martacio Napisano 6 grudnia 2013 Udostępnij #1 Napisano 6 grudnia 2013 Cześć, planuję urozmaicić pokój swoim dzieciom, dlatego postanowiłam że kupię im projektor fal oceanu czytałam, że taki gadżet daje naprawdę fajny efekt. co o tym sądzicie? Link do komentarza
bajbaga Napisano 6 grudnia 2013 Udostępnij #2 Napisano 6 grudnia 2013 Dziecię będzie miało perturbacje żołądkowe przez usta - a strona i tak się nie wyrobi. Link do komentarza
ola.zielinska Napisano 10 grudnia 2013 Udostępnij #3 Napisano 10 grudnia 2013 A mnie się podoba Sama bym chciała taką mieć :P Link do komentarza
LysyBudowlaniec Napisano 12 grudnia 2013 Udostępnij #4 Napisano 12 grudnia 2013 Nie wiem, ja sam dostałbym mdłości od tego. Link do komentarza
sylwia4012 Napisano 17 stycznia 2014 Udostępnij #5 Napisano 17 stycznia 2014 Myślę, że lepiej było by urozmaicić pokój jakąś fajną fototapetą, najlepiej z ulubionymi bohaterami dzieciaków. Bo wydaje mi się, że ten projektor jakoś szczególnie nie wzbogaci ich pokoju. Decyzja należy do ciebie. Link do komentarza
Sebastian5 Napisano 21 stycznia 2014 Udostępnij #6 Napisano 21 stycznia 2014 Też myślę, że lepiej się opłaca zainwestować w odpowiednią kolorystykę wnętrza. Fajne kolorki i sie od razu humor poprawia i Tobie i dziecku ;) wystarczy odpowiednie połączeniePozdrawiam Link do komentarza
MultiLampy Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij #7 Napisano 28 stycznia 2014 W chwili obecnej fototapeta oraz lampka na biurko czy też na podłogę to dobra opcja i moim zdaniem jak najbardziej sprawdzi się w praktyce. W kwestii wyboru samej lampy mogę pomóc oraz doradzić coś odpowiedniego. Link do komentarza
malina103 Napisano 16 kwietnia 2014 Udostępnij #8 Napisano 16 kwietnia 2014 trzeba pamiętać, że duża fototapeta kiepsko wygląda w małych pomieszczeniach. Link do komentarza
retrofood Napisano 16 kwietnia 2014 Udostępnij #9 Napisano 16 kwietnia 2014 Cytat trzeba pamiętać, że duża fototapeta kiepsko wygląda w małych pomieszczeniach. Ale jest dużo miejsca do malowania kredkami. Link do komentarza
a_gatka Napisano 17 kwietnia 2014 Udostępnij #10 Napisano 17 kwietnia 2014 A jaki to koszt? Link do komentarza
PieceMans Napisano 23 kwietnia 2014 Udostępnij #11 Napisano 23 kwietnia 2014 Szczerze mówiąc uważam,że jest to zbędny bajer i gadżet w pokoju dla dziecka. O wiele lepiej sprawdzi się wspomniana powyżej fototapeta z ciekawym motywem przewodnim,która także idealnie będzie pasować do pokoju dziecka. Link do komentarza
malina103 Napisano 23 kwietnia 2014 Udostępnij #12 Napisano 23 kwietnia 2014 to już lepiej zamiast fototapety zakupić fajną tapetę dziecięcą Link do komentarza
burleska Napisano 23 kwietnia 2014 Udostępnij #13 Napisano 23 kwietnia 2014 Myślę, że takie fale na suficie szybko mogłyby zacząć denerwować... Ale z podobnych gadżetów widziałam niedawno reklamę podobnego projektora, ale wyświetla nieruchomy obraz gwiazdozbiorów, można wybrać kolor podświetlenia, w pokoju wieczorem jest przytulniej, a efekt naprawdę ładny i nie przytłacza. Link do komentarza
Bodzia Napisano 25 kwietnia 2014 Udostępnij #14 Napisano 25 kwietnia 2014 Myślę, że jeśli chce się urozmaicić pokój dla dziecka, to najlepiej jest powyklejać ściany jakimiś grafikami. Ale niekoniecznie takimi w postacie z bajek, tylko jakimiś takimi neutralnymi - może sylwetkami? Do tego świetnie się też nadają abażury na żyrandole - wycięte wzory padają na ściany i tworzą niesamowity efekt jeszcze jeśli taki żyrandol albo lampa kręci się powoli wokół własnej osi, to jest to uspokajające. Link do komentarza
Caramella Napisano 12 sierpnia 2014 Udostępnij #15 Napisano 12 sierpnia 2014 Taki projektor fal to nowoczesna wersja lampki karuzeli, która służyła dzieciom parę ładnych lat temu. Tam i tu chodziło o rozbłysk czegoś na ścianie i suficie, co uspokoi i uśpi dziecko. Musiałbym zobaczyć jak to wygląda na żywo, ale możliwe, że woda jest tak wyraźna i realistyczna, że może dziecko pobudzić Link do komentarza
