mamig Napisano 2 maja 2014 Udostępnij #1 Napisano 2 maja 2014 Dzień dobry wszystkim.Być może temat wydaje się banalny, ale nie dla mnie.Chciałbym zapytać czy jeśli zamieszczę kilka zdjęć przedpokoju i holu, to czy Państwo pomoże Ci go jakoś "ciekawie" zaaranżować. Nadmieniam iż w/w pomieszczenie jest w boazerii dębowej.Pozdrawiam Staszek. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 2 maja 2014 Udostępnij #2 Napisano 2 maja 2014 Spróbować zawsze możesz, głowy Ci nikt za to nie urwie Link do komentarza
Elfir Napisano 5 maja 2014 Udostępnij #3 Napisano 5 maja 2014 To jest taka boazeria z lat 70-80 tych? Link do komentarza
edelka Napisano 9 lipca 2014 Udostępnij #4 Napisano 9 lipca 2014 A co boazeria się już nie podoba? Przecież teraz drewno jest bardzo modne, może lepiej zostawić tą boazerię i tylko ją odnowić. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 9 lipca 2014 Udostępnij #5 Napisano 9 lipca 2014 Jakoś się nie dowiemy czy autorowi tematu boazeria się podoba czy nie, tak mu się piekliło że od początku maja do dziś milczy. Link do komentarza
PieceMans Napisano 17 lipca 2014 Udostępnij #6 Napisano 17 lipca 2014 Przede wszystkim zdjęcia i wtedy na pewno każdy pomoże podczas aranżacji holu,tylko podaj szczegóły na które czekamy z niecierpliwością Link do komentarza
kalina3 Napisano 22 lipca 2014 Udostępnij #7 Napisano 22 lipca 2014 Sądzę, że zdjęć już się raczej nie doczekamy, ponieważ post był z maja. A co do boazerii - osobiście bym ją usunęła i pomalowała przedpokój na jakiś jasny kolor. Link do komentarza
MarcinNNI Napisano 22 lipca 2014 Udostępnij #8 Napisano 22 lipca 2014 (edytowany) Ja bym coś takiego na scianę dał i ciepłe oswietlenie do tego Edytowano 22 lipca 2014 przez MarcinNNI (zobacz historię edycji) Link do komentarza
mi.mirek Napisano 21 sierpnia 2014 Udostępnij #9 Napisano 21 sierpnia 2014 przeszlifuj boazerie na całości i zamaluj jednolitą farbą albo bieloną bejcą będziesz miał designerski holl:D Link do komentarza
cegielka Napisano 22 sierpnia 2014 Udostępnij #10 Napisano 22 sierpnia 2014 No i gdzie te fotki? Link do komentarza
mi.mirek Napisano 10 września 2014 Udostępnij #11 Napisano 10 września 2014 też czekam na foty Link do komentarza
Ceramika_Design Napisano 10 września 2014 Udostępnij #12 Napisano 10 września 2014 Cytat też czekam na foty Zdjęć chyba nie będzie ;) Ale ten pomysł ze strukturą na ścianie - super! Pod warunkiem, że korytarz jest nieco większy niż przedsionek ;) Link do komentarza
Oknobyt Napisano 19 września 2014 Udostępnij #13 Napisano 19 września 2014 Struktura jak najbardziej,zresztą w chwili obecnej jest to dosyć modnym,popularnym rozwiązaniem. Poza tym polecam zastanowić się nad cegłą lub kamieniem dekoracyjnym. Link do komentarza
Ligeroo Napisano 1 grudnia 2014 Udostępnij #14 Napisano 1 grudnia 2014 Kamień dekoracyjny to już droższa opcja,aczkolwiek również warta uwagi bo wtedy przedpokój będzie się pięknie prezentował. Dodatkowo na suficie polecam halogeny dla wzmocnienia efektu i utrzymania dobrego klimatu. Link do komentarza
rower Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij #15 Napisano 8 grudnia 2014 Ja jestem posiadaczem kamienia dekoracyjnego Jura, powiem, że efekt w pokoju udał mi się bardzo dobrze. Kamień fajnie jest podświetlić, ale jak samo pomieszczenie jest jasne to można spokojnie darować sobie światełka. Polecam również nie stosować kamienia wszędzie gdzie się da, może to lekko przytłoczyć. Link do komentarza
MarcinNNI Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij #16 Napisano 8 grudnia 2014 Ja mam zamiar dać go na jedną ścianę w dużym pokoju Link do komentarza
