Michał Napisano 24 października 2006 Udostępnij #1 Napisano 24 października 2006 Kiedyś czytałem taką rubrykę w Budujemy Dom "co by tu panowie sp..."Właśnie znalazłem materiał na kolejny odcinek tej rubryki.Firma z Wyszkowa sprzedająca m.in okna dachowe zaproponowała mojemu znajomemu okno dachowe z montażem. Efekt ich pracy dostępny jest na zdjęciu.Przy czym powiedzieli, że kolejna ekipa, która miała malować poddasze poradzi sobie z tym problemem.Czekam na komentarze. Link do komentarza
Gość Guest_Grzegorz_* Napisano 6 listopada 2006 Udostępnij #2 Napisano 6 listopada 2006 Bez komentarza. Nie zapłaciłbym ani za montaż ani za okna. Link do komentarza
Michał Napisano 6 listopada 2006 Autor Udostępnij #3 Napisano 6 listopada 2006 Mam jeszcze jedno ta sama firma wstawiała u tego samego człowieka drzwi. Po wstawieniu ościeżnicy i wypełnieniu pianką montażową nie zostawili kołków rozporowych i teraz drzwi się nie domykają.Nieźle co? Link do komentarza
falafel Napisano 6 listopada 2006 Udostępnij #4 Napisano 6 listopada 2006 Ekipa moim zdaniem jest w porządku. To raczej właściciel popełnił błąd polegający na tym że wyjechał na wakacje, nie udostępnił kluczy do wnętrza lokalu, a kazał wstawić okno z dostepem tylko z zewnatrz.Chłopaki zrobiły co mogły, choć efekt od wewnątrz koszmarny. Cytat Kiedyś czytałem taką rubrykę w Budujemy Dom "co by tu panowie sp..."Właśnie znalazłem materiał na kolejny odcinek tej rubryki.Firma z Wyszkowa sprzedająca m.in okna dachowe zaproponowała mojemu znajomemu okno dachowe z montażem. Efekt ich pracy dostępny jest na zdjęciu.Przy czym powiedzieli, że kolejna ekipa, która miała malować poddasze poradzi sobie z tym problemem.Czekam na komentarze. Rozwiń Link do komentarza
Michał Napisano 6 listopada 2006 Autor Udostępnij #5 Napisano 6 listopada 2006 O tutaj to przesadziłeś Akcja miała miejsce kilka tygodni temu i zapewniam Cię, że kolesie którzy robili remont mieli klucze do mieszkania, bo gdyby nie mieli kluczy to nawet palcem by nie ruszyli... Link do komentarza
darek4x4 Napisano 6 listopada 2006 Udostępnij #6 Napisano 6 listopada 2006 Estetyka na zerowym poziomie chociąż dziura tak czy siak była by podobna.Ciekawi mnie jak okno będzie zachowywać się w zimie i późniejPytanie do inwestora czemu nie przygotował wcześniej miejsca na okno, czy to tradycyjna przeróbka po fakcie.Tak jest jak nie mamy przemyślanej całej inwestycji tylko projektuje się w trakcie budowy . Link do komentarza
Gość Doświadczony Napisano 6 listopada 2006 Udostępnij #7 Napisano 6 listopada 2006 Cytat Kiedyś czytałem taką rubrykę w Budujemy Dom "co by tu panowie sp..."Właśnie znalazłem materiał na kolejny odcinek tej rubryki.Firma z Wyszkowa sprzedająca m.in okna dachowe zaproponowała mojemu znajomemu okno dachowe z montażem. Efekt ich pracy dostępny jest na zdjęciu.Przy czym powiedzieli, że kolejna ekipa, która miała malować poddasze poradzi sobie z tym problemem.Czekam na komentarze. Rozwiń A czy są zdjęcia z drugiej strony czyli od dachu ?Bo jeśli jest po tamtej stronie tak samo to rzeczywiście należy się nagana firmie montującej , ale jeżeli jest profesjonalizm to przypuszczam że nie został uzgodniony zakres robót który jeszcze trzeba wykonać po wyrwaniu , wycięciu i dopasowaniu