Aczkolwiek wcześniejszy Hotpoint Ariston 45cm szeroki też niezły - ale lubił zostawiać osady na szklankach Link do komentarza
Ela Kawior Napisano 20 października 2014 Udostępnij #3 Napisano 20 października 2014 posiadam zmywarkę marki hoover, polecam, wcześniej mieliśmy boscha Link do komentarza
Gość gawel Napisano 20 października 2014 Udostępnij #4 Napisano 20 października 2014 Ja jestem właśnie po zabiegu zmiany zmywarki 2 tygodnie temu. Tez myślałem o Elektroluxie ale programy mnie zniechęciły i negatywne opinie znajomych , lub AEG i dałem sobie limit kosztów 1500 zł. Ale jak obejrzałem to AEG http://www.euro.com.pl/zmywarki/aeg-f6541pm0p.bhtml na zywo (co nie było łatwe bo musiałem jechać do Żyrardowa z W-wy) to mi ręce opadły bo jakość wykonania była marna delikatnie mówiąc , plastiki i kosze na naczynia oraz osprzęt myjący z plastiku marnej na prawdę jakości. Ponadto drzwiczki otwierały sie z takim zacięciem że trzeba było je wyszarpywać massakra! W związku z powyższym rozejrzałem się trochę i wybrałem to http://www.euro.com.pl/zmywarki/candy-cdp-4725x.bhtml. Bardzo dobra jakość wykonania, fajne i użyteczne programy, dobre parametry, prawdziwy inox , nie lakier proszkowy, cicha praca. Jednym słowem stosunek jakości do ceny bdb. Polecam. Link do komentarza
MrTomo Napisano 20 października 2014 Autor Udostępnij #5 Napisano 20 października 2014 Już kupiłem Bosh - ale dzięki. Temat z mojej strony wyczerpany Link do komentarza
Gość gawel Napisano 20 października 2014 Udostępnij #6 Napisano 20 października 2014 Cytat Już kupiłem Bosh - ale dzięki. Temat z mojej strony wyczerpany No to chwal się jaki model? Link do komentarza
MrTomo Napisano 20 października 2014 Autor Udostępnij #7 Napisano 20 października 2014 Cytat No to chwal się jaki model? No dokładnie ten o który pytałem:SMV53L50EU i też z euro.Mam nadzieję odzyskać jeszcze 200zł - bo promocja jakaś na urodziny bosh Link do komentarza
Gość gawel Napisano 20 października 2014 Udostępnij #8 Napisano 20 października 2014 No to gratulacje i niech sie dobrze sprawuje Link do komentarza
MrTomo Napisano 20 października 2014 Autor Udostępnij #9 Napisano 20 października 2014 Oby.U mnie w robocie Bosh się spisuje.Kręci od dwóch lat trzy razy dziennie. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 20 października 2014 Udostępnij #10 Napisano 20 października 2014 Cytat Oby.U mnie w robocie Bosh się spisuje.Kręci od dwóch lat trzy razy dziennie. Kurde co to za praca drinkbar? Link do komentarza
MrTomo Napisano 20 października 2014 Autor Udostępnij #11 Napisano 20 października 2014 Cytat Kurde co to za praca drinkbar? Nie - trzyzmianowa produkcja Link do komentarza
Gość gawel Napisano 20 października 2014 Udostępnij #12 Napisano 20 października 2014 Cytat Nie - trzyzmianowa produkcja Jak zwał tak zwał Link do komentarza
MrTomo Napisano 20 października 2014 Autor Udostępnij #13 Napisano 20 października 2014 Swoją drogą - gdzie dokupię "front panel" do tej maszyny? Link do komentarza
Gość gawel Napisano 20 października 2014 Udostępnij #14 Napisano 20 października 2014 Cytat Swoją drogą - gdzie dokupię "front panel" do tej maszyny? a ie masz starego frontu? Jak nie to do sprzedawcy szafek trzeba by uderzyc Link do komentarza