agutka Napisano 13 sierpnia 2014 Udostępnij #16 Napisano 13 sierpnia 2014 Ja do urozmaicenia pokoju dziecka wybrałabym farbę tablicową, zeby samo sobie mogło tę przestrzeń urozmaicać Link do komentarza
BlueDecoria Napisano 15 sierpnia 2014 Udostępnij #17 Napisano 15 sierpnia 2014 Taką tablicę mamy w kuchni - pełni rolę 'komunikatora rodzinnego' Link do komentarza
Ceramika Design Napisano 21 sierpnia 2014 Udostępnij #18 Napisano 21 sierpnia 2014 Cytat Szczerze mówiąc uważam,że jest to zbędny bajer i gadżet w pokoju dla dziecka. O wiele lepiej sprawdzi się wspomniana powyżej fototapeta z ciekawym motywem przewodnim,która także idealnie będzie pasować do pokoju dziecka. Też tak sądzę Ewentualnie zamiast fototapety, zwykła tapeta, ale z kolekcji dedykowanej dzieciom. (Taką ofertę ma m.on. Rasch). Link do komentarza
cegielka Napisano 22 sierpnia 2014 Udostępnij #19 Napisano 22 sierpnia 2014 Jeśli dzieciaki mają chorobę morską, to nie polecam Link do komentarza
Atlantic Polska Napisano 6 października 2014 Udostępnij #20 Napisano 6 października 2014 Dla dzieci z alergią i problemami górnych dróg oddechowych konstruktorzy w naszej firmie opracowali system ASP. Eliminuje on zjawisko cyrkulacji kurzu, pyłków i roztoczy w ogrzewanym powietrzu w pokoju dziecka oraz ich osiadanie w bezpośrednim otoczeniu grzejnika. Są w niego wyposażone radiatory i promienniki z naszej oferty. Link do komentarza
MultiLampy Napisano 14 października 2014 Udostępnij #21 Napisano 14 października 2014 Jeżeli mowa o urządzaniu pokoju dla dziecka to oczywiście warto zastanowić się nad bajkowym motywem fototapety,takim który zbyt szybko się nie znudzi,plus dobrym oświetleniem w postaci lampki na biurko plus górnej czy taśm led na meblach,to też fajne rozwiązanie. Link do komentarza
Jolinkas Napisano 15 października 2014 Udostępnij #22 Napisano 15 października 2014 Szczerze mówiąć ja osobiscie bym dziecku czegoś takiego nie zafundowała. Lepiej fototapetę, czy coś takiego Link do komentarza
meblonista Napisano 31 października 2014 Udostępnij #23 Napisano 31 października 2014 Cytat Ja do urozmaicenia pokoju dziecka wybrałabym farbę tablicową, zeby samo sobie mogło tę przestrzeń urozmaicać Dokładnie Projektor jest po prostu zbędny, naklejki i fototapety mogą szybko się znudzić,a mazianie po farbie tablicowej będzie niezłą zabawą Ciekawą formą ozdoby do pokoju dziecięcego jest np. Lampa Numen dostępna w wielu ciekawych kolorach.Wykonana jest z gumy sylikonowej, którą można wyginać,a że nie posiada konkretnego motywu z bajki, starczy na lata Link do komentarza
olwoa Napisano 6 listopada 2014 Udostępnij #24 Napisano 6 listopada 2014 O rany czego to ludzie nie wymyślą, no fajny bajer, ale chyba bym takie czegoś nie kupiła. Link do komentarza
Ligeroo Napisano 18 listopada 2014 Udostępnij #25 Napisano 18 listopada 2014 Fototapeta z bajkowym motywem plus lampa sufitowa i taka mniejsza na biurko,to moim zdaniem rozsądne wyjście z zachowaniem pewnego kompromisu. W dowolnej chwili można przecież zmienić aranżację na inną. Link do komentarza
ania.w Napisano 20 listopada 2014 Udostępnij #26 Napisano 20 listopada 2014 mnie też podoba się pomysł, jednak taka atrakcja może się szybko znudzić. Link do komentarza
Aska85 Napisano 28 marca 2015 Udostępnij #27 Napisano 28 marca 2015 Na pewno to jest ciekawe. Ale czy dzieci nie są za małe? Czy się tego nie wystraszą? Link do komentarza
ilona53 Napisano 13 kwietnia 2015 Udostępnij #28 Napisano 13 kwietnia 2015 Ja zdecydowanie polecam farbę tablicową. Radochy dla dzieci co niemiara. Link do komentarza