rower Napisano 13 grudnia 2014 Udostępnij #17 Napisano 13 grudnia 2014 Mówisz w ogóle o kamieniu dekoracyjnym czy jakimś z tutaj wyżej wymienionych? Link do komentarza
MarcinNNI Napisano 14 grudnia 2014 Udostępnij #18 Napisano 14 grudnia 2014 Niestety nie o kamieniu dekoracyjnym ę o takim jak ty posiadasz , myśl o czymś takim jak na foto powyżej Link do komentarza
Gość gawel Napisano 14 grudnia 2014 Udostępnij #19 Napisano 14 grudnia 2014 Cytat Dzień dobry wszystkim.Być może temat wydaje się banalny, ale nie dla mnie.Chciałbym zapytać czy jeśli zamieszczę kilka zdjęć przedpokoju i holu, to czy Państwo pomoże Ci go jakoś "ciekawie" zaaranżować. Nadmieniam iż w/w pomieszczenie jest w boazerii dębowej.Pozdrawiam Staszek. Też się dołączam do pytania Link do komentarza
Olszaaa Napisano 29 grudnia 2014 Udostępnij #20 Napisano 29 grudnia 2014 Cytat Dzień dobry wszystkim.Być może temat wydaje się banalny, ale nie dla mnie.Chciałbym zapytać czy jeśli zamieszczę kilka zdjęć przedpokoju i holu, to czy Państwo pomoże Ci go jakoś "ciekawie" zaaranżować. Nadmieniam iż w/w pomieszczenie jest w boazerii dębowej.Pozdrawiam Staszek. Hmm wg mnie niełatwa będzie aranżacja, w której jest boazeria. Nie dla tego, że to niemodne etc, po prostu bardzo łatwo wtedy przegiąć i uzyskać efekt przesytu. Może, zamiast w dodatki typu wazony lub obrazy, warto zainwestować np. w aranżację oświetlenia? Wg mnie np. jakieś delikatne kinkiety dodałyby wnętrzu charakteru , ale też nie przytłoczyłyby go. Link do komentarza
Pracownia2p Napisano 16 stycznia 2015 Udostępnij #21 Napisano 16 stycznia 2015 A czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby zerwać boazerię i nałożyć tynk strukturalny w jakimś ładnym,ciekawym kolorze? Plus do tego do góry halogeny,wtedy przedpokój na pewno będzie się ładnie,ciekawie prezentował. Link do komentarza
carolinee Napisano 19 stycznia 2015 Udostępnij #22 Napisano 19 stycznia 2015 mi się bardzo podoba taki przedpokój - motyw różyczek bardzo mi się podoba - oczywiście nie każdemu takie coś przypadnie do gustu, ale wrzucam jako inspirację ;) no i druga sprawa taki przedpokój wcześniej musi spełnić wymóg odpowiedniej wielkości, bo do malutkiego korytarzyka taka dekoracja na pewno pasować nie będzie Link do komentarza
rower Napisano 29 stycznia 2015 Udostępnij #23 Napisano 29 stycznia 2015 Cytat Niestety nie o kamieniu dekoracyjnym ę o takim jak ty posiadasz , myśl o czymś takim jak na foto powyżej Oczywiście się nie obrażam. Takich propozycji jakie były na tym zdjęciu jest całkiem sporo. Ten przeze mnie zaproponowany służy do wypełniania zupełnie innych aranżacji, trudno nawet je ze sobą porównywać. Link do komentarza
zyśko Napisano 2 lutego 2015 Udostępnij #24 Napisano 2 lutego 2015 Szkoda, że nie ma zdjęć i żadnych konkretów. Mi też podoba się ten kamień ale do wąskiego przedpokoju nie będzie odpowiedni, chyba, że na jednej ścianie. Link do komentarza
Samuul003 Napisano 20 kwietnia 2015 Udostępnij #25 Napisano 20 kwietnia 2015 Cytat Kamień dekoracyjny to już droższa opcja,aczkolwiek również warta uwagi bo wtedy przedpokój będzie się pięknie prezentował. Dodatkowo na suficie polecam halogeny dla wzmocnienia efektu i utrzymania dobrego klimatu. Właśnie przy remoncie Naszego przedpokoju równiez sugerowaliśmy się ceną i ciężkością materiału z jakim ozdobimy ściany w holu. Nałożenie piaskowca wyszło nabardziej optymalnie, a efekt bardzo ekskluzywny. Link do komentarza
