-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Pod Warszawą od dawna porządnie nie padało. koleżanka, która ma podmakającą działkę skarży się, ze w tym roku wyjątkowo jest sucho o tej porze. Skoro stoi woda w rowie i na działce jest mokro to znaczy, ze to jest po prostu podeschnięte bagno. podpytaj sąsiadów który wybudowali się koło podpatrzonej działki jak sobie radzą z wodą i jak mają rozwiązane odprowadzenie wody z rynien. Czy nadsypywali teren, ile to kosztowało.
-
Przez Mieszkaniec505 · Napisano
Rzeczoznawca wymaga dostępu do mojego lokalu z czym nie ma problemu oraz do lokalu wyżej naszego sąsiada w którym podejrzewamy jest problem. Sąsiad oczywiście nie chce udostępnić lokalu do oględzin, a właściciel budynku ignoruje nasze pisma. Co w takim przypadku? Hałas uniemożliwia funkcjonowanie w mieszkaniu i nie są to moje wymysły, hałas jaki dochodzi przy codziennym użytkowaniu to 55dB. Stąd pomysł pisma do PINB by sprawdzili czy w mieszkaniu nie ma wad dylatacji/podłogi pod względem sztuki budowlanej przez co wpływa to negatywnie na nasz lokal poniżej. -
Mapy powodzi stuletniej, pięćsetletniej i tysiącletniej są ogólnie dostępne. Wyszukaj je w necie i sprawdź jak wygląda ten teren przy takich zagrożeniach. W ogóle, co to za rejon? Przecież nie musisz podawać dokładnej lokalizacji, ale określ w przybliżeniu. Ja na przykład wiem, że przy powodzi tysiącletniej zostanie zalany obszar po drugiej stronie drogi, ale moja strona pozostanie sucha.
-
Przy samej działce rowu nie ma (prawdopodobnie jeszcze nie ma). Przy innych działkach jest rów i tam wody trochę było. Ciężko powiedzieć jak dużo - niecałą połowa wysokości rowu, może 1/3. Na pewno nie było to prawie puste, tylko całkiem sporo. Wyglądają to bardziej na jakąs niewielką rzeczkę/strumyk
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się