MrTomo Napisano 20 października 2014 Autor Udostępnij #15 Napisano 20 października 2014 (edytowany) Front to ja będę miał w domu za chwilę..!!Nie wiedziałem, że z tym "przodkiem" tyle zachodu będzie.To moja pierwsza zmywarka. Nie wiem czy nie lepiej było wziąć wolnostojącą i tylko odkręcić górny blat ??(a już zamykałem temat parę postów wyżej) Edytowano 20 października 2014 przez MrTomo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 20 października 2014 Udostępnij #16 Napisano 20 października 2014 Przy wolno stojącej to nie tak chop blat odkręcić.Jakie masz te fronty. Najlepiej wrzuć fotkę. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 20 października 2014 Udostępnij #17 Napisano 20 października 2014 Kurcze to dopiero, kup kawałek płyty albo najtańszy front w Ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09923658/ nic lepszego mi ie przychodzi do głowy ewentualnie kup kawałek płyty MDF w markecie budowlanym na wymiar, nie wiem jaki jest najmniejszy kawałek możliwy do kupienia Link do komentarza
MrTomo Napisano 20 października 2014 Autor Udostępnij #18 Napisano 20 października 2014 Cytat Kurcze to dopiero, kup kawałek płyty albo najtańszy front w Ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09923658/ nic lepszego mi ie przychodzi do głowy ewentualnie kup kawałek płyty MDF w markecie budowlanym na wymiar, nie wiem jaki jest najmniejszy kawałek możliwy do kupienia Czy to się przycina na wymiar - czy jak? Link do komentarza
Gość gawel Napisano 20 października 2014 Udostępnij #19 Napisano 20 października 2014 Cytat Czy to się przycina na wymiar - czy jak? no pewno, pójdź na całość wytnij kawałek OSB i będzie takie późne baroko koko a jak kupisz meble to wymieniszSwoja drogą to front plus zmywarka wychodzi znacznie drożej niż taka sama wolnostojąca dziwne to Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 20 października 2014 Udostępnij #20 Napisano 20 października 2014 Cytat Swoja drogą to front plus zmywarka wychodzi znacznie drożej niż taka sama wolnostojąca dziwne to Mnie też to zadziwia, bo wszystko co pod zabudowę, pomimo że nie ma eleganckiego wykończenia, kosztuje drożej niż wolnostojące. Link do komentarza
MrTomo Napisano 20 października 2014 Autor Udostępnij #21 Napisano 20 października 2014 No cóż.Człowiek uczy się całe życie. Link do komentarza
MrTomo Napisano 8 listopada 2014 Autor Udostępnij #22 Napisano 8 listopada 2014 No i front nie pasuje...Zbyt późno otrzymałem odpowiedź od ekspertów BoschaCzy zanim znajdę odpowiedni front mogę używać zmywarki - bez frontu?Czy ten front oprócz funkcji ozdobnej pełni jakąś inną jeszcze funkcję? Link do komentarza
malwina83 Napisano 10 listopada 2014 Udostępnij #23 Napisano 10 listopada 2014 mam zmywarkę Bosch'a do zabudowy i nie miałam jakoś problemów z kupnem frontu do niej Link do komentarza
MrTomo Napisano 11 listopada 2014 Autor Udostępnij #24 Napisano 11 listopada 2014 (edytowany) Cytat mam zmywarkę Bosch'a do zabudowy i nie miałam jakoś problemów z kupnem frontu do niej Bo to zależy jaki chce się mieć front.A gdzie kupowałaś? Edytowano 11 listopada 2014 przez MrTomo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
budnar Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij #25 Napisano 9 grudnia 2014 Cytat Mnie też to zadziwia, bo wszystko co pod zabudowę, pomimo że nie ma eleganckiego wykończenia, kosztuje drożej niż wolnostojące. wydaje mi się że przyczyną takiego stanu rzeczy są standardy których musi trzymać się producent podczas projektowania takiego czy innego sprzętu pod zabudowę. Link do komentarza
ada-adam Napisano 12 marca 2015 Udostępnij #26 Napisano 12 marca 2015 ja już sobie życia niewyobrażam bez zmywarki Ada Link do komentarza
retrofood Napisano 12 marca 2015 Udostępnij #27 Napisano 12 marca 2015 A ja bez kucharki. Link do komentarza
Adam Koszaliński Napisano 13 marca 2015 Udostępnij #28 Napisano 13 marca 2015 ja się jeszcze męczę bez zmywarki, ale już niedługo!;) Link do komentarza
