retrofood Napisano 5 grudnia 2012 Udostępnij #1 Napisano 5 grudnia 2012 Ludzie palący papierosy podczas picia alkoholu mogą bardziej dotkliwie odczuwać kaca. Naukowcy nie są w stanie w pełni wytłumaczyć tego zjawiska - informuje serwis eurekalert.org. Osoby, które podczas spożywania alkoholu paliły tytoń, są bardziej narażone na odczuwanie kaca niż niepalący, którzy wypili tyle samo drinków. Co więcej, palacze odczuwają kaca bardziej dotkliwie - przekonuje cytowana przez serwis Eurekalert.org dr Damaris J. Rohsenow z uniwersytetu w Providence, która kierowała zespołem badaczy.Odwiedź moją stronę Link do komentarza
bobiczek Napisano 5 grudnia 2012 Udostępnij #2 Napisano 5 grudnia 2012 już myślałem że chodzi o ekogroszek Link do komentarza
mama_muminka Napisano 20 marca 2013 Udostępnij #3 Napisano 20 marca 2013 naukowcy mają rację, mam taki uboczny efekt praktycznie zawsze na dzień po balandze :P Link do komentarza
KrystianC Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij #4 Napisano 18 lutego 2014 Każdy palacz który pije częściej niż bardzo okazyjnie już to wiedział chyba ;p A przynajmniej moi znajomi palacze od zawsze o tym mówili (na kacu ) Link do komentarza
bajbaga Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij #5 Napisano 18 lutego 2014 To było ponad rok temu - teraz badania potwierdziły, że kto pali nie ma kaca. I zlikwiduj ten link do swojej strony - tu taki numer nie przechodzi Link do komentarza
KrystianC Napisano 9 kwietnia 2014 Udostępnij #6 Napisano 9 kwietnia 2014 A masz gdzieś źródło do tego że kto pali nie ma kaca ? (ciekawe która marka papierosów sponsorowała badania)linku już niema ;p Link do komentarza
bajbaga Napisano 9 kwietnia 2014 Udostępnij #7 Napisano 9 kwietnia 2014 W dymie papierosowym może być zawarta monosacharyda, która spowalnia proces hipoglikemi.Dym papierosowy może zawierać też glutaminy.Sponsor badań - ligeros. Link do komentarza
Qubacen Napisano 9 kwietnia 2014 Udostępnij #8 Napisano 9 kwietnia 2014 "Palenie zwiększa kaca" - co racja to racja. Za kotłem mam ćwiartkę albo piwko..... Link do komentarza
fircyk Napisano 8 maja 2014 Udostępnij #9 Napisano 8 maja 2014 Niech zgadnę, to amerykańscy naukowcy? Oni wiedzą wszystko, a szczególnie to, co już jest powszechnie wiadome. Link do komentarza
RoletyDlaDomu Napisano 17 lipca 2014 Udostępnij #10 Napisano 17 lipca 2014 A może bardziej potwierdzają to co inni powszechnie znają. Dzięki temu wiele rzeczy można zaliczyć do wiedzy naukowej (nie tylko poglądowej), a wiele innych obalają pokazując że w naszym życiu jest wiele zabobonnych działań. Link do komentarza
Spirulina Napisano 15 maja 2015 Udostępnij #11 Napisano 15 maja 2015 Oj, odkrycie, że hej! ;) Link do komentarza
maianbesko Napisano 19 marca 2018 Udostępnij #12 Napisano 19 marca 2018 Ohuhu odkryłeś łameryke Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się