kirk25 Napisano 16 kwietnia 2015 Udostępnij #29 Napisano 16 kwietnia 2015 Farba tablicowa? Pierwsze słyszę. A jak ze ścieralnością? tzn. można do oporu po tym rysować, a później zmyć i od nowa? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 16 kwietnia 2015 Udostępnij #30 Napisano 16 kwietnia 2015 Cytat Farba tablicowa? Pierwsze słyszę. A jak ze ścieralnością? tzn. można do oporu po tym rysować, a później zmyć i od nowa? Przecież nie to jednokrotnego użytku, jeżeli tablicowa to piszesz, malujesz ,rysujesz jak na tablicy. Link do komentarza
michkop20 Napisano 26 sierpnia 2015 Udostępnij #31 Napisano 26 sierpnia 2015 Cytat Cześć, planuję urozmaicić pokój swoim dzieciom, dlatego postanowiłam że kupię im projektor fal oceanu czytałam, że taki gadżet daje naprawdę fajny efekt. co o tym sądzicie? proponuje farbe tablicowa lub jakaś fajna naklejke na ściane Link do komentarza
dydx Napisano 27 sierpnia 2015 Udostępnij #32 Napisano 27 sierpnia 2015 Mnie się nasuwa jedno pytanie: czy dzieci same tego chcą, czy to tylko kolejny przykład rodzica kupującego gadżet tylko dlatego, że sam chciałby taki mieć? Link do komentarza
karol-3991 Napisano 31 sierpnia 2015 Udostępnij #33 Napisano 31 sierpnia 2015 nope, nope, nope. Straszny pomysł, nie męcz dzieci Link do komentarza
tadeo_g Napisano 8 września 2015 Udostępnij #34 Napisano 8 września 2015 Mi się podobają takie lampki-karuzele ale to już trochę zbyt duży efekt. A farba tablicowa to świetna sprawa, nie tylko w pokoju dziecięcym Link do komentarza
cubeq Napisano 10 września 2015 Udostępnij #35 Napisano 10 września 2015 Cytat Mi się podobają takie lampki-karuzele ale to już trochę zbyt duży efekt. A farba tablicowa to świetna sprawa, nie tylko w pokoju dziecięcym ooo trak farba tablicowa xD Zostało mi sporo po malowaniu pokoju dziecka, więc pomalowałem sobie ściane w garazu. Pomysł genialny! Link do komentarza
silver_him Napisano 11 września 2015 Udostępnij #36 Napisano 11 września 2015 Cytat ooo trak farba tablicowa xD Zostało mi sporo po malowaniu pokoju dziecka, więc pomalowałem sobie ściane w garazu. Pomysł genialny! i co tam na niej bazgrolisz? Link do komentarza
lubieladnerzeczy Napisano 16 września 2015 Udostępnij #37 Napisano 16 września 2015 To nie pytanie do mnie ale dorzucę swoje 2,50 - IMO doskonały pomysł do garażu. Można spisywać wymiary, rozłożenia części, jakieś stałe informacje typu ciśnienia w oponach albo moc z jaką trzeba dokręcać śruby, plany pracy, super! Link do komentarza
NUNU BABA Napisano 27 listopada 2015 Udostępnij #38 Napisano 27 listopada 2015 Jeśli do pokoju dziecka, to może jakiś plakat? Mając całą serię obrazów danego typu np. dinozaury, lub zwierzęta leśne, możemy to pięknie rozłożyć na wszystkie ściany Link do komentarza
Tomasz Sklenarski Napisano 9 października 2019 Udostępnij #39 Napisano 9 października 2019 (edytowany) Do pokoju dziecięcego super nadaje się domek albo namiot w klimacie skandynawskim. Np coś w tym stylu: https://multimall.com.pl/p/59/7699/namiot-tipi-dla-dzieci-wzor-choineczki--namioty-domki-do-pokoju-dzieciecego-dzieci.html Dzieciaki mają z tego mega frajdę a pokój staje się modnym klimatycznym wnętrzem Edytowano 9 października 2019 przez Tomasz Sklenarski (zobacz historię edycji) Link do komentarza
michaLJablon Napisano 11 grudnia 2019 Udostępnij #40 Napisano 11 grudnia 2019 Dnia 9.10.2019 o 11:18, Tomasz Sklenarski napisał: Do pokoju dziecięcego super nadaje się domek albo namiot w klimacie skandynawskim. Np coś w tym stylu: Dzieciaki mają z tego mega frajdę a pokój staje się modnym klimatycznym wnętrzem Nasza córeczka ma coś takiego dostać na swoje pierwsze urodzinki od chrzestnej i babci - co prawda nie sądzę by z początku mogła z tego korzystać, ale taki własny kącik prywatności za kilka miesięcy się jej przyda. Kto wie, może będzie tam i sama zasypiała... Link do komentarza