Miskweer Napisano 17 marca 2015 Udostępnij #29 Napisano 17 marca 2015 (edytowany) ja myje w Beko, jest to moja 3cia zmywarka i wydaje mi się, że w dużej mierze jakość mycia zalezy od tabletek jakie używamy. Odkąd przeżuciłem się na kapsułki przestałam miewac osady na naczyniach Edytowano 17 marca 2015 przez Miskweer (zobacz historię edycji) Link do komentarza
DorotaZ Napisano 2 lipca 2015 Udostępnij #30 Napisano 2 lipca 2015 Dla 3- osobowej rodziny w jaką warto zainwestować? Link do komentarza
shopkinz Napisano 6 lipca 2015 Udostępnij #31 Napisano 6 lipca 2015 Cytat Dla 3- osobowej rodziny w jaką warto zainwestować? dużą Link do komentarza
arlekin Napisano 10 lipca 2015 Udostępnij #32 Napisano 10 lipca 2015 Cytat Dla 3- osobowej rodziny w jaką warto zainwestować? Taka na 15 kompletów w zupełności wystarczy. Choć sporo zależy od tego, ile w domu się gotuje i spożywa. Link do komentarza
pikuś1 Napisano 11 lipca 2015 Udostępnij #33 Napisano 11 lipca 2015 Ja nie polecam żadnej zmywarki - chyba że codziennie robi się imprezy i ma 6 dzieci . Ciagle nie domyte szkło , i smrłód ze zmywarki Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 11 lipca 2015 Udostępnij #34 Napisano 11 lipca 2015 Cytat Ja nie polecam żadnej zmywarki - chyba że codziennie robi się imprezy i ma 6 dzieci . Ciagle nie domyte szkło , i smrłód ze zmywarki Bo jak jesteś niechluj to żadne cudo nie pomoże. Zmywarkę się myje, czyści i odświeża.A Ty weź w końcu zacznij pisać choć troszeczkę poprawnie po polsku. Link do komentarza
budnar Napisano 13 lipca 2015 Udostępnij #35 Napisano 13 lipca 2015 Cytat ja się jeszcze męczę bez zmywarki, ale już niedługo!;) też kiedyś się męczyłem. Teraz swojego Electroluxa nie zmieniłbym na nic innego. Link do komentarza
Andrzej90 Napisano 9 sierpnia 2015 Udostępnij #36 Napisano 9 sierpnia 2015 Jeśli chodzi o zmywarki to prym wiodą Bosch i Siemens, pożniej długo długo nic... Link do komentarza
Tomilawa Napisano 4 września 2015 Udostępnij #37 Napisano 4 września 2015 Zmywarka to genialna sprawa, zwłaszcza dla kobiety. Panów niespecjalnie interesuje temat zmywania. Mam jednak dylemat, zamawialiśmy sporą ilość szkła dla naszej 6 osobowej rodziny ze strony http://witeks.pl/szklo-bezbarwne-kieliszki. I patrząc na kieliszki z pięknym malunkiem obawiam się, że będę musiała znowu polubić zmywanie ręczne. Kufle czy salaterki spokojnie zapakuję do zmywarki, ale niektóre cudeńka mogłyby tej kąpieli nie przeżyć. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 4 września 2015 Udostępnij #38 Napisano 4 września 2015 Cytat Ja nie polecam żadnej zmywarki - chyba że codziennie robi się imprezy i ma 6 dzieci . Ciagle nie domyte szkło , i smrłód ze zmywarki Czyściłeś ją kiedykolwiek?i czym ty myjesz w tej zmywarce, że masz nie domyte szkło????Ja nie mam żadnych plam Cytat ze strony http://witeks.pl/szklo-bezbarwne-kieliszki. I patrząc na kieliszki z pięknym malunkiem obawiam się, że będę musiała znowu polubić zmywanie ręczne. Kufle czy salaterki spokojnie zapakuję do zmywarki, ale niektóre cudeńka mogłyby tej kąpieli nie przeżyć. To kup kieliszki bez wzorów.A większość zmywarek ma uchwyty na kieliszki Link do komentarza
zbyszek_283 Napisano 7 września 2015 Udostępnij #39 Napisano 7 września 2015 Cytat Czyściłeś ją kiedykolwiek?i czym ty myjesz w tej zmywarce, że masz nie domyte szkło????Ja nie mam żadnych plam To kup kieliszki bez wzorów.A większość zmywarek ma uchwyty na kieliszki wiele zalezy od samej zmywarki. Jeśli ma kiepską, to się nie dziwie. Ja mam zwykłego Boscha i jakoś nie mam problemów z domywaniem, chyba że garnki są na prawde brudne. Link do komentarza