okna dachowego. A co za tym idzie większy koszt usługi.Chcę zauważyć że w tym miejscu był tylko sufit wykonany na ruszcie z kształtowników stalowych itp.Gdzie ekipa miała naprawdę utrudnione zadanie .I jeszcze jedno co to znaczy cyt(firma z Wyszkowa zaproponowała mojemu znajomemu okno dachowe z montażem)znaczy że chodzili po domach jak akwizytorzy i na siłę namawiali żeby sobie znajomy zamontował w suficie okno.Wydaje mi się że nie......Trzeba więc przedstawić całość zagadnienia a dopiero potem naśmiewać się z pracy innych.Proszę tylko nie zrozumieć mnie źle bo wcale nie chcę tu nikogo bronić ale dla prawidłowej oceny "kto zawinił" potrzeba jest trochę więcej faktów niż zostało przedstawione. Link do komentarza
Michał Napisano 17 grudnia 2006 Autor Udostępnij #8 Napisano 17 grudnia 2006 Do montażu okna była wybrana firma jedna z wielu, ta która oferowała najniższa cenę za usługę. Okno było wstawione w sufit wykończony płytami g-k. "fachowcy" wycięli w dachu (blachodachówce) otwór, a następnieprawdopodobnie kopniakami wypchnęli płytę (od góry).Jak wyszło sami widzicie na zdjęciach. Link do komentarza
Gość k Napisano 18 grudnia 2006 Udostępnij #9 Napisano 18 grudnia 2006 w nagrodę, w uznaniu fachowości i profesjonalizmu, powinieneś podać nazwę tej firmy, która zatrudnia tak kreatywnych montażystów Link do komentarza
wartownik Napisano 21 stycznia 2007 Udostępnij #10 Napisano 21 stycznia 2007 Uszkodzona konstrukcja ! Link do komentarza
slaw Napisano 25 stycznia 2007 Udostępnij #11 Napisano 25 stycznia 2007 Cytat Uszkodzona konstrukcja ! Rozwiń Estetyka, estetyką, ale te przecięte krokwie dają do myślenia. Konstrukcja dachu została zniszczona.Czy kierownik budowy to widział i zaakceptował taki stan ? Link do komentarza
Histerion Napisano 29 grudnia 2007 Udostępnij #12 Napisano 29 grudnia 2007 Toż to koszmar. Link do komentarza
chotomowianka Napisano 29 grudnia 2007 Udostępnij #13 Napisano 29 grudnia 2007 Dochodzę do wniosku, że aby zatrudnić jakąś ekipę do wykonania czegokolwiek w naszym domu - najpierw powinniśmy duuuużo poczytać na ten temat, i nie dać się nabic w butelkę przez pseudofachowców - niestety nie można juz ufać ludziom. Link do komentarza
Histerion Napisano 29 grudnia 2007 Udostępnij #14 Napisano 29 grudnia 2007 Ludziom ufaj. Nie ufaj specjalistom. Ale o ludzi.. trudno. Link do komentarza
doktor Napisano 1 stycznia 2008 Udostępnij #15 Napisano 1 stycznia 2008 Szkoda, że nie możemy zaufać nikomu. Było by nam łatwiej. Link do komentarza
Hirko Napisano 1 stycznia 2008 Udostępnij #16 Napisano 1 stycznia 2008 To jest dużo "lepsze" moja książka spod choinki. Skąd się biorą takie ekipy? Link do komentarza
chotomowianka Napisano 1 stycznia 2008 Udostępnij #17 Napisano 1 stycznia 2008 Cytat Estetyka, estetyką, ale te przecięte krokwie dają do myślenia. Konstrukcja dachu została zniszczona.Czy kierownik budowy to widział i zaakceptował taki stan ? Rozwiń Zgadzam się. Gdy przecięli krokwie i nic więcej z tym nie zrobili, to może być problem. To karygodne. Możesz wnieść skargę na tą firmę . Link do komentarza
Ireski Napisano 1 stycznia 2008 Udostępnij #18 Napisano 1 stycznia 2008 Cytat Możesz wnieść skargę na tą firmę . Rozwiń Niestety na tym się przeważnie kończy. A koszty ponosi ten komu zepsuto dach. Link do komentarza