CecyliaS Napisano 24 kwietnia 2015 Udostępnij #26 Napisano 24 kwietnia 2015 A ja mam pytanie do doświadczonych:) Czy w hallu dobrze jest postawić szafę typu komandor, czy lepiej w salonie a w przedpokoju? Mam troch miejsca w hallu ale nie tak dużo jak w salonie. Nie chcę, żeby żadne z pomieszczeń było zagracone i myślę w którym miejscy będzie bardziej funkcjonalne. Oczywiście myślę o szafie z lustrem, jeszcze nie wiem czy na całość, czy tylko 1 drzwi...z góry dzięki! Link do komentarza
marcin1981 Napisano 11 maja 2015 Udostępnij #27 Napisano 11 maja 2015 lepiej zrobic szafe w przedpokoju bo tam tyle nie przebwasz co w salonie. a po co ma ci stac wielka szafa i zabierac przestrzen? Link do komentarza
Ekspert Sztukaterii WMB Napisano 13 maja 2015 Udostępnij #28 Napisano 13 maja 2015 (edytowany) Na jedną ścianę można zastosować panele dekoracyjne 3D. Wykonane z poliuretanu są lekkie i zarazem trwałe, co jest bardzo ważne w przedpokoju Dzięki nietuzinkowej rzeźbie wyeksponujemy ścianę i nadamy przedpokojowi charakteru. Można je malować co dodatkowo sprawi że wnętrze będzie oryginalne i pasowało do całej kolorystyki. Edytowano 14 maja 2015 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
alexon Napisano 23 lipca 2015 Udostępnij #29 Napisano 23 lipca 2015 Jesli chodzi o hall to wybieram prostotę. Biel z dodatkami w kolorze brązu i drewna. To tego podwieszany sufit z jasnymi żarówkami. Myślę także o wstawieniu ławeczki. Taki oldschool troszkę Link do komentarza
rraffaello Napisano 12 sierpnia 2015 Udostępnij #30 Napisano 12 sierpnia 2015 A może coś takiego? Link do komentarza
BellaStoria Napisano 21 sierpnia 2015 Udostępnij #31 Napisano 21 sierpnia 2015 A mi nie podoba się zarówno ten niebieski kolor na powyższym zdjęciu jak i podświetlany fiolet co w praktyce wygląda dosyć kiczowato. Fajną opcja na ściany w przedpokoju jak i salonie jest cegła ozdobna lub kamień dekoracyjny. Link do komentarza
JasłoBUD Napisano 26 sierpnia 2015 Udostępnij #32 Napisano 26 sierpnia 2015 mi się podobaja te różyczki, ale wstawiłabym je bardziej do łazienki niz przedpokoju... jakoś tak mi nie pasują. W przedpokoju mam ciemną szarą tapetę, a na krawędziach przy suficie paski ledowe i takie połączenie mi się bardzo podoba. Link do komentarza
dydx Napisano 27 sierpnia 2015 Udostępnij #33 Napisano 27 sierpnia 2015 Przeglądając ten temat trudno nie zwrócić uwagi na jeden aspekt: w przedpokoju kluczowe wydaje się oświetlenie, bo mało kto chyba ma ten komfort przestronnego i jasnego przedpokoju. Można mieć najładniejsze dekoracje (różyczki wydają się w porządku), ale w ciemnym pomieszczeniu po prostu nie będzie ich widać. To takie moje przemyślenie tylko ;) Link do komentarza
Eksperci Śnieżka Napisano 28 sierpnia 2015 Udostępnij #34 Napisano 28 sierpnia 2015 Dobrym pomysłem na starą boazerię jest pomalowanie jej na biało na wzór skandynawski. Biel powiększy optycznie wnętrze, odświeży je, odmieni. Można to zrobić samodzielnie za pomocą Emalii Akrylowej kolor A400 (biel). To proste rozwiązanie które przyniesie spektakularny efekt.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Link do komentarza