Poltergeist Napisano 7 września 2015 Udostępnij #40 Napisano 7 września 2015 Cytat Jeśli chodzi o zmywarki to prym wiodą Bosch i Siemens, pożniej długo długo nic... Ja na swoją, marki ELEKTROLUX również nie narzekam. Więc z tym "długo, długo nic..." to lekka przesada! Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 7 września 2015 Udostępnij #41 Napisano 7 września 2015 Cytat Ciagle nie domyte szkło , i smrłód ze zmywarki Ala jak w zmywarce zalegają resztki jedzenia to pachniało nie będzie Link do komentarza
vip42 Napisano 7 września 2015 Udostępnij #42 Napisano 7 września 2015 Szkło matowieje, ale jest czyste. Smerdzi ze zmywarki tylko wtedy gdy są w niej brudne naczynia. Większość zmywarek ma funkcję 1/2 wsadu. Czyli aby nie śmierdziało wystarczy myć częściej. Link do komentarza
janm Napisano 8 września 2015 Udostępnij #43 Napisano 8 września 2015 ja jestem przeciwnikiem zmywarek. sam umyję naczynia znacznie lepiej i szybciej niż zmywarki, a wody wcale nie zużywam wiele Link do komentarza
solange63 Napisano 8 września 2015 Udostępnij #44 Napisano 8 września 2015 Cytat ja jestem przeciwnikiem zmywarek. sam umyję naczynia znacznie lepiej i szybciej niż zmywarki, a wody wcale nie zużywam wiele ehehehe, taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Link do komentarza
retrofood Napisano 8 września 2015 Udostępnij #45 Napisano 8 września 2015 Cytat ja jestem przeciwnikiem zmywarek. sam umyję naczynia znacznie lepiej i szybciej niż zmywarki, a wody wcale nie zużywam wiele Ja to się nawet ożeniłem ze zmywarką... Link do komentarza
cubeq Napisano 10 września 2015 Udostępnij #46 Napisano 10 września 2015 jakbyś nie miał pracy, mogę cię wynająć do zmywania za mnie w domu?? Link do komentarza
silver_him Napisano 11 września 2015 Udostępnij #47 Napisano 11 września 2015 Cytat jakbyś nie miał pracy, mogę cię wynająć do zmywania za mnie w domu?? hehe, a jakie warunki? Umowa o prace będzie? Jak tak, to może ja się zgłoszę xD Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 11 września 2015 Udostępnij #48 Napisano 11 września 2015 Cytat ja jestem przeciwnikiem zmywarek. sam umyję naczynia znacznie lepiej i szybciej niż zmywarki, a wody wcale nie zużywam wiele Pranie też rób ręcznie, będzie szybciej i mniej wody zużyjesz 1 Link do komentarza
r_33 Napisano 12 października 2015 Udostępnij #49 Napisano 12 października 2015 Witam wszystkich.To mój pierwszy wpis tutaj:)Mam małą niepewność odnośnie zmywarki wolnostojącej.Sprawa wygląda następująco:Mam wykończoną kuchnię i zostawione miejsce na zmywarkę wolnostojącą 45cm szer.Problem (chyba) jest w tym, że jak dziś zmierzyłem to dziura ma szerokość 44,7 - 44,8 cm.Jutro zamierzam kupić taką zmywarkę :http://www.bosch-home.pl/produkty/zmywarki...E08EU.html#tab2Jej szerokość według opisu to 45 cm.I tutaj moje pytanie - Czy ona zmieści się w tej wnęce?? Czy ona rzeczywiście ma równe 45 cm czy może troszkę jest węższa, bo jak nie to będę miał problem z wciśnięciem jej do tej wnęki.Bo tak na wcisk to trochę strach, bo pewnie by się dało ale i pewnie bym pogiął trochę blachę zmywarki.Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam Link do komentarza
r_33 Napisano 16 października 2015 Udostępnij #50 Napisano 16 października 2015 (edytowany) Ale odpowiedzi, że aż nie mam pojęcia od której zacząć czytanie...:/Zmywarka kupiona i na szczęście się zmieściła.Tak z ciekawości pomierzyłem kilkanaście modeli i ich szerokość waha się pomiędzy 44,5 cm - 44,8 cm.Może się to komuś przyda.Pozdrawiam Edytowano 16 października 2015 przez r_33 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się