Gość Napisano 11 grudnia 2019 Udostępnij #41 Napisano 11 grudnia 2019 1 godzinę temu, michaLJablon napisał: na swoje pierwsze urodzinki To przynajmniej dwa, trzy lata za wcześnie... no chyba, że zakotwisz jakoś nośne kijki tak, aby ciągnąc łapką córeczka nie zwaliła na siebie tego tipi... W opisach takich zabawek wyraźnie napisano 3+ i na pewno nie przez przypadek... Ja nie zostawiłbym swojego wnuczka śpiącego pod takim namiotem... Link do komentarza
Eksperci Śnieżka Napisano 9 stycznia 2020 Udostępnij #42 Napisano 9 stycznia 2020 A może po prostu aranżacja pokoju w stylu marynistycznym? Na pewno jest to rozwiązanie, które można dopasować do wnętrz o różnej powierzchni i ma więcej klasy niż przemijające fototapety czy wątpliwe gadżety. Więcej informacji:https://www.sniezka.pl/poradniki/jak-dobrac-kolor/3-pomysly-na-marynistyczny-styl-w-pokoju-dziecka Link do komentarza
Juanm Napisano 14 marca 2020 Udostępnij #43 Napisano 14 marca 2020 Ciekawe. Ładne spokojne kolory. Link do komentarza
Z_Krainy_Czarów Napisano 13 maja 2020 Udostępnij #44 Napisano 13 maja 2020 Nie wiem jak dzieci zareagują akurat na projektor fal oceanu, czy faktycznie nie dostaną mdłości. Jak nasze dzieci były małe miały projektor wyświetlający na syficie gwiazdy, księżyc, słońce itp. Dodatkowo leciała taka spokojna muzyka, więc bardzo lubiły wieczorami oglądać, więc coś takiego mogę polecić :). Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i wnętrza Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij #45 Napisano 7 grudnia 2020 Projektor w postaci lampki wyświetlającej np. delikatne gwiazdki może się przydać przy usypianiu malutkich dzieci. Dla większych to raczej nie będzie już żadna atrakcja. Bardziej uniwersalnym pomysłem na udekorowanie dziecięcego pokoju jest stworzenia np. na jednej ze ścian kolorowego "muralu". Motyw należy jedynie dopasować do wieku dziecka. Dużą frajdą dla większych dzieci będzie pomoc przy tworzeniu takiego obrazka. Nie jest to trudne. Wystarczy narysować na ścianie zarys zamku, budynków czy innych obiektów, okleić kontury taśmą malarską i pomalować na wybrany kolor. Dla podkręcania efektu można użyć farby laserunkowej, która świeci w ciemności (okna). fot. Tikkurila Link do komentarza
Wiola-Wolna Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij #46 Napisano 14 listopada 2022 ciekawe, ja od siebie polecam dać dzieciom projektor gwiazd na sufit, to taka nowocześniejsza wersja słynnych kiedyś gwiazdek świecących w ciemności Link do komentarza
JoasiaSzmidtke Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij #47 Napisano 4 stycznia 2023 Taki projektor maja moi rodzice, z tym, ze to jest taki typowo świąteczny, ale jak mam być szczera, to mnie te światełka drażniły ... Do pokoju dziecka, można pomyśleć o takich naklejkach https://naklejkomania.eu/naklejki-dla-dzieci/naklejki-dla-dzieci-dziecka-na-sciane-balony-rozowe-kroliki-41466?cd=17237601312&ad=&kd=&gclid=Cj0KCQiA5NSdBhDfARIsALzs2EAjqEtbQsBz6FPsoJtF4ljq_9Tu-40lwOZPGHZEEp5dMuwLUFCwJiQaAuDmEALw_wcB albo jak tutaj https://allegro.pl/oferta/naklejki-naklejka-dla-dzieci-na-sciane-zwierzatka Zależy też oczywiście w jakim wieku to dziecko jest. Jak takie małe to warto też o drabinkach pomyśleć https://www.homero.pl/drabinki-dla-dzieci Na pewno się przyda dzieciom, których rodzice propagują wychowywanie w duchu montessori. Link do komentarza
Krystyna1986 Napisano 29 maja 2023 Udostępnij #48 Napisano 29 maja 2023 Ja ostatnimi czasami kupilam meble z wnm-group i naprawde jestem zachwycona lozkami od nich. Sa wygodne i dla najmniejszych pociech bezpieczne. Link do komentarza
Krysia34 Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij #49 Napisano 29 lipca 2023 Jeśli poszukujecie ciekawych gadżetów do pokoju dziecięcego polecam ze szczerego serca bujaki drewniane. Nie dość, że to naturalna dekoracja to do tego zabawka jak i miejsce rekreacji dla dziecka. Kupiłam mojemu dziecku bujak drewniany w sklepie Vemissu.pl i jest zachwycony. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się