chotomowianka Napisano 9 marca 2008 Udostępnij #19 Napisano 9 marca 2008 Cytat Niestety na tym się przeważnie kończy. A koszty ponosi ten komu zepsuto dach. Rozwiń zazwyczaj tak jest, ale może to zmienimy??? Gdzie można zgłaszać takie fuszerki???? Link do komentarza
Kaktus Napisano 13 marca 2008 Udostępnij #20 Napisano 13 marca 2008 Cytat zazwyczaj tak jest, ale może to zmienimy??? Gdzie można zgłaszać takie fuszerki???? Rozwiń Może do biura ochrony konsumentów? Link do komentarza
paulona Napisano 15 marca 2008 Udostępnij #21 Napisano 15 marca 2008 Jak nie wstawiać okien dachowych?.Mąż mówi że do góry nogami oraz w poprzek/były takie przypadki/ Link do komentarza
Agatamin Napisano 15 marca 2008 Udostępnij #22 Napisano 15 marca 2008 Cytat Jak nie wstawiać okien dachowych?.Mąż mówi że do góry nogami oraz w poprzek/były takie przypadki/ Rozwiń Przecież to niemożliwe Link do komentarza
edit Napisano 15 marca 2008 Udostępnij #23 Napisano 15 marca 2008 Cytat Przecież to niemożliwe Rozwiń Do "góry nogami" - to uwierzę - bo można się pomylić przy montażu, ale w poprzek???? Link do komentarza
kamyk Napisano 15 marca 2008 Udostępnij #24 Napisano 15 marca 2008 Cytat Do "góry nogami" - to uwierzę - bo można się pomylić przy montażu, ale w poprzek???? Rozwiń Co do góry nogami? Aaa,,, okna? To jakaś awangardowa szkoła szklarzy. (Czy teraz ten który wstawia okna w dalszy ciągu uprawia zawód szklarza czy to się zmieniło?) Link do komentarza
edit Napisano 15 marca 2008 Udostępnij #25 Napisano 15 marca 2008 Teraz już nie wymienia się samych szyb - tylko całe okna. Link do komentarza
Sympati Napisano 15 marca 2008 Udostępnij #26 Napisano 15 marca 2008 Cytat Teraz już nie wymienia się samych szyb - tylko całe okna. Rozwiń A mamy w rejestrze zawodów okienników? Link do komentarza
patefon Napisano 17 marca 2008 Udostępnij #27 Napisano 17 marca 2008 Cytat A mamy w rejestrze zawodów okienników? Rozwiń okienników nie ma, Link do komentarza
Laurio Napisano 21 marca 2008 Udostępnij #28 Napisano 21 marca 2008 Cytat okienników nie ma, Rozwiń a co to takiego - okiennik? Link do komentarza
Marcyśka Napisano 23 marca 2008 Udostępnij #29 Napisano 23 marca 2008 nie wiem - ja słyszłam o okiennicach, ale okienniki? Link do komentarza
Kaktus Napisano 23 marca 2008 Udostępnij #30 Napisano 23 marca 2008 Cytat Teraz już nie wymienia się samych szyb - tylko całe okna. Rozwiń Znacznie z tym więcej pracy i zachodu. Może i jestem konserwatywny ale wymiana samych szyb była dużo łatwiejsza. Link do komentarza
Foryk Napisano 13 marca 2009 Udostępnij #31 Napisano 13 marca 2009 Cytat Kiedyś czytałem taką rubrykę w Budujemy Dom "co by tu panowie sp..."Właśnie znalazłem materiał na kolejny odcinek tej rubryki.Firma z Wyszkowa sprzedająca m.in okna dachowe zaproponowała mojemu znajomemu okno dachowe z montażem. Efekt ich pracy dostępny jest na zdjęciu.Przy czym powiedzieli, że kolejna ekipa, która miała malować poddasze poradzi sobie z tym problemem.Czekam na komentarze. Rozwiń Oglądam zdjęcia i własnym oczom nie mogę uwierzyć jak bardzo można spieprzyć robotę! Za taką pracę powinno się zamykać właścicieli firmy. ŻENADA! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się