Gość stach Napisano 28 sierpnia 2015 Udostępnij #35 Napisano 28 sierpnia 2015 Cytat Dobrym pomysłem na starą boazerię jest pomalowanie jej na biało na wzór skandynawski. Biel powiększy optycznie wnętrze, odświeży je, odmieni. Można to zrobić samodzielnie za pomocą Emalii Akrylowej kolor A400 (biel). To proste rozwiązanie które przyniesie spektakularny efekt.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Bardzo proszę o jakieś zdjęcia z takiego "skandynawskiego" malowania.Ja mam jak najgorsze doświadczenia .Z dziesięć lat temu klient zażyczył sobie takie właśnie optyczne powiększenie przedpokoju - kilkanaście lat wcześniej prawdziwy stolarz zrobił prawdziwie drewnianą zabudowę - szafy, pawlacze, szafka na buty - i resztę obłożył świerkową boazerią: listwy ok. 6-7 cm szerokości z lekko sfazowanymi krawędziami na własne pióro, elegancko oblistwowane tam gdzie trzeba.Proponowałem wyrzucenie wszystkiego, wygładzenie ścian i pomalowanie na jasny kolor. Gospodarz przeforsował malowanie jasnym kolorem, farbą akrylową właśnie, ale nie Śnieżką - firmy nie pamiętam...No i się zaczęło ...Mycie, szlifowanie polakierowanej powierzchni i malowanie. Boazeria po tych kilkunastu latach nabrała koloru dość ciemnego miodu i dopiero po trzeciej warstwie kolor jakoś się z grubsza pokazał, aleeee... "wylazły" wszystkie pęknięcia drewna, wszystkie styki listew z narożnikami, ćwierćwałkami, wszystkie szpary pomiędzy listwami - przy piórze i wpuście - nie dawały się zamalować, farba wysychała i pojawiała się znowu CZARNA, "świecąca" szczelina, niewidoczna przy ciemnej desce boazeryjnej, a pojawiająca się przy jasnej desce... Niemożliwa do zamalowania... Powstał pomysł zaklejenia tych szpar białym akrylem z tuby i zamalowania farbą. Po dwóch dniach zabawy efekt był taki, że gospodarz załamany efektem i z puściejszą kieszenią ( wydaną na materiały i robotę) przyznał mi rację i tak pomalowaną boazerię zerwaliśmy ze ścian, rozwalili szafy i po wygładzeniu ścian pomalowali na wymarzony jasny kolor...Dlatego, przy takiej poradzie, proszę o zdjęcia realizacji wybielenia starej boazerii. Pewnie Wasza farba jest o niebo lepsza od tej star ej sprzed tych ok. 10 lat, której nazwy nie pamiętam - na pewno nie była to byle jaka farba z najniższej półki cenowej - ale wątpliwości, jaki jest efekt, pozostają Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 20 listopada 2015 Udostępnij #36 Napisano 20 listopada 2015 Drewno można na wiele sposobów odświeżyć. Tenn biały kolor to tylko jedno z rozwiazań. Jest równiez wiele lakierów i powłok dających efekt zbliżony - mleczny, rustykalny, z widocznym rysunkiem drewna etc.Bardziej radykalne rozwiązanie to usunięcie boazerii i przygotowanie podłoża pod kamień dekoracyjny, płytki cegłopodobne etc.Tu coś do zainspirowania Link do komentarza
NUNU BABA Napisano 26 listopada 2015 Udostępnij #37 Napisano 26 listopada 2015 U nas i naszych bliskich w holach zamocowaliśmy takie plakaty:Hol to miejsce przez które przechodzi każdy mieszkaniec przynajmniej kilka razy dziennie, a goście widzą jako pierwsze pomieszczenie w domu. Dlatego my wykorzystaliśmy je jako najlepsze miejsce do szerzenia naszej dewizy ;) Link do komentarza
orangemma Napisano 26 listopada 2015 Udostępnij #38 Napisano 26 listopada 2015 Uważam, że kamień w wąskim przedpokoju bedzie wyglądał przytłaczająco... według mnie w korytarzu nie ma miejsca na takie zdobienia Link do komentarza
Ninna Napisano 26 listopada 2015 Udostępnij #39 Napisano 26 listopada 2015 Zależy jaki duzy jest korytarz. Link do komentarza
Majeczka56 Napisano 27 listopada 2015 Udostępnij #40 Napisano 27 listopada 2015 Do małego przedpokoju to przede wszystkim dobre oświetlenie oraz duże lustro. W jakimś programie kiedyś pokazywali, żeby ustawić lampy tak, żeby się światło pięknie odbijało. Mi się takie bogato zdobione podobają, ale nie wiem jak wyglądają w małych pomieszczeniach? Link do komentarza
Grażyn Stępień Napisano 27 listopada 2015 Udostępnij #41 Napisano 27 listopada 2015 moim zdaniem do małych pomieszczeń coś takiego nie pasuje, myslę że lepiej sprawdzi się coś klasycznego, skromniejszego i przy samym suficie, aby jak najbardziej powiększyć optycznie pomieszczenie Link do komentarza
Eksperci Śnieżka Napisano 26 grudnia 2015 Udostępnij #42 Napisano 26 grudnia 2015 Styl skandynawski, bielenie drewna ma na celu właśnie podkreślenie struktury drewna. Elementy takie jak sęki, styki desek, pęknięcia, bruzdy a nawet dziury po kornikach, są elementami bardzo pożądanymi w takich aranżacjach. Taka jest natura drewna, że ma słoje, sęki, że pracuje i pęka. Chcąc uzyskać powierzchnię „idealną” należy sięgnąć po panele laminowane lub rzeczywiście zdjąć okładzinę.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Link do komentarza
lokers Napisano 22 marca 2016 Udostępnij #43 Napisano 22 marca 2016 (edytowany) Ciężko jest urządzić przedpokój, a doradzać to już w ogóle, gdy się nie widzi zdjęć. Jak dla mnie bardzo ważne jest rozmieszczenie mebli i wszystkiego co się znajdzie w pomieszczeniu. Ja sam niedługo planuje zrobić remont i myślałem o zastosowaniu się do zasad feng shu, nie tylko do przedpokoju, ale i całego mieszkania, choć z całą resztą musiałabym poczekać, bo brak mi funduszy. Co myślicie o aranżacjach sięgających właśnie po coś takiego? Edytowano 11 maja 2016 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
lesteq Napisano 29 marca 2016 Udostępnij #44 Napisano 29 marca 2016 a pomyśl jak porządnie wyczyścić taką lampę? Link do komentarza
Meble Pumo Napisano 7 kwietnia 2016 Udostępnij #45 Napisano 7 kwietnia 2016 Osoby, które chcą zaaranżować romantyczny przedpokój, kupić mogą zestaw białych mebli Paris. Składa się on z szafy z lustrem, szafki na buty i wieszaka, które z płyty MDF, wykonała duńska fabryka Tvilum. Link do komentarza
nokia Napisano 13 kwietnia 2016 Udostępnij #46 Napisano 13 kwietnia 2016 (edytowany) Cytat Osoby, które chcą zaaranżować romantyczny przedpokój, kupić mogą zestaw białych mebli Paris. Składa się on z szafy z lustrem, szafki na buty i wieszaka, które z płyty MDF, wykonała duńska fabryka Tvilum. Mi biały kojarzy się raczej z salą szpitalną a nie z romantyzmem, ale o gustach się podobno nie dyskutuje.Schludnie, poprawnie, surowo - ale czy romantycznie???? No nie wiem Edytowano 13 kwietnia 2016 przez nokia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
cubeq Napisano 21 kwietnia 2016 Udostępnij #47 Napisano 21 kwietnia 2016 biały kolor nie musi momentalnie wywolywacj emocji i skojarzen ze szpitalem. odpowiednie swiatlo i dodatki moga zmienic calosc. Link do komentarza
marcin323 Napisano 28 kwietnia 2016 Udostępnij #48 Napisano 28 kwietnia 2016 biel i odcienie szarości są teraz w modzie, u mnie w holu egzamin zdały szare winylowe tapety w zestawieniu z białymi meblami Link do komentarza
halina156 Napisano 4 maja 2016 Udostępnij #49 Napisano 4 maja 2016 Pod żadnym pozorem nie pozbywaj się drewnianej boazerii! Przecież ona jest super! I chyba znowu robi się modna, bo daje taki niesamowity efekt ciepłego, przytulnego wnętrza. Poza tym bardzo łatwo jest ją odnowić - wystarczy pomalować na jakiś inny kolor i już masz nowe, piękne, stylowe wnętrze. Ja również mam na ścianach boazerię i planuję remont generalny domu. Boazeria to w sumie jedyna rzecz, którą mam zamiar pozostawić niemal bez zmian, wszystko inne idzie do wymiany. I zostawienie jej było warunkiem podjęcia współpracy ze specami od aranżacji wnętrz. Jeśliby chcieli coś z nią zrobić (np. wywalić) to bym się ich pozbyła! Link do komentarza
parkowa Napisano 23 lutego 2018 Udostępnij #50 Napisano 23 lutego 2018 a zdjęcie nadal nie